:-8)
Le Creuset presenteertxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De mini stoof- en braadpannen konden we uittesten aan de hand van een tweetal nieuwe recepten. Hierna de suggestie voor groene risotto met erwten en bonen en in een aparte bijdrage een coulis van rode vruchten met krokante pralinestukjes.
Groene risotto met erwten en bonen
(recept van Sophie Fert, foodstyliste)
Voor 3 personen - Voorbereiding: 10 min - Kooktijd: 20 min.
200 g Italiaanse carnarolirijst, 60 cl gevogeltebouillon (1 bouillonblokje in 75 cl lauwwarm water), 75 g fijngehakte ui, 70 g jonge spinazie, 70 g erwten, 70 g bonen, 25 g kervel, 25 g platte peterselie, 25 g parmezaan, 4 el olijfolie, zout, peper
Fruit op een zacht vuurtje de uien in wat olijfolie in een sauteuse en voeg de rijst toe. Laat de rijst op een middelmatig vuur al roerend glanzend worden. Voor de groene saus: mix de jonge spinazie, de platte peterselie en de kervel met een eetlepel olijfolie, zout, peper en de bouillon. Voeg de groene saus toe aan de rijst en breng aan de kook. Voeg de bonen en de erwten toe aan de bereiding. Verwarm uw oven voor op 160 ºC.
Verdeel de bereiding gelijkmatig over de minibraad-/stoofpannen. Dek de pannetjes af en plaats gedurende 20 minuten in de oven. Voeg parmezaan toe en meng alles onder elkaar met een vork. Dien onmiddellijk op. RVH.
|