Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
03-07-2010
Gravlax met mosterd- en dillesaus
Gravlax met mosterd- en dillesaus
10 pers.
1,5 kg goede, verse, wilde zalm met het vel eraan, ontgraat 75 gr zeezout, 75 gr lichtbruine suiker 3 theelepels wittepeper bollen (gekneusd) 3 kopjes grof gehakte verse dille (met de steeltjes eraan) enkele dillepluimpjes voor de versiering, 150 gr zweedse mosterd, 150 gr suiker, 1 koffielepel azijn, 1 koffielepel zout, gemalen zwarte peper, 4,5 dl arachideolie ,100 gr fijn gehakte verse dille,
Bereidingswijze zalm
Verwijder met een pincent de laatste graatjes die mogelijk in de zalmfilets zijn blijven zitten
Breek de witte peperbolletjes grof (je kan ook een pepermolen op 'heel grof' zetten) en meng met de gehakte dille
Wrijf de 2 zalmfilets langs de vleeszijde stevig in met dit peper/dille mengsel
Voeg het zout en de suiker samen en meng ondereen
Neem een groot blad aluminiumfolie, en strooi een derde van de mix in het midden van het blad
Leg daarop een zalmfilet met de huidzijde naar beneden (en dus de peperzijde naar boven)
Strooi weer een derde van de zout/suiker mix op de zalmfilet
Leg de andere zalmfilet met de huidzijde naar boven hierop
Strooi de rest van het zout/suiker mengsel hierover
Plooi het aluminium stevig dicht en leg voor minstens 48 uur in de koelkast. Draai elke 12 uur om, zodat het vocht zich gelijkmatig kan verspreiden in het pakketje.
Bereidingswijze saus
Doe de mosterd, azijn, suiker, zout en peper in een kom en meng met een klopper
Druppel er zeer langzaam de olie onder, en klop ondertussen voortdurend met een garde (net zoals mayonaise) zodat je een dikke, glanzende saus verkrijgt.
Meng er de gehakte dille door
Als de zalm voldoende gemarineerd is, snijdt je hem in fijne plakjes onder een hoek van 24 graden Versier met plukjes dille
Tip; De mosterd/dillesaus is ook lekker bij ham of koud gebraad
van A.VERBERCKMOES bron;hungryfeelings.be
Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
02-07-2010
Minipruimtomaatjes met geroosterde makreel
Minipruimtomaatjes met geroosterde makreel
4 pers; 2 trossen minipruimtomaatjes,2 teentjes knoflook, 4 schoongemaakte verse makrelen (of forellen) 3 eetlepels olijfolie, 250 g aardappelen, het sap van 1 citroen, enkele takjes shiso (te vervangen door prei- of luzernescheutjes of door takjes verse koriander), zout en peper.
Snijd de tomatentrossen in tweeën. Doe ze mét de kroontjes en het loof in een vuurvaste schaal en pers er het knoflook over uit. Overgiet ze met 2 eetlepels olie en laat ze één uur lang op lage temperatuur garen in een voorverwarmde oven (90°C).
Spoel de vissen en dep ze droog. Verhit 1 eetlepel olie in een grillpan met antiaanbaklaag en bak de vissen op een hoog vuur. Draai ze geregeld om.
Kook de geschilde aardappelen beetgaar, snijd ze in plakjes en houd ze warm.
Haal de halve tomatentrossen voorzichtig uit de ovenschaal. Meng het bakvocht met het citroensap, peper en zout.
Leg een halve tomatentros op een bord en schik er een vis langs. Besprenkel met de tomatenvinaigrette en versier met de shiso (of de scheutjes of de koriander) . Serveer met de plakjes aardappel.
bron; flandria.vlam.be
Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
Broodje gezond
Broodje gezond Een aparte versie van een heerlijke klassieker.
4 PERS: 120 g rauwe snijbiet, fijngesneden, olijfolie, witte wijnazijn, - peper en zout, 40 g cashewnoten, 160 g verse geitenkaas, - 120 g salami of droge worst, in fijne sneetjes, 4 waldkorn biobroodjes,
BEREIDING:
Kruid de fijngesneden rauwe snijbiet met een scheut olijfolie, een theelepel witte wijnazijn, peper en zout. Hak de cashewnoten in stukjes en meng deze onder de snijbietsalade. Snij de broodjes open in de lengte. Smeer geitenkaas op de broodjes en leg hierop enkele schijfjes salami. Werk af met de salade.
Uit: 'Den groenten! Zomer', Frank Fol bron; nieuwsblad.be minestrone.be
2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries ),
2 meergranen pistoletjes,
4 blaadjes lollo rosso of kropsla.
Bereiding;
Komkommer in plakjes snijden. In kommetje mayonaise, mosterd en peterselie door elkaar roeren. Pistoletjes opensnijden en snijvlakken bestrijken met mosterdmayonaise. Blaadjes sla over onderkant van pistoletjes verdelen. Hierover plakjes paling en komkommer verdelen. Bovenkant van broodjes erop leggen.
Niets zo lekker als een stukje vis of vlees op de grill. De belangrijkste combinaties voor viskruiden, vleeskruiden, barbecuekruiden, vleesmarinades en vismarinades op een rijtje.
Viskruiden
500 g zeezout, 50 g dille, 25 g venkel, 25 g peterselie, 25 g paprikapoeder, 12 g cayennepeper, 12 g kerriepoeder. Meng de kruiden samen en maal ze in gedroogde vorm.
Vleeskruiden
500 g zeezout, 25 g basilicum, 25 g tijm, 25 g rozemarijn, 25 g oregano, 25 g zwarte peper. Meng de kruiden samen en maal ze in gedroogde vorm.
Barbecuekruiden
20 g zeezout, 10 g cayennepeper, 20 g paprikapoeder, 10 g kerriepoeder, 5 g basilicum, 5 g tijm.
Vleesmarinade
5 dl grillolie, 2,5 dl basilicumolie, 2,5 dl Italiaanse kruidenolie, 1dl walnotennotenolie, 20 g gedroogde basilicum, 20 g korianderbolletjes, 20 g zwarte peperbollen, 20 g gedroogde rozemarijn, chilipepers, 10 knoflookteentjes, laurierblaadjes, Laat de marinade minstens enkele dagen trekken.
Vismarinade
5 dl grillolie, 2,5 look en fijne kruidenolie, 2,5 dl basilicumolie, 20 g venkelzaad, 6 knoflookteentjes, 4 blaadjes laurier, 4 takjes citroentijm, 10 g curry, 10 g oregano. Laat de marinade minstens enkele dagen trekken.
bron; gva.be
Categorie:KRUIDEN,MARINADES,
'Chips' van wijting
Chips van wijting "ideaal zomers recept"
4 pers; 300 g wijtingfilet, 30 g bloem, 250 g mascarpone, 100 g bouillabaisse, 1 dooier, 1 gelatineblaadje, 2 rode pimenten,10 g kappers, kruiden: saffraan, paprika, look, kummel, kerrie 1 sjalot, 25 g parmezaan, 50 g fijngesneden verse kruiden.
Bereidingswijze :
Snijd de wijtingfilet in fijne plakjes. Wentel in de bloem en klop plat. Frituur op 150° C tot ze volledig uitgebakken zijn. Kruid met peper en zout. Klop de mascarpone met de dooier half op. Los de gelatine op in de bouillabaisse. Meng met de mascarpone en kruid af. Laat opstijven in de koelkast. Meng er de kappers, sjalot, parmezaan en verse kruiden onder. Schik de chips op de crème in een potje. Werk af met bieslook.
Tip; Je kan de kappertjes vervangen door peterselie of gewoon weglaten. Als voorgerecht of aperitiefhapje moet dit zomers recept aanslaan.
Slechts helft horecazaken geslaagd op voedselinspectie
Slechts helft horecazaken geslaagd op voedselinspectie
Hoewel landbouw- en verwerkingsbedrijven veel inspanningen doen en goed scoren na voedselinspecties, blijft de horeca de zwakste schakel in de voedselketen: slechts 57 procent kreeg een gunstige evaluatie in 2009. Dat is de voornaamste conclusie van het jaarrapport 2009 van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
In 2009 kregen 12.128 horecazaken een voedselinspecteur over de vloer. Bij een momentopname van de hygiëne en de installaties (ijs- en koelkasten) kreeg slechts ruim de helft een goede beoordeling (57 pct). Maar als het om risicobeheer gaat, scoren restaurants en grootkeukens nog slechter: slechts 31 pct van de horecazaken zijn goed voorbereid op onverwachte situaties, zoals het uitvallen van de stroom.
Ook al is er een lichte verbetering merkbaar ten opzichte van 2008 - toen was slechts 47 pct van de horecazaken in orde bij inspectie - moet de situatie in de sector verbeteren, benadrukte Gilbert Houins, gedelegeerd bestuurder van het FAVV. Door meer controles (in 2009 waren er al 37 pct meer controles dan in 2008), administratieve boetes en voorlichting wil het FAVV de sector sensibiliseren.
Om vooruitgang te boeken, is Houins voor een positieve begeleiding van de sector, maar toch spreekt hij van "een stok achter de deur". Als de resultaten bedroevend blijven, laat Europese regelgeving intussen toe dat het FAVV de resultaten van de inspecties mag publiceren op het net. In Nederland en Denemarken worden restauranthouders al met naam en toenaam gepubliceerd. (belga/kve) bron;demorgen.be
Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
Salade niçoise
Salade niçoise
10 pers;1,8 kg tonijn, 1 kg prinsessenboontjes, 100 g ansjovisfilet uit blik, 50 g kappertjes, 1 kg aardappel, 20 g peterselie, 1 kropsla, 150 g uien, 120 g zwarte olijven, 500 g tomaten, 5 eieren, peper en zout
Bereidingswijze;
Breng licht gezouten water aan de kook
Verlaag de hittebron en gaar de tonijn net onder het kookpunt
Laat de tonijn in het kookvocht afkoelen
Laat de tonijn uitlekken en ontvel/ontvet/ontgraat deze als dit nodig is
Verdeel het tonijnvlees in grote stukken
Reinig de prinsessenbonen
Breng een pan met ruim licht gezouten, water aan de kook
Giet de boontjes in dit kokend water en kook beetgaar (+/- 7 minuten)
Giet deze af en verfris ONMIDDELLIJK onder koud stromend water en laat uitlekken
Kook de eieren hard, pel ze en snij in vieren.
Ontvel de tomaten en snij in vieren
Kook de aardappelen gaar in de pel
Pel de aardappelen warm, laat afkoelen en snij in plakjes van 3 mm dikte. Bij grote aardappelen snij je deze plakjes nog eens in de helft
Halveer de ui
Snipper 1 helft fijn en snij de andere helft in ringen
Spoel de kropsla en laat deze uitlekken
Hak de peterselie fijn
Voorzie per persoon een diep bord
Leg hierin de kropsla blaadjes, de prinsessenboontjes en de gesnipperde ui
Verdeel hierover de stukken tonijn
Strooi dan de olijven, uienringen, kappertjes en de ansjovisfilets
Voeg als laatste de aardappelenplakjes, de partjes tomaat en eieren toe
Werk af met gehakte peterselie en vers gemalen peper
Serveer er eventueel een vinaigrette bij
Anne VERBERCKMOES bron; hungryfeelings.be
Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
22-06-2010
Zo maak je je vlees heerlijk sappig
Zo maak je je vlees heerlijk sappig
Een stukje vlees kan een maaltijd helemaal opfleuren. Maar het vlees kan erg snel uitdrogen en daardoor een smaakloos stuk rubber worden. Enkele tips om je vlees extra sappig te houden.
Wanneer je vlees erg lang moet garen, kan je het best larderen. Daarmee zorg je ervoor dat je vlees van binnenuit wordt gevoed. Larderen betekent zoveel als stukjes spekvet doorheen je vlees rijgen. Je kan een groot stuk vlees ook barderen. Dan bind je een stuk vet rondom je vlees. Dit kan je doen bij vlees dat niet zo lang moet garen, maar let er wel steeds op dat je 15 minuten voor het einde van de bereidtijd het spek aan de buitenkant verwijderd, zodat er nog een mooi korstje op het vlees kan verschijnen.
Marinades zijn magnifiek voor kleine stukjes vlees. Ze geven de buitenkant een geweldige smaak zonder het hele vlees te doordringen. Bij een marinade kan je kiezen tussen een natte en een droge variant. De natte marinade wordt meestal gemaakt op basis van yoghurt, fruitsap of olie. Yoghurt kan je perfect combineren met tuinkruiden en exotische kruiden, olie doet het geweldig met Italiaanse kruiden, terwijl wijn de smaak van look en uien beter tot zijn recht doet komen. Een basis van fruitsap maakt het vlees sappiger en zoeter, denk aan de verbluffende smaak van ananas op varkensgebraad.
Droge marinades zijn enkel geschikt voor vlees dat gegrild of gebarbecued wordt. Bij een droge marinade leg je de kruiden direct op het vlees zonder dat je er vocht aan toevoegt.
bron; gva.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
21-06-2010
Ananascarpaccio met rauwe ham en pepers.
Ananascarpaccio met rauwe ham en pepers. Een fruitig voorgerecht! 4 Pers: - 1 Victoria-ananas (een zoete babyananas uit La Réunion), - enkele druppels limoensap, - enkele druppels ingedikte balsamicoazijn, (balsamicosiroop), - 8 dunne plakken parmaham,4 eetlepels olijfolie, - fleur de sel, verse peper(vierseizoenenpeperballetjes),
BEREIDING: - Snijd de pluim van de ananas, schil de vrucht en verwijder de 'ogen' zorgvuldig. Snijd er vervolgens met een scherp mes of een mandoline zo dun mogelijke plakken van. - Bedek vier borden met de ananascarpaccio en sprenkel er enkele druppels limoensap en balsamicoazijn over. Leg de ham er opgevouwen tussen, strooi er een beetje zout op, besprenkel het geheel met olijfolie en strooi er gemengde grofgemalen peper over. - Dien meteen op met geroosterde plakken brioche.
Een fris en zomers recept voor op de barbecue. 4 PERS: - 1 kl grof zout, roze peperbollen, dilletopjes, 1 el kandijsuiker, - 200 g verse tonijn, olijfolie, pijnboompitten, - een paar blaadjes mesclun (mengeling van jonge slasoorten),
Voor de vinaigrette: - 1 dl olijfolie, peper en zout,1 kl dilletopjes, - 2 el appelazijn,2 el mosterd,
BEREIDING:
- Snijd de tonijn in lange repen van ca. 3 bij 20 cm. Doe zout, roze peper, dilletopjes en suiker in een vijzel en stamp fijn. - Strooi het kruidenmengsel over de tonijn en laat hem 12 uur rusten in de koelkast. - Spoel de tonijn af, dep hem droog en strijk hem in met wat olijfolie. - Gril de vis aan alle zijden op hoog vuur; de tonijn moet binnenin nog rood zijn. - Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. - Presenteer enkele sneetjes tonijn (ca. 1/2 cm) op een bedje van sla. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten en besprenkel met de vinaigrette.
WIJNTIP: Wit, Riesling Zeltinger Sonnenuhr Spätlese 2003, Markus Molitor, Mosel, Duitsland. Bij Carrefour, 11,99 euro
Uit: BBQ Tapas van Kurt Dekoninck bron; nieuwsblad.be
Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
Zomer in je mond
Zomer in je mond
Citroen, dat heeft de kleur van de zomer. Bonne maman zit dus al goed qua timing, en de romige yoghurt krijgt in combinatie met de frisse citroensmaak een lekker pittige toets. Bestaat overigens ook in een al even zomerse versie met rabarber.
bron; nieuwsblad.be
Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
IJsthee in een zakje
IJsthee in een zakje
Wat? Een theezakje dat in koud water kan trekken: de ware thee-revolutie die Twinings hier belooft, maakt ons geweldig nieuwsgierig. Het werkt voortreffelijk, dat is al één zaak: zakje een paar minuutjes in water op kamertemperatuur laten hangen, ijsblokjes erbij en klaar.
Ben je ook zo iemand die alle limonades en fruitsappen verfoeit wegens veel te zoet en plakkerig, dan zal de groene muntthee ongetwijfeld in de smaak vallen. Ook beschikbaar in smaken citrus en perzik.
Prijs? 2,95 euro voor een doos van 20 zakjes. bron; nieuwsblad.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
Gentse waterzooi
Gentse waterzooi
pers: 4
4 enkele kipfilets, 4 kippenbouten, 1 ui, 1 bosje wortelen,2 preiwitten, 2 takjes groene selder, l l kippenbouillon, 1 dl room, 1 eierdooier, 1 afgestreken eetlepel vloeiende bloem, boter of olie, peterselie, kruidentuiltje (tijm, laurier en peterseliestengels), nootmuskaat, peper, zout
Bereidingswijze;
-1. Maak de groenten schoon. Snipper de ui fijn. -2. Snij de wortelen en de prei in staafjes, de selder in boogjes. Snipper de selderblaadjes fijn. Hak een handjevol peterselieblaadjes. -3. Halveer de kipfilets. Haal het vel van de kippenbouten. -4. Stoof de groenten kort aan in een nootje boter of een likje olie. Zet ze even aan de kant. -5. Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe er het kruidentuiltje en de kippenbouten bij. Laat 10 minuten zacht koken onder deksel. Voeg er de stukken kipfilet aan toe. Laat nog 10 minuten sudderen tegen de kook aan. -6. Doe er de groenten bij. Laat 5 minuten zacht koken onder deksel, of tot de groenten beetgaar zijn.
-7. Schep met een schuimspaan de stukken kip en de groenten uit het kookvocht. Neem het kruidentuiltje weg. Laat de kippenbouillon 5 minuten inkoken, of tot er nog ongeveer tweederde overblijft. -8. Breek de bloem in een kopje koud water. Bind de saus met het bloempapje. Laat ze 3 minuten doorkoken. -9. Klop de eierdooier los met de room. Voeg bij de saus, roer voortdurend en laat tot net tegen de kook komen (niet meer koken!). Kruid naar smaak bij met nootmuskaat, peper en zout. -10. Doe de kip en de groenten weer bij de saus. Laat goed doorwarmen.
-11. Werk af met de gehakte selderblaadjes en de peterselie. Serveer goed heet. Serveer met gekookte aardappelen. Tip: Kook aardappelen net gaar in gezouten water, snij ze in kwartjes en laat ze een paar minuten opwarmen in de saus.
bron; libelle.be
Categorie:WILD & GEVOGELTE
Warme dag, koude soep
Warme dag, koude soep
Wat? Een doos opentrekken, wat komkommer en paprika brunoise snijden, in een diep bord gieten en een beetje bieslook erover: gazpacho is snel klaar en lekker fris, en dus de perfecte zomerse lichte lunch of voorgerecht.
Tomatensapmerk V8 doet een zomerzijstapje en verkoopt nu ook gazpacho. Alvalle - waarvan de Original erg smakelijk is - komt met twee nieuwe koude soepen op de proppen: tomaat, rode biet en kruiden en ook wortel, sinaasappel en gember.
Het proberen waard.
Prijs? V8 gazpacho: 2,29 euro/liter - Alvalle gazpacho: 3,38 euro/liter (voor de nieuwe soorten) bron; nieuwsblad.be
Stamp de muntblaadjes samen met de rietsuiker fijn in een Mojito-glas. Doe de rum en het limoensap er bij. Knijp het limoenpartje uit in het glas en voeg het toe. Het glas opvullen met crushed ice en goed roeren. Werk af met een munttakje.
bron; libelle.be
Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
Koffie en thee zijn goed voor het hart
Koffie en thee zijn goed voor het hart
Goed nieuws voor wie regelmatig een kop koffie of thee drinkt, met andere woorden voor de meesten van ons. De Sunday Telegraph meldt namelijk dat je op die manier de kans op hartziekten met maar liefst een vijfde verkleint. Al geldt ook hier weer: drink met mate.
Vorsers van het Universitair Medisch Centrum in het Nederlandse Utrecht bekeken dertien jaar lang het koffie- en theegebruik van 37.514 mensen. "We kwamen tot de conclusie dat het drinken van koffie en thee een gunstige uitwerking heeft, zonder dat dit gepaard gaat met een hoger risico op beroertes of eender welke andere aandoening", zegt de onderzoeksleider, professor chronische ziektes Yvonne van der Schouw. Uit de studie blijkt dat thee de beste bescherming biedt tegen hartziektes, maar dat ook matig koffiegebruik goed is.
Eén dagelijks kopje Mensen die tussen de drie en zes kopjes thee per dag drinken, zo stelde de ploeg van dr. Van der Schouw vast, lopen 45 procent minder kans op problemen met hart en bloedvaten dan mensen die zich beperken tot één dagelijks kopje. Echte liefhebbers, die meer dan zes koppen thee per dag drinken, verlaagden hun kans op hartproblemen nog altijd met 36 procent.
Mensen die liever koffie drinken, kunnen ook opgelucht ademhalen want als zij twee tot vier koppen per dag nuttigen, daalt hun kans op hartziektes met 20 procent. Eén kanttekening hierbij: die koffiedrinkers zijn vaker verstokte rokers dan theedrinkers en eten ook vaak minder gezond.
(belga/sps) bron; demorgen.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
Grootste salade ter wereld op Kreta
Grootste salade ter wereld op Kreta
Op het Griekse eiland Kreta is de grootste salade ter wereld gemaakt. Grieken en gasten hebben het gevaarte afgelopen nacht verorberd. In de salade werden 6,5 ton tomaten, 3 ton komkommer, twee ton paprika, een ton ajuin, 800 kilogram fetakaas en 500 kilogram olijfolie verwerkte. Dat leverde een slaatje op van 13,8 ton, goed voor 100 vierkante meter, zo meldt de Griekse televisie.
Volgens de havenstad Ierapetra, in het zuidoosten van Kreta, gaat het om een nieuw record. Het vorige, 10,2 ton salade, werd in november 2007 in Israël gerealiseerd. "We produceren de beste groenten ter wereld, en dat willen we tonen", zei burgemeester Manolis Mastorakis aan de lokale radio. De burgemeester hoopt op een vermelding in het Guinness Book of Records. Meer dan 8.000 bezoekers en toeristen namen deel aan het feestmaal.
(afp/adv) bron; hln.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
19-06-2010
Burger van zeeduivel met mozzarella
Burger van zeeduivel met mozzarella, koriander en soja
400 g zeeduivelfilet, 1 mozzarella, groente: wortel, bloemkool, venkel, komkommer, paprika 500 g suikersiroop (250 gr water en 250 g suiker), 200 g azijn 1 ijsbergsla, 50 g mayonaise, 20 g koriander 10 g sojasaus, peper en zout Voor het broodje; 325 g bloem, 8 g zout, 15 suiker, 25 g boter, 8 g gist, 200 g melk, 1/2 ei, 10 g sesamzaadjes.
Bereidingswijze;
Kneed alle ingrediënten voor de broodjes. Laat ½ uur rusten, rol op en laat nogmaals rijzen. Bestrijk met gezouten melk en sesamzaadjes. Bak 7 min. in een voorverwarmde oven op 200°C . Laat afkoelen op een rooster met handdoek erover, zo blijven de broodjes zacht.
Ontvlies de zeeduivel volledig. Snijd in fijne plakjes en bak kort in boter. Meng de suikersiroop met azijn en warm op. Snijd de groenten fijn en laat gedurende minstens 1 dag trekken in de marinade. Mix de mayonaise samen met de koriander en de soja. Was en droog de sla.
Snijd het broodje doormidden en warm op. Leg de zeeduivel op het broodje, daarop fijne sneetjes mozzarella, sla, groenten en mayonaise. Recept: Bart Desmidt bron; vispa.be
Benecol bracht een boekje uit met 21 recepten en tips die u helpen om uw cholesterol beduidend te verlagen. Een verhoogde cholesterol is immers een risico voor hartziekten. U kunt het boekje bestellen via de website www.benecol.be. 4 personen
50 g Benecol smeren en bakken, 200 g zelfrijzende bloem, 1,5 dl halfvolle melk, 30 g suiker, 2 eieren, 50 g abrikozenjam, 250 g kleingesneden fruit
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Klop de eieren in een kom tot de massa dik en luchtig is.
Smelt de Benecol smeren en bakken.
Meng de suiker met de zelfrijzende bloem en voeg al kloppend de melk en de gesmolten boter toe.
Giet in een taartvorm van 28 cm doorsnede.
Bak de taart 20 min. op maximaal 150°C.
Smeer de abrikozenjam op de afgekoelde taartbodem en schik het fruit erop.