Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croque uit het vuistje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    vierkante sneden brood - sneetjes jonge kaas - sneetjes gekookte hesp
    bereiding :
    neem een snede brood een snede hesp , 2 sneden kaas terug een snede hesp , dek af met een snede brood en steek tussen de grill

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    26-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champignons à la grèque
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gr champignons in schijfjes - 2 tomaten ontvelt ontpit en in blokjes gesneden - 2 uien in fijne ringen - 1 teentje knoflook fijngehakt - 2 soeplepels olijfolie - 1 soeplepel tomatenpuree - scheutje witte wijn - half tasje water - laurierblad - takje thym - 1/2 groentenblokje - 1 snuifje suiker - zout en peper naar smaak
    bereiding :
    doe de olie in de pan en stoof de uiringen 10 minuten zonder te kleuren onder deksel , voeg alle overige ingrediënten toe en laat nog 10 minuten pruttelen , bind met een beetje maizena , laat afkoelen , lekker op een boterham of op een toostje

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitief tomaatjes met garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    kleine tomaatjes , garnalen
    bereiding :
    gewoon de tomaatjes uithollen en een paar garnaaltjes erin

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    10-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bladerdeeghapje met tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 sjalotjes - 2 tomaten - 2 eetlepels olijfolie - 2 koffielepels oregano - peper en zout - gemalen gryérekaas - 1 vel bladerdeeg 
    bereiding :
    snipper de 2 sjalotjes en fruit een paar minuten in de olijfolie , voeg de gepelde en ontpitte in blokjes gesneden tomaten toe en laat nog een paar minuten stoven , breng op smaak met peper en zout en 2 koffielepels oregano , steek met een glas rondjes uit het bladerdeeg , beleg met het tomatenmengsel en werk af met wat gryérekaas , bak 10 à 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boterham met platte kaas en radijzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    dikke sneden donker brood - platte kaas - peper - zout - radijzen - bieslook
    bereiding:
    smeer de platte kaas dik op de boterham, bestrooi met peper en zout , werk af met radijzen en bieslook

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dadels met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    dadels - sneetjes fijngesneden gerookt spek
    bereiding :
    ontpit de dadels en omwikkel met een half sneetje gerookt spek , leg in een vuurvaste schaal en zet 10 minuten in de oven op 200 graden , steek er een prikkertje op en dien op bij apéritief

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaaskoekjes voor bij de soep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    50 gram gemalen gryère of oud brugge kaas - 1 sneetje ardeense ham - thym
    bereiding :
    maak cirkeltjes met de geraspte kaas op een vel bakpapier , dit gaat eenvoudig met een vormpje , maak dat de kaascirkeltjes even dik zijn , bestrooi met enkele dunne reepjes ham en thym , laat 4 à 5 minuten bakken onder de grill , laat afkoelen

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    19-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brocollidip met geitekaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    200 gram brocolli gekookt - 2 eetlepels olie - 50 gram zachte geitekaas - 1 mespunt knoflookpuree
    bereiding :
    doe alle ingrediënten in een beker , mix tot een gladde saus , breng op smaak met peper en zout en laat een paar uur trekken

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmrolletje met philadelphia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    200 gram gerookte zalm in sneetjes - 200 gram philadelphia kaas natuur light - 6 sneetjes brood - een beetje dille of peterselie
    bereiding :
    bestrijk de sneetjes zalm met de kaas en rol ze in de breedte op , wikkel in huishoudfolie en leg ze 15 à 20 minten in de diepvries , rooster de sneetjes brood en snij in driehoekjes , snij de bevroren zalm met een scherp mes in schijfjes van 1 cm , beleg elk driehoekje brood met een zalmrolletje en garneer met een beetje dille en klein stukje citroen

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    18-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champignons met boursin en spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    24 grote champignons - 1 potje kruidenkaas (boursin) - 1 eetlepel gehakte peterselie - 2 eetlepels spekblokjes - 1 klontje boter
    bereiding :
    haal de steel van de champignons ,meng de boursin met een klont zachte boter in de cutter samen met het spek en de peterselie , vul de champignons met het mengsel , zet in een vuurvaste schaal , zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden , verdeel in schaaltjes en werk af met wat bieslook
    kan als hapje of voorgerecht

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    14-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaasballetjes pizzaiola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    50 gram boter - 75 gram bloem - 1/4 liter melk - 50 gram geraspte parmesan - 50 gram gemalen emmental - 70 gram tomatenpuree - 2 sneden italiaanse ham - 1 ei - paneermeel - 1 koffielepel oregano - 1 koffielepel basilicum - nootmuskaat - paprikapoeder - cayennepeper - peper en zout
    bereiding :
    smelt de boter in de pan , roer bloem onder en laat even bakken , meng er de tomatenpuree onder leng al roerend aan met de melk tot een hele dikke saus ,  eierdooier erbij doen (eiwit apart houden) haal van het vuur en laat er de kaas in smelten de kruiden bijdoen , snij de ham zeer fijn en meng door de saus , laat wat afkoelen en maak er balletjes van als voorgerecht 3 cm diameter als hapje 2 cm , klop het eiwit los doe paneermeel  in een ander bord , haal de balletjes eerst door het eiwit daarna door het paneermeel  , koel wegzetten tot de volgende dag ,laat de balletjes 2 tot 3 minuten bakken in frituurvet op 180 graden tot ze goudbruin zijn

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!