:-8)
Nieuwe generatie kookcursussen xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Koken is voor iedereen een kunst! Hebt u er nooit van gedroomd uw partner te verrassen maar het nooit gedurfd uit angst om alles te laten mislukken ? U tafelt graag maar u hebt nooit leren koken ? Latelier des Chefs is helemaal wat u zoekt. Dit is de nieuwe generatie kookcursussen die toegankelijk zijn voor iedereen !
Elke dag stelt Latelier des Chefs gevarieerde kookcursussen voor die u culinaire technieken en smaken laten ontdekken. Er is een brede waaier aan voorgestelde programmas : van het meest eenvoudige tot het meest ingewikkelde recept, van het voorgerecht tot het dessert, van de Europese keuken tot de Wereldkeuken.
Latelier des Chefs werd geboren in Parijs op 12 juli 2004. Het concept nam een heel snelle start en dat werd bevestigd door de opening van een aantal bijhuizen in Parijs maar ook in Bordeaux en Lyon. Twee jaar later zijn al 25.000 mensen de lessen komen bijwonen. En altijd met hetzelfde enthousiasme. Na het grote succes in de grootste Franse steden (Parijs, Lyon, Bordeaux), start LAtelier des Chefs eindelijk in Brussel. Het pand werd volledig vernieuwd, bevindt zich vlakbij de Beurs en stelt maar liefst 250 m2 volledig ter beschikking van het keukenplezier. Het hart van Latelier des Chefs is een heel grote, goed verlichte en verluchte keuken die een gezellige ontmoetingsplaats is geworden waar gedeeld en ontdekt kan worden. De leraar is een Chef, het spreekgestoelte het fornuis en hier heerst een gezellige sfeer waarin het verlangen heerst om op een ludieke manier dingen aan te leren. Geen koksmutsen of een uit-de-hoogte gedrag : de Chef wil alleen zijn passie en zijn kennis met u delen.
Chef Benoît Vernaillen kneedt de lucht met zijn handen als om zijn woorden meer smaak te geven. Benoît Vernaillen laat er geen enkele twijfel over bestaan : de keuken is zijn passie. Hij praat erover met glanzende ogen en de radheid van tong van een jonge man die zijn favoriete speelgoed steeds opnieuw ontdekt maar die er vooral op uit is om zijn passie te delen met alle mensen die hij tegenkomt. Het zal dus niemand verbazen dat hij voortaan bij Latelier des Chefs zijn duit in het zakje doet.
De keuken geeft uit op de eetkamer -bar, de plek bij uitstek om dingen met elkaar te delen, maar ook een plek van rust en ontspanning. Een lange gastentafel verenigt alle leerlingen van de Chefs aan het einde van de cursus in een warme omgeving van kruiden en gekleurde specerijen. Latelier des Chefs is heel eenvoudig een concept dat aansluit bij zijn tijd. Het stelt een hedendaagse keuken voor aan mensen die met hun tijd mee willen gaan, die willen leren en die iets voor zichzelf willen doen, die andere culturen en onontgonnen streken willen ontdekken en dat in alle eenvoud en zonder dwang. De sfeer van Latelier des Chefs is eerst en vooral je open stellen voor nieuwe gewoontes terwijl trouw gebleven wordt aan de eigen waarden.
Latelier des Chefs luidt eerst en vooral de terugkeer in van het kookplezier: dat is de basis om een goed voedingsevenwicht en een echte levenshygiëne terug te vinden. Zo ontwikkelt Latelier des Chefs samen met voedingsspecialisten eenvoudige lesmodules in gezond koken om van de kookkunst een pijler te maken in de harmonieuze ontwikkeling van het lichaam. Het project staat open voor iedereen die in de kookkunst is geïnteresseerd, maar slaat ook aan als onderdeel van teambuilding sessies of gewoon een leuk ontspannend moment tijdens marathonmeetings.
Aan de basis van het concept liggen de broers Nicolas en François Bergerault die een vreemde uitdaging lanceerden. Ze zijn heel verschillend maar vullen elkaar goed aan en weten precies hoe vermoeiend meetings kunnen zijn. Nicolas Bergerault is een voormalig marketingdirecteur bij Nestlé, die sinds zijn prille jeugd gepassioneerd is door het koken. De andere broer is François Bergerault, een ervaren ondernemer die iets minder begaafd is in het koken.
Lessenschemas en programmas zijn veelvoudig en toch erg flexibel. Voor groepen kunnen projecten à la carte in samenspraak met de verantwoordelijken worden uitgewerkt. De website zelf geeft reeds tal van mogelijkheden aan. (www.atelierdeschefs.com)
En tenslotte is er de Chefs winkel die het de koksleerlingen mogelijk maakt om alles aan te schaffen wat nodig is om te koken : pannen, bakpannen, messen, vakgerei
Met als kers op de taart een smulbibliotheek en een fijn assortiment kruiden die eveneens van de partij zijn. Goed om te weten : alles wat te koop is, heeft de goedkeuring van de Chefs meegekregen. RVH.
Atelier des Chefs Kartuizerstraat 17 1000 Brussel tel 02/511 51 17
zie ook www.6minutes.be
|