Eindelijk! De beroemde barbecue aan de ingang van de chais op het Domaine Jean Durup Père & Fils die een succesvol afronden van de oogst betekent en dit voor de voltallige groep, ruim 50 personen. De oogst 2014 nam iets meer dan 2 weken in beslag en toont mooie resultaten met leuk rendement waardoor men na de eerder tegenvallende oogst 2012, opnieuw aan de vraag van de klanten zal kunnen voldoen. Bovendien konden de trossen genieten van een mooi eind augustus en denderende start van september.
De Domaine Jean Durup, 197 ha, liggen verdeeld over 660 percelen waardoor een nauwkeurige organisatie er zorg voor draagt dat elk perceel op het juiste moment wordt geoogst. Bovendien spreek men bij Jean Durup ook over een ‘sportieve oogst’, hoewel de oogst voornamelijk machinaal gebeurt, zijn er een aantal percelen met stijgingspercentage tussen 42 en 52° die enkel manueel kunnen worden geoogst, percelen die zorgen voor een schitterende Chablis en dus moeilijk terzijde kunnen worden geschoven.
De eerst resultaten wijzen kwalitatief op de oogst 2010, bovendien laat vermoeden dat de jonge wijnen door hun grotere openheid en zeer mooie aciditeit, kwalitatief boven het leuke referentiejaar 2010 zullen uitstijgen. www.durup-chablis.com
|