:-8)
Beste Sommelier van Belgie-Sommelier Trophy-Bollinger 2010
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De wedstrijd »Beste Sommelier van Belgie -SommelierTrophy-Bollinger »2010 kan terecht worden aangestipt als een »grand cru »van de sector. Het Radisson Blu Royal Hotel was voor de zesde opeenvolgende maal het prachtige kader voor deze gereputeerde wedstrijd.
Niet minder dan 15 kandidaten, allen werkzaam in hoogstaande restaurants, namen deel aan de theoretische en praktische proeven van de halve finale. In het bijzonder is de aanwezigheid van enkele jonge elementen uit de juniorwedstrijd verheugend en veelbelovend voor de toekomst van dit prachtig beroep.
Het talrijk opgekomen publiek heeft duidelijk genoten van de inzet van de kandidaten om tot de drie besten te horen en dan de ultieme test van de finale aan te gaan. De kandidaten moesten de juiste combinatie bespreken tussen wijnen en gerechten, de techniek van het decanteren van een fles rode wijn beheersen, fouten uit een wijnkaart aantonen en 3 wijnen en 5 brandewijnen proeven en identificeren.
Om de kwaliteit van dit evenement te bewaren konden de inrichters rekenen op een keure van personaliteiten. Alle aspecten van het beroep waren vertegenwoordigd in de jury: oud-winnaars, nationale én internationale gerenommeerde sommeliers, gespecialiseerde pers, onderwijs en handel.
Tijdens het traditioneel banket was het William Wouters, President van de Gilde van Belgische Sommeliers die de winnaars bekendmaakte. De beste Sommelier van Belgie-Sommelier Trophy-Bollinger 2010 werd Kris Lismont Restaurant Ambrozijn in Borgloon, de tweede plaats ging naar Pieter Verheyde Restaurant Hof Van Cleve in Kruishoutem en Maxime Demuynck Restaurant LEau Vive à Arbre kreeg de derde plaats toebedeeld. RVH.
|