:wink:
Recept: reeragout met knolselderpuree
Ingrediënten (voor 4 personen): 1 kg reeragout, 1 teentje
knoflook, 200 g
gerookte spekblokjes, 200 g champignons, 50 g boter voor de reeragout, 40 g boter voor de puree, 50
ml room voor de puree, 1 reep donkere chocolade, 2 stukken peperkoek, peper, zout, nootmuskaat, ½ knolselder, 5 grote aardappelen, 1 wortel, 1
stengel selder, 2 uien, 1 fles rode wijn, laurier en 10
zwartepeperbollen.
Bereiding:
Snij het vlees in gelijke stukken. Snij de wortel, uien en selder in brunoise.
Maak de marinade met de wijn, wortel, selder, uien, laurier en peperbollen en
marineer het vlees gedurende 12 uur. Haal de stukken ree uit de marinade en
wrijf ze droog met keukenpapier.
Bak de spekblokjes zonder vetstof in de cocotte en haal ze uit de pan. Smelt de
50 g
boter in dezelfde cocotte en bak de stukken ree goudbruin aan, samen met het
gesneden teentje knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Giet het
marinadevocht door een zeef en voeg het bij het vlees wanneer het bruin
gebakken is. Voeg nu ook de spekblokjes terug toe. Laat de stoofpot sudderen op
een zacht vuurtje tot het vlees zacht is ongeveer 1,5 à 2 uur. Voeg 15
minuten voor het einde de champignons in schijfjes toe. Breng op smaak en maak
de saus aan door de reep chocolade en de stukken peperkoek te verbrokkelen in
de cocotte.
Snij de knolselder en de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in
gezouten water. Giet af en voeg een flinke klont boter en 50 ml room toe. Stamp
alles tot puree met een stamper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
|