DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
03-01-2013
preisoep met brie
ingrediënten : 500 gram preiringen - 1 ui - 2 aardappelen - 1 liter kippebouillon van 2 blokjes - 150 gram brie of camenbert - 1 eetlepel boter bereiding : boter smelten gehakte ui toevoegen al roerend even stoven dan preiringen en aardappel bij doen en overgieten met de kippebouillon dek af en laat 30 minuten koken , de kaas in stukjes snijden en de laatste 5 minuten laten meekoken ( als de korst mooi wit is moet u ze niet verwijderen ) mix de soep , indien nodig water of melk bijdoen , snij enkele preiringen heel fijn en laat 5 minuten stoven in een nootje boter , voeg toe net voor het opdienen
ingrediënten: 1 kg mosselen - 1 ui - 1 tak selder - 1 wortel - peterselie - peper - ½ liter melk - 1 glas witte wijn - 40 gram bloem - boter - 1 doosje saffraan bereiding: was de mosselen , was en kuis de groenten en snij fijn, laat 1 klontje boter smelten en stoof de groenten erin,strooi wat peper op, doe de mosselen in een kookpot en verdeel er de gestoofde groenten over, strooi er wat peterselie over en giet het glas wijn erbij , laat op een hevig vuur koken tot de mossels open zijn ,schud goed, giet in een vergiet en vang het vocht op, haal de mosselen uit de schelp, zeef het vocht door een fijne zeef in een maatbeker en vul aan met melk tot 1 liter, smelt een klont boter voeg er de bloem bij en roer er de liter mosselvocht + melk bij, laat nog even doorkoken, breng op smaak met peper zout en het doosje saffraan, voeg de mosselen toe, werk af met een beetje peterselie
ingrediënten: 500 gram pompoen - 1 grote ajuin - 2 preien - 1 doos gezeefde tomaten - boter - peper - zout - 2 liter water - 3 kippeblokjes bereiding: verwarm de boter in de soeppan en fruit hierin de ajuin, voeg prei en pompoen toe, doe er het water gezeefde tomaten en de kipblokjes bij, breng aan de kook, laat 30 minuten koken en mix, breng op smaak met peper en zout
ingrediënten: 1 rode paprika - 1/2 liter gezeefde tomaten (doos) - 1 grote ui - 1 wortel - 1 klontje boter - 1 liter water - 2 kippeblokjes bereiding: was en snij de groenten in kleine stukjes, stoof de ui in een klontje boter, voeg dan de wortel paprika en gezeefde tomaten toe, overgiet met water en kippeblokjes, laat 30 minuten koken, mix de soep, eventueel door een zeef gieten voor de paprika velletjes, voeg nog een beetje room of melk toe naar eigen voorkeur
ingrediënten: 3 preistelen - 2 grote uien - 2 wortels - 2 rundsblokje - 2 liter water - 1 varkenspoot - 1 klontje boter bereiding: snij 1 preiwit fijn en stoof in een klontje boter een 10 tal minuten dit is voor de afwerking , kuis was en snij de groenten , laat in een snelkookpan een klontje boter smelten voeg er de ajuin bij en laat even stoven, voeg de rest van de groenten het varkenspootje water en de rundsblokjes toe, laat ongeveer 30 minuten koken in de snelkoker, mix de soep en doe er de fijn gesneden gestoofde prei bij eventueel nog wat peper en zout
ingrediënten: 4 sneetjes brood - 1 klont boter - 1/2 koffielepel thym - 1/2 koffielepel paprika - 1/2 koffielepel basilicum bereiding: snij het brood in dobbelsteentjes, verhit de boter in een tefalpan, voeg er het brood aan toe, roerbak ze goudbruin in 3 minuten, kruid met de thym paprika en basilicum en bak nog één minuut terwijl u blijft roeren
ingrediënten : 500 gram pompoen - 1/4 knolselder - 1 rode paprika - 1 ui - 1teentje knoflook - 1 blokje groentenbouillon 1 à 2 dl melk - 1 eetlepel boter - 1 kruidnagel - 1/2 koffielepel thym - 1/2 koffielepel basilicum - 1 mespunt cayennepeper - laurierblad - peper en zout bereiding : snipper de look fijn, halveer de ui , hak de helft fijn en prik de kruidnagel in de andere helft , snij alle groenten in blokjes ,bak de gesneden ui in de boter voeg alles erbij en voeg 7 dl water toe , dek af en laat 1/2 uur koken , verwijder de ui met de kruidnagel en het laurierblad , mix de soep en voeg 1 à 2 dl melk volgens smaak toe , kruid met peper en zout , nog wat fijngesneden peterselie voor de afwerking
ingrediënten : 500 gram wortels - 1 grote ajuin - 1 liter water - 2 kippeblokjes - 1 teentje knoflook of wat lookpoeder - laurier - 1 klontje boter bereiding : smelt de boter en fruit de ui op middelmatig vuur , voeg hierbij de grof gesneden wortels en knoflook , laat even stoven en voeg het water de bouillonblokjes en het laurierblad toe ,breng aan de kook en laat op een zacht vuur gaar koken ongeveer 45 minuten , neem het laurierblad uit de soep en mix , kruid naar smaak met peper en zout
ingrediënten : 1 liter bouillon (2 rundsblokje + 1 l water) 30 gram boter , 30 gram bloem , 1/4 l puree van verse tomaten , 1/2 dl melk of room bereiding : tomaten ontvellen in stukken snijden en mixen , door een zeef gieten , maak een roux van boter en bloem , voeg al roerend de bouillon toe en 1/4 l puree van de tomaten , laat goed doorkoken werk af met peper en zout en 1/2 dl room of melk , indien te zuur een klontje suiker bijdoen , dien op met croutons
ingrediënten : 2 uien - 2 wortels - 1 stuk knolselder of gewone selder - 4 rundsblokjes + 2 liter water - 1 doos gezeefde tomaten - 250 gram gehakt - 1 klontje boter bereiding : stoof de ui in de boter , voeg wortels en selder toe en laat nog even stoven , doe het water + rundsblokjes en tomaten bij laat 30 à 40 minuten zachtjes koken , ondertussen balletjes rollen van het gehakt , mix de soep en laat nog een 5 tal minuten koken met de balletjes
ingrediënten : 1 fijngesneden ui - 50 gram spekblokjes - 1 dl room - 5 dl water - 1 bouillonblokje - 1 eetlepel boter - 3 eetlepels mosterd (zacht) bereiding : de spekblokjes in een weinig boter bakken uit de kookpot halen en apart houden , voeg wat boter bij en stoof de ui 5 minuten voeg water , bouillonblokje en mosterd toe en roer om , breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten koken roer voor het opdienen de room door de soep
ingrediënten : 600 gram diepvrieserwten - 1 ui fijngesneden - 7 dl water - 1 kippeblokje - peper en zout - 1 klontje boter - gebakken broodkorstjes bereiding : smelt de boter en stoof de ui voeg de erwten toe even laten stoven , giet water + kipblokje erbij , laat 30 minuten zachtjes koken mix de soep en breng op smaak met peper en zout , dien op met de gebakken broodkorstjes of gebakken spekblokjes
ingrëdienten : 1ui fijn gesneden - 250 gram champignons fijn gesneden - 150 gram boursin (potje kruidenkaas) 2 liter water + 3 kippeblokjes - 1 klontje boter bereiding : stoof de ui + de champignons in een klontje boter , voeg de bouillon toe en laat zachtjes 30 minuten koken , neem van het vuur en doe er de kaas bij , heeft u liever een gebonden soep maak dan een roux van boter en bloem en leng aan met de soep , afwerken met peterselie of bieslook
ingrediënten : 1 prei - 1ui - 2 aardappelen - 2 bosjes kervel (of een potje diepvries kervel ) 1 klontje boter - 2 liter water - 3 kippeblokjes bereiding : snij de groenten in stukken en stoof in de boter , snij de kervel zeer fijn , bewaar wat kervel om af te werken , doe de kervel bij de groenten en bevochtig met de bouillon , laat 30 minuten koken en mix , eventueel een lepeltje room in elk bord bestrooi met wat kervel
ingrediënten : 1 kg courgettes min of meer - 1 ui - 1 liter kippebouillon van 2 blokjes - 80 gram mascarpone - 2 eetlepels groene pesto - 1 eetlepel boter - peper en zout bereiding : snij de courgettes in blokjes niet schillen , hak de ui in grove stukken , verhit de boter voeg de ui bij en laat even stoven dan courgetteblokjes erbij goed doorroeren bouillon erbij , dek af en 20 minuten laten koken , voeg de mascarpone toe en mix de soep , leng indien nodig aan met een beetje water , voeg al roerend de pesto toe en laat nog even doorwarmen , de pesto zorgt voor een apart en pittig accent in combinatie met de courgette
ingrediënten : 250 gram gedroogde spliterwten (half pakje) - 2 uien - 1 prei - 1 wortel - klontje boter - 2 liter water + 4 rundsblokjes - 1 doosje spekblokjes bereiding : uien laten fruiten in de boter , prei , wortel en gedroogde erwten bijdoen 2 liter water +rundsblokjes en een groot uur laten koken ondertussen de spekblokjes bakken in een beetje boter , soep mixen en de spekblokjes toevoegen , indien te dik water bijdoen , het is niet nodig de spliterwten te wassen of te spoelen of te weken lekker met gebakken broodkorstjes
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.