:wink:
Le Passage de Milanxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Mathieu Vandenbussche, een zeer initiatiefrijke jonge ondernemer, begon zijn eigen bedrijf met de creatie van Côté Cuisine, daarop volgde Le 163 en nu leidt hij Le Passage de Milan op het terrein van het Egmontpaleis.
Men kan het Egmontpaleis van vier kanten binnenkomen. Twee daarvan dragen de namen Passage de Milan en Passage Yourcenar. Deze laatste werd door de stad Brussel gekozen als eerbewijs aan de schrijfster en heeft een zekere bekendheid. Merkwaardig genoeg bleef de naam Passage de Milan, onbekend.
Mathieu Vandenbussche startte na het behalen van 3 diplomas aan het COOVI, als commis in de keuken en zaal van Bobbenotje in Anderlecht en stapte nadien over naar La Bonne Fourchette in Neder-Over-Heembeek. Na chef-de-rang te zijn geweest op de banketafdeling van het Hiltonhotel, aanvaardde hij de functie van maître dhôtel in het restaurant La Maison in Elsene. Toch bleef hij ervan dromen om als manager aan de slag te gaan, iets wat hem lukte in brasserie Kermis Café en nadien in 2000 in Kladaradatsch. Hij creëerde in 2002 Côté Cuisine nadat hij twee jaar als kok werkzaam was in Le Pain Qutoidien in Etterbeek. In Côté Cuisine plaatste hij een team en ontwikkelde de afdelingen take away en delivery. In 2005 doet hij de overstap naar het EFP ofte Espace Formation PME en opent Le 163. Na de reorganisatie van de interne bezorgdienst stijgt het cafetariagebruik met maar liefst 60%. In het ISELP, Institut Supérieur pour lEtude de Langage Plastique waar zowel binnen- als buitenlandse studenten over de vloer komen, wacht hem een nieuwe uitdaging. Hij hervormt het restaurantantconcept, voert kindermenus in, maar heeft evenzeer aandacht voor de traiteurafdeling en de aanverwante activiteiten van evenementen en seminaries. Tot de nieuwe faciliteiten behoren ook het terras en internationale kranten en tijdschriften.
Voor het restaurantgedeelte doet Mathieu een beroep op chef-kok Alfred Pepa. Deze heeft niet de pretentie een haute cuisine te presenteren, maar wil doelbewust de klanten, verse en goed bereide gerechten aanbieden, zonder ze met al te veel franjes te omgeven. De producten moeten hun smaakeigenheid en noodzakelijke en kenmerkende aromas behouden. Alfred begon zijn carrière als hulpkok in La Fatoria, nadien was hij chef-kok in Le Pain Parasol in Elsene, om nu het fornuis van Le Passage de Milan te beheren.
Le Passage de Milan staat ook gekend als het Expo Art Café en is geopend van maandag tot vrijdag van 12 tot 17u30. Lunchen kan tot 15 uur, terwijl de tea-time met aangepaste kaart loopt van 15.30 tot 17.30, het happy hour start om 16.30. Naast een doodeerlijke keuken krijgen de gasten er geregeld nieuwe exposities van een ruim pluimage artiesten te bewonderen. RVH.
Le Passage de Milan Waterloolaan 31 1000 Brussel tel 02/513 89 59
zie ook www.6minutes.be
|