Van authentiek Zeeuws product tot wijdverspreide oogappel
De Appelaere creëert al twintig jaar een uniek smaakpalet en is nu ook rijp voor het buitenland. Met haar ongekende mix en duurzaam productieproces heeft het Zeeuws familiebedrijf alles in huis om haar horizon verder te verbreden. Bij de familie Tazelaar valt de appel niet ver van de boom. Janine en Carin runnen De Appelaere samen met hun vader – en grondlegger - Henk. “Wat voor ons spreekt, is dat wij geen hype-merk zijn. Met maatschappelijk verantwoord ondernemen en een heldere visie hebben we met ons bedrijf voet aan wal gezet”, vertelt Janine Tazelaar.
Een unieke receptuur: Geen enkel ander fruitsap kent dezelfde unieke samenstelling als het 100% natuurlijk appelsap, perensap en sinaasappelsap van De Appelaere. De sappen danken hun smaak aan een mix van verschillende appels, peren of sinaasappels. Zo zit het geheim van het appelsap in de uitgekiende combinatie van verschillende, milieubewust geteelde appelrassen. De peren en appelen komen uit Nederland en België, terwijl de sinaasappelen o.a. in Spanje en Florida geplukt worden.
Van boom tot in de fles: Niet alleen de samenstelling, maar ook de productie is buitengewoon. De appels worden niet gekoeld en vrijwel meteen na de pluk geperst, om de beste smaak te creëren. Naast die verantwoorde productie maakt de familie Tazelaar ook bewuste keuzes voor de verpakking van haar producten. Het sap zit in recycleerbare glazen flessen, waarbij de natuurlijke vitaminen en mineralen perfect bewaard blijven. Buiten de koelkast kan je het lekkere vruchtensap liefst twee jaar bijhouden, eens geopend moet het binnen de zes dagen geconsumeerd worden.
De Appelaere bestaat intussen eenentwintig jaar en wordt tot ver buiten de Nederlandse grens gewaardeerd. Nadat ze Nederland veroverden, volgden België en Denemarken al snel. Nu tracht het kleine bedrijf uit Zeeland ook succes te oogsten in Engeland, Spanje, Portugal, Scandinavië en het Midden-Oosten, omdat de smaak daar ook consumenten weet te bekoren. Er is tenslotte veel vraag naar gezonde, duurzame sappen van hoge kwaliteit.
Henk Tazelaar, fruitteler in hart en nieren, stond in 1995 aan de wieg van de Appelaere (Oudnederlands voor ‘appelboom’). Later dat jaar werd de eerste Appelaere gevuld: een uniek Zeeuws, gezond en duurzaam product. In elke fles zit minstens 1 kilo appels, met zorg geplukt en gewassen. Piepkleine stukjes vruchtvlees, fijngemalen en geperst, geven het sap de troebele structuur en volle smaak. Door de pasteurisatie blijft het sap houdbaar. De Perelaere, het jongere broertje van de Appelaere, volgde tien jaar later en in 2007 zag de Sinaasappelaere het levenslicht. Inmiddels is De Appelaere een hecht familiebedrijf, eigendom van Henk Tazelaar en zijn twee dochters, Janine en Carin. De Appelaere is het Beste Product van het Jaar 2014-2015, verkozen door consumenten.
|