Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    23-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Goossens dweilt



    Peter Goossens dweilt


    Kijken erg leuk!!

    bron; seniorennet.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een topchef aan de afwas




    Een topchef aan de afwas



    Zeker bekijken

    bron; seniorennet.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte zalmforel


    Gerookte zalmforel

    Perfecte combinatie gemakkelijk te maken, en snel klaar

    image

     Ingrediënten voor 4 pers:

    400 g gerookte zalmforelfilet
    150 g spek
    400 g gekookte aardappelen
    50 g waterkers
    1 ei
    60 g boter
    preischeutjes
    fijngesneden bieslook
    fijngesneden lenteuitjes
    nootmuskaat
    peper en zout

    voor de saus:
    50 g sjalotjes
    2 dl witte wijn
    2 dl visfumet
    100 g boter
    peper en zout

    Bereidingswijze;15 a 20 min.

    1. De waterkers fijnhakken en pureren. De gekookte aardappelen pureren en mengen met waterkerspuree, het ei, 40 g boter, nootmuskaat, wat peper en zout. Warm houden.
    2. Het spek in reepjes snijden en bakken in de resterende boter.
    3. Voor de saus: de sjalotjes fijnsnijden en met de wijn laten inkoken. De visfumet toevoegen, verder inkoken tot sausdikte, zeven en op smaak brengen met peper en zout. De saus op een zeer laag vuur zetten en er de boter klontje na klontje door kloppen.
    4. De gerookte zalmforel over de borden verdelen, er met de spuitzak een roos waterkerspuree bij spuiten en er witte botersaus naast lepelen. De zalmforel en de saus bestrooien met spekreepjes.
    Versieren met bieslook en fijngesneden lenteuitjes.

    Tip :

    Heel lekker receptje warm even de borden op vooraf.
    De gerookte zalmforel, kan vervangen worden door gerookte zalm
    of gerookte forel of een combinatie van de verschillende soorten.   


    bron; visinfo.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Lamscurry



    Recept - Lamscurry

     


    Ingrediënten voor 4 pers;

    750 g lamsvlees (schouder of nek, in blokjes)
    3 el arachideolie
    4 uien
    1 el arachideolie
    6 el basiscurrypoeder
    1 l lamsfond
    50 g gember
    2 grote steranijs
    1 granny smith appel, in stukjes
    1 banaan, in stukjes
    2 el gemberpoeder
    sap van 1/2 citroen
    1 teentje look
    1 el versgemalen zwarte peper
    1 el zeezout
    2 el groene kardemom
    1 el gemalen kardemom
    1 el basiscurrypoeder
    150 g kleine en middelgrote (Thaise) aubergines
    12 okra’s
    1 el arachidolie
    zeer verse peperkorrels

    Bereidingswijze;

    Bak het vlees kort aan in olie.

    Pel de ui, snij fijn en stoof aan in olie. Laat goed bruinen. Voeg currypoeder toe en laat even krachtig meestoven. Doe het vlees en de lamsfond erbij en voeg ook de overige ingrediënten toe, behalve de aubergines en de okra’s. Laat onder deksel op matig vuur gaar stoven. Laat afkoelen en een nacht rusten.

    Warm de curry opnieuw op. Bak de aubergines en okra kort aan in olie en doe bij de curry. Voeg voor het parfum nog een eetlepel basiscurrypoedertoe. Laat vijf minuten sudderen. Garneer met verse peperkorrels en serveer.

    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. groenten; Okra
     
    groenten; Okra
     

    okra

     
     
    salade-van-gekookte-okra-met-zongedroogde-tomaten-887
     TIP;

    Uitgekeken op alledaagse soorten en combinaties? Neem dan eens okra’s. Deze smakelijker groente leent zich vooral goed voor combinaties met andere groentensoorten.

    Beschrijving

    Okra’s behoren tot de vruchtgroenten. Ze zien er een beetje uit als een kruising tussen een groene peper en een courgette. Ze hebben een pittige smaak. Je vindt ze terug in de Marokkaanse, Indiase en Creoolse keuken. Tijdens het koken wordt okra wat slijmerig. Dit ‘sap’ heeft een grote gelatineachtige bindkracht. In Creoolse gerechten wordt okra daarom vaak gebruikt als bindmiddel.

    Wat kan ik ermee?

    - koken
    - stoven met tomaat en knoflook
    - roerbakken samen met paprika, tomaat
    - in een lamstoofschotel met tomaat en olijf
    - op de barbecue, bestreken met olijfolie
    - rauw in een rauwkostsalade
    - doop de okra’s in losgeklopt ei,wentel ze door maïzena en frituur 3 minuten op 180° C.

    Waar let ik op bij het kopen?

    Kies stevige fris uitziende groente okra’s zonder bruine plekken

    Hoe bewaar ik ze?

    Buiten de koelkast op een koele plek, ongeveer 3 dagen houdbaar. In de koelkast blijft de kleur mooier, maar gaat de smaak wat sneller verloren.

    Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden?

    Was de okra's goed in fris water, verwijder het puntje en de steelaanzet.
    Snij de okra’s indien nodig in stukjes

    Wanneer zijn ze er?

    Verse okra’s zijn vooral 's zomers verkrijgbaar.

    Richtlijn voor bereidingstijden;

    Koken: 5 minuten
    Magnetron: 3 minuten
    Frituren: 3 minuten
    Roerbakken: 3 minuten

    Wat zit erin? (per 100 gram rauw)

    Kcal: 48
    Vitamine C: 20 mg
    Foliumzuur: 64 mg
    Vitamine B6: 0,22 mg
    Magnesium: 71 mg

    bron;groentenenfruit.nl


    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept currypoeder


    Basisrecept currypoeder




    Ingrediënten voor ca. 6 el:
    2 el korianderzaad
    1 el komijnzaad
    1 el zwarte peperkorrels
    2 tl mosterdzaad
    2 kruidnagels
    1 gedroogd chilipepertje
    1 tl hele fenegriekzaadjes
    1 tl kurkumapoeder
    1 tl gemberpoeder

    Bereidingswijze;

    Verhit een gietijzeren pan. Doe daarin koriander-, komijn- en mosterdzaadjes, peperkorrels, kruidnagels en chilipeper. Schud ze voortdurend zachtjes op tot ze een lichtgeroosterd aroma vrijgeven. Voeg dan fenegriek, kurkuma- en gemberpoeder toe en verhit nog eens 15 seconden. Haal uit de pan en laat afkoelen.

    Maal in een kruidenmolen tot fijn poeder. Bewaar in blik.
     
    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:KRUIDEN,MARINADES,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire steden om te ontdekken

    Culinaire steden om te ontdekken



    San Sebastián, gelegen in Spaans Baskenland, biedt prima eetadressen.

    San Sebastián, gelegen in Spaans Baskenland, biedt prima eetadressen.  

    Om lekker te eten hoeft u niet naar de bekende culinaire hoofdsteden zoals Parijs en Rome. Tien alternatieven.

    Om lekker te eten hoeft u niet naar de bekende culinaire hoofdsteden zoals Parijs en Rome. GlobetrotterSimon Majumdar bezocht honderd steden voor zijn boek Eat My Globe en ontdekte tien steden waar het eten minstens even goed is.

    1. San Sebastian in Spanje.
    2. Mougins in Frankrijk.
    3. Luxemburg.
    4. Göteborg in Zweden.
    5. Palermo op Siciliё.
    6. Ludlow in Groot-Brittanniё.
    7.Las Vegas in de VS.
    8. Bologna in Italiё.
    9. Edinburgh in Schotland.
    10. Singapore.


    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossobuco alla Milanese met gremolata en tagliatelle


    Ossobuco alla Milanese met gremolata en tagliatelle





    Ingrediënten;
    Aantal voor 4 pers.

    - 4 kalfsschenkels (2 cm dikte)
    - 2 uien
    - 100 gr wortelen
    - 100 gr bleekselder
    - 3 tomaten (of 1 blik tomaatstukjes)
    - 2 el bloem
    - 4 el olijfolie + klontje boter
    - 125 ml witte wijn
    - 200 ml kalfsfond of bouillon
    - 1 teen look, peper en zout
    - kruidentuil van 2 laurierblaadjes en enkele takjes tijm
    - basilicum (voor de garnering)

    - voor de gremolata;
    - 1 geboende citroen
    - 1 bosje peterselie (handvol)
    - 1 à 2 tenen look uit de knijper

    Bereiding;

    Snijd alle groenten in grove blokjes van ongeveer 1 cm.
    Snijd de randen van het vlees om de 2 cm in, om het opkrullen te voorkomen. Wentel het vlees in de bloem en kruid het met peper en zout.

    Doe de olijfolie en de boter in een grote, diepe pot en bak de kalfsschenkels goudbruin. Haal ze weer uit de pot en leg ze op een bord. Stoof de ui, de bleekselder en de wortels in dezelfde pot aan en pers de look erbij. Laat 2 minuten stoven.
    Doe het vlees er weer bij en blus met de witte wijn en de bouillon of fond. Doe de kruidentuil en de tomaten erbij en laat minstens 2 uur pruttelen op een laag vuur. Je kan, als dat nodig blijkt, de saus verder indikken met maïzena.

    Rasp de schil (de zeste) van de citroen en meng ze met de fijngehakte peterselie en de geperste look.
    Leg de schenkels en de saus in verwarmde borden en bestrooi met wat gremolata (opgepast, de smaak kan snel overheersen). Garneer met wat basilicum. Serveer met tagliatelle.

    bron;vt4.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    21-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijsfilets op een bedje van sojascheuten


    Pladijsfilets op een bedje van sojascheuten

       Voor 4 personen;
    - 400 g pladijsfilet, 125 g sojascheuten, 2  tomaten of pot/blik
    - 1 teentje knoflook, 1 takje oregano, 2 takje dille
    - 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), 25 g boter (bakboter)
    - 0.5 dl room, peper, zout. 

                 

                  Bereiding;

    De tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden of een pot/blik gebruiken.De sojascheuten in een brede, lage magnetronschaal leggen. Bevochtigen met een weinig water, op smaak brengen met peper en zout en drie minuten laten garen bij 850 W.

    De tomatenblokjes erbij voegen tegen de wanden van de magnetronschaal en opnieuw een viertal minuten laten garen bij 850 W.

    De visfilets, eventueel opgerold, op de groenten leggen. Kruiden met oregano, peper en zout. Bedekken met enkele vlokjes boter, afdekken en nog 8 minuten laten garen op 850 W.Het stoofvocht afgieten, laten inkoken met de room en op smaak brengen met peper en zout.

    Het ingekookte stoofvocht opnieuw over de bereiding gieten. Garneren met gesnipperd bieslook en takjes dille. Serveren met rijst of pasta.
     
    bron; skynet.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:pladijs, schol, sojascheuten, tomaten, bieslook, dille, oregano, room,
    20-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananas Pinã Colada


    Ananas Pinã Colada



     

    Ingrediënten voor 4 pers;

    150 g suiker
    1 ananas
    1 dl witte rum
    1 limoen

    Voor de crème anglaise:
    3 eierdooiers
    1 el suiker
    3 dl kokosroom
    4 passievruchten

    Bereidingswijze;

    Breng de suiker in een pannetje aan de kook met 3 dl water. Laat 5 minuten inkoken.

    Verwijder de schil van de ananas en snij hem in kwarten. Verwijder de 'ogen' en harde kern, en snij elk kwart in 5 dunne plakken. Pocheer de ananas 10 minuten in de siroop en leg de plakken dan in een ondiepe schaal.

    Laat de siroop verder inkoken tot de helft. Voeg dan de rum en het sap van de limoen toe. Giet de siroop over de ananas en laat 1 nacht marineren.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van advocaat

       


    Mousse van advocaat


                             

    Ingrediënten voor 4 pers;

    6 grote eetlepels advocaat
    3 eieren
    2 el suiker
    4 el mascarpone
    150 g rode bessen of frambozen

    Bereidingswijze;

    Meng de advocaat, de eierdooiers en de suiker met een klopper. Doe de mascarpone erbij en roer goed. Klop het eiwit stijf en meng voorzichtig door het dooiermengsel. Verdeel het mengsel over vier glazen. Versier met rode bessen of frambozen en zet in de ijskast.

    TIP; Dit recept kan makkelijk op voorhand gemaakt worden.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta e Basta!


                                               Pasta e Basta!

                                       
                                              Pasta e Basta! 


    Met 'Pasta e Basta!' laat Oil & Vinegar ons deze lente proeven van bijzondere smaken Italiaanse pasta's.
    Zo zijn er speciaal pasta's als de aspergepasta, slow cooked sauzen, verrassende pesto's, heerlijke kruiden en een nieuwe reeks Festa servies.
    Die laatste kende de voorbije seizoenen al heel wat succes bij Oil & Vinegar. Om die reden biedt de keten nu een aantal nieuwe items in de Festa lijn. De reeks werd exclusief voor en door Oil & Vinegar ontwikkeld.


    www.oilenvinegar.nl

    bron; skynet.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    19-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parmezaankoekje met zure room, bieslook, limoen en garnalen



    Parmezaankoekje met zure room, bieslook,
    limoen en garnalen



    Ingrediënten voor 4 pers:

    200 g parmezaankaas, fijngemalen
    200 g boter
    200 g bloem
    150 g zure room
    sap en geraspte schil van 1/2 limoen
    bieslook, fijngesneden, eventueel met wat bloempjes
    peper en zout
    mengeling van cress
    150 g garnalen

    Bereidingswijze;

    Verwarm de oven op 180°. Meng de parmezaan met de bloem en zachte boter tot een stevig deeg. Leg op bakpapier in een ovenschotel en duw plat (ca.1cm dik). Bak 10 minuten op 180°C. Snij er vier vierkantjes van 5 cm of rondjes uit, terwijl de koek nog warm is.

    Meng de zure room met bieslook, limoensap en wat limoenzeste en kruid met peper en zout.
    Spoel de cress en laat uitlekken.

    Leg het parmezaankoekje op een bord, doe er een flinke lepel zure room op, een hoopje garnalen en daarboven de mengeling van cress en bieslookbloempjes. Rasp er nog wat limoenzeste over en rond en serveer.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische kazen in trek


    Belgische kazen in trek 
     

     

    Op de kaasschotels van Belgische gezinnen is steeds meer kaas van eigen bodem te vinden.

    In vergelijking met vorig jaar eet de gemiddelde Belg evenveel kaas,maar de consumptievan Belgische kazen steeg met meer dan 10 procent.

    In 2009 kochten we gemiddeld 11,92 kilogram kaas, zo blijkt uit een analyse van de aankopen van 4.000 Belgische gezinnen. Dat is zowat evenveel als in 2008. Ook de bestedingen (108 euro per Belg) en de gemiddelde prijs (9,1 euro per kilogram) bleven stabiel.

    Opvallend is het toenemende succes van Belgische kazen: een stijgingmet 10,6 procent in volume, wat neerkomt op een aandeel van21 procent van alle kazen die op de Belgische marktverkrijgbaar zijn. Qua bestedingen'gaat 23,5 procent naarBelgische kaas. Twee jaar geleden bedroeg dit respectievelijk 18,4 en 20,8 procent. De succesvolle campagne 'Kazen van bij ons, die moet je geproefd hebben' en de inspanningen van de Belgische kaasmakers werpen duidelijk hun vruchten af.
    Binnen het totale kaasverbruik blijft hardekorstkaas de populairste categorie (bijna 53 procent).

    Belga/D.B.
    bron;knackweekend.rnews.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelomelet met paprika en kaas



    Aardappelomelet met paprika en Belgische kaas


    Ingrediënten: voor 4 personen:
    8 aardappelen (Bintje), 1 paprika (groen), 1 paprika (rood), 4 cl olijfolie
    (extra vierge), 4 eieren, 1 dl room, 60 g kaas ( geraspte Brugge Goud ),
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt), zout

    Bereiding: De aardappelen schillen en gaarkoken in licht gezouten water. Afgieten en even laten afkoelen.
    De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. De aardappelen in schijfjes snijden.
    Beide onder af en toe roeren, gedurende 10 minuten bakken in hete olie tot de aardappelen een korstje krijgen.
    De eieren loskloppen met room en kaas. Het mengsel over de aardappelen gieten.
    De eieren laten stollen en bestrooien met fijngehakte bieslook. 


    Belgische Kaas - Brugge Goud


    Tip : sneetjes op het broodje, als blokjes uit het vuistje, in de heerlijkste keukenbereidingen



    Uit het huwelijk van de beste 2 kazen van Belgomilk, nl. Nazareth en Brugge Oud, is deze heerlijke nieuwe kaas geboren. Door het gebruik van de propionzuurbacterie van Nazareth en het zuursel/stremsel van de Brugge kazen krijgen we dankzij een trage rijping, een schitterende, volle, romige kaas met een fruitige, zoete toets met toch een laag zoutgehalte. Maar niet alleen de smaak van Brugge Goud verenigt het beste van Nazareth en Brugge Oud, ook zijn kleine gaten verraden een adellijke herkomst.

    Streekbeschrijving : Moorslede, in het hart van West-Vlaanderen

    Absoluut vetgehalte : 31%

    Calorieën : 390 Kcal

    Uiterlijk : rond met gele korst

    Doorsnede : smedig met typische iets grotere ronde ogen

    Bijkomende smaak : fruitig en zoet

    Bewaring : bij een t° van maximum 7°C

    Website : www.Bruggekaas.be

    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pittige salade met St. Maarten Light X-tra



    Een pittige salade met Belgische kaas 
    St. Maarten Light X-tra


    Ingrediënten:
    250 gr kaas; St. Maarten LightX-tra, 1 krop ijsbergsla, 2 stronkjes witloof, 1 veldsla, kerstomaatjes, 1 tak selder, 1 appel jonagold, 80 gr gepelde noten

    Vinaigrette: magere yoghurt, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel mosterd, bieslook, kerrie, peper

    Bereiding:
    Snijd de kaas in blokjes of fijne reepjes. Ontblader de salades en het witloof. Snijd de appel en de tomaten in stukjes.

    Meng alles. Serveer met een luchtige vinaigrette en versier het geheel met de gepelde noten.

    Bereidingstijd: 10 min.

    Kaas; St Maarten Light X-tra


    Tip : echte lichte delicatesse voor alle gelegenheden: in sneetjes bij het ontbijt, in blokjes voor in een gezond slaatje, in een croque of geraspt op pizza's,
    lasagnes, spaghetti.


    Dit is echt een light kaas om van te genieten en bereid volgens een traditioneel Kempisch gerecht. Hij biedt al het goede van de Original maar heeft een vollere, geraffineerde smaak. Uiterst geschikt voor de de caloriebewuste fijnproever.

    Streekbeschrijving : Moorslede, in het hart van West-Vlaanderen.

    Absoluut vetgehalte : 19,8%

    Calorieën : 284 Kcal

    Uiterlijk : broodvormig, 3 kg, gele gecoate korst

    Bijkomende smaak : volle, geraffineerde smaak

    Versnijding : in sneetjes of in blokjes

    Website : www.st-maarten.be

    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rug van jong konijn met sausje van basilicum


    Rug van jong konijn met sausje van basilicum

                                                                  Rug van jong konijn met sausje van basilicum 

    Ingrediënten voor 4 pers;

    - 2 ruggen van jong konijn (ontbeend + beenderen voor fond)
    - 1 ajuin grof gehakt
    - 1 wortel in schijfjes gesneden
    - 1 witte selder in schijfjes gesneden
    - 25 cl witte wijn
    - water
    - 2 eetl tomatenpuree
    - 1 potje basilicum
    - 1 potje bieslook
    - 1 potje peterselie
    - boter
    - 4 kleine stronkjes witloof
    Voor de rösti
    - 2 grote aardappelen
    - peper en zout
    - olijfolie

    Bereiding;

    1 Strip de basilicum en peterselie door de blaadjes van de stelen te halen. Hak de blaadjes fijn. Houd de stelen apart.

    2 Maak een fond door de beenderen van het konijn aan te bakken met de ajuin, wortel en selder. Blus vervolgens met de witte wijn en voeg er water aan toe tot alle ingrediënten net onder staan. Voeg de tomatenpuree toe en de stelen van de basilicum en peterselie. Laat een uurtje zachtjes trekken.

    3 Giet de fond door een zeef en kook hem voor 2/3 in. Werk er enkele klontjes boter door en voeg er de fijngehakte kruiden aan toe.

    4 Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de konijnenruggen met peper en zout en bak ze aan alle kanten in boter aan. Leg ze op een braadschaal en schuif ze in de warme oven. Laat ze daar 15 tot 20 minuten bakken.

    5 Stoof ondertussen de stronkjes witloof gaar in wat boter.

    6 Rasp ondertussen de aardappelen op een keukenhanddoek. Vouw de handdoek dicht en druk zoveel vocht als mogelijk uit de aardappelen. Kruid de geraspte aardappelen met peper en zout. Giet wat olie in een aanbakvrije pan. Leg een metalen vormpje in de pan en vul de bodem met een laag geraspte aardappel. Druk goed aan. Verwijder het vormpje. Vorm zo verschillende ‘koekjes’ met de aardappelen. Bak ze zoals een dikke pannenkoek.

    7 Snijd de konijnenruggen in plakjes, serveer met de kruidensaus en de rösti. Zet er een stronkje witloof bij.

    bron; skynet.be

    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoof, potje, stoof!


    Stoof, potje, stoof!


    cocottes
    Rond, vierkant, ovaal, hart-, kers- of paprikavormig... Zelfs omwille van hun vorm verdienen ministoofpotjes een plaatsje op tafel. Van het voorgerecht tot het dessert. Ze doen elke lekkerbek watertanden.
    • Gietijzeren ministoofpotjes zijn ideaal: ze zijn vuurbestendig, de warmte wordt er lang en gelijkmatig in bewaard.
    • Keramische of porseleinen potjes zijn geschikt voor de oven.
    • Plaatst u een stoofpotje in de oven, laat de temperatuur dan niet boven de 180°C stijgen (thermostaat 6).
    • Door uw bereidingen te stoven, gebruikt u minder vet en wordt het leeuwendeel van de vitamines bewaard.
    • Als u uw gerecht eerst bereidt in een traditionele stoofpot, dan verwarmt u de mini-stoofpotjes enkele minuten voor in de oven voor u uw gerecht over de potjes verdeelt.
       
      bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerensoep met gerookt spek



    Boerensoep met gerookt spek

    ingredienten voor 4 personen;

    300 g verse erwten, 4 wortels, 4 aard-appels, 2 rapen, 40 g boter, 4 takjes kervel, 4 fijne sneetjes gerookt spek, peper en zout.

     


    1. Peul de erwten. Schil de wortelen, aardappelen en rapen en snijd ze in blokjes. Laat de boter smelten in een pot. Voeg alle groenten toe en fruit ze gedurende 10 minuten op een zacht vuur. Roer regelmatig.

    2. Giet 1,5 liter koud water in de pot, breng aan de kook, breng op smaak met zout en plaats het deksel op de pot. Zet het vuur lager en laat 30 minuten sudderen.

    3. Was en droog intussen de takjes kervel.

    4. Verhit een pan, 5 minuten voor de soep klaar is en bak er de sneetjes gerookt spek in.

    5. Verdeel de soep over de ministoofpotjes, voeg een sneetje gerookt spek toe, kruid met peper en werk af met een takje kervel. Dien daarna onmiddellijk op.

    bron; plusmagazine.rnews.be


     

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamba's met gekonfijte citroen en dille




                          Gamba's met gekonfijte citroen en dille


    Ingredienten voor 4 personen;


    20 rauwe gamba's, 1 gekonfijte citroen, 4 takjes dille,
    2 eetlepels olijfolie, zout en witte peper.




     1. Pel de gamba's zonder de schaal van de staart te verwijderen. 
      Snijd de helft van de citroen in dunne schijfjes en de 
      andere helft in blokjes.

    2. Was, droog en ontblader de dille.

    3. Verhit de olie kort in een pan.
    Voeg de gamba's en de blokjes gekonfijte citroen toe.

    4. Bak ze gedurende 3 minuten op een gemiddeld vuur. Kruid met peper en zout. Plaats het deksel op de pan en laat gedurende 5a6 minuten bakken op een laag vuur. Haal de pan van het vuur.

    5. Verdeel de gamba's en de citroenblokjes over vier voorverwarmde stoofpotjes. Werk af met een schijfje citroen en wat dille en dien op.

    bron;plusmagazine.rnews.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!