Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    28-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pot vol mosselen

    Pot vol mosselen


    Pot vol mosselen

    Ben je al aan het uitkijken naar het mosselseizoen? Met de nieuwste aanwinst binnen de Demeyere collectie sta je stevig in de startblokken. Het Belgische merk huurde niemand minder dan Nedda El-Asmar in. El-Asmar is een internationaal gevierd ontwerpster met al tal van designprijzen op haar palmares. Ze tekende voor Demeyere een speelse pot uit met mosselschelpen als grepen. De mosselpot is daardoor niet alleen functioneel, maar ook erg knap op tafel. De mosselpot is van roestvrij staal en voorzien van een capsulebodem van 3mm dik. De inhoud van 2,3 liter geeft ruimte aan meer dan een kilo mosselen. De nieuwe Demeyere pot is sinds kort te koop voor 79 euro. www.demeyere.be



    bron; skynet.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Mosselen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundvlees met sinaasappel en gember


    Rundvlees met sinaasappel en gember           
    • 2 el. bruine suiker, enkele takjes bladpeterselie
      4 fijne sneetjes sinaasappel, 1 el.gember geraspt,
             1 teentje look, fijngehakt, 1 el. olijfolie
            
    600 g rundvlees (karbonade, rosbief), in blokjes van 2 x 2cm gesneden

             schil van 1 en sap van 2 sinaasappels, 5 cl sojasaus
             1 ui, versnipperd, zout, peper.

                Rundvlees met sinaasappel en gember        

    Bereiding; ca 30 min.

    1. Verhit de olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Bak de stukken rundvlees aan alle zijden goudbruin. Doe er zout en peper op. Zet opzij. Fruit de ui.
    2. Doe in de pan de bruine suiker, de sinaasschil en het sinaassap, de gember en de look. Breng aan de kook, zet het vuur vervolgens lager en laat nog 1 minuut doorkoken.
    3. Doe de stukken rundvlees en de uien erbij. Giet er als laatste de sojasaus bij.
    4. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 20 minuten sudderen op een laag vuur.
    5. Doe er kruiden bij indien nodig.
    6. Schik de karbonade op de borden. Versier met een schijfje sinaasappel en enkele takjes bladpeterselie.

    Uitstekend bij:
    Dien op met gestoomde of in olijfolie gebakken krielaardappelen, pasta of rijst.

    Tip:Maak dit gerecht een dag vooraf klaar.
    Het wordt er alleen maar beter op! Warm op in de microgolfoven.


    bron; delhaize.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:sinaasappel, gember, rundsvlees,sojasaus,
    27-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentetagliatelle met zalm en tomatendressing


    Groentetagliatelle met zalm en tomatendressing

     
     Voor 2 personen;
    • 2 moten zalm à 150 gram, halve citroen, uitgeperst,2 wortels
      1 courgette, zout en peper, versgemalen.
    • Voor de dressing;
    • 2 gedroogde tomaten in smalle reepjes en 1 eetlepel van de olie
    • 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, enkele blaadjes basilicum.

    • Groentetagliatelle met zalm en tomatendressing

    Bereiding; 10 - 20 min.

    Besprenkel de moten zalm met citroen en bestrooi ze met peper en zout.
    Schaaf de geschrapte wortels en gewassen courgette met de kaasschaaf of groenteschaaf in brede linten en leg deze als een bedje in een ovenschaal.
    Leg de moten zalm erop.
    Verwarm het gerecht afgedekt 4-5 minuten in de magnetron op maximaal 400 watt.
    De zalm is gaar als deze ondoorschijnend is.
    Meng de ingrediënten voor de tomaten-balsamicodressing.
    Leg de zalm op een bedje groentetagliatelle.
    Sprenkel de dressing erover en garneer met basilicumblaadjes.



    bron; visrecepten.nl


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zalm, wortels, vourgette, tomaten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van rog en spinazie met een oestervinaigrette


    Slaatje van rog en spinazie met een oestervinaigrette

    Voor 4 personen:
    800 g rogvleugel, 2 el wiite wijnazijn, 2 blaadjes laurier, 1 sjalotje,
    300 g spinazie, 6 oesters, 2 dl olie, het sap van 1/2 citroen, zout en peper.

                                  Rog met oestervinaigrette

    Bereiding;
    Breng 2 liter water aan de kook met de sjalot, azijn, laurier, zout en peper.
    Leg de vis in het kokend vocht, verwijder van het vuur en laat 10 minuten
    onder een deksel garen.
    Laat de vis afkoelen en verwijder het vlees van de graat.
    Open de oesters en bewaar het sap. Pocheert de oesters kort in hun sap.
    Mix dan de oesters met hun sap en de olie tot een vinaigrette.
    Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
    Verdeel de spinazie en de vis op borden. En giet er de vinaigrette over.

    Tip; eventueel wat kappertjes er bij. Heeerlijk

    bron; Foodstyling.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:rog, spinazie, oesters,
    26-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni met witloof, filet d'Anvers en mimolette.


    Cannelloni  met witloof, filet d’Anvers en mimolette.

     

    Voor 4 personen;
    8 blaadjes lasagne, 300 g witloof, 1/2 gesnipperde ui, 50 g foie gras, in blokjes gesneden, 
    8 sneetjes filet d’Anvers, het sap van 1/2 citroen, 1/2 eel suiker,
    2,5 dl room, 150 g geraspte Mimolette, zout en peper.

                                    Food & Styling: foto cannelloni met witloof

    Bereiding;
    Kook de blaadjes lasagne in ruim kokend water.
    Spoel ze af in koud water en laat ze uitlekken.
    Snipper de witloof fijn en bak het gaar in een klontje boter, samen met de ui, suiker, citroensap zout en peper.
    Laat een beetje afkoelen en vermeng met de blokjes foie gras.
    Leg een sneetje filet d’Anvers op elk blaadje lasagne, verdeel de vulling op het vlees en rol op tot canneloni.
    Schik in een vuurvast schotel,giet er de room over en bestrooi met kaas.
    Gaar 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°

    bron;foodstyling.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:lasagne,witlof, foie gras, filet d'Anvers,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met Krieltjes en Ham


    Aspergesalade met Krieltjes en Ham
    Makkelijke magere maaltijdsalade 300 kcalp.p.


    Voor 1 Persoon:

    - 250 gram asperges (pot is makkelijk) , 1/2 ui gesnipperd
    - 1/4 krop sla gesneden, 150 gram krieltjes (in schil)
    - 1 tomaat in stukjes, 1 hardgekookt ei, 2 plakken achterham
    - zout en peper naar smaak

             

    Bereidingswijze;
    Kook het ei en de krieltjes en zet de asperges op zacht vuur.
    Snij in de tussentijd de sla, de ui en de tomaat en doe die gezamenlijk in een kom.
    Giet de asperges af en in snij deze in stukjes en voeg ze toe aan de kom.
    Hou de krieltjes en het ei als ze gekookt zijn even onder de koude kraan.
    Snij ook de krieltjes en het gepelde hardgekookt ei in schijfjes en voeg ze toe aan de kom.
    Snij ook de achterham en voeg deze aan het mengsel toe.
    Husselen en naar smaak peper en zout toevoegen.

    Tip; Je kan eventueel nog wat dressing naar keuze toevoegen.

    recept;Freya Zuidervaart
    Bron;receptjes.be & foto Delhaize.be



    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:asperges, ui, sla, tomaat,aardappels, ei, gekookte ham,
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje gevuld met warme mosselen


    Broodje gevuld met warme mosselen

    Mosselen hebben een zilte, fris-zoete smaak. Mosselen kunnen op veel manieren bereid worden. Al is de klassieke wijze van klaarmaken met witte wijn, prei, ui,
    wortel en selderij natuurlijk het bekendst. 

    Voor 2 personen;

    150 gram gekookte mosselen, 2 bosuitjes, 25 g boter
    ½ eetlepel mosterd, ½ eetlepel fijngehakte dragon
    citroensap, 2 harde bruine broodjes, zout en versgemalen peper

                                       Broodje gevuld met warme mosselen

    Bereiding; 20min.

    Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer de mosterd erdoor. Schep de uiringetjes, mosselen en dragon erdoor en smoor ze afgedekt 2-3 minuten. Breng de mosselen op smaak met enkele druppels citroensap en zout en peper. Snijd van de bovenkant van de broodjes een flinke kap af en hol de broodjes uit. Zet de broodjes op twee borden en schep de mosselen erin.
    Zet de kapjes van de broodjes er op.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:mosselen, bosuitjes, broodjes, mosterd,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Vongole


    Spaghetti Vongole

    Frank Sinatra Ol’ Blue Eyes was het prototype van de Amerikaanse Italiaan:
     hij hield van pizza, cannoli, veal Milanese én Pasta Vongole.

     voor 4 personen
    1 kg venusschelpen, 500 g spaghetti, Een half kopje olijfolie
    1 ui, versnipperd, 10 teentjes look, 20 g platte peterselie, fijngehakt

              
                                                                                                                        foto;sunphilao.it

    Bereiding:
    Spoel de venusschelpen 4 keren in water en zout zodat ze geen zand meer bevatten.
    Kook de pasta al dente in gezouten water.
    Verhit de olijfolie en doe er de teentjes knoflook in om de olie de parfumeren.
    Als ze bruin worden, haal je de teentjes eruit.

    Stoof de uien aan in olijfolie.
    Voeg de venusschelpen toe en laat ze onder een deksel gaar stomen.
    Schud alles regelmatig op.
    Als de schelpjes open staan, zijn ze gaar.
    Strooi de peterselie over de venusschelpen en roer er de spaghetti door. Afwerken met peper en olijfolie.

    bron;platprefere.canvas.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:venusschelpen, spaghetti, olijfolie, look, peterselie,
    22-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalen met gepocheerde eieren en aardappelpuree


    Garnalen met gepocheerde eieren en aardappelpuree

    Eieren pocheren wordt door vele mensen gezien als een moeilijke bereidingstechniek.
    Volg deze bereidingswijze en het kan haast niet mislukken!

    Voor 4 personen;
    250 g handgepelde grijze garnalen
    150 g gesmolten boter, enkele gesnipperde sprietjes bieslook

    Voor de aardappelpuree:
    2 kg bloemig kokende aardappelen, 2-3 dl volle melk • boter
    nootmuskaat, peper en zout

    Voor de gepocheerde eieren:
    4 eieren, water, azijn, zout

                                    image

    Bereidingswijze : ( + 30 minuten)

    1. Maak eerst de aardappelpuree: schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook deze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat drogen op het vuur. Duw de aardappelen nadien door een roerzeef. Breng de melk aan de kook met een flinke klont boter, peper, zout en nootmuskaat. Roer onder de aardappelpuree.
    2. Breng voor de gepocheerde eieren lichtgezouten water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek de eieren elk apart in een kopje, maak met een lepel een draaiende beweging in het water en laat elk ei apart voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 2 à 3 min. en geef het ei vorm met een lepel; lepel daarbij het stollend eiwit over de dooier. De dooier moet helemaal omgeven zijn met gestold eiwit, maar binnenin vloeibaar blijven. Laat de eieren nadien uitlekken op een keukendoek.
    3. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden, schik er de gepocheerde eieren op en strooi er de garnalen rond. Werk af met de gesmolten boter en het bieslook.

    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Garnalen, aardappelen, boter, melk, eieren,
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde Tijgergarnalen, salade met witte bonen


    Gegrilde Tijgergarnalen, salade met witte bonen

    Voor 4 4 44  personen;

    ·        250 g kerstomaten, in 2 gesneden, 1(400 g – 340 g netto) cannellini

    ·        600 g gepelde tijgergarnalen, 1 teentje look, geperst

    ·        2 eetlepels olijfolie, 50 g rucola, sap van 1 citroen

    ·        3takjes selder, in schijfjes gesneden, zout, peper

    Gegrilde tijgergarnalen salade met witte bonen 

    Bereiding;

    1.    Meng in een slakom de witte bonen met de selder, de kerstomaten, de look, het citroensap en de olijfolie. Doe er zout en peper op.

    2.    Doe de rucola erbij. Zet opzij.

    3.    Laat de grill voorverwarmen.

    4.    Hul de garnalen in olijfolie.

    5.    Laat ze 2 min. grillen aan elke zijde.

    6.    Verdeel de bonensalade in borden of kommetjes. Verdeel de garnalen over de borden. Doe er zout en peper op.

    Tip; Heerlijk als de garnalen vervangen worden door gegrilde vis.

    De voedingswaarde:
    Dit licht recept, arm aan vetten, verzadigde vetzuren en calorieën is zeer rijk aan voedingsvezels, ijzer en magnesium. Dit compenseert de cholesterol van de garnalen, waardoor een evenwichtige maaltijd ontstaat.

    Bron;delhaize.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:garnalen, selder, rucola, tomaten,cannelli,
    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk Italiaans
     

    Pasta met boschampignons en artisjokken

    Heeerlijk Italiaans 

    Voor 4 personen;

    500 gr pasta naar keuze, 200 gr verse of gedroogde boschampignons
    Enkele halfgedroogde tomaten op olie, 5 verse artisjokken (of gegrild in bokaal)
    3 soeplepels room, 2 takjes verse tijm, olijfolie, peper en zout
    Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas


    Pasta met boschampignons en artisjokken
                                                                                             © La cuisine de Françoise

    Bereiding:

    Als je verse artisjokken hebt: snijd de steel en het bovenste van de artisjokken eraf en doe ze in een grote kookpan zodat ze tijdens het koken allemaal onder water komen te staan. Als je geen grote kookpan hebt, kook ze dan in verschillende keren.

    Doe kokend water bij de artisjokken en voeg er ongeveer 4 soeplepels olijfolie en een snuifje zout aan toe. Leg een deksel op de kookpan dat kleiner is dan de kookpan zelf, zodat de artisjokken tijdens het kookproces onder water blijven.

    Laat op matig vuur koken gedurende 12 à 15 minuten. Laat uitlekken en afkoelen. Dep de artisjokken droog met absorberend keukenpapier.

    Leg ze gedurende enkele minuten op de barbecue of op een elektrische grill. Laat vervolgens afkoelen en snijd de artisjokken in vier stukken.

    Gebruik je artisjokken uit een blik of bokaal, laat ze dan uitlekken en zet even opzij.

    Kies je voor gedroogde champignons, maak ze dan even vochtig in een grote kom volgens de instructies op de verpakking.

    Heb je verse champignons, was ze dan en zet ze even opzij.

    Verwarm de olijfolie in een pan, doe er de champignons en artisjokken bij en laat ongeveer 5 à 7 minuten bakken, maar blijf roeren en probeer de champignons in hun geheel te laten. Kruid met peper en zout. Doe er de room bij en roer goed. Voeg ten slotte de verse tijm toe. Proef en kruid bij indien nodig.

    Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Laat vervolgens uitlekken.

    Voeg de halfgedroogde tomaten toe net alvorens op te dienen.

    Doe eerst de pasta en vervolgens de saus op de borden.

    Eindig eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas.

    bron; skynet.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta, champignons, tomaten, artisjokken, tijm,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steaks op Florentijnse wijze


    Steaks op Florentijnse wijze

    Voor 4 4 14      personen;

    ·        100 tot 150 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)

    ·        Balsamicoazijn, olijfolie, 100 g parmezaan in schilfers,

    ·        peper en zout, 4steaks (naar keuze)

    Steaks op Florentijnse wijze

    Bereiding;

    ·        Neem de steaks 1 uur op voorhand uit de koelkast (het geheim van het perfecte grillen, anders blijft het vlees binnenin volledig rauw en zelfs koud).

    ·        Verwarm de grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur, maar niet maximaal.

    ·        Verdeel ondertussen de spinazieblaadjes over de borden. Bedruip ze met wat olijfolie en balsamicoazijn.

    ·        Smeer de steaks aan beide kanten in met olie met behulp van een keukenkwastje. Leg ze in de warme pan en laat ze 1 tot 1,5 min. aan elke kant bakken op een hoog vuur, verlaag het vuur en laat ze nog verder bakken, afhankelijk van de dikte van het vlees en van je eigen smaak.

    ·        Kruid de steaks met peper en zout, bedek ze met kaasschillfers en leg ze op de spinazieblaadjes. Serveer meteen met in de oven gebakken aardappelkwartjes. Geef er eventueel nog een tomatenslaatje bij.

    Tip
    Is een steak grillen met olijfolie voor jou een taboe, vervang de olie dan door gesmolten boter.

     bron; Delhaize.be 


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:spinazie, balsamico, olijfolie, parmezaan, rundsvlees,
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijken naar pizza maakt gezond eten lekkerder



    Kijken naar pizza maakt gezond eten lekkerder


    © Thinkstock.


    Onderzoek toont aan dat eten beter smaakt bij het bekijken van foto's van voedsel met veel koolhydraten, zoals pizza of gebak. Het tegenovergestelde, kijken naar foto's van voedsel met weinig koolhydraten zoals watermeloen of sperziebonen,
    doet het eten minder smaken.

    Veertien vrijwilligers namen deel aan het experiment. Om het effect te testen deden ze een elektrische smaaktest: ze kregen een schokje dat de tong stimuleert, maar een neutrale smaak heeft. Daarop moesten de proefpersonen beoordelen hoe intens en lekker ze de smaak vonden. Ook werd hun reactie gemeten met behulp van hersenscans. De onderzoekers ontdekten dat diegenen die foto's van voedsel met veel calorieën hadden bekeken, meer smaak hadden van wat ze daarna proefden.

    Volgens wetenschappers speelt wat je ziet een belangrijke rol in wat je proeft. Dokter Johannes le Coutre vertelt: "De resultaten leveren het bewijs dat voedsel met veel calorieën signalen geven om de smaak te verbeteren. Het onderzoek geeft nieuwe inzichten in crossmodale sensorische interacties die aan de basis liggen van onze smaak en waarschijnlijk ook voedselevaluatie en -consumptie. De hersenscans geven ook meer inzicht in hoe de hersenen smaak en zicht verwerken om eetlust op te wekken."

    Die inzichten kunnen interessant zijn voor de behandeling van eetstoornissen. Verdere studies zullen meer duidelijkheid moeten brengen. Zo zal er verder onderzocht worden in welke mate bepaalde gebieden van de hersenen betrokken worden in de interacties tussen het visuele en de smaak.


    Bron; hln.be & Daily Mail & onderzoekers PLoS ON


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:pizza,
    11-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout van doperwten, gember en grapefruit


    Ragout van doperwten, gember en grapefruit

    Voor 4 personen;
    1 kg doperwten, 4 jonge uitjes, een gemberknol van 5 cm
    200 g boter, een bundel koriander, 1 roze grapefruit, fleur de sel

                        

    Bereidingswijze

    Haal de erwten uit de dop. Pel en versnipper de uitjes. Schil de gember en
    snij in plakjes. Verhit een klont boter en stoof de erwten beetgaar met de gember en de uitjes. Smelt 100 g boter met een glas water en klop tot emulsie.

    Haal de blaadjes van de koriander en vermaal ze in de mixer met de boteremulsie. Zeef de puree. 
    Haal de huid van de grapefruit en snij de partjes los van tussen de vliezen. 

    Meng nog een klontje boter door de erwten en kruid met fleur de sel. Schik de erwtjes met de doormidden gesneden partjes grapefruit in glaasjes en giet er koriandersaus over.

    Tip:
    Jonge erwtjes kan je ook mengen met primeurwortels en munt en zo eten
    ('à la fermière'). Jonge erwtjes smaken ook lekker wanneer ze worden
     gemengd met een versneden bodem van gekookte artisjok.


    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Erwtjes, uitjes, gember, boter, koriander, grapefruit,
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Empanada met zalm


    Empanada met zalm

    Laat deze lekkere empanada’s minstens een kwartiertje rusten voordat u ze aansnijdt.

    Voor 4 personen:

          250 gram bloem, 2 eieren, 4 eetlepels olijfolie

         
    75-100 ml witte wijn, 2 blikjes rode zalm op olie (185 gr)

         
    3 eetlepels olijfolie, 1 ui, grof gesnipperd

          1 rode paprika, in dunne reepjes, 1 gele paprika, in dunne reepjes

         
    ½ eetlepel pittige paprikapoeder, zwarte peper, versgemalen

         
    2 eetlepels verse oregano, fijngehakt.
                                           .Empanada met zalm
     Bereiding; tijd 30 - 45min;

    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Meng de bloem in een kom met 1 theelepel zout, 1 ei, de olijfolie en wijn al roerend tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg door tot het soepel is en laat het afgedekt rusten.

    Verhit de olijfolie in een hapjespan en schep de ui en paprika met de paprikapoeder en zout naar smaak erdoor. Smoor de paprika afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Laat de zalm in een zeef uitlekken, verwijder de velletjes. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak een voor een uit tot dunne ronde lappen met een doorsnede van 15 cm. Strijk de gesmoorde paprika over het deeg uit. Verdeel de zalm over een helft van de deeglappen. Strooi de oregano met wat zout en peper erover.

    Vouw de andere deeghelft over de zalm en druk de rand tussen duim en wijsvinger dicht. Leg de empanada ’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak ze een richel onder het midden in de oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar.

    Weetje;
    Zalm is roze van kleur doordat de vis garnalen eet. Garnalen bevatten veel caroteen, een rode natuurlijke kleurstof die wordt opgenomen door het visvlees.
    Zalm die gekweekt word, krijgt voeding met dezelfde kleurstof.
    De zalm heeft deze kleurstoffen nodig om zich goed te voelen en zich voort te planten.
    Zalmen die opgroeien in aquacultuur krijgen uitsluiten, voer van grondstoffen
    die ze in het wild ook eten, zoals visjes en plankton.


    bron; visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:zalm, wijn, paprika, oregano, ui,
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelkoekjes met Boerenjongens



    Amandelkoekjes met Boerenjongens

    Ingrediënten;

    · 75 gr amandelen (geheel, met vlies er nog aan)

    · 200 gr bloem, 2 eieren, 125 gr suiker

    · 1 vanillestokje, 1 th lepel zout

     
    Rozijnen op alcohol (boerenjongens)

    · 1/2 l alcohol voor opleggen van fruit (40°)

    · 1 kaneelstokje, 400 gr rozijnen, 250 gr suiker, 2 dl water



    Bereidingswijze;

    1. Verwarm de oven op 190°

    2. Meng de bloem met de suiker, het zout en de eieren. Snijd de vanillestok in de lengte doormidden en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Vermeng het merg in het deeg.

    3. Meng er vervolgens de amandelen door.

    4. Leg een blad bakpapier op je ovenplaat. Stort het deeg erop. Maak 2 zo smal mogelijke worsten. Laat 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven van 190°.

    5. Haal het gebak uit de oven en snijd onmiddellijk in schijven van een kleine centimeter dikte. (Je moet dit meteen doen omdat je makkelijk door de amandelen kan snijden als het gebak nog warm is.)

    6. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een doos.

    7. Voor de 'boerenjongens': Verwarm het water en los er de suiker in op. Voeg de alcohol eraan toe. Doe de rozijnen, de kaneelstok en het alcoholwater in een weckpot en laat minimum 3 weken staan.

    8. Doop het koekje in de boerenjongens.


    Recept P.Huysentruyt
    Bron; zesta.be


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:amandelen, rozijnen,
    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentewrap met geitenkaas


    Groentewrap met geitenkaas

    4 wraps:
    wit van 1/2 prei, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika
    1/4 komkommer, 2 rijpe tomaten, 150 g witte champignons    
    100 g verse geitenkaas, chilisaus, 1 dl dressing naar keuze
    een halve bussel koriander.

    Groentewrap met geitenkaas

    Bereidingswijze

    Snij het wit van de prei in julienne en spoel grondig. Snij de komkommer, champignons en tomaat in blokjes. Snij de paprika in flinterdunne reepjes. Bak de wraps, zonder vetstof, in een hete pan. Enkele seconden volstaan. Verdeel de groenten over de wraps, verdeel er de geitenkaas over, de dressing, koriander en de chilisaus. Rol strak op, snij in 2.

    Tip; lekker om mee te nemen.   

    bron; alldaylong.be

     


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:Prei, paprika, komkommer, tomaten,champignons,geitenkaas, koriander,
    25-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisgemaakte oliebollen


    Huisgemaakte oliebollen

    Voor personen; ong. 36 stuks
    • bloemsuiker, 15 cl blond bier, 50 g boter, 3 eieren « L »
    • 50 g griessuiker,, 0,5 koffielepel zout
               Huisgemaakte oliebollen

    Bereiding;
    • Neem het mandje uit de frituurpan en verwarm de olie tot 180°C.
    • Giet ondertussen het bier en 10 cl water in een grote steelpan. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, de griessuiker en het zout. Breng aan de kook en neem meteen van het vuur. Voeg de bloem in één keer toe en meng krachtig met een houten lepel tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt.
    • Voeg de eieren één voor één toe en bewerk het deeg met de mixer tot het dik is maar soepel, een beetje elastisch.
    • Neem telkens één koffielepel deeg ongeveer zo groot als een dikke kers en laat het deeg met behulp van een tweede lepeltje in de warme olie glijden. Laat 6 à 10 oliebollen per keer bakken, afhankelijk van de grootte van de frituurpan. Keer de bollen tijdens het bakken regelmatig met een schuimspaan om zodat ze rondom goudbruin gebakken zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    • Serveer meteen met veel bloemsuiker!

    Tip
    De olie mag niet te heet zijn: de oliebollen zouden te snel bruin bakken en nog lang niet gerezen zijn.

    bron; delhaize.be

    Categorie:PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE,
    Tags:suiker, bier, eieren,
    24-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met zalm-bieslookroom


    Aardappelen met zalm-bieslookroom

    Voor
    personen

    • 750 g aardappelen (licht bloemig), 15 bieslooksprietjes

      150 g gerookte zalm, 0,2 l room,

      1 sjalot, 0,1 l visfond, 0,1 l witte droge wijn, zout, peper
                                       Aardappelen met zalmbieslookroom
    Bereiding 30 - 20 min.

    Halveer de aardappelen, snij grote exemplaren in kwarten en kook ze gaar. Kook ondertussen de wijn, fijngehakte sjalot en fond tot 1/2 dl in, laat het geheel iets afkoelen en roer dan de room erdoor. Hak de bieslook fijn, snij de zalm in reepjes en roer kruiden en zalm door de saus.

    Giet de aardappelen af, laat ze even uitstomen tot ze droog zijn, schep de saus erdoor en dien het gerecht meteen op. Lekker met een salade van beetgaar gekookte sperziebonen, stukjes tomaat, uitgebakken spekjes en een olie-azijn-mosterddressing.

    bron; delhaize.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:aardappelen, bieslook, zalm,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin met Oud Brugge

    Gratin met Oud Brugge

     voor 4-6 personen;

    Voor de saus:

    • 75 g bloem, 75 g boter, ¾ l visbouillon,
      250 g gemalen oud brugge kaas,
      een mespuntje peper, zout en muskaatnoot

    Voor de vis:

    • +/- 200 g St. Jacobsnoten (zonder kuit)
    • +/- 200 g zalmfilet
    • +/- 200 g champignons
    • +/- 200 g tijgergarnalen

                                        
    Bereiding:

    De roux maken met bloem en boter, daarna de visbouillon toevoegen en ¾ van de gemalen Oud Brugge of de Brugge Prestige kaas.

    Even bijkruiden.

    De zalmfilet in stukken snijden en samen met de tijgergarnalen, de St. Jacobsnoten en de champignons verdelen over de ovenschaaltjes.

    De saus over de vis gieten en +/- 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C plaatsen.

    De rest van de gemalen kaas over de schaaltjes verdelen en nog even onder de grill plaatsen tot je een mooie bruine kleur bekomt.

    Tip: Een fruitig wijntje hierbij is op z'n plaats.

    bron; kazenvanbijons.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:zalm, jacobsnoten, champignons, garnalen,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!