:wink:
Taste of Art xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het samenspel van kunst en gastronomie is een unieke culinaire en culturele ervaring om het gastronomische restaurant LEpicerie van hotel Le Méridien Brussels te leren kennen.
Sinds kort kunnen fijnproevers en kunstliefhebbers in restaurant LEpicerie van hotel Le Méridien Brussels het nieuwe menu Taste of Art ontdekken. Speciaal voor dit originele concept ontwierp Francis De Bolle, vermaard Belgisch kunstenaar, een gravure op de onderborden. Gasten die het bijzondere actiemenu bestellen, mogen het unieke onderbord mee naar huis nemen.
Het concept ontstond in 2005 in Nederland en kende sindsdien een groot succes. Meer dan 150 restaurants hebben zich tot dusver aan het initiatief verbonden. Taste of Art vindt stilaan ingang in andere grote steden in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en binnenkort ook Spanje. In België wordt het concept al toegepast in enkele restaurants in Oostende en Antwerpen, maar het restaurant LEpicerie van het prestigieuze hotel Le Méridien Brussels heeft de exclusieve primeur voor Brussel.
Via dit concept ontdekt de restaurantbezoeker op verschillende bestemmingen andere originele onderborden die heuse verzamelobjecten zijn geworden. Zo ontstaat er als het ware een culturele en culinaire reis langs tal van restaurants.
In het kader van deze artistieke actie stelden de keukenploeg van restaurant L'Epicerie en zijn chef Vincent Masson een menu met zomers geurende accenten samen. De hoofdgerechten zijn carpaccio van langoustines, kleine tongfilets en tournedos van Simmental-ossenhaas, die met echte prestigewijnen worden geserveerd. Bij alle gerechten wordt een uitgebreide selectie wijnen geschonken. RVH.
Het viergangenmenu Taste of Art is enkel na reservatie beschikbaar:tel 02-548.41.67
Restaurant LEpicerie is elke dag open, behalve op zaterdagmiddag en op zondag.
|