Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
02-04-2010
Salade van lamsvlees in sesamkorstje met Thaïse dressing
Salade van lamsvlees in sesamkorstje met Thaïse dressing
Ingrediënten voor 4 personen:
600 g lamsfilet 1 el olijfolie 4 el sesamzaadjes 2 el koriander peper en zout
Voor de dressing: 4 el rijstazijn ½ tl Thaïse chilisaus 2 el sojasaus sap van 1 ½ limoen 3 fijngehakte tenen knoflook 2 el suiker 1 el fijngehakte munt 1 el fijngehakte koriander 5 cm komkommer, geraspt 1 geraspte wortel
Voor de salade: rode en groene eikenbladsla, rode bietscheuten, waterkers, muntblaadjes komkommerrepen 2 el vinaigrette
Bereidingswijze;
Maak eerst de dressing: meng de eerste 6 ingrediënten onder elkaar en roer tot de suiker is opgelost. Voeg er de resterende ingrediënten aan toe en zet koel weg. Verwarm de grill voor. Bestrijk de lamsfilet met olijfolie.
Meng de sesamzaadjes, fijngehakte koriander, peper en zout onder elkaar. Doe dit mengsel in een bord en wentel er de lamsfilet in. Grill het vlees 2 min. aan elke kant en snij nadien in dunne plakjes.
Doe de sla, waterkers, muntblaadjes en rode bietscheuten (telkens een handvol) in een slakom met de vinaigrette. Meng onder elkaar en verdeel over 4 borden, samen met een handvol komkommerrepen en plakjes lamsvlees. Geef er de dressing apart bij en serveer met rijst of rijstnoedels.
bron;knackweekend.rnews.be
Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
Navarin met lentegroenten
Navarin met lentegroenten
Ingrediënten voor 4 pers;
1 el olijfolie 800 g lamsbout of -schouder, ontbeend en in grote stukken gesneden 1 el bloem 1 wortel 1 ui 8 ongepelde tenen knoflook 5 dl groentebouillon 1 kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie) 400 g krielaardappelen 12 miniwortelen 12 minirapen, in vieren gesneden 4 minivenkels 12 minipreien of lente-uien 12 aspergepunten 100 g diepvrieserwten 3 el fijngehakte kervel, voor de afwerking peper en zout
Bereidingswijze;
Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem en bak het lamsvlees in 3 min. goudbruin. Giet twee derden van het vet weg en besprenkel het vlees met de bloem. Kruid met peper en zout. Roer goed om en bak nog 2 min.
Voeg de grofgesneden wortel en ui, knoflook, bouillon en het kruidentuiltje toe. Dek de pan af en stoof 40 min. op een laag vuur. Stoom de in vieren gesneden aardappelen 6 à 8 min. Kook de miniwortelen, -rapen en -venkels 4 min. Kook ten slotte de preien en erwten 2 min.
Haal de wortel, ui en het kruidentuiltje uit de pan. Kruid eventueel bij en voeg de gestoomde en gekookte lentegroenten toe. Dek de pan af en stoof nog 3 min. Verdeel het vlees, de groenten en tenen knoflook over 4 borden. Werk af met de kervel.
bron; knackweekend.rnews.be
Categorie:VLEESGERECHTEN,
Lamsbout 'en crapaudine' met za'atar en yoghurtsaus met munt
Lamsbout 'en crapaudine' met za'atar en yoghurtsaus met munt
Ingrediënten voor 4 personen;
125 g yoghurt 2 el za'atar (Midden-Oosters specerijenmengsel) 2 el olijfolie 2 geperste tenen knoflook 1,2 kg lamsbout handvol korianderblaadjes
Voor de yoghurtsaus: 125 g yoghurt 1 el fijngehakte munt 1 el fijngehakte koriander peper en zout
Bereidingswijze;
Meng de yoghurt met de za'atar, olijfolie en knoflook. Snijd de lamsbout onderaan open met een scherp mes en volg daarbij het been. Druk het vlees plat, zodat een lap van ongeveer 6 mm dik ontstaat. Wrijf in met de marinade en zet 1 u. koel weg.
Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus. Braad het lamsvlees 30 min. in de oven. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snij in plakken en schik op borden. Lepel er de saus over en werk af met de korianderblaadjes. Geef er groenten uit de oven bij.
Tip: 'en crapaudine' betekent dat men een stuk vlees langs een kant openlegt, zodat het platgedrukt kan worden. Op die manier zal het vlees sneller garen.
bron; knackweekend.rnews.be
Categorie:VLEESGERECHTEN,
Heetste chilipeper komt uit Groot-Brittannië
Heetste chilipeper komt uit Groot-Brittannië
Alsof je een brand kooltje eet, zo kan je best de Infinity omschrijven. s Werelds heetste peper wordt in Groot-Brittannië geteeld en 'verslaat' de Indische peper Bhut Jolokia (de vorige recordhouder).
De heetheid, de pittigheid, de scherpte van een peper wordt in zogenaamde Scoville-eenheden uitgedrukt. Wetenschappers van de Engele Warwick University kwamen tot de vaststelling dat de Infinity maar liefst 1.067.286 stuks telt op de Scovilleschaal. Om een vergelijking te maken: een gewone Spaanse peper heeft ongeveer 1000 Scoville. De Bhut Jolokia scoort er 1.000.000.
De naam Infinity, oftewel oneindigheid, verwijst naar de bijzonder langdurige brandende smaak van de peper. Naar verluidt is de vurige smaak zelfs met melk, beste 'tegengif', niet te dempen.
De Infinity is een kruising van verschillende pepers.
bron;/knackweekend.rnews.be David Bitoune
Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
Witte pizza met peer en gorgonzola
Witte pizza met peer en gorgonzola
Ingrediëntenvoor 4 personen;
olijfolie van goede kwaliteit 500 g bloem 25 g gist snuifje zout 2 dikke doyennéperen 2 el rietsuiker 400 g gorgonzola raketsla
Bereidingswijze;
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in een kopje, doe er een beetje lauw water bij en roer glad. Doe de gist in het kuiltje en laat enkele minuten rusten. Voeg 1/4 liter lauw water en een snuifje zout toe en kneed tot een glad deeg. Laat 1/2 uur rijzen op kamertemperatuur.
Snij de peren in schijfjes, bestrooi met rietsuiker en laat 1/2 uur rusten. Rol het deeg uit en leg op een met olie ingesmeerde bakplaat. Prik er enkele keren in met een vork. Smeer in met goede olijfolie. Schik er de schijfjes peer en stukjes gorgonzola op en besprenkel met wat olijfolie.
Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven op 230°C. Versier voor het opdienen met raketsla.
bron; knackweekend.rnews.be
Categorie:PIZZA'S,
01-04-2010
Bouillon van aardappelen met rauwe sjalot, gepocheerd ei en zeebrugse garnalen
Bouillon van aardappelen met rauwe sjalot, gepocheerd ei en zeebrugse garnalen
Ingrediënten;
Voor 4 personen: 4 eieren 20-tal uiringen melk, bloem 200 g handgepelde garnalen
Voor de peterseliecoulis: 1,5 dl olijfolie ½ bos platte peterselie ½ teen knoflook 10 blaadjes basilicum ½ groene peper
Voor de bouillon: 1 kg bloemig kokende aardappelen 2 dl blanke fond 200 g boter 4 fijngehakte sjalotten peper en zout nootmuskaat
Bereidingswijze;
Mix de ingrediënten voor de peterseliecoulis tot een dikke saus. Zet apart en laat rusten. Maak de bouillon: zet de geschilde aardappelen op in de blanke fond en kook gaar. Draai door een roerzeef. Smelt de boter en laat even bruinen en doe bij de bouillon, samen met de fijngehakte sjalot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Pocheer de eieren in water met azijn, laat uitlekken. Wentel de uiringen eerst in melk en daarna in bloem. Fruit ze in frituurolie, laat uitlekken. Verdeel de soep in de borden, leg het ei in het midden, lepel de coulis rondom. Bestrooi met garnalen en werk af met de uiringen.
Wokken is de laatste jaren heel populair geworden in Europa. En dan hebben we het niet alleen over de Aziatische recepten, in een wok kan je alles klaarmaken. Bovendien is het nog snel klaar ook. Lekkere suggesties om vandaag nog uit te proberen! Fricassee van mosselen met citroengras en kokosmelk
Bereiding: Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snij in fijne stukken. Was en hak de koriander in grote stukken.
Verwarm de olijfolie in een grote wok, doe de mosselen in de hete olijfolie en voeg het citroengras en de kokosmelk toe. Meng, verlaag het vuur en voeg de koriander toe terwijl de mosselen zachtjes open gaan.
Laat de mosselen uitdruipen op een groot bord. Laat het kookvocht indikken en 3 minuten trekken op een zacht vuurtje. Voeg wat water toe als de saus te dik wordt.
Serveer heet als voorgerecht. Doe de mosselen in een diep bord en de saus in een apart kommetje.
bron; skynet.be
Categorie:WOKGERECHTEN
Krokante groentjes met cashewnoten
Lekkere wokrecepten Krokante groentjes met cashewnoten
Bereiding: Pel en snij de paprikas, courgettes en wortelen in gelijkmatige reepjes. Pel de ui en de look en snij fijn. Was en hak de koriander in grote stukken.
Verwarm de olijfolie in de wok. Doe de groentjes, ui en look in de hete olijfolie en bak tien minuten op hoge temperatuur terwijl je roert. Voeg de cashewnoten, sojasaus en honing toe. Laat vijf minuten karamelliseren terwijl je blijft roeren.
Haal alles van het vuur en voeg zout en peper toe. Voeg ook de gehakte koriander toe. Meng en serveer meteen.
Tip: voor een stevige en complete maaltijd kan je ook fijne stukjes kip toevoegen.
bron; skynet.be
Categorie:WOKGERECHTEN
Sint-Jacobsvruchten op z'n Aziatisch
Lekkere wokrecepten Sint-Jacobsvruchten op z'n Aziatisch
Ingrediënten (voor vier personen): 2 bosjes verse koriander 2 groene citroenen 4 knoflookteentjes 3 soeplepels zonnebloemolie 400 gram Sint-Jacobsvruchten 6 soeplepels oestersaus 50 gram pasta van tamarinde (te koop bij Aziatische speciaalzaak) 4 soeplepels sojasaus 1 soeplepel sesamolie Een snufje chilipeper
Bereiding: 20 min Baktijd: 10 min
Bereiding: Was en hak de verse koriander in grote stukken. Pers de citroen en recupereer het sap. Schil en pers de knoflook.
Verwarm de zonnebloemolie in een grote wok. Doe de Sint-Jacobsvruchten en de knoflook vijf minuten in de hete olie. Als de Sint-Jacobsvruchten beginnen te verkleuren, voeg de oestersaus, de pasta van tamarinde en de sojasaus toe terwijl je roert. Laat 3 minuten bakken op een sterk vuurtje.
Haal de wok van het vuur en voeg de koriander, de sesamolie, het citroensap en de chilipeper toe. Meng en laat twee minuten trekken. Serveer warm met witte rijst
Ingrediënten (voor vier personen): 4 grote bananen 2 vanillestokjes 4 soeplepels rum 80 gram boter 4 soeplepels kandijsuiker
Bereiding: 10 min Baktijd: 10 min Bereiding: Snij de bananen in stukjes. Snij de vanillestokjes open en schraap de inhoud eruit met een mespunt. Giet de rum in een glas.
Doe de boter smelten in de wok en voeg de vanille toe. Voeg de stukjes banaan en de kandijsuiker toe en laat karamelliseren op een sterk vuurtje terwijl je de bananen besprekelt met het kookvocht.
Als de bananen helemaal met karamel omhuld zijn, giet je de rum erover en laat je alles flamberen.
Serveer warm met een bolletje vanilleijs of een bolletje rum-rozijnen ijs.
bron; skynet.be
Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
29-03-2010
Zeevruchtenspiesjes op de steengrill
Zeevruchtenspiesjes op de steengrill
Benodigdheden :
- voor 4 personen - voor vier reuzengarnaalspiesjes :
16 zoetwater reuzengarnalen 1 limoen 4 takjes dille voor vier sint-jakobspiesjes : 12 sint-jakobsnoten 12 kleine plakjes bacon 250 g gerookte,niet gesneden Atlantische zalm voor vier mosselspiesjes : 200 g mosselen, gekookt 150 g blokjes gerookt spek
Bereidingswijze : (20 + 15 minuten)
1.De reuzengarnalen pellen, het darmkanaaltje verwijderen en ze per twee op een spiesje steken. Roosteren op de steengrill en vòòr het serveren garneren met een schijfje limoen en een takje dille.
2.De sint-jakobsnoten ontvliezen, spoelen, droogdeppen en in een plakje bacon rollen. De gerookte zalm in blokjes snijden en afwisselend met de sint-jakobsnoten op spiesjes steken en roosteren op de steengrill.
3.De mosselen afgewisseld met de blokjes spek op spiesjes steken en roosteren op de steengrill.
Tip :
De zeevruchten kan u vervangen door visblokjes, geef dan echter de voorkeur aan vissoorten met vast visvlees zoals poon, roodbaars, zalm, zeeduivel,...
Lekker als aperitiefhapje en als een cullinair hapje.
200 g gemalen kaas (een mengeling van gruyère, emmentaler, parmezaan... naar keuze)
2 eieren
paneermeel
peterselie
citroen
olie
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingswijze;
1. Smelt de boter in een ruime kookpot en roer er de bloem door. Laat goed doorwarmen. Leng aan met de melk en roer goed glad. Laat de saus al roerend indikken en doorkoken, tot de bloemsmaak verdwenen is. Haal de pan van het vuur, roer de twee eidooiers door de bechamel en doe er de gemalen kaas bij. Laat de kaas goed uitsmelten en breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 2. Vet een ondiepe, rechthoekige schaal in met olie en stort er het kaasmengsel in. Laat volledig afkoelen. 3. Ontvorm de kaasmassa en snij ze in 20 gelijke stukken (vierkanten of rechthoeken). Klop het eiwit los en haal de kroketjes door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Zorg ervoor dat ze goed omhuld zijn (of haal ze nog een tweede keer door eiwit en paneermeel). Laat ze een nachtje rusten. 4. Bak de kaaskroketten in hete frituurolie, op 180° C. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer met een takje gefrituurde peterselie en een partje citroen. Gewoonweg heerlijk.
bron; libelle.be
Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
Ananascarpasccio met notenijs
Ananascarpasccio met notenijs
Ingrediënten;
1 verse ananas
2 eetlepels rum
2 koffielepels citroensap
100 g fijne suiker
1 pakje vanillesuiker
1/2 l notenijs
50 g notenmix
Bereidingswijze;
1. Schil de ananas. Verwijder de harde kern en snij de ananas met een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes. 2. Doe het uitlopende sap in een steelpannetje met de rum, het citroensap, de suiker en vanillesuiker. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan of tot het sausje een beetje ingedikt is. Laat afkoelen. 3. Schik de ananasplakjes als dakpannetjes op de borden. Lepel er wat saus bij, en een bolletje ijs. Werk af met grof geplette noten. Serveer meteen.
Tip; Schenk bij dit dessert een glaasje bubbels (champagne of schuimwijn demi-sec).
Foto: Philippe Desnerckx bron; libelle.be
Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
27-03-2010
"De Engelsen kunnen beter koken dan de Fransen"
"De Engelsen kunnen beter koken dan de Fransen"
In Frankrijk wordt geschokt gereageerd op de resultaten van een grootschalig onderzoek, dat werd uitgevoerd door het Franse magazine 'Madame Le Figaro' en BBC-foodtijdschrift 'Olive'. Daaruit blijkt dat de Engelse keuken hoger aangeschreven staat dan de Franse. Een zware klap voor onze zuiderburen, die hun eetcultuur nog tot werelderfgoed wilden laten uitroepen.
"De Engelsen versloegen ons in Trafalgar en in Waterloo. Nu behaalden ze hun ultieme overwinning: ze kunnen beter koken dan wij", klonk het op de Franse tv-zender TF1 met het nodige gevoel voor dramatiek.
Meer dan 2.000 Fransen en bijna 1.350 Britten werden in de internationale poll ondervraagd over hun eet- en kookgewoontes. Uit de antwoorden bleek dat 72 procent van de Britten elke dag zelf kookt, tegenover 59 procent van de Fransen. Eén op twee Britten staat langer dan een halfuur in de keuken, in Frankrijk is dat maar één op vier. En terwijl over het Kanaal amper één procent nooit kookt, is dat bij onze zuiderburen vier procent.
Meewarig Jean-Christophe Slowik, een Franse chef die een restaurant in Londen uitbaat, toonde zich sceptisch over de cijfers. "Misschien koken de mensen in Parijs minder dan voorheen, maar als ik in Frankrijk ben, merk ik dat eten en koken er nog steeds een essentieel deel van het dagelijks leven uitmaken", klinkt het. "We praten er voortdurend over wat we eten en drinken, in Engeland gaan de gesprekken over zaken en eigendom."
Lulu Grimes, eetspecialiste bij het magazine 'Olive' toont zich dan weer triomfantelijk na de goede resultaten van de Engelse koks. "Onze keuken heeft geleden onder de vele kant-en-klare schotels die sinds het einde van WO II opgang maakten, maar sinds de jaren '90 zijn we aan een inhaalbeweging bezig", zegt ze. "Jammer voor de Fransen die steeds nogal meewarig deden over onze kookkunsten, en wel 's verkondigden dat we hier alleen rosbief kunnen klaarmaken."
(tw)bron; demorgen.be
Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
Peter Goossens trakteert wielerliefhebbers op stoofvlees
Peter Goossens trakteert wielerliefhebbers op stoofvlees
Wie zaterdagmorgen naar de start van de E3-prijs in Harelbeke ging, stond een ware verrassing te wachten. Sterrenkok Peter Goossens trakteerde namelijk 500 mensen op friet met stoofvlees.
Meestal zijn het de vips die in de watten gelegd worden, maar daar wilde de organisatie verandering in brengen. Goossens bereidde stoofvlees op basis van varkensvlees voor de "gewone" toeschouwer.
bron; gva.be
Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
26-03-2010
Ganzenlever met rode kool
Ganzenlever met rode kool
Nodig: 350 g rauwe ganzenlever, 1/2 rode kool, het sap van 2 sinaasappelen, 70 g boter, 2 sinaasappelen, 2 el wijnazijn, zout en peper.
Snijd de rode kool in dunne reepjes en stoof het gaar het, in ongeveer 1 uur, in het sinaasappelsap en 50 g boter. Breng op smaak met zout en peper. Pel ondertussen de sinaasappelen à vif en verdeel ze in partjes. Bak de sinaasappelpartjes kort in de overgebleven boter. Verdeel de rode kool op 4 borden en bedek de kool met partjes sinaasappel. Snijd de lever in plakken van 1 cm dik en bak ze langs beide kanten kort in een droge hete pan. Verwijder de lever uit de pan en deglaceert de pan met de azijn. Bestrooi de lever met wat grof zout en versgemalen peper. Verdeel de azijnsaus op de de gebakken ganzenlever
bron; foodstyling.be
Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
De culinaire troef van het bintje
De culinaire troef van het bintje
De winkelrekken liggen nu al een jaar of zes, zeven vol met vastkokende aardappelen in alle soorten en maten. Nicola, Charlotte, Rattes enzovoort. Maar waar is onze Belgische trots naartoe, ons bintje? Hij lijkt wat verdrongen van tafel en dat mag niet.
Pakweg een jaar of tien geleden vond er een echte aardappelboom plaats. Bijna jaarlijks werden nieuwe aardappelsoorten gelanceerd en er werd zowel in Vlaamse als Waalse teeltstations geëxperimenteerd met jonge variëteiten. Ook vandaag zijn er weer flink wat soorten bij.
Vermoedelijk ontstond die aardappeltrend door de toenemende concurrentie van pasta, rijst en couscous die bij ons tegenwoordig meer op tafel komen. Het resultaat: tegenwoordig wordt het soms moeilijker om nog overal het bintje in de winkelrekken te vinden. Soms, maar niet altijd, vind je hem nog als 'puree'- of als 'friet'aardappel.
Ze zijn even lekker
Culinair beschouwd moet men aardappelen onderverdelen in twee grote groepen, die van de vastkokende en de bloemige soorten. Deze indeling hangt samen met de vegetatieve cyclus van de aardappel. Hoe vroeger de aardappelsoort oogstrijp is, hoe meer vastkokend ze meestal is.
Voorbeelden van vastkokende aardappelen zijn Rosa, Charlotte, Nicola, Anosta, Asterix, Ratte en Corne de Gatte. Deze laatste is een buitenbeentje. Hij heeft een langwerpige vorm, lijkt inderdaad wat op de hoorn van een geit en is gastronomisch interessant, omdat hij zeer vastkokend is en zijn structuur behoudt na het koken. De mogelijkheden zijn eindeloos: vullen, bereiden in deeg, fijngesneden in plakken als garnituur bij vis geven enzovoort.
Voorbeelden van bloemige aardappelen zijn het klassieke bintje, Agria, Désirée, Sante en Saturna. Bloemige aardappelen hebben een iets kortere kooktijd dan vastkokende en vallen na het afgieten vrij gemakkelijk uit elkaar. Logischerwijs hebben zij het hoogste zetmeelgehalte en zijn ze het meest geschikt voor de bereiding van aardappelpuree, aardappelsoep, rösti, gepofte aardappelen, aardappelsoufflé en frieten. Ten slotte zijn er nog de primeuraardappelen. Die zijn doorgaans zeer vastkokend, iets zoeter van smaak dan de andere soorten en ze hebben een loszittende schil.
Wij vinden dat vastkokende aardappelen tegenwoordig zeer veel aandacht krijgen, niet alleen in de winkels maar ook in magazines en in recepten. Het bintje heeft een wat oubollig imago gekregen, zo lijkt het. Wij bieden u hieronder vier recepten met bintje in de hoofdrol. Het is zeker niet zo dat vastkokende aardappelen meer smaak hebben dan bloemige. Veel heeft te maken met het mondgevoel. Omdat op vastkokende aardappelen meer moet worden 'gekauwd', lijkt het alleen maar alsof er meer smaak in zit.
Bron;knackweekend.rnews.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
Geplette bintjes met karnemelk, oude kaas en bruine boter
Geplette bintjes met karnemelk, oude kaas en bruine boter
Ingrediënten voor 4 personen;
1,8 kg bintjes 250 g boter ongeveer 7 dl warme karnemelk 8 hardgekookte eieren oude brokkelkaas naar keuze en smaak selderijzout
Bereidingswijze;
Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en maak er puree van. Smelt de boter in een pan en laat ze zeer bruin, bijna zwart worden. Meng onder de puree. Roer de puree naar eigen smaak verder op met de warme karnemelk (smeuïg of lopend).
Verdeel de puree op borden. Snijd de hardgekookte eieren en de kaas in stukken en leg op de puree. Kruid met selderijzout en meng onder elkaar, zodat de kaas begint te smelten. Serveer goed warm.
bron; knackweekend.rnews.be
Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
Soep van bintjes met jonge prei, truffelolie en Parmezaanse kaas
Soep van bintjes met jonge prei, truffelolie en Parmezaanse kaas
Ingrediënten voor 4 personen;
1 kg bintjes 4 dl gevogeltebouillon een scheut room peper en zout 4 jonge preien (of 8 stuks lente-ui) truffelolie Parmezaanse kaasschilfers zwarte peper van de molen verse kervel
Bereidingswijze;
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze samen met de gevogeltebouillon aan de kook. Kook ze gaar en draai de soep door de roerzeef. Doe er room bij en kruid met peper en zout.
Maak de jonge prei schoon en blancheer hem gedurende 10 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken.
Giet de soep in diepe borden, dresseer de prei in het midden en werk de borden af met truffelolie, Parmezaanse kaasschilfers, zwarte peper en kervel.