PROVINCIALE LAUREATEN “PIZZAIOLO VAN HET JAAR 2014” GEKEND
De elf provinciale laureaten (tien provincies en het Hoofdstedelijk Gewest Brussel) van de verkiezing ‘Pizzaiolo van het jaar 2014’ werden op 17 februari 2014 gelauwerd in de bedrijfsgebouwen van KAASBRIK te Halen. Deze winnaars dragen een jaar lang de titel van ‘Provinciale Laureaat’ van deze verkiezing!
KAASBRIK, belangrijkste leverancier van geraspte mozzarella voor de pizzeria’s in België, en Foodprint, het culinaire jaarboek in woord en beeld, organiseren reeds voor de zesde maal deze verkiezing “Pizzaiolo van het Jaar”.
De Provinciale laureaten voor dit jaar zijn Antwerpen: Dai Fratelli in Geel; Brussel: I Monticelli Ukkel; Henegouwen: Pizza Pino in Mellet; Limburg Mondo in Zonhoven; Luik La Marina in Ans; Luxemburg Il Diablo in Saint Hubert; Namen le Condor in Villers-le-Gambon; Oost Vlaaderen Nero t’avola in Eke; Vlaams Brabant Bello Cosi Aarschot; Waals Brabant Pasta Fresca in Rixensart en West Vlaanderen Carlito’s Sint Andries Brugge.
De bekendmaking van de overall winnaar vindt plaats tijdens de feestelijke presentatie van de gloednieuwe Foodprint1314 op maandag 17 maart 2014 in Flanders Expo te Gent tijdens de lifestyle beurs “Sfeer”. De nationale laureaten van de vorige edities zijn La Bottega della Pizza - 1060 Brussel, winnaar 2013; Pep & Pino - Heusden Zolder, winnaar 2006; Chez Giova - Battice winnaar 2009; Da Lino - Zaventem winnaar 2012 en Il Soriso della Nonna Damme winnaar 2010.
|