DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
28-08-2012
croque uit het vuistje
ingrediënten : vierkante sneden brood - sneetjes jonge kaas - sneetjes gekookte hesp bereiding : neem een snede brood een snede hesp , 2 sneden kaas terug een snede hesp , dek af met een snede brood en steek tussen de grill
ingrediënten : 250 gr champignons in schijfjes - 2 tomaten ontvelt ontpit en in blokjes gesneden - 2 uien in fijne ringen - 1 teentje knoflook fijngehakt - 2 soeplepels olijfolie - 1 soeplepel tomatenpuree - scheutje witte wijn - half tasje water - laurierblad - takje thym - 1/2 groentenblokje - 1 snuifje suiker - zout en peper naar smaak bereiding : doe de olie in de pan en stoof de uiringen 10 minuten zonder te kleuren onder deksel , voeg alle overige ingrediënten toe en laat nog 10 minuten pruttelen , bind met een beetje maizena , laat afkoelen , lekker op een boterham of op een toostje
ingrediënten : 2 sjalotjes - 2 tomaten - 2 eetlepels olijfolie - 2 koffielepels oregano - peper en zout - gemalen gryérekaas - 1 vel bladerdeeg bereiding : snipper de 2 sjalotjes en fruit een paar minuten in de olijfolie , voeg de gepelde en ontpitte in blokjes gesneden tomaten toe en laat nog een paar minuten stoven , breng op smaak met peper en zout en 2 koffielepels oregano , steek met een glas rondjes uit het bladerdeeg , beleg met het tomatenmengsel en werk af met wat gryérekaas , bak 10 à 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven
ingrediënten : dikke sneden donker brood - platte kaas - peper - zout - radijzen - bieslook bereiding: smeer de platte kaas dik op de boterham, bestrooi met peper en zout , werk af met radijzen en bieslook
ingrediënten : dadels - sneetjes fijngesneden gerookt spek bereiding : ontpit de dadels en omwikkel met een half sneetje gerookt spek , leg in een vuurvaste schaal en zet 10 minuten in de oven op 200 graden , steek er een prikkertje op en dien op bij apéritief
ingrediënten : 50 gram gemalen gryère of oud brugge kaas - 1 sneetje ardeense ham - thym bereiding : maak cirkeltjes met de geraspte kaas op een vel bakpapier , dit gaat eenvoudig met een vormpje , maak dat de kaascirkeltjes even dik zijn , bestrooi met enkele dunne reepjes ham en thym , laat 4 à 5 minuten bakken onder de grill , laat afkoelen
ingrediënten : 200 gram brocolli gekookt - 2 eetlepels olie - 50 gram zachte geitekaas - 1 mespunt knoflookpuree bereiding : doe alle ingrediënten in een beker , mix tot een gladde saus , breng op smaak met peper en zout en laat een paar uur trekken
ingrediënten : 200 gram gerookte zalm in sneetjes - 200 gram philadelphia kaas natuur light - 6 sneetjes brood - een beetje dille of peterselie bereiding : bestrijk de sneetjes zalm met de kaas en rol ze in de breedte op , wikkel in huishoudfolie en leg ze 15 à 20 minten in de diepvries , rooster de sneetjes brood en snij in driehoekjes , snij de bevroren zalm met een scherp mes in schijfjes van 1 cm , beleg elk driehoekje brood met een zalmrolletje en garneer met een beetje dille en klein stukje citroen
ingrediënten : 24 grote champignons - 1 potje kruidenkaas (boursin) - 1 eetlepel gehakte peterselie - 2 eetlepels spekblokjes - 1 klontje boter bereiding : haal de steel van de champignons ,meng de boursin met een klont zachte boter in de cutter samen met het spek en de peterselie , vul de champignons met het mengsel , zet in een vuurvaste schaal , zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden , verdeel in schaaltjes en werk af met wat bieslook kan als hapje of voorgerecht
ingrediënten : 50 gram boter - 75 gram bloem - 1/4 liter melk - 50 gram geraspte parmesan - 50 gram gemalen emmental - 70 gram tomatenpuree - 2 sneden italiaanse ham - 1 ei - paneermeel - 1 koffielepel oregano - 1 koffielepel basilicum - nootmuskaat - paprikapoeder - cayennepeper - peper en zout bereiding : smelt de boter in de pan , roer bloem onder en laat even bakken , meng er de tomatenpuree onder leng al roerend aan met de melk tot een hele dikke saus , eierdooier erbij doen (eiwit apart houden) haal van het vuur en laat er de kaas in smelten de kruiden bijdoen , snij de ham zeer fijn en meng door de saus , laat wat afkoelen en maak er balletjes van als voorgerecht 3 cm diameter als hapje 2 cm , klop het eiwit los doe paneermeel in een ander bord , haal de balletjes eerst door het eiwit daarna door het paneermeel , koel wegzetten tot de volgende dag ,laat de balletjes 2 tot 3 minuten bakken in frituurvet op 180 graden tot ze goudbruin zijn
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.