:wink:
eat!
BRUSSELS Het Brusselse Restaurantfestival
3
dagen lang, van 13 tot 15 september 2013, komen een dertigtal restaurateurs uit
het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook 8 partnersteden, -provincies en
regios samen in het Ter Kamerenbos om tijdens eat! BRUSSELS hun knowhow en
passie voor lekkere producten te delen met fijnproevers en lekkerbekken die
steeds op zoek zijn naar uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook
naar nieuwe smaaksensaties en -avonturen.
eat!
BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zon 30 restaurateurs en 7
partnerregios samen. eat! BRUSSELS geeft hierdoor een mooi beeld van de
gastronomische diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan
ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika,
Azië, het oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle
bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere
porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als
het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen. De
creaties die de chefs van de restaurants bekokstoven, zijn te proeven tegen
democratische prijzen (vanaf 6) in de vorm van ter plaatse bereide
degustaties. Elk restaurant zorgt voor één of meerdere gerechten.
eat!
BRUSSELS in het ideale kader van het Terkamerenbos. Het is de bedoeling dat
meer dan 30.000 deelnemers kunnen genieten van deze vier onvergetelijke dagen.
Het Terkamerenbos, recent gerenoveerd en met een nieuw plan van aanleg in
voorbereiding, is het ideale kader voor dit festival. Het Terkamerenbos straalt
charme uit, is centraal gelegen, dichtbij de universiteiten en
studentenbuurten, beschikt over een goede infrastructuur qua wegen en prachtige
grasvlaktes rond een meer. Gemakkelijk toegankelijk en ideaal voor voetgangers
en sportbeoefenaars.
Net
als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te
werken met recycleerbaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer.
Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar
en de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen.
Praktische
informatie
De
toegang tot eat! Brussels is gratis en de ingang is aan de Gespanhoek in het
Ter Kamerenbos. Het festival wordt geplaatst op het grasplein voor het meer van
de Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons
die in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden
aangeboden. Er bestaan 3 soorten jetons: appelgroene jeton 1 met een waarde van
1, witte en fuchsia jeton 5 met een waarde van 5 en de fuchsia jeton 10 met
een waarde van 10. Deze jetons zijn geldig voor alle degustaties, aankopen of
dranken die verkocht worden op de festivalsite. Ze zijn geldig in alle
restaurants, bars en ambachtelijke kraampjes. Gekochte jetons zijn niet
terugbetaalbaar, maar ze zijn het hele festival lang geldig, van donderdag 12
tot en met zondag 15 september 2013.
|