DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
29-10-2012
andijvie salade
ingrediënten: andijvie - mayonaise of vinaigrette bereiding: neem het binnenste groen gele gedeelte van de andijvie, was de blaadjes en snij in fijne reepjes dien op met mayonaise of vinaigrette
ingrediënten: knolselder - azijn of citroen bereiding: snijd het nodige stuk knolselder af en rasp, besprenkel direct met citroen of azijn, schep goed om, dien op met een vinaigrette of mayonaise
ingrediënten: 1 andijvie - bechamelsaus bereiding: spoel de andijvie goed, verwijder de harde nerven en snij in kleine stukken, kook de andijvie 10 minuten in licht gezouten water en giet af, laat goed uitlekken en vermeng met de bechamelsaus, indien nodig nog wat peper zout en nootmuskaat
ingrediënten: knolselder - zout - bechamelsaus bereiding: halveer de knolselder en snij in dikke schijven,verwijder de schil en snij in blokjes, laat 5 à 10 minuten koken in licht gezouten water, giet af en vermeng met de witte saus
ingrediënten: 1 kilo appels (renetten of boscoop) - suiker bereiding: schil de appels en snijd in schijfjes, doe de appelschijfjes in een pan met 3 soeplepels water, laat zachtjes garen tot alles in moes is, doe er suiker bij naar smaak
ingrediënten: knolselder - zout bereiding: doe de knolselder in twee, snij de schil eraf en snij in schijven, maak er frietjes van, bak de knolselder frieten op 170 graden een 5 tal minuten, haal uit het frituurvet en bak ze een tweede keer op 190 graden tot ze bruin worden (net zoals gewone frieten) strooi er een beetje zout over, dien op met gebakken vlees of als apéritief hapje
ingrediënten: witte kool - 1 eetlepel olie - 1 koffielepel azijn - 1 koffielepel suiker - peper en zout bereiding: de witte kool raspen, olie azijn suiker peper en zout mengen en door de witte kool roeren, een paar uur laten rusten
ingrediënten : witte kool - witte saus van (boter -bloem en melk) bereiding: snij de kool in fijne reepjes, kook de witte kool gaar ongeveer 15 minuten, laat goed uitlekken en vermeng met de witte saus, indien nodig bijkruiden met zout peper en muskaatnoot
ingrediënten : 4 stevige tomaten - 250 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 sjalotje fijngesneden - 1/2 koffielepel provençaalse kruiden - 3 eetlepels water - 1 eetlepel olijfolie bereiding : snij de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit , strooi er wat zout in en draai om , meng het gehakt met ei , chaplure , sjalotje en provencaalse kruiden , vul de tomaten met het gehaktmengsel , meng het water met de olijfolie in een ovenschotel schik hierin de gevulde tomaten , bak de tomaten 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden
ingrediënten : bloemkool - zout - peper -1 koffielepel kerriepoeder ( meer of minder naar smaak) -1 eetlepel bloem - melk -1 klont boter bereiding : kook de bloemkoolroosjes gaar , verhit de boter voeg bloem en kerriepoeder toe en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen , giet de melk er in gedeelten bij blijf roeren tot een gladde saus , voeg peper en zout toe , giet de bloemkool af en leg op een bord , schenk de saus erover
ingrediënten : boontjes - 1 fijngehakte ui - peper - zout - 1 klontje boter bereiding : reinig en spoel de boontjes , kook ze 10 à 15 minuten tot ze beetgaar zijn , giet af en houd onder koud stromend water (voor de groene kleur) stoof de ui in de boter , doe er de boontjes bij , kruid met peper en zout , laat wat stoven en schud goed op
ingrediënten : 4 stronken witloof - 4 sneden gekookte ham - 1/4 liter kaassaus - gemalen kaas bereiding : maak het witloof schoon en spoel , kook gaar in lichtgezouten water , laat het daarna zeer goed uitlekken , maak de kaassaus , wikkel het witloof in de sneden ham en schik in een vuurvaste schotel , overgiet met de kaassaus en bestrooi met gemalen kaas , laat gratineren in een warme oven
ingrediënten : 2 grote tomaten - 150 gram tonijn in eigen nat (blik) - mayonaise bereiding : dompel de tomaten even in warm water , ontvel ze en haal uit , strooi er een klein beetje zout in en draai om , laat de tonijn uitlekken en meng met mayonaise , vul de tomaten
ingrediënten : 1 vaste bloemkool - zout - 3 eieren hard gekookt - mayonaise bereiding : kook de bloemkool op zijn geheel , niet te zacht laten koken , de bloemkool uit het water nemen en laten afkoelen , de hard gekookte eieren fijn pletten met een vork , de bloemkool bestrijken met mayonaise en de fijn geplette eieren erover strooien
ingrediënten : asperges bereiding : schil de asperges met een dunschiller , schil van de kop naar de voet , snij onderaan het houterig gedeelte eraf , breng licht gezouten water aan de kook , laat de asperges daar 10 à 15 minuten in koken tot ze beetgaar zijn , haal uit het water en laat uitlekken
ingrediënten : 1 kg prei - 1/4 l witte saus - 1 eierdooier bereiding : gebruik alleen het wit van de prei , maak het preiwit schoon , spoel en snij in stukken van 5 cm en laat koken , laat uitlekken , maak een witte saus van de helft kookvocht van de prei en de helft melk , doe de prei in de warme saus en roer er de eierdooier onder
ingrediënten : 1/2 witte kool in reepjes - 1 ajuin fijn gesneden - 1 klontje boter - 1/2 eetlepel currypoeder - 1 doosje light room bereiding : smelt de boter en fruit de ui met het currypoeder op middelmatig vuur enkele minuten , voeg de witte kool erbij , beetje zout eventueel een klein beetje water en laat 25 à 30 minuten stoven , voeg het doosje light room erbij en roer goed om
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.