Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.andijvie salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    andijvie - mayonaise of vinaigrette
    bereiding:
    neem het binnenste groen gele gedeelte van de andijvie, was de blaadjes en snij in fijne reepjes dien op met mayonaise of vinaigrette

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geraspte knolseldersalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    knolselder - azijn of citroen
    bereiding:
    snijd het nodige stuk knolselder af en rasp, besprenkel direct met citroen of azijn, schep goed om, dien op met een vinaigrette of mayonaise

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    21-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.andijvie in bechamelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 andijvie - bechamelsaus
    bereiding:
    spoel de andijvie goed, verwijder de harde nerven en snij in kleine stukken, kook de andijvie  10 minuten in licht gezouten water en giet af, laat goed uitlekken en vermeng met de bechamelsaus, indien nodig nog wat peper zout en nootmuskaat

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselder met bechamelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    knolselder - zout - bechamelsaus
    bereiding:
    halveer de knolselder en snij in dikke schijven,verwijder de schil en snij in blokjes,
    laat 5 à 10 minuten koken in licht gezouten water, giet af en vermeng met de witte saus

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelmoes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kilo appels (renetten of boscoop) - suiker
    bereiding:
    schil de appels en snijd in schijfjes, doe de appelschijfjes in een pan met 3 soeplepels water, laat zachtjes garen tot alles in moes is, doe er suiker bij naar smaak 

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselder frietjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    knolselder - zout
    bereiding: 
    doe de knolselder in twee, snij de schil eraf en snij in schijven, maak er frietjes van, bak de knolselder frieten op 170 graden een 5 tal minuten, haal uit het frituurvet en bak ze een tweede keer op 190 graden tot ze bruin worden (net zoals gewone frieten)
    strooi er een beetje zout over, dien op met gebakken vlees of als apéritief hapje 

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte kool in vinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    witte kool - 1 eetlepel olie - 1 koffielepel azijn - 1 koffielepel suiker - peper en zout
    bereiding:
    de witte kool raspen, olie azijn suiker peper en zout mengen en door de witte kool roeren, een paar uur laten rusten

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte kool in bechamelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    witte kool - witte saus van (boter -bloem en melk)
    bereiding:
    snij de kool in fijne reepjes, kook de witte kool gaar ongeveer 15 minuten, laat goed uitlekken en vermeng met de witte saus, indien nodig bijkruiden met zout peper en muskaatnoot

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geraspte wortelsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    wortelen - vinaigrette
    bereiding :
    rasp de wortelen fijn en dien op met een vinaigrette

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    30-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 stevige tomaten - 250 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 sjalotje fijngesneden - 1/2 koffielepel provençaalse kruiden - 3 eetlepels water - 1 eetlepel olijfolie
    bereiding :
    snij de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit , strooi er wat zout in en draai om , meng het gehakt met ei , chaplure , sjalotje en provencaalse kruiden , vul de tomaten met het gehaktmengsel , meng het water met de olijfolie in een ovenschotel schik hierin de gevulde tomaten , bak de tomaten 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    22-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkool met kerrie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    bloemkool - zout - peper  -1 koffielepel kerriepoeder ( meer of minder naar smaak) -1 eetlepel bloem - melk -1 klont boter
    bereiding :
    kook de bloemkoolroosjes gaar , verhit de boter voeg bloem en kerriepoeder toe en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen , giet de melk er in gedeelten bij blijf roeren tot een gladde saus , voeg peper en zout toe , giet de bloemkool af en leg op een bord , schenk de saus erover


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groene boontjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    boontjes - 1 fijngehakte ui - peper - zout - 1 klontje boter
    bereiding :
    reinig en spoel de boontjes , kook ze 10 à 15 minuten tot ze beetgaar zijn , giet af en houd onder koud stromend water (voor de groene kleur) stoof de ui in de boter , doe er de boontjes bij , kruid met peper en zout , laat wat stoven en schud goed op

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    09-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloof met hesp en kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 stronken witloof - 4 sneden gekookte ham - 1/4 liter kaassaus - gemalen kaas
    bereiding :
    maak het witloof schoon en spoel , kook gaar in lichtgezouten water , laat het daarna zeer goed uitlekken , maak de kaassaus , wikkel het witloof in de sneden ham en schik in een vuurvaste schotel , overgiet met de kaassaus en bestrooi met gemalen kaas , laat gratineren in een warme oven

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    10-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde tomaat met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 grote tomaten - 150 gram tonijn in eigen nat (blik) - mayonaise
    bereiding :
    dompel de tomaten even in warm water , ontvel ze en haal uit , strooi er een klein beetje zout in en draai om , laat de tonijn uitlekken en meng met mayonaise , vul de tomaten

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    07-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koude bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 vaste bloemkool - zout - 3 eieren hard gekookt - mayonaise
    bereiding :
    kook de bloemkool op zijn geheel , niet te zacht laten koken , de bloemkool uit het water nemen en laten afkoelen , de hard gekookte eieren fijn pletten met een vork , de bloemkool bestrijken met mayonaise en de fijn geplette eieren erover strooien

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    20-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.belgische asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    asperges
    bereiding :
    schil de asperges met een dunschiller , schil van de kop naar de voet , snij onderaan het houterig gedeelte eraf , breng licht gezouten water aan de kook , laat de asperges daar 10 à 15 minuten in koken tot ze beetgaar zijn , haal uit het water en laat uitlekken

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    30-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prei met bechamelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 kg prei - 1/4 l witte saus - 1 eierdooier
    bereiding :
    gebruik alleen het wit van de prei , maak het preiwit schoon , spoel en snij in stukken van 5 cm en laat koken , laat uitlekken , maak een witte saus van de helft kookvocht van de prei en de helft melk , doe de prei in de warme saus en roer er de eierdooier onder

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte kool met currysaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1/2 witte kool in reepjes - 1 ajuin fijn gesneden - 1 klontje boter - 1/2 eetlepel currypoeder - 1 doosje light room
    bereiding :
    smelt de boter en fruit de ui met het currypoeder op middelmatig vuur enkele minuten , voeg de witte kool erbij , beetje zout eventueel een klein beetje water en laat 25 à 30 minuten stoven , voeg het doosje light room erbij en roer goed om

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!