Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    16-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade Niçoise


    Salade Niçoise

    Voor 4 personen
    - 4 vastkokende aardappelen, 100 g prinsessenbonen
    - 2 tomaten, 1 rode ui, 2 dl olijfolie, 4 lepels citroensap
    - Peper en zout, 100 g ansjovis op olie
    - 2 lepels kappertjes, 4 lepels olijven, Tonijn                        

    foto h. verdurme

    Bereiding
    - Kook de aardappelen beetgaar in de schil, laat afkoelen en pel de aardappelen.
    - Snijd in plakjes. Kook de prinsessenbonen beetgaar in licht gezouten water, laat schrikken onder koud stromend water.
    - Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
    - Snij het vruchtvlees in reepjes.
    - Meng olie en citroensap tot vinaigrette, kruid met peper en zout.
    - Schik de aardappelen, bonen en tomaten op het bord.

    - Werk af met ansjovis-filets, kappers, olijven en lepel de vinaigrette erover.
    Kruid met peper en zout. Werk af met de tonijn.

    Serveer met een glaasje pastis om in de sfeer te komen!


    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:aardappel, prinsessenbonen, tomaat, ui, ansjovis, tonijn, kappertjes,
    15-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen


    Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen

    Voor 4 personen
    • 2 aardappelen (250 g samen), 1bussel witte asperges
      1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels fijngehakte bieslook
      100 g gepelde grijze garnalen, 10 cl lichte room

      Veloute van asperges met salsa van grijze garnalen

    Bereiding

    1. Fruit de grofgesneden ui op een zacht vuur in een kookpot met de olie.
    2. Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes. Schil voorzichtig de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij in stukjes.
    3. Doe aardappelen en asperges in de kookpot, meng 2 min. giet er 1 liter warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes.
    4. Plaats het deksel op de kookpot en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken.
    5. Ontpit ondertussen de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Voeg de garnalen, bieslook, peper en het citroensap bij. Meng goed en bewaar fris.
    6. Laat de soep 5 min. rusten en mix. Voeg de room toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm opnieuw tot tegen het kookpunt. Neem van het vuur en dien onmiddellijk op. Geef er de salsa apart bij.



      bron; delhaize.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:aardappel, asperges, garnalen, room, bieslook,
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met gebakken mosselen


    Salade met gebakken mosselen

    Lunchgerechtje, of heerlijk licht s'avonds.


    Voor 4 personen
  • 300 gram gekookte mosselen, 300 gram jonge boswortels
  • halve komkommer , 5 gram veldsla, 1 ½ eetlepel citroensap
  • 1 dl olijfolie, 2 theelepels (Dijon)mosterd, 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel chilipoeder, alve eetlepel oregano
  • zout en versgemalen zwarte peper
  •                         Salade met gebakken mosselen
    Bereiding;

    Maak de groenten schoon. Rasp de wortels en snijd de komkommer in stukjes. Verdeel de veldsla, wortel en komkommer over vier borden. Klop het citroensap met 4 eetlepels olijfolie, mosterd, zout en peper tot een dressing. Sprenkel de helft van de dressing over de salade. Doe de bloem, het chilipoeder, de oregano, 1 theelepel peper en 1 theelepel zout in een plastic zak. Voeg de mosselen toe. Draai de zak dicht en schud het geheel om tot alle mosselen bedekt zijn met een laagje bloem. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de mosselen op matig hoog vuur in ongeveer 4 minuten rondom bruin. Bak de pijnboompitten ca. 1 minuut mee. Schep de mosselen met pijnboompitten op de salade, sprenkel de rest van de dressing erover.




    bron; visgerechten.nl


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:mosselen, wortel, komkommer, veldsla,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorade op bedje van ratatouille


    Dorade op bedje van ratatouille


    Voor 4 personen
  • 4 dorade filets, 2 courgette, 1 aubergine
  • 6 tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 bosje verse oregano
  • versgemalen peper en zout, olijfolie, 100 g belegen kaas, geraspt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  •                    Dorade op bedje van ratatouille
    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette, de aubergine en tomaten in gelijke stukjes. Snijd de ui door de helft, dan in vieren en haal de ui los zodat er ‘rokken’ ontstaan. Hak de teentjes knoflook heel fijn en roerbak dit samen met de gesneden groenten 5 minuten. Doe dit in een ovenschaal met wat olijfolie; maak het geheel op smaak met zout en peper. Hak de oregano fijn en schep 2 eetlepels hiervan door de groenten. Bestrooi de dorade filets aan beide zijden met peper en zout naar smaak. Leg deze bovenop de groenten. Bestrooi het geheel met de kaas vermengd met de paprikapoeder.

    Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven, stoof de dorade met ratatouille in ongeveer 8 minuten gaar.


    bron; visrecepten.nl


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:dorade, courgette, aubergine, tomaten, ui, look, oregano, kaas,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wentelteefjes van rozijnenbrood met mango




    Wentelteefjes van rozijnenbrood met mango

    Nodig;

    • 1 groot rozijnenbrood, 2 eieren, 15 cl volle melk

    • 1 zakje vanillesuiker, 2 mango’s

    • 3 el margarine vloeibaar light, 1 el suiker

    • 4 bollen speculaasijs

      Wentelteefjes van rozijnenbrood met mango

    Bereiding;

    Snij het rozijnenbrood in 8 dikke sneden. Klop de volledige eieren met de melk en de vanillesuiker.

    Schil de mango’s, snij ze in reepjes en bak ze kort met een eetlepel boter vloeibaar light en suiker om ze te karamelliseren.

    Week de broodreepjes snel in de eieren en kleur ze goudbruin in de pan met boter vloeibaar light.

    Tips; Serveer de wentelteefjes en de mango’s op een bord met een bolletje speculaasijs.Kies voor mango’s die per vliegtuig verscheept worden.
    Die zijn rijper en lekkerder dan de mango’s per boot. Je herkent ze aan het vliegtuiglogo. Een alternatief is ananas.
    Liever vruchten van hier? Kies dan appels of peren.
    Speculaasijs vind je in de supermarkt.



    Bron; yunomi.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rozijnenbrood,suiker,ijs,eieren,melk,mango,
    13-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden pladijsmoot met specerijen, sinaasappel en lasagne met Noordzeegarnalen



    Gebraden pladijsmoot met specerijen, sinaasappel en
    lasagne met Noordzeegarnalen


    voor 4 personen:

    1 grote pladijs van 1,5 kg (of 2 kleinere)
    mignonette van peper en specerijen (zwarte peper, sechouan, jamaicapeper, cardamon, vanillemerg)
    2 niet al te zoete sinaasappelen, fleur de sel, een stukje wortel
    prei, seider, 1 tomaat, 100g gepelde Noordzeegarnalen
    2 bintjes, enkele aardappelen, kalfsfond
    peper en zout, olijfolie en boter

    Bereidingswijze;

    Uit de dikste stukken pladijs vier moten snijden. De rest van de vis fileren.Met de bintjes een droge puree maken, de wortelen, prei en selder in een fijne brunoise snijden en blancheren.De tomaat fijn concasseren (de resten van de tomaat aan de fond toevoegen).

    In vier inox cirkels een lasagne maken met stukjes rauwe pladijsfilet en de puree gemengd met de brunoise, tomaat en gepelde garnalen. In laagjes werken. In een gietijzeren pan wat boter en olijfolie schuimig laten worden, de pladijsmoten bestrooid met de mignonette van specerijen aanbakken. In de oven verder laten garen en halverwege wat sinaasappelsap toevoegen.

    Intussen de lasagnes in de oven garen en uit de fijne luciferaardappelen snijden en frituren. De pladijsmoten uit de pan nemen en de pan deglaçeren met de rest van het sinaasappelsap en een weinig kalfsfond. De saus met wat boter opwerken en geblancheerde sinaasappelzeste toevoegen.

    Recept: Bart Vansteenkiste
    Restaurant De Roeschaert


    bron; knackweekendrnews.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:pladijs, sinaasappelen, garnalen, aardappelen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van kip en groentjes met groene curry


    Stoofpotje van kip en groentjes met groene curry

    Voor 4 personen; 

      4 kipfilets, 1 à 2 el groene curry, 4 dl kokosroom,
       1 el korianderzaadjes, 1 el komijnzaadjes, 4 lente-ui,
       200 gr sojascheuten, 1/2 aubergine, 1 courgette,
       4 el lichte sojasaus, basilicumolie, suiker, Boter.

     STOOFPOTJE VAN KIP EN GROENTJES MET GROENE CURRY









                                          
    Bereidingswijze: 

    Snijd de kipfilets in kleine blokjes en marineer ze kort met de sojasaus.
    Bak de blokjes kip en haal ze uit de wok.

    Snijd de groentjes in blokjes.

    Fruit de currypasta en voeg er beetje bij beetje de kokoscrème aan toe. Als alle kokoscrème is toegevoegd, mogen de groentjes en de zaadjes erbij. Breng het geheel aan de kook en voeg de kippenblokjes eraan toe. Breng op smaak met de suiker, koriander- en de komijnzaadjes..

    Voeg vervolgens de lente-uitjes en de sojascheuten eraan toe. Voeg er voor de kleur en de smaak ten slotte nog de basilicumolie aan toe.

    Werk het bord af met een beetje curry en een blaadje basilicum.
    Serveer met jasmijnrijst

    bron; zesta.be

     


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:stoofpotje,kip,groenten,curry,room,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 voedingsmiddelen die je eetlust onderdrukken


    10 voedingsmiddelen die je eetlust onderdrukken

    Heb je vaak honger, maar probeer je toch op je lijn te letten? Deze 10 voedingsmiddelen onderdrukken je eetlust, ze geven je snel een vol gevoel zonder een overdosis aan calorieën te bevatten.

    1. Amandel
    Een handvol amandelen is een grote bron van antioxidanten, vitamine E en magnesium. Een studie heeft uitgewezen dat het eten van amandelen snel voor een vol gevoel zorgt en helpt bij het behouden van een gezond gewicht.

    2. Koffie
    Hoewel meer dan twee kopjes zwarte troost je een opgejaagd gevoel kan geven, kan een gematigde hoeveelheid koffie je metabolisme een boost geven en je eetlust onderdrukken. Het geheim? Cafeïne in combinatie met antioxidanten uit de koffiebonen.

    3. Gember
    Gember stimuleert je lichaam en verbetert de spijsvertering waardoor je minder snel honger krijgt.

    4. Avocado
    Avocado zit boordevol vezels en plantaardige vetten, een gematigde hoeveelheid ervan zal ervoor zorgen dat je snel voldaan bent. De vetten in deze groene jongens zenden zelfs een signaal naar je hersenen dat je maag vol zit.

    5. Cayennepeper
    Maak het wat pikanter! Een recente studie heeft uigewezen dat pikant eten je stofwisseling een opkikker geeft. Het helpt je bovendien om nog wat extra calorieën te verbranden zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

    6. Appel
    Er zijn verschillende redenen waarom appels je honger onderdrukken. Ze zitten vol vezels die een vol gevoel geven en reguleren je glucose niveaus. Verder moet je om een appel te eten veel kauwen, zo geef je je lichaam meer tijd om te beseffen dat het geen honger meer heeft.

    7. Zoete aardappel
    Zoete aardappelen bevatten een speciaal soort zetmeel dat zich verweert tegen digestieve enzymen waardoor het langer in je maag blijft en je dus langer een vol gevoel hebt. Bovendien zit het vol vitamine A en C!

    8. Groentesoep
    Een kom groentesoep kan je in geen tijd een vol gevoel geven met een minimum aan calorieën. Je kan een bord soep eten voor je maaltijd of gewoon als hoofdgerecht.

    9. Zwarte chocolade
    Hou je van chocolade maar heb je geen zelfcontrole wanneer je het eet? Probeer eens langzaam een stukje chocolade met minstens 70% cacao op te knabbelen. Een klein beetje donkere chocolade zorgt er met zijn bittere smaak voor dat je eetlust daalt. Bovendien vertraagt het je spijsvertering waardoor het volle gevoel langer blijft hangen.

    10. Groene thee
    Een kop groene thee drinken kan gedachteloos snacken helpen voorkomen. Volgens voedingexperten zorgen de catechines in de thee ervoor dat glucose trager wordt omgezet in vet. Het zorgt er ook voor dat je bloedsuikerniveau stabieler blijft waardoor ook je honger afneemt.



    bron; L. Vanaudenhove & hln.be & shape;com


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:amandel, koffie, groene thee, gember, avocado, appel , groentesoep, zoete aardappel,
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenfilet in een jasje

    Kalkoenfilet in een jasje
    Voor 4 personen:

    4 kalkoenfilets van 125 g, 50 g parmezaan, geraspt, 
    4 plakjes prosciutto (rauwe ham), 1 el olijfolie.

    Voor erbij: 
    1 courgette, in dunne reepjes, 750 g rozemarijnaardappeltjes.

    Bereidingswijze;

    1. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en klop ze plat met de deegrol.
    2. Bestrooi ze met parmezaan, rol op en wikkel ze in de prosciutto.
    3. Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de rolletjes rondom gaar en goudbruin.

    Serveer ze met gebakken courgette en rozemarijnaardappeltjes,
    je kan dit ook perfekt opdienen met pasta.

    bron; libelle.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:kalkoen,parmezaan,prosciutto,olie,courgette,aardappel,
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees


    Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees

    voor
    4 personen;

    1 Chinese kool, 1 rode, gele en groene paprika, 2 uien
    4 lookteentjes, 1 toef bieslook, 50 g boter,
    500 g kalfsvlees (borst- of nekstuk), 1 snuifje tijm
    4 dl kalfs- of kippenbouillon, 1 dl droge witte wijn
    zout, vers gemalen zwarte peper

                  

    Bereidingswijze;

    Laat het in blokjes gesneden vlees 5 minuten kleuren in de hete boter.
    Neem uit de pan en houd apart.
    Doe de gehakte ui en de knoflook in de pan, kruid met tijm en fruit een paar minuten aan.
    Voeg het vlees er opnieuw bij en overgiet met bouillon en wijn.
    Kruid met peper en zout.
    Draai het vuur lager en laat een uur sudderen.
    Voeg er tenslotte de in reepjes gesneden paprika's en de geschaafde Chinese kool bij en laat nog 15 minuten stoven tot alles gaar is.
    Bestrooi met bieslook en serveer met stokbrood.
    b





    bron; mijnflandria..be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:chinese kool, paprika, uien, look, kalfsvlees,
    08-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde tomaat met gehakt



    Gevulde tomaat met gehakt


    Voor 4 personen;
    600 g gemengd gehakt, 4 flinke tomaten, 1 ui
    1 teentje knoflook, broodkruim een halve eetlepel Engelse saus
    1 ei, 3 eetlepels gesnipperde peterselie, boter, peper en zout

                              

    Bereidingswijze

    Snijd het hoedje van de tomaten en verwijder de pitten met een lepel.

    Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een vel keukenpapier. Het zout zal het overtollige vocht uit de tomaten halen.

    Snipper de ui en de look en stoof glazig in boter. Doe de ui en de look vervolgens bij het gehakt. Doe er ook twee eetlepels broodkruim, de Engelse saus, een eitje en de peterselie bij. Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed.

    Vul de tomaten op met het gehakt en zet ze op een ovenplaat.

    Giet er wat gesmolten boter overheen en strooi er nog wat broodkruim op.

    Bak de tomaten een kleine 20 minuten in een matig warme oven op 140°C.

    Serveer met een pittige salade.

    lekkervanbijons.be
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:gehakt, tomaat, peterselie,
    06-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels witlooftaartje

    Brussels witlooftaartje

    Voor
    4 personen;

    1 groot vel bladerdeeg , 4 stronkjes witloof ,1 flesje geuze,
    1 gerookte kippenfilet, boter, nootmuskaat, peper en zout.

    voor het quichebeslag:
    1 ei, 1 dl room, 1 dl melk,
    150 g Brusselse kaas, nootmuskaat,
    1 koffielepel gehakte rozemarijn, peper en zout.

             
    Bereiding;
    Bekleed individuele taartvormpjes met bladerdeeg en prik het deeg in met een vork.
    Snijd het witloof fijn en stoof het aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en blus met een scheutje bier. Doe er de in stukken gesneden kippenfilet bij.
    Mix de ingrediënten voor het beslag. Doe het witloof in de taartvormpjes en giet er het beslag over.
    Bak de taartjes 20 minuten in een oven op 170°C. Serveer met een frisse salade.

             

    recept; Geert Van Der bruggen
    bron; kazenvanbijonsbe

    Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
    Tags:kaas, room, ei, rozemarijn, bladerdeeg, witlof, geuze, kip,
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot met peterselie en prei, chorizo en gepocheerd ei
     

    Stamppot met peterselie en prei, chorizo en gepocheerd ei

    Voor 4 personen:

    400 g bloemige aardappelen, 150 g chorizoworst
    1 scheut witte wijnazijn, 4 verse eieren, ½ prei
    ½ bundel platte peterselie, 1 dl warme melk, 30 g boter
    peper, zout, nootmuskaat

                                         
    Bereidingswijze

    Schil de aardappelen, kook gaar in zout water. Snij chorizo in blokjes en bak in droge pan. Leg op keukenpapier. Breng een pan met water aan de kook en voeg de azijn toe. Breek een ei in een pollepel. Doe de lepel in de pan met kokend water en draai de lepel voorzichtig om, zodat het ei in het water zweeft en stolt. Laat 3 min. pocheren en verwijder met een schuimspaan. Leg op keukenpapier. Pocheer ook de andere eieren.

    Maak prei schoon en snij in rondjes. Was en hak de peterselie. Laat de prei 5 min. met de aardappelen koken. Giet kookvocht af en voeg prei, melk, boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Stamp, voeg chorizo en peterselie toe, roer om. Verdeel over ronde vormen, verwijder ze en leg het gepocheerde ei op de stamppot. Versier met gehakte peterselie.


    bron; weekend.knack.be

    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:aardappel, chorizoworst, eieren, prei, peterselie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met Père Joseph-kaas, zalm en spinazie



    Quiche met Père Joseph-kaas, zalm en spinazie


    Voor 4 personen;         

    1 plak gist- of bladerdeeg, 300 g zalm, 500 g verse spinazie,
    200 g Père Joseph-kaas, 3 eieren,
    1 dl melk,2 dl room, peper en zout.

              

    Bereidingswijze;

    Leg het deeg in een ingevette bakvorm en prik er gaatjes in met een vork. Snijd de zalm in blokjes en verdeel over het deeg. Reinig, was en droog de spinazie, stoof hem heel kort aan in een beetje olie, breng op smaak met peper en zout, laat daarna wat uitlekken en verdeel dan gelijkmatig over het deeg. Snijd de kaas in gelijke stukjes en verdeel over het deeg. Klop de eieren los en giet er de melk en room bij, breng op smaak met peper en zout, verdeel het mengsel over de bakvorm. Laat de quiche bakken in een oven van 180°C gedurende 20 minuten.


    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
    Tags:Bladerdeeg, zalm, spinazie, kaas, eieren, room,
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmfilet met bosui en dragon


    Zalmfilet met bosui en dragon

    Voor 4 personen;
     
  • 4 stukken zalmfilet van 125 g, 6 bosuitjes, 4 takjes dragon
  • 2 eetlepels boter of vloeibare margarine
  • zeezout, vierseizoenen peper, versgemalen, ½ citroen
  •                   Zalmfilet met bosui en dragon
    Bereiding; 20 min.

    Snijd de kontjes van de bosuitjes en halveer de uitjes in de lengte. Ris de dragonblaadjes van de takjes. Verwarm de boter in een hapjespan en leg de
    zalmfilets erin. Leg de bosuitjes tussen de zalm en strooi er wat zeezout en peper
    naar smaak over. Verdeel de dragonblaadjes over en tussen de zalm.
    Knijp de citroen erboven uit. Zet het deksel op de pan en smoor de zalm en uitjes zachtjes in 8-10 minuten bijna gaar.

    Lekker met knoflookpuree: fruit plakjes knoflook zachtjes in wat olijfolie. Stamp gekookte aardappelen fijn en roer ze met warme melk, de knoflook met olie en zout en peper naar smaak tot een fijne puree.




    bron; visrecepten.nl


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zalm, bosuitjes, dragon, citroen,
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waldorfsalade met blauwe kaas



    Waldorfsalade met blauwe kaas

     voor 4 personen:

    200 gram blauwe schimmelkaas,100 gram okkernoten,
    2 stengels bleekselder,2 stronken witloof,halve krop ijsbergsla
    250 gram plattekaas,2 eieren,2 appels
    1 citroen,1 el Dijonmosterd,witte peper,zout.

                  

    Bereiding:

    - Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Hak de okkernoten grof. Verkruimel de blauwe schimmelkaas.

    - Was de bleekselder en het witloof en snij ze in stukjes. Snij de sla in reepjes.

    - Was de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.

    - Pers de citroen. Giet de helft van het sap over de appelblokjes om ze mooi wit te houden.

    - Schik de sla, selder, witloof, appel, schimmelkaas en okkernoten op 4 borden.

    - Maak de dressing als volgt:

    *Plet (enkel) het eigeel en meng er de mosterd en 2 eetlepels citroensap door.

    *Voeg al roerend de plattekaas toe.

    *Breng op smaak met peper en zout.

    *Giet de dressing over de salade.

    bron; hln.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:waldorfsalade,kaas,noten,selder,witlof,sla,ei,appels,citroen,mosterd,
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake met citroenmelisse


    Cake met citroenmelisse


    Ingrediënten

    - 200 g roomboter, 200 g suiker, 200 g bloem (zelfrijzend)
    - 4 ei, 3 eetlepelcitroensap
    - 2eetlepelcitroenmelisse (fijngehakt)

              
    Bereiding;


    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.
    Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.
    Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.
    Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met
    boter en bloem.
    Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.
    Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.

    Bron; skynet.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:boter, suiker, citroenmelisse, citroen, bloem,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak én kook je pasta best!


    Zo maak én kook je pasta best!

    Niets zo lekker als verse pasta. Bovendien vult zo'n zelfgemaakt bordje veel beter dan de slierten uit een pakje. Maar hoe begin je er nu best aan? En hoe kook je die lekkernij best?

    Het basisrecept:

    100 gram semolina (harde tarwe), 1 ei, een theelepel olijfolie, een snuifje zout, een pastamachine, een keukenrobot.

          zo maak en kook je pasta best

    Bereiding:
     
    Meng alle ingrediënten in de keukenrobot tot een stevig deeg, rol het in een bol op en laat minstens een half uurtje rusten. Na die rustpauze duw je de bol zo plat mogelijk. Zet je pastamachine op de dikste stand en haal het deeg erdoor. Draai het deeg nu een kwart en haal het opnieuw door de machine. Herhaal dit proces terwijl je de machine steeds op een kleinere stand zet. Zorg ervoor dat je je lap af en toe opnieuw dichtvouwt zodat het niet te licht wordt. Strooi af en toe een beetje semolina over het deeg zodat het niet al te veel gaat plakken. De pasta is klaar als hij droger en zacht aanvoelt. Daarna kan je de gewenste vormen zelf uitsnijden.

    Koken:

    Kook je verse pasta in een grote pot met veel water, een scheutje olijfolie en een snuifje zout. Zorg ervoor dat het water kookt vooraleer je de paste toevoegt. Zorg ervoor dat de pasta los van de andere slierten zit als je hem in het water legt en roer er af en toe met een vork door om plakken te voorkomen. Proef regelmatig om de juiste gaartijd te verkrijgen. Wil je de pasta afspoelen, kies dan steeds voor warm water. Met koud water gaat je pasta sneller kleven.
    Ook olijfolie kan soelaas brengen tegen het plakken.



    Photo News
    bron; she.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:semola, tarwe,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met kaas en ham



    Tagliatelle met kaas en ham


    Voor 4 personen;

    • 300 gr tagliatelle, 250 gr gekookte ham, 2,5 dl room
    • 150 gr kaas, 6 wortelen, 2 tomaten
    • 100 gr parmezaanse kaas
    • 3 eetlepels olijfolie, peper en zout

      Bereiding;
    1. Kook de tagliatelle gaar in licht gezouten kokend water en 1 eetlepel olijfolie.
    2. Snij de ham in reepjes.
    3. Schraap de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.
    4. Ontpit de tomaten en snijd in kleine stukjes.
    5. Stoof de wortelen in olijfolie.
    6. Kook de slagroom en voeg de kaas met ham in een pan met dikke bodem en roer dit tot een dikke saus.
    7. Breng de saus op smaak met peper en zout.
    8. Giet de tagliatelle af en verdeel de pasta over vier warme borden.
    9. Schenk de saus erover, voeg de tomaten en wortelen toe.
    10. Bestrooi het gerecht met parmezaanse kaas.

      Tip;
      Doe enkele blokjes groentenboillon in het water
      om de pasta te koken.


      bron; kookkroniek.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:tagliatelle, ham, kaas, wortelen, tomaten,
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje

    • Vispannetje

      Voor 4 personen:

    4 stukken zalmfilet (40 g/st),1 zeetong in filets, 4 stukken kabeljauw (40 g/st),

    4 stukken pollak (40 g/st),150 g gepelde garnalen, 400 ml visfumet,

    50 ml witte wijn, 75 g boter, 75 g bloem, 125 g champignons, in kwartjes

    3 stengels prei, in stukken, citroensap, 100 g gemalen kaas, boter, peper en zout.

          
    Bereiding;

    Spoel de vis onder koud water en dep droog.

    Breng de witte wijn en de visfumet aan de kook, zet het vuur wat zachter en leg de vis erin.

    Pocheer de vis halfgaar en haal hem uit het vocht. Smelt boter en voeg de bloem toe, meng en laat al roerend drogen op een zacht vuur.

    Voeg het pocheervocht toe, meng en laat de saus inkoken en binden op een zacht vuurtje.

    Stoof de champignons gaar in boter met citroensap, peper en zout, en voeg ze met het vocht toe aan de saus.

    Stoof de prei gaar met peper en zout, leg in een beboterde ovenschaal en schik er de vis op.

    Voeg de garnalen bij de saus, giet ze over de vis en bestrooi met gemalen kaas.

    Gratineer in een voorverwarmde oven (200° C). Serveer met aardappelpuree.


    dar
    Bron; nieuwsblad.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zalm, zeetong, kabeljauw, pollak, garnalen, champignons, prei, kaas,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!