:wink:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Eieren
Verrassend veelzijdige recepten
Véronique & Michel De Meyer
Als er één ingrediënt is dat iedereen altijd in huis heeft, dan is het wel een ei. Goedkoop, altijd lekker en nooit saai, want met eieren valt ontzettend veel te doen in de keuken. Van een simpele omelet met spek, een gevuld eitje met garnalen, een quiche tot een heerlijk dessert als crème brûlée of sabayon.
In Eieren krijgen niet alleen de traditionele recepten een plaatsje, maar ook verrassende gerechten als spiegeleieren met gewokte oosterse groenten, met tonijn gevulde schuimomelet of een slaatje van veldsla, eierkwartjes, ricotta en kruiden. Als je Eieren doorbladert, sta je versteld van de veelzijdigheid van dit eenvoudige ingrediënt. Dankzij de fotos zie je ook dat eiergerechten bijzonder fotogeniek kunnen zijn.
In de inleiding van Eieren lees je alles over de geschiedenis van het ei, over de voedingswaarde, de verschillende soorten, de basiskneepjes van het eieren koken en nog veel meer. Je krijgt er antwoord op vragen als: waarom eten we eieren met Pasen? Hoe maak je het perfecte zachtgekookte eitje? Wat is een gepocheerd ei? Zijn eieren gezond? Hoe herken je een vers ei? Is er een verschil tussen een wit en een bruin ei?
Kortom, Eieren is een boek vol interessante informatie en heerlijke recepten waarmee je direct aan de slag kunt.
Proevertjes:
Het boek zorgt voor allerhande verrassende recepturen die bijzonder overzichtelijk werden samengebracht. Bij de klassiekers, sauzen en crèmes ontdekten we een overheerlijke crème anglaise, terwijl de eierlimonade bij de rubriek eieren in het glas wist te bekoren. Weinigen eten nog linzen, maar van een linzensoep met gefrituurde eierdooier likt je lepel en vingers af.
Pasen staat voor de deur! Een combinatie dan maar van een ei met iets zoet? Erg moeilijke keuze tussen een clafoutis van mirabellen en warme chocoladegebakjes met een sinaasappelsaus. Respectievelijk weer te vinden in de rubriek pannenkoeken en beignets en ei en chocolade.
De auteurs: Véronique en Michel De Meyer vormen al jaren een kookduo: Véronique bedenkt recepten voor tijdschriften in binnen- en buitenland, Michel illustreert ze met prachtige fotos. Bij de Franse uitgever Flammarion publiceerden ze al enkele succesvolle kookboeken (Délices glacés, Cuisine vapeur, Cuisine aux légumes).
Bij Standaard Uitgeverij verschenen reeds De Belgische keuken anders, Gezonde voeding voor jonge kinderen, Mosselen, Asperges, en Aardappelen.
Eieren / Véronique & Michel De Meyer
Luxe paperback 14,95 154 Blz. ISBN 9789002222955
|