:roll:
EDDY LAMY MAAKT LEKKERSTE
MOSSELEN
Winnaar 'Beste
Mossel-hobbykok van België 2013' bekend
Eddy Lamy uit Dinant mag
zich één jaar lang de beste Mossel-hobbykok van België noemen. Hij haalde het
van 8 andere finalisten in de tweede editie van deze nationale kookwedstrijd.
De jury met VTM-beste hobbykok Johan Engelen was unaniem positief over zijn
bereiding Mosselen van de Lage Landen.
Mosselen, dat associëren
we vooral met snel en makkelijk. Maar met mosselen kan je zo veel meer doen
dan we denken, zegt Johan Engelen. Een stevige pot mosselen met friet of
brood blijft een heerlijke en inderdaad simpele klassieker, maar in deze
wedstrijd en tijdens de nationale mosselweek appelleren we vooral aan de
creativiteit van onze foodies.
Eddy had dit het best
begrepen en kwam op de proppen met Mosselen van de Lage Landen. Johan Engelen
namens de jury: De creatie is zowel naar smaak, compositie als presentatie de
meest verrassende. De combinatie van de Belgische dragon en witloof, Zeeuwse
mosselen en witte wijn kwamen volledig tot zijn recht in deze bereiding. Eddy
Lamy mag zich nu voor één jaar de beste Mossel-hobbykok van België noemen en
wint naast heel wat keukentoebehoren een gastronomisch arrangement bij Inter
Scaldes. Ben Croonenborghs uit Hasselt werd verdienstelijk tweede met het
recept van het jaar: Thaise Mosselen. De derde plaats werd gedeeld door Kevin
Desmet uit Wezembeek met zijn Clafoutis van Mosselen, zalm en courgette. De
andere derde plaats ging naar Florence Atlas uit Brussel met haar recept Mosselen
met groene Curry.
De wedstrijd Beste Mossel-hobbykok is een
initiatief van het Mosselkantoor in Yerseke, de officiële instantie voor de
Zeeuwse mosselsector. En hoewel mosselen razend populair blijven bij de Belgen
liefst 2/3de van de Zeeuwse mosseloogst is bestemd voor de Belgische markt
willen zij toch ook oproepen te experimenteren. Tijdens de nationale mosselweek
proberen we de consument te inspireren om creatieve gerechten klaar te maken.
Dit om aan te tonen dat mosselen een creatief product zijn passend in
gevarieerde bereidingen
|