:-8)
Limburgs restaurant wint Copa Jerezxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bart en Maike Van Hove van restaurant Prèt à Goûter in Bolderberg-Zolder hebben in Gent de Belgische finale van de Copa Jerez gewonnen. Broer en zus Van Hove hebben zich hiermee geplaatst voor de finale in het voorjaar 2009 in het Spaanse Jerez de la Frontera, samen met de kandidaten uit Australië, Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Spanje, de Verenigde Staten en Nederland. Zij gingen in de finale sterrenrestaurants Aneth uit Brugge en Lemonnier uit Lavaux-Saint-Anne voor.
In de finale in Jerez de la Frontera zullen ze hun gerecht met de bijpassende sherrywijnen moeten bereiden voor een internationale jury die is samengesteld uit de beste koks en sommeliers ter wereld: Ferran Adrià (El Bulli), Heston Blumenthal (The Fat Duck) , Juan Mari Arzak (Arzak), Masters of Wine Dough Frost (VS) en Makoto Abe (Japan ) en anderen.
De Copa Jerez is een wedstrijd waarbij drie gerechten bereid en geserveerd dienen te worden in begeleiding van juist gekozen sherrywijnen. De punten worden gegeven op het gerecht, maar vooral op de harmonie tussen het gerecht en de voorgestelde sherrywijn en de argumentatie van de sommelier om juist die wijn te kiezen.
De jury was samengesteld uit Baudoin Havaux (vertegenwoordiger van Fedejerez in België), José Fernandez (Spaanse Ambassade), Stéphane Pierre ( Voorzitter Euro-Toques België) , Meesterkok Pierre Fontaine, Henri Wynants (hoofdredacteur Cook Magazine) , en William Wouters ( Belgische Sommeliersvereniging). RVH.
www.cookmagazine.be - foto Jan Bellen
|