:wink:
Wereldkampioenschappen Barmannen in Taiwanxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het gezamenlijk objectief voor de 37ste nationale wedstrijd van Barmannen UBB, was de beste predinner cocktail bereiden en als Belgisch kampioen, de nationale kleuren verdedigen tijdens het wereldkampioenschap in Taiwan.
Meer dan 30 cocktailspecialisten zorgden voor een geanimeerde wedstrijd die gelijktijdig met een workshop werd georganiseerd. De barmannen werden door twee jurys beoordeeld op de techniek van hun werk, op de smaak en op de decoratie van hun cocktail.
Sergio Pezzoli, reeeds IBA wereldkampioen in 2005, kroonde zich tot Belgisch kampioen met zijn LEau Rouge waarvoor hij 4 cl Gin Bombay sapphire, 2 cl Crème de Banane Marie Bizard, 1 cl Campari en 1 geraspte grapefruitschil gebruikte. Olivier Pichon, Hotel Dolce La Hulpe Brussel, veroverde de tweede plaats met Sueno Azul. Hiervoor gebruikte hij 4.5 cl Vermouth Noilly Pat, 0,7 cl Crème de Banane Marie Brizard, 1 cl Manzanita Marie Brizard, 0,3 cl likeur Curaçao Blue Marie Brizard en 0,5 cl vers citroensap. Tony Dos Santos, Sodehotel La Woluwe, strandde met zijn Papagaio Louro op de derde plaats. Naast 2 cl Crème de Banane Marie Brizard, verwerkte hij ook 3 cl Rhum ambré Lamauny, 1 cl Campari en 1 cl vers limoensap in zijn cocktail. RVH.
Eerder gepubliceerd op
www.6minutes.be
|