xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vier Halloween met een overheerlijke kaasfondue
Breydelham vrolijkt griezelmomenten op met verrassend halloweenrecept van Felix Alen
Naar aanleiding van het griezelfeest Halloween heeft vleeswarenproducent Breydelham een leuk recept opgesteld om uw gasten te verrassen. Met een kaasfondue uit een pompoen, kan u buiten bij het houtvuur gezellig genieten van een overheerlijke Halloween snack.
Halloween is een oud-Keltisch feest dat oorspronkelijk alleen in de Verenigde Staten werd gevierd. In de laatste nacht van oktober verkleden vooral kinderen zich in allerlei griezelige en mysterieuze
figuren. Ze gaan daarbij van deur tot deur en vragen de bewoners om iets lekkers (treats), zoniet zullen ze het huis beheksen en kattekwaad uithalen (trick). Vandaar de keuze die ze aan de bewoners laten: trick or treat?.
Traditioneel valt Halloween samen met de pompoenenoogst. De uitgeholde pompoenen waarin een gezicht wordt gekerfd en een kaarsje wordt geplaatst, is uitgegroeid tot het symbool van dit griezelfeest. Al even traditioneel, gaat Halloween gepaard met een gezellig samenzijn in de tuin, rond een houtvuur. In dit vuur worden dan spiesjes met marshmallows (schuimachtig suikerwerk of spekken) of andere lekkernijen geroosterd. Vrij recent waaide de Halloween-traditie over naar Europa, waar dezelfde sfeer wordt gecreëerd door de organisatie van allerlei thematische activiteiten.
Voor Breydelham is de keuze tussen trick or treat snel gemaakt. Met de presentatie van een heerlijke kaasfondue uit een pompoen, worden alle ingrediënten van Halloween samengebracht in een feestelijk recept om uit te proberen bij het open vuur.
Kaasfondue uit de pompoen met Breydelham en grotpaddestoelen: Recept van Felix Alen
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kleine pompoen - 1/2 l melk - 2 el roux - 350 g kaasmix voor fondue - 2 dl room - peper en zout - muskaatnoot - 300 g Breydelham - 300 g gebakken grotpaddestoelen
Bereidingswijze:
Snijd een deksel uit de pompoen en hol hem een beetje uit. Dat gaat best met een eetlepel. Snijd daarna ongeveer 300 g van het pompoenvlees in stukjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en maal dit in de keukenrobot tot een zeer gladde puree.
Breng de melk aan de kook en doe er peper en zout bij. Bind met wat roux en voeg er de kaassoorten, room, muskaatnoot en de pompoenpuree bij. Voeg eventueel wat melk of pompoenkookvocht bij als de bereiding te dik zou zijn. Giet de kaassaus in de pompoen, zet het deksel er terug op en verpak het geheel met aluminiumfolie. Maak buiten een houtvuur aan, waarop je kan grillen. Zet vervolgens de pompoen gedurende minstens een uur aan de zijkant van het vuur, zodat de inhoud terug zacht kan worden. Rijg ondertussen de in blokjes gesneden ham en de paddestoelen op stokjes en grill ze boven het houtvuur. Open de pompoen en laat de gasten hun spiesjes doppen in de kaassaus. Smakelijk! RVH.
|