de veelzijdigheid van jouw Barbecook
Genoeg stof vergaard! Onze barbecue, vuurkruiden en messenset staan al te popelen om het verse barbecueseizoen aan te snijden. Onder het motto: ‘een voorbereid man of vrouw is er twee waard’ legt expert Barbecook de nieuwste trends letterlijk op de rooster. En door onze veranderende leefwereld – die merkbaar is tot in onze keuken – zien ze er dit jaar net iets anders uit dan we gewoon zijn. Met deze 3 trends waar hygiëne, zero waste en jij als grillmaster centraal staan, wordt de veelzijdigheid van jouw barbecue nog maar eens duidelijk en begin je helemaal grill ready aan de zomer!
Safety first : Handen wassen, oppervlaktes ontsmetten, en dat hele dagen door. Het is een routine geworden die ons doet stilstaan bij onze hygiëne. Iets wat zich ook vertaalt in onze keuken. Met een voorzichtige vooruitblik op een zomer waarin we familie en vrienden opnieuw kunnen uitnodigen voor een gezellige barbecue, gaan we ook daar veilig aan de slag. Barbecook stelt daarom haar Grill Cleaner voor. Deze vulkanische puimsteen wordt al jaren door chefs gebruikt om olie, vet en aangebrande etensresten sneller en grondiger te verwijderen. Wanneer je de Grill Cleaner gebruikt, neemt het de vorm aan van de rooster. Zo hou je makkelijk de grill van je barbecue tussendoor en achteraf brandschoon.
Zero waste & reusable : Ook zero waste baant zich steeds meer een weg in onze dagelijkse gewoontes. We gaan creatief en actief op zoek naar manieren om minder afval te creëren, waaronder tijdens het koken. Deze zomer moet je het niet ver zoeken, want een heerlijke bereiding met een mals stukje vlees of verse vis en gegrilde groenten bak je samen en zonder afval met de herbruikbare en ecologische Grillmat uit glasvezel van Barbecook. Zo verminder je niet alleen de verspilcultuur, maar zorg je ook voor je eigen gebruiksgemak: de grillmat is vaatwasbestendig en voorkomt dat kleine ingrediënten door de rooster glippen of dat marinades of vetten op de kolen druipen.
Think smart, act like a pro: Deze zomer wordt het seizoen van alle grillmasters. We konden de voorbije maanden onze kook- en grillskills bijschaven want we brachten veel tijd door in onze keuken en tuin. Als professional in wording ga je dan ook graag met professionele en gebruiksvriendelijke tools aan de slag die de voorbereiding, het bakken en grillen makkelijker maken. Barbecook heeft deze vraag goed begrepen en helpt je op weg met enkele musthave nieuwigheden. Met de snijset voor Hasselback Potatoes snij je de aardappelen tot ongeveer halverwege in gelijke plakjes, zo blijft de aardappel onderaan heel en kan je hem eenvoudig opvullen met kaas, spek, kruiden... Door de dunne gleufjes kunnen de smaken tot diep in de aardappel doordringen en is de aardappel sneller evenredig gaar. De Barbecook Barbecuebags maken van ieder papillotrecept een warm kunstje. Door de doorzichtige zijde kan je tijdens het grillen checken hoe het gerecht het stelt en de onderkant uit aluminium zorgt ervoor dat de ingrediënten perfect garen. Deze zomer loopt niets nog verkeerd!
|