Bereiding: Pel en snij de paprikas, courgettes en wortelen in gelijkmatige reepjes. Pel de ui en de look en snij fijn. Was en hak de koriander in grote stukken.
Verwarm de olijfolie in de wok. Doe de groentjes, ui en look in de hete olijfolie en bak tien minuten op hoge temperatuur terwijl je roert. Voeg de cashewnoten, sojasaus en honing toe. Laat vijf minuten karamelliseren terwijl je blijft roeren.
Haal alles van het vuur en voeg zout en peper toe. Voeg ook de gehakte koriander toe. Meng en serveer meteen.
Tip: voor een stevige en complete maaltijd kan je ook fijne stukjes kip toevoegen.
bron; skynet.be
Categorie:WOKGERECHTEN
Sint-Jacobsvruchten op z'n Aziatisch
Lekkere wokrecepten Sint-Jacobsvruchten op z'n Aziatisch
Ingrediënten (voor vier personen): 2 bosjes verse koriander 2 groene citroenen 4 knoflookteentjes 3 soeplepels zonnebloemolie 400 gram Sint-Jacobsvruchten 6 soeplepels oestersaus 50 gram pasta van tamarinde (te koop bij Aziatische speciaalzaak) 4 soeplepels sojasaus 1 soeplepel sesamolie Een snufje chilipeper
Bereiding: 20 min Baktijd: 10 min
Bereiding: Was en hak de verse koriander in grote stukken. Pers de citroen en recupereer het sap. Schil en pers de knoflook.
Verwarm de zonnebloemolie in een grote wok. Doe de Sint-Jacobsvruchten en de knoflook vijf minuten in de hete olie. Als de Sint-Jacobsvruchten beginnen te verkleuren, voeg de oestersaus, de pasta van tamarinde en de sojasaus toe terwijl je roert. Laat 3 minuten bakken op een sterk vuurtje.
Haal de wok van het vuur en voeg de koriander, de sesamolie, het citroensap en de chilipeper toe. Meng en laat twee minuten trekken. Serveer warm met witte rijst
Ingrediënten (voor vier personen): 4 grote bananen 2 vanillestokjes 4 soeplepels rum 80 gram boter 4 soeplepels kandijsuiker
Bereiding: 10 min Baktijd: 10 min Bereiding: Snij de bananen in stukjes. Snij de vanillestokjes open en schraap de inhoud eruit met een mespunt. Giet de rum in een glas.
Doe de boter smelten in de wok en voeg de vanille toe. Voeg de stukjes banaan en de kandijsuiker toe en laat karamelliseren op een sterk vuurtje terwijl je de bananen besprekelt met het kookvocht.
Als de bananen helemaal met karamel omhuld zijn, giet je de rum erover en laat je alles flamberen.
Serveer warm met een bolletje vanilleijs of een bolletje rum-rozijnen ijs.
bron; skynet.be
Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
29-03-2010
Zeevruchtenspiesjes op de steengrill
Zeevruchtenspiesjes op de steengrill
Benodigdheden :
- voor 4 personen - voor vier reuzengarnaalspiesjes :
16 zoetwater reuzengarnalen 1 limoen 4 takjes dille voor vier sint-jakobspiesjes : 12 sint-jakobsnoten 12 kleine plakjes bacon 250 g gerookte,niet gesneden Atlantische zalm voor vier mosselspiesjes : 200 g mosselen, gekookt 150 g blokjes gerookt spek
Bereidingswijze : (20 + 15 minuten)
1.De reuzengarnalen pellen, het darmkanaaltje verwijderen en ze per twee op een spiesje steken. Roosteren op de steengrill en vòòr het serveren garneren met een schijfje limoen en een takje dille.
2.De sint-jakobsnoten ontvliezen, spoelen, droogdeppen en in een plakje bacon rollen. De gerookte zalm in blokjes snijden en afwisselend met de sint-jakobsnoten op spiesjes steken en roosteren op de steengrill.
3.De mosselen afgewisseld met de blokjes spek op spiesjes steken en roosteren op de steengrill.
Tip :
De zeevruchten kan u vervangen door visblokjes, geef dan echter de voorkeur aan vissoorten met vast visvlees zoals poon, roodbaars, zalm, zeeduivel,...
Lekker als aperitiefhapje en als een cullinair hapje.
200 g gemalen kaas (een mengeling van gruyère, emmentaler, parmezaan... naar keuze)
2 eieren
paneermeel
peterselie
citroen
olie
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingswijze;
1. Smelt de boter in een ruime kookpot en roer er de bloem door. Laat goed doorwarmen. Leng aan met de melk en roer goed glad. Laat de saus al roerend indikken en doorkoken, tot de bloemsmaak verdwenen is. Haal de pan van het vuur, roer de twee eidooiers door de bechamel en doe er de gemalen kaas bij. Laat de kaas goed uitsmelten en breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 2. Vet een ondiepe, rechthoekige schaal in met olie en stort er het kaasmengsel in. Laat volledig afkoelen. 3. Ontvorm de kaasmassa en snij ze in 20 gelijke stukken (vierkanten of rechthoeken). Klop het eiwit los en haal de kroketjes door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Zorg ervoor dat ze goed omhuld zijn (of haal ze nog een tweede keer door eiwit en paneermeel). Laat ze een nachtje rusten. 4. Bak de kaaskroketten in hete frituurolie, op 180° C. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer met een takje gefrituurde peterselie en een partje citroen. Gewoonweg heerlijk.
bron; libelle.be
Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
Ananascarpasccio met notenijs
Ananascarpasccio met notenijs
Ingrediënten;
1 verse ananas
2 eetlepels rum
2 koffielepels citroensap
100 g fijne suiker
1 pakje vanillesuiker
1/2 l notenijs
50 g notenmix
Bereidingswijze;
1. Schil de ananas. Verwijder de harde kern en snij de ananas met een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes. 2. Doe het uitlopende sap in een steelpannetje met de rum, het citroensap, de suiker en vanillesuiker. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan of tot het sausje een beetje ingedikt is. Laat afkoelen. 3. Schik de ananasplakjes als dakpannetjes op de borden. Lepel er wat saus bij, en een bolletje ijs. Werk af met grof geplette noten. Serveer meteen.
Tip; Schenk bij dit dessert een glaasje bubbels (champagne of schuimwijn demi-sec).
Foto: Philippe Desnerckx bron; libelle.be
Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
27-03-2010
"De Engelsen kunnen beter koken dan de Fransen"
"De Engelsen kunnen beter koken dan de Fransen"
In Frankrijk wordt geschokt gereageerd op de resultaten van een grootschalig onderzoek, dat werd uitgevoerd door het Franse magazine 'Madame Le Figaro' en BBC-foodtijdschrift 'Olive'. Daaruit blijkt dat de Engelse keuken hoger aangeschreven staat dan de Franse. Een zware klap voor onze zuiderburen, die hun eetcultuur nog tot werelderfgoed wilden laten uitroepen.
"De Engelsen versloegen ons in Trafalgar en in Waterloo. Nu behaalden ze hun ultieme overwinning: ze kunnen beter koken dan wij", klonk het op de Franse tv-zender TF1 met het nodige gevoel voor dramatiek.
Meer dan 2.000 Fransen en bijna 1.350 Britten werden in de internationale poll ondervraagd over hun eet- en kookgewoontes. Uit de antwoorden bleek dat 72 procent van de Britten elke dag zelf kookt, tegenover 59 procent van de Fransen. Eén op twee Britten staat langer dan een halfuur in de keuken, in Frankrijk is dat maar één op vier. En terwijl over het Kanaal amper één procent nooit kookt, is dat bij onze zuiderburen vier procent.
Meewarig Jean-Christophe Slowik, een Franse chef die een restaurant in Londen uitbaat, toonde zich sceptisch over de cijfers. "Misschien koken de mensen in Parijs minder dan voorheen, maar als ik in Frankrijk ben, merk ik dat eten en koken er nog steeds een essentieel deel van het dagelijks leven uitmaken", klinkt het. "We praten er voortdurend over wat we eten en drinken, in Engeland gaan de gesprekken over zaken en eigendom."
Lulu Grimes, eetspecialiste bij het magazine 'Olive' toont zich dan weer triomfantelijk na de goede resultaten van de Engelse koks. "Onze keuken heeft geleden onder de vele kant-en-klare schotels die sinds het einde van WO II opgang maakten, maar sinds de jaren '90 zijn we aan een inhaalbeweging bezig", zegt ze. "Jammer voor de Fransen die steeds nogal meewarig deden over onze kookkunsten, en wel 's verkondigden dat we hier alleen rosbief kunnen klaarmaken."
(tw)bron; demorgen.be
Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
Peter Goossens trakteert wielerliefhebbers op stoofvlees
Peter Goossens trakteert wielerliefhebbers op stoofvlees
Wie zaterdagmorgen naar de start van de E3-prijs in Harelbeke ging, stond een ware verrassing te wachten. Sterrenkok Peter Goossens trakteerde namelijk 500 mensen op friet met stoofvlees.
Meestal zijn het de vips die in de watten gelegd worden, maar daar wilde de organisatie verandering in brengen. Goossens bereidde stoofvlees op basis van varkensvlees voor de "gewone" toeschouwer.
bron; gva.be
Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
26-03-2010
Ganzenlever met rode kool
Ganzenlever met rode kool
Nodig: 350 g rauwe ganzenlever, 1/2 rode kool, het sap van 2 sinaasappelen, 70 g boter, 2 sinaasappelen, 2 el wijnazijn, zout en peper.
Snijd de rode kool in dunne reepjes en stoof het gaar het, in ongeveer 1 uur, in het sinaasappelsap en 50 g boter. Breng op smaak met zout en peper. Pel ondertussen de sinaasappelen à vif en verdeel ze in partjes. Bak de sinaasappelpartjes kort in de overgebleven boter. Verdeel de rode kool op 4 borden en bedek de kool met partjes sinaasappel. Snijd de lever in plakken van 1 cm dik en bak ze langs beide kanten kort in een droge hete pan. Verwijder de lever uit de pan en deglaceert de pan met de azijn. Bestrooi de lever met wat grof zout en versgemalen peper. Verdeel de azijnsaus op de de gebakken ganzenlever
bron; foodstyling.be
Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
De culinaire troef van het bintje
De culinaire troef van het bintje
De winkelrekken liggen nu al een jaar of zes, zeven vol met vastkokende aardappelen in alle soorten en maten. Nicola, Charlotte, Rattes enzovoort. Maar waar is onze Belgische trots naartoe, ons bintje? Hij lijkt wat verdrongen van tafel en dat mag niet.
Pakweg een jaar of tien geleden vond er een echte aardappelboom plaats. Bijna jaarlijks werden nieuwe aardappelsoorten gelanceerd en er werd zowel in Vlaamse als Waalse teeltstations geëxperimenteerd met jonge variëteiten. Ook vandaag zijn er weer flink wat soorten bij.
Vermoedelijk ontstond die aardappeltrend door de toenemende concurrentie van pasta, rijst en couscous die bij ons tegenwoordig meer op tafel komen. Het resultaat: tegenwoordig wordt het soms moeilijker om nog overal het bintje in de winkelrekken te vinden. Soms, maar niet altijd, vind je hem nog als 'puree'- of als 'friet'aardappel.
Ze zijn even lekker
Culinair beschouwd moet men aardappelen onderverdelen in twee grote groepen, die van de vastkokende en de bloemige soorten. Deze indeling hangt samen met de vegetatieve cyclus van de aardappel. Hoe vroeger de aardappelsoort oogstrijp is, hoe meer vastkokend ze meestal is.
Voorbeelden van vastkokende aardappelen zijn Rosa, Charlotte, Nicola, Anosta, Asterix, Ratte en Corne de Gatte. Deze laatste is een buitenbeentje. Hij heeft een langwerpige vorm, lijkt inderdaad wat op de hoorn van een geit en is gastronomisch interessant, omdat hij zeer vastkokend is en zijn structuur behoudt na het koken. De mogelijkheden zijn eindeloos: vullen, bereiden in deeg, fijngesneden in plakken als garnituur bij vis geven enzovoort.
Voorbeelden van bloemige aardappelen zijn het klassieke bintje, Agria, Désirée, Sante en Saturna. Bloemige aardappelen hebben een iets kortere kooktijd dan vastkokende en vallen na het afgieten vrij gemakkelijk uit elkaar. Logischerwijs hebben zij het hoogste zetmeelgehalte en zijn ze het meest geschikt voor de bereiding van aardappelpuree, aardappelsoep, rösti, gepofte aardappelen, aardappelsoufflé en frieten. Ten slotte zijn er nog de primeuraardappelen. Die zijn doorgaans zeer vastkokend, iets zoeter van smaak dan de andere soorten en ze hebben een loszittende schil.
Wij vinden dat vastkokende aardappelen tegenwoordig zeer veel aandacht krijgen, niet alleen in de winkels maar ook in magazines en in recepten. Het bintje heeft een wat oubollig imago gekregen, zo lijkt het. Wij bieden u hieronder vier recepten met bintje in de hoofdrol. Het is zeker niet zo dat vastkokende aardappelen meer smaak hebben dan bloemige. Veel heeft te maken met het mondgevoel. Omdat op vastkokende aardappelen meer moet worden 'gekauwd', lijkt het alleen maar alsof er meer smaak in zit.
Bron;knackweekend.rnews.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
Geplette bintjes met karnemelk, oude kaas en bruine boter
Geplette bintjes met karnemelk, oude kaas en bruine boter
Ingrediënten voor 4 personen;
1,8 kg bintjes 250 g boter ongeveer 7 dl warme karnemelk 8 hardgekookte eieren oude brokkelkaas naar keuze en smaak selderijzout
Bereidingswijze;
Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en maak er puree van. Smelt de boter in een pan en laat ze zeer bruin, bijna zwart worden. Meng onder de puree. Roer de puree naar eigen smaak verder op met de warme karnemelk (smeuïg of lopend).
Verdeel de puree op borden. Snijd de hardgekookte eieren en de kaas in stukken en leg op de puree. Kruid met selderijzout en meng onder elkaar, zodat de kaas begint te smelten. Serveer goed warm.
bron; knackweekend.rnews.be
Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
Soep van bintjes met jonge prei, truffelolie en Parmezaanse kaas
Soep van bintjes met jonge prei, truffelolie en Parmezaanse kaas
Ingrediënten voor 4 personen;
1 kg bintjes 4 dl gevogeltebouillon een scheut room peper en zout 4 jonge preien (of 8 stuks lente-ui) truffelolie Parmezaanse kaasschilfers zwarte peper van de molen verse kervel
Bereidingswijze;
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze samen met de gevogeltebouillon aan de kook. Kook ze gaar en draai de soep door de roerzeef. Doe er room bij en kruid met peper en zout.
Maak de jonge prei schoon en blancheer hem gedurende 10 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken.
Giet de soep in diepe borden, dresseer de prei in het midden en werk de borden af met truffelolie, Parmezaanse kaasschilfers, zwarte peper en kervel.
12 middelgrote bintjes melk boter peper en zout nootmuskaat
Aardappel 1: 3 stuks lente-ui 50 g gerookte zalm 3 el walnoten
Aardappel 2: 50 g blauwschimmelkaas 75 g gerookte eendenborst (in plakken) 1 kleine sjalot 1 tak munt
Aardappel 3: 1 kleine rode Spaanse peper 75 g gerookte kipfilet 8 takken bieslook 3 el gepelde pindanoten 3 el sojasaus
Bereidingswijze;
Kook de ongeschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Doe dit op een niet te hoog vuur. Snijd nadien hoedjes van de aardappelen, hol ze uit met een lepel en maak er puree van met melk, boter, peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.
Maak de vullingen klaar. Voor de eerste aardappel: snijd de lente-ui fijn en de zalm in repen. Hak de walnoten grof.
Voor de tweede aardappel: snijd de kaas in blokjes, trek de eendenborst in stukken, snijd de sjalot en de munt fijn.
Voor de derde aardappel: snijd de peper fijn, trek de kipfilet in stukken, snijd de bieslook fijn. Rooster de pindanoten in een droge pan, blus met sojasaus.
Meng om de aardappelen te vullen telkensde puree met de vullingen.
bron; knackweekend.rnews.be
Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
Bintjes op Lyonese wijze met carpaccio van rosbief
Bintjes op Lyonese wijze met carpaccio van rosbief
Ingrediënten voor 4 personen;
1,5 kg bintjes 3 el ganzenvet 1 fijngehakte ui 2 fijngehakte knoflooktenen de blaadjes van 4 takken tijm peper en zout 4 steaks van 125 g elk boter 16 opgelegde augurkjes Voor de vinaigrette: 4 el sojasaus 1,5 el graanmosterd 2 el water 2 el melk peper
Bereidingswijze;
Schil de aardappelen en snijd ze overlangs in plakken van 5 mm dik. Smelt ganzenvet in een grote pan en verdeel de plakken erin. Laat op zacht vuur gaar bakken. Voeg halverwege de ui, de look en de tijm toe. Kruid met peper en zout.
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en laat 10 min rusten.
Bak de steak bleu in boter. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en laat afkoelen. Snijd het vlees in plakken van 5 mm dik en leg op de borden.
Snijd de augurken in fijne plakken, verdeel over het vlees. Lepel de vinaigrette erover en er rond en serveer de aardappelen erbij.
bron; knackweekend.rnews.be
Categorie:VLEESGERECHTEN,
Beste chef-kok van ambassades in Washington DC is Belg
Beste chef-kok van ambassades in Washington DC is Belg
Chef-kok Jan Van Haute is in Washington DC uitgeroepen tot de Embassy Chef 2010. Van Haute staat iets meer dan een jaar achter het fornuis in de Belgische ambassade in Washington. Hij won van negen collega's die net als hij koken voor hun respectieve ambassadeurs in Washington.
Van Haute serveerde de jury varkenslapjes die 18 uur in bruin bier hadden gegaard en die geserveerd werden met Brussels sprouts'. Wij staan bekend voor ons varkensvlees. Wij zijn maar een klein land, maar de nummer één in de uitvoer van varkensvlees en bier.'
Toen Van Haute werd uitgeroepen tot Embassy Chef 2010, was hij nagenoeg sprakeloos. Dit is fantastisch. Ik heb er geen woorden voor.'
Chef Van Haute, die een week lang geoefend had op zijn gerecht, vond dat hij wel wat vakantie verdiend had en nam de rest van de dag vrij.
Bereiding; Schik de visfilets in een ovenschaal en kruid ze met peper en zout. Besprenkel ze met olijfolie en plaats ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C Snijd intussen de tomaten in schijven en doe hetzelfde met de mozzarella. Neem de vis uit de oven en schik er de mozzarella en de tomatenschijfjes op. Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en plaats weer 10 min in de oven. Garneer met fijngehakte basilicum.
Uit: 'Koken in 30 minuten' - Standaard Uitgeverij bron; radio2.be
Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
23-03-2010
Onder een gouden korstje
Onder een gouden korstje
Gratins zijn gerechten die in de oven een krokant korstje krijgen, meestal van paneermeel of geraspte kaas. Zo krijgen ze een beschermend laagje dat ervoor zorgt dat de ingrediënten niet uitdrogen en hun smaak maximaal behouden.
Gratineren is een bereidingswijze waardoor een meestal reeds gaar gerecht in de oven een goudbruin korstje krijgt. Vaak zijn het gerechten in ovenschotels, die men eerst bestrooit met geraspte kaas en/of paneermeel, vervolgens bedekt met enkele klontjes boter en dan zo'n tien minuten in een hete oven plaatst. De grote Franse leermeester Escoffier (1846-1935) maakte onderscheid tussen de volledige gratins, de snelle gratins, de lichte gratins en het glaceren, wat eigenlijk een soort snel gratineren is.
Het eerste type gratin vereist de meeste zorg en duurt het langst om te maken, omdat het hoofdbestanddeel rauw is en een totale bereiding zal moeten ondergaan. Het garen van de ingrediënten moet dan gelijklopen met het inkoken van de saus en het vormen van een korst en dat is echt geen sinecure. Voor een volledige gratin is het daarom raadzaam het gerecht op een rooster te plaatsen of in een bain-mariepan.
Bij een snelle gratin (gaat men op dezelfde wijze te werk, maar nu wordt het hoofdbestanddeel (bv. witloof met ham en kaas) altijd van tevoren gegaard, zodat het er om gaat zo snel mogelijk een korst te vormen. Het voordeel van een snelle gratin is dat men de basisbereiding volledig op voorhand kan klaarmaken om het gerecht tien minuten voor het opdienen nog even in een hete te oven te gratineren.
Dat geldt ook voor de lichte gratin, die vooral geschikt is voor deegwaren als macaroni, lasagne, noedels, gnocchi enz... Tot de lichte gratins rekent Escoffier ook gevulde groenten, zoals gevulde tomaten, courgettes, aubergines en grote champignons.
In de calorierijke klassieke keuken was het gebruikelijk om het gerecht, voordat het strooisel werd aangebracht, eerst te bedekken met kaassaus (mornaysaus). Deze werkwijze wordt nog toegepast in enkele gevallen, zoals bij gegratineerde bloemkool of gegratineerd witloof, of prei met ham.
OOK VOOR NAGERECHTEN
De gekendste en populairste gratin is de gratin dauphinois , die gemaakt wordt door rauwe aardappelen in dunne schijfjes te snijden, deze in een beboterde en een met knoflook ingewreven gratineerschotel te leggen, te kruiden met peper, nootmuskaat en zout en te overgieten met een mengsel van melk of room en eieren. Dan komt er gemalen gruyère over en gaat alles 40 à 50 minuten in de oven.
Er zijn heel wat ingrediënten die zich goed voelen onder een gouden ovenkorstje, zoals mosselen of oesters. Men kan de gratintechiek ook gebruiken voor nagerechten, zoals gegratineerde peren met Pineau desCharentes of een gratin van exotische vruchten in vanillesaus of een gratin van frambozen in sabayon.
Gratins werden tot enkele jaren terug altijd bereid in vuurvaste recipiënten, die direct op tafel werden gezet. Tegenwoordig worden gratins ook wel individueel op borden in de oven geplaatst. In dat geval is het belangrijk dat men het bord of de schotel met boter insmeert, anders blijven de ingrediënten plakken. Wanneer men een gerecht onder de grill plaatst voor een goudbruin korstje, moet het binnenste al warm zijn, behalve bij zo'n lekkere, zoete crême brûlée , die vanboven warm en krokant moet zijn en koud en zacht vanbinnen.
bron;knackweekend.rnews.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
Eén ei per dag maakt je een pak gezonder
Eén ei per dag maakt je een pak gezonder
Iedere dag een ei eten geeft je gezondheid een ongekende boost en helpt je in de strijd tegen de kilo's. Onderzoekers bombardeerden het ei zelfs tot het nieuwe 'superfood'.
Eieren zijn een bom aan aminozuren, een stof die zorgt voor een goede groei en herstelling van botten. Daarnaast bevat het nieuwe superfood ook een hoog niveau aan antioxidanten, waardoor het risico op onder andere blindheid en andere oogaandoeningen verminderd wordt. Onderzoekers roepen dan ook op om minstens één ei per dag te eten.
Vrouwen die vrezen voor hun lijn, kunnen bij deze ook gerust gesteld worden. Zo is er een optimale verhouding tussen de aanwezige voedingsstoffen en het aantal calorieën. Een eitje per dag betekent dus geen aanslag op je slanke lijn.
Foto: Brunopress bron; gva.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
22-03-2010
Wordt zeewier de nieuwe dieetrage?
Wordt zeewier de nieuwe dieetrage?
Zeewier kan je dieet een extra duwtje in de rug geven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zeewier en dan vooral de natuurlijke vezel alginaat, de vetopname met 75% vermindert.
De beste dieetmiddeltjes beloven 50% verminderde vetopname, maar dat resultaat wordt niet altijd behaald. Zeewier kan volgens wetenschappers echter tot 75% van het vet in je maaltijden tegenhouden. Dat komt door het ingrediënt alginaat dat je in zeewier vindt. Omdat het middeltje op zich erg smaakloos is, kan het volgens wetenschappers in hoge concentraties in andere voedingsmiddelen worden ingebracht.
Volgens onderzoekers is zeewier alvast de gedroomde oplossing om obesitas tegen te gaan.