Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    29-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus maakt culinair reisprogramma 'De Patat'


    Jeroen Meus maakt culinair reisprogramma 'De Patat'


    jeroen meus maakt culinair reisprogramma de patat

    Jeroen Meus werkt momenteel voor Canvas aan 'De Patat', een culinair reisprogramma over de aardappel. De televisiekok zal daarin op zoek gaan naar de afkomst en de betekenis ervan.

    Hij bezoekt zeven verschillende landen, gaande van Peru tot België, en zal de geschiedenis van de aardappel in elk land achterhalen.

    Hoe heeft de aardappel Spanje culinair rijker gemaakt? Waarom hebben de Ieren er een haat-liefdeverhouding mee? 'De Patat', een programma van Het Televisiehuis, is in het najaar te zien op Canvas.


    bron; gva.be

    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:Jeroen Meus, De Patat,
    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website verkoopt topwijnen aan spotprijzen


    Website verkoopt topwijnen aan spotprijzen

     
    website verkoopt topwijnen aan spotprijzen

    Een nieuwe Nederlandse wijnwebsite verkoopt topwijnen aan spotgoedkope prijzen. En dat u kwaliteit koopt, kan u zo zien, want bij iedere wijn staan de sterrenrestaurants opgesomd waar het goedje verkocht wordt. De chefs reageren furieus.

    Een chef verdient nu eenmaal op zijn wijnen. Dat weet iedere restaurantleek ondertussen wel, maar dat het soms over zo'n grote winstmarges gaat wist niemand. Volgens kenners wordt de prijs soms niet maal drie maar maal zes gedaan. Ongehoord? Niet als je beseft dat de chefs soms verlies maken op
    hun eten en dan proberen om rond te komen dankzij hun wijnen.

    Voor hen die echter niet zo goed voor kas zitten, is er nu de website sterwijnenthuis.nl. Die website zet alle topwijnen voor u op een rijtje en verkoopt ze aan iets meer dan de inkoopprijs, een koopje dus in vergelijk
    met de wijnen op restaurant. Per wijnfles staat er ook bij waar de wijnen verkocht worden, maar niet de aangeboden prijs in de restaurants.

    De chefs van de aangehaalde restaurants zijn furieus. Ze dreigen zelfs
    met een rechtszaak als de namen van hun etablissementen
    niet meteen van de site worden gehaald.


    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:wijn, sterwijnenhuis,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fantastisch dessertje; flan


    Flan
    Een fantastisch dessertje  wat je kan kombineren met
    heerlijke verse zomervruchtjes.

    Voor 4 personen 
    1 vanillestokje, 750 ml volle melk
    6 eieren, 95 g suiker, 20 g boter

                      

    Bereidingswijze

    Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Doe beide in een
    pannetje met de melk. Breng aan de kook en haal meteen van het vuur.
    Laat 30 min. infuseren. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eieren
    los met de suiker. Breng intussen de melk weer aan de kook en verwijder
    het vanillestokje. Laat 2 min. afkoelen en giet dan geleidelijk
    aan en al roerend op de eieren.

    Vet 4 ramequins in met boter en giet er het eiermengsel in.
    Zet de ramequins in een warmwaterbad en schuif dit in de oven.
    Bak de flans 30 à 35 min. tot ze net gestold en licht goudbruin zijn.
    Laat afkoelen en dek nadien elke flan af. Zet koel weg.
    Laat de flans 15 min. op kamertemperatuur komen voor het serveren.

    Tip; infuseren wil zeggen, aromaat laten trekken om smaak af te geven.


    bron; knackweekend.rnews


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:vanillestokje, melk, eieren, suiker, boter,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met plezier eten om in topvorm te blijven


    Het glykemische indexdieet: met plezier eten. 

                           regime 


    Een gevarieerde voeding zonder dipjes of slecht humeur?
    Het glykemische-indexdieet zorgt voor het evenwicht dat ons plotse hongeraanvallen bespaart en onze pancreas ontziet.
    Een voedingsplan om met plezier te volgen, alleen of met zijn tweetjes.

    Een dieet zonder draconische beperkingen, verplichtingen en taboes?
    Het belangrijkste doel van de GI-voedingswijze, is ons bloedsuikergehalte (glykemie) stabiel te houden. Een goed uitgebalanceerde glykemie heeft
    een grote invloed op onze gezondheid én op ons welzijn.

    Wat is glykemie?

    De glykemie is de suikerspiegel in ons bloed. Elke keer dat we voedingsmiddelen met koolhydraten gebruiken, verhoogt onze bloedsuikerspiegel om daarna weer te dalen. "Dat is een normale
    fysiologische reactie van ons lichaam", zegt de Brusselse diëtiste Marie Saey. "Bij een gezond persoon reageert de pancreas op een stijgende bloedsuikerspiegel door insuline aan te maken. Dit is een hormoon dat als functie heeft het bloedsuikergehalte opnieuw te doen dalen. Maar een diabeticus van het type 1 maakt helemaal geen insuline meer aan.
    En bij een diabeticus van het type 2 is de productie van insuline onvoldoende, of werkt het systeem niet naar behoren."

    Sommige diabetici moeten hun toevlucht nemen tot kunstmatige insuline of tot medicatie om hun bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden, maar voor alle diabetici is een goede voedingshygiëne belangrijk. Dit betekent dat ze voedingsmiddelen kiezen met een lage tot middelmatige glykemische index, zodat er geen plotse stijging van de bloedsuikerspiegel optreedt. Dat is belangrijk omdat een suikerziekte die slecht wordt opgevolgd tot ernstige complicaties kan leiden zoals hart- en vaat-, nier- en oogproblemen.

    Goed voor iedereen

    Een evenwichtige voedingswijze is een aanrader voor iedereen, ook voor wie geen diabetes heeft. Heel wat mensen bevinden zich immers in de zogenoemde prediabeticusfase. Of ze hebben een glucose-intolerantie: hun bloedsuikerspiegel in nuchtere toestand schommelt dan tussen de 110 mg/dl
    en de 126 mg/dl en als ze niet opletten, riskeren ze op een dag de
    grenswaarde van de 126 mg te overschrijden.

    "Een goed gecontroleerde bloedsuikerspiegel stelt deze mensen in staat de diabetes effectief uit te stellen", benadrukt Marie Saey. "Doen ze niets,
    dan zullen de glykemische pieken een verhoging van de insulineproductie veroorzaken - wij spreken van een hyperinsulinemie - en wanneer deze
    frequent voorkomt, zal ze de pancreas uitputten. Ook gezonde personen die (nog) geen glykemische problemen ondervinden, hebben er dus baat bij hun bloedsuikerspiegel relatief stabiel te houden. Daarom kan dit GI-dieet ook als koppel worden gevolgd. 

    Hoe werkt het?

    Niet alle voedingsmiddelen doen de bloedsuikerspiegel op dezelfde manier stijgen.

    Onderaan de ladder zijn er de voedingsmiddelen waarvan de glykemische-indexwaarde nul is omdat ze geen koolhydraten bevatten: eieren, vlees, vis, zeevruchten, koffie, (kruiden)thee, wijn, champagne, fijne vleeswaren, olie...

    Dan zijn er de voedingsmiddelen die een lage invloed hebben op de glykemie (lage GI): groente en fruit, tofu, niet-gesuikerde zuivelproducten, peulvruchten, noten, schaaldieren... Ook van deze categorie kunnen we naar hartenlust eten zoveel we maar willen!

    Daarna komen de voedingsmiddelen met een matige GI, zoals sommige brood- en bloemsoorten, niet-gesuikerde fruitsappen, sommige fruitsoorten...

    Voedingsmiddelen met een hoge GI tenslotte zijn: andere broodsoorten, koekjes, gesuikerde frisdrank, gebak, pasta, confituur, chips...

    De voedingsbol

    Naast de GI zelf, spelen nog andere factoren een rol in dit proces. Het principe? Hoe sneller een voedingsmiddel verteert, hoe hoger het de glucosespiegel doet stijgen. "Iets vloeibaars zal de GI meer doen stijgen dan iets in vaste vorm", legt Marie Saey uit. "Dat geldt ook voor een bewerkt product: wat de glykemie betreft, is een gekookte aardappel bijvoorbeeld beter dan een puree op basis van vlokken."

    Wat vooral telt, is dat een product dat rijk is aan koolhydraten zich nooit alleen in de maag bevindt. De aanwezigheid van andere voedingsstoffen (eiwitten, vetten, vezels...) in de voedingsbol (wat we inslikken) draagt bij tot het vertragen van de vertering van de maaginhoud, waardoor de glucosespiegel minder snel stijgt. We raden dus aan een glucoseproduct nooit alleen te eten. Pasta bijvoorbeeld eet je beter met tomatensaus en kip erbij. En als je een frietje eet, neem je daar het best nog iets anders bij dan alleen maar ketchup, wat ook suiker bevat."

    Belangrijk om te weten is in ieder geval, dat het niet nodig is alle voedingsmiddelen met een hoge GI te bannen, als u ze maar met iets anders combineert.

    Verstandig combineren

    Gaat u ervoor? Lees en herlees dan de lijst van voedingsmiddelen met hun GI en duid eventueel met een markeerstift aan welke voedingsmiddelen u vaak inkoopt. Zo kunt u onthouden tot welke categorie ze behoren. Gun de producten met een lage GI-waarde een ereplaats op uw lijstje en koop er wat minder met een hoge GI. "De belangrijkste troef van dit voedingsprogramma in vergelijking met de meeste andere, is dat hier geen enkel voedingsmiddel wordt verboden of gedemoniseerd", zegt Marie Saey. Wel wordt van verwacht dat we met verstand inkopen doen en letten op welke voedingsmiddelen we combineren.

    Roomijs

    behoort tot de voedingsmiddelen met een lage GI, omdat het rijk is aan lipiden (vetten). Maar we weten natuurlijk allemaal dat het geen hypergezond product is omdat deze vetten vooral uit verzadigde vetzuren bestaan en het heel veel calorieën bevat. "We schrappen het ijsje niet, maar het blijft uitzonderlijk."

    Noten

    hebben een lage GI. Walnoten, hazelnoten, pindanoten, enz. Ze bevatten zeer goede vetzuren maar zijn ook heel calorierijk. "We mogen er dus graag van genieten, maar knabbelen er uiteraard geen hele kom van op bij het aperitief!"

    Brood

    heeft meestal een matige GI, maar bevat veel suikers. Toch hebben we het broodnodig in onze dagelijkse voeding. "En tegengesteld aan het gangbare idee: wit brood heeft een even hoge GI dan bruin maar dit laatste bevat meer vitamines, mineralen en vezels. Ook belangrijk is dat bruin brood sneller en langer een gevoel van verzadiging geeft, wat zijn invloed heeft op de voedselinname van de maaltijd die volgt. Wie tussendoor geen honger heeft,
    zal namelijk minder behoefte voelen om te snoepen."

    Ontbijtgranen

    bevatten bijna allemaal te veel suiker, ook deze die een dieetetiket dragen!
    's Morgens nemen we dus beter twee sneetjes grijs brood dan een kommetje industriële granen. "Voor eenzelfde hoeveelheid suikers als die twee sneetjes brood, zouden we maar een heel klein kommetje granen mogen eten.
    En brood geeft een hoger verzadigingsgevoel.
    " Enkel de granen van All Bran worden aangeraden.

    Fruit

    is gezond, iedereen weet dat. "Het is wel zo dat druiven, bananen en droge vruchten rijker zijn aan suikers dan andere vruchten", nuanceert Marie Saey. "Maar dat betekent niet dat we ze verbieden, want nutritioneel zijn ze belangrijk. Zoveel mogelijk variëren om monotonie te vermijden, is belangrijk en goed. Houdt u van druiven? Eet er gerust van, maar neem een kleinere portie of combineer ze met andere voedingsmiddelen. Eet ze dus liever op het einde van de maaltijd dan bijvoorbeeld als vieruurtje, zonder iets erbij."

    Melkproducten

    hebben een lage GI. "De lactose die ze bevatten is wel een suiker, maar laat de bloedsuikerspiegel quasi ongemoeid", verklaart Marie Saey. "Dat ze vol of afgeroomd zijn, verandert niets aan de zaak. Kaas, yoghurt, plattekaas, melk: allemaal goed. Let wel op met lightproducten. Vaak bevatten ze minder vetten, maar meer suikers! Dit geldt ook voor yoghurt met fruit, dat vaak gesuikerd is."

    Huisgemaakt

    is de top! Een gekochte mayonaise bijvoorbeeld, bevat vaak suiker. Een glykemische index van 60 terwijl een huismayonaise, zonder suiker, een IG van 0 heeft! Hetzelfde geldt voor bereide schotels. "Hebt u dus zin in kip curry? Achter de kookpot!"

    Goed voor de gezondheid

    Dankzij het GI-dieet voeden we onszelf op. We beginnen steeds beter te begrijpen welke voedingsmiddelen we beter vermijden om geen bloedsuikerpieken te veroorzaken.
    "Dit is positief want zo verbeteren we onze gevoeligheid voor insuline."

    Matige bloedsuiker- en insulineverhogingen na een maaltijd met een
    lage GI, werken de oxydatie van vrije vetzuren in de hand: "Op de lange
    termijn zorgt een voeding met een hoge GI voor hyperglykemie en hyperinsulinemie na de maaltijden, waardoor meer oxydatie van glucose optreedt, ten nadele van de oxydatie van vrije vetzuren. Dit zorgt voor
    het stockeren van vetzuren en dus voor een gewichtstoename.

    De bloedsuikerspiegel stijgt minder snel en zakt ook trager: zo wordt verhinderd dat de te snelle dalingen zouden leiden tot een hypoglykemie, waarbij we in een vicieuze cirkel terechtkomen omdat we telkens naar een
    koekje of een stukje chocolade grijpen als we een dipje voelen.
    Na verloop van tijd snoepen we dan niet meer omdat we trek hebben of
    ons wat slapjes voelen, maar eerder uit gewoonte of als troost.

    Ook het eventuele gewichtsverlies zorgt voor een betere gevoeligheid voor insuline.


    Gwenaëlle Ansieau 
    bron; plusmagazine.rnews.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:glykemische indexdieet,
    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade Niçoise

    Salade Niçoise


    Deze salade smaakt echt lekker met gekookte aardappelen
    en prinsessen boontjes.

    Voor 4 personen
  • 1 blik tonijn op eigen nat, 2 eetlepels azijn
  • Provençaalse kruiden, 4 porties sla, 6 tomaten,  
  • 1 uiolijven (zwarte), 8 eetlepels extra vergine olijfolie,  
  • 1 eetlepel mosterd, 1 blik artisjokharten

    Salade Niçoise

     













    Bereiding;< 20 min.
    1. Laat de vis en de artisjokharten goed uitlekken.
    2. Pel en snij de ui in plakjes.
    3. Roer de olijfolie met de azijn en de mosterd tot een gladde dressing.
    4. Breng deze op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
    5. Schik de sla met de tomaten op de borden.
    6. Verdeel er de vis, de artisjokharten en de olijven over.
    7. Schik er de tomaten bij. Lepel er de saus over en dien op.

      Tip; kan ook met mosterd vinaigrette.

    bron; solo.be

  • Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:tonijn, azijn, kruiden, sla, tomaten, ui, olijven, olijfolie, mosterd, artisjokken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wout Bru wil een restaurant in Antwerpen openen


    Wout Bru wil een restaurant in Antwerpen openen


    wout bru wil een restaurant in antwerpen openen
     
    Wout Bru heeft 2 succesvolle restaurants in Zuid-Frankrijk, maar de sterrenchef wil meer. "Ik heb het ontzettend druk, maar een Belgische uitdaging wil ik niet langer uit de weg gaan."

    "Ik blijf in Frankrijk wonen, maar ik ben op zoek naar een pand in Antwerpen. In Zuid-Frankrijk moeten de mensen speciaal langskomen om te komen eten. Er is ook maar 5 maanden per jaar activiteit. In de steden is er het hele jaar door beweging. Ik zit met een seizoensgebonden restaurant en ik zoek iets om dat te compenseren. Versta me niet verkeerd: ik zit tot over mijn oren in het werk. Maar ik wil dit er graag bijdoen."

    "Ik wil nog voor de winter een pand hebben. Het is niet de bedoeling om een sterrenzaak te beginnen. Wat ik zelf graag eet, komt op de kaart. Een lekkere toast met varkenspoot, sardientjes, makreel, een kwarteltje, … Heerlijk. Ik denk aan een zaak met 40 à 50 couverts. Het is de bedoeling om eerst af te tasten wat de mensen hier graag hebben, en dan zien we wel verder", aldus Bru in Story.

    "Mijn vrouw Suzy en de kinderen zullen wel eens over en weer komen, maar we plannen geen definitieve verhuis naar Antwerpen. De kinderen zijn te klein, ze gaan ook naar school in Frankrijk. Het is praktisch niet haalbaar om dat allemaal om te gooien."


    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:Wout Bru,
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van gegrilde aubergines Koekjes met papaver



    Mousse van gegrilde aubergines, citroengras
    & basilicum – Koekjes met papaver
     

    Nodig; Mousse van aubergines

    1 aubergine – blaadjes citroengras- thijm - basilicum - 2 blokjes groentenbouillon -
    water - olijfolie - geitenkaas - paprika – peper en zout

    Bereiding: < 20 min.

    Was en snijd de aubergine in schijfjes. Gril de aubergine in de pan,
    samen met zout, peper en thijm.

    Mix vervolgens de aubergine met 2 blokjes groentenbouillon,
    het citroengras, de thijm, peper, zout, paprika, wat water en olijfolie.
    Doe alles in een kom en voeg de geitenkaas eraan toe. Zet weg in de koelkast.
           
           Mousse van gegrilde aubergines, citroengras & basilicum – Koekjes met papaver
                                                             © Soupçon de Balsamique

    Nodig; Koekjes met papaver 

    75 g tarwemeel – blauwe papaver - 12 g boter - 20 ml water - zout - eiwit

    Bereiding:< 25 min.

    Verwarm de oven voor op 180° C.


    bron; skynet.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:tarwemeel, papaver, boter, aubergine, citroengras, tijm, basilicum, groentenbouillon, olijfolie, geitenkaas, paprika,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Jacobsnoten, knapperige paprika's & pesto


    Sint-Jacobsnoten, knapperige paprika's & pesto

    Per persoon;

    2 Sint-Jacobsnoten - 1 boeketje basilicum – enkele takjes platte peterselie –
    gekleurde paprika’s - parmezaan - broodkruim - pijnboompitten -
    olijfolie – peper en zout

    Sint-Jacobsnoten, knapperige paprika's & pesto 
    © Soupçon de Balsamique

    Bereiding;< 25 min. 
    Gril de pijnboompitten. Was de basilicum en de platte peterselie. Verpletter
    de gegrilde pijnboompitten in een mortier, samen met de basilicum, de platte peterselie, de parmezaan, olijfolie en een mespunt zout.
    Zet de pesto die je bekomt even opzij.

    Maak, met behulp van een dunschiller met tandjes, kleine reepjes paprika
    (van verschillende kleuren). Laat ze enkele minuten frituren in olijfolie.
    Leg ze daarna op keukenpapier.

    Verwarm een pan met 1 soeplepel olijfolie. Leg, wanneer de pan goed heet is, de Sint-Jacobsnoten erin en kruid ze met peper en zout.
    Bak 1 à 2 minuten aan elke kant.

    Leg op de bodem van het bord wat broodkruim en de pesto en
    vervolgens de Sint-Jacobsnoten. Eindig met de krokante paprika’s.


    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:sint-jacopnoten, basilicum, paprika, parmazaan, broodkruuim, pijnboompitten, olijfolie,
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloencarpaccio met Perenijs en krokante koekkruimels


    Meloencarpaccio met Perenijs en krokante koekkruimels

    Heerlijk recept met peren ijs

    Voor 4 personen

    4-8 bitterkoekjes, 1 kleine Galia meloen of 1 part watermeloen,
    Perenijs, kleine blaadjes basilicum of munt.

                                

    Bereidingswijze
    Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met een scherp mes/vork. Rooster deze in een hete droge koekenpan krokant en laat het dan op
    een bord afkoelen. Schil ondertussen de meloen, verwijder de zaadjes
    en snijd hem in dunne plakjes.

    Verdeel de plakjes meloen in een dunne laag over 4 grote platte borden.
    Schep er wat bolletjes Perenijs op en bestrooi met wat koekkruimels.
    Bestrooi met de blaadjes verse kruiden en serveer direct.

    bron; telegraaf.nl

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:bitterkoekjes, meloen, perenijs, basilicum, munt,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm tartaarsalade


    Zalm tartaarsalade


    Nodig;
    komkommer, zalmtartaarsalade, gerookte zalm, kervel,
    b.v.luzernescheuten, dille, citroensap, balsamicosiroop,    

                            
    • Snij een komkommer op zijn langst doormidden.
    • Besmeer beide helften met de zalm tartaarsalade en bedek ze met plakjes gerookte zalm.
    • Versier het gerecht met een mengeling van kervel en luzernescheuten.
    • Werk af met dille, een druppeltje citroensap en balsamico siroop.

      Tip; dit receptje kan aangevuld worden als lunch met ciabatabroodje.

    bron; delio.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:komkommer, zalmtartaarsalade, gerookte zalm, kervel, luzernescheuten, balsamico,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijwerkingen curry
     
     Bijwerkingen curry
     
    Uit onderzoek is gebleken dat het eten van curry's een wel heel aparte bijwerking heeft. De Indische schotel verhoogt het libido van mannen!


      bron; telegraaf.nl

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:curry,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken tongschar met zeekraal en tartaar


      Gebakken tongschar met zeekraal en tartaar

      Het visvlees van tongschar kan vergeleken worden met dat van
      Noordzeetong, hoewel het iets zachter van structuur en iets smeuïger is.
      Meestal wordt tongschar ontveld en in dubbel filets (1 visfilet per kant) verkocht.

      Voor 4 personen;

      4 gestroopte tongscharren van ongeveer 300 g elk, 200 g zeekraal
      3 hardgekookte eierdooiers, 1 grote ui, 3 eetlepels fijngehakt bieslook,
      3,5 dl mayonaise, boter, peper en zout

                                           image

      Bereidingswijze :<20 min.

      1. Plet voor de tartaarsaus de hardgekookte eierdooiers fijn met een vork. Hak de ui fijn en meng met de eierdooiers en bieslook onder de mayonaise. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
      2. Maak de zeekraal schoon en blancheer 3 min. in kokend ongezouten water. Giet af en laat uitlekken.
      3. Bak de tongscharren net gaar in een ruime hoeveelheid boter, ongeveer 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
      4. Serveer de tongscharren met de geblancheerde zeekraal en de tartaarsaus. Lekker met frieten of gekookte aardappelen.
      Tip:
      Vaak worden tartaarsaus en remouladesaus met elkaar verwisseld.

      Remouladesaus wordt gemaakt door mayonaise te mengen met mosterd, fijngehakte kervel,
      dragon, peterselie, augurken, kappertjes en ansjovispuree of -saus.

      bron; visinfo.be

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:tongschar, zeekraaleieren, ui, bieslook, mayonaise, boter,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitief met krabsalade


      Aperitief met krabsalade

       
      Nodig;
      Komkommer, rode paprika, gele paprika, krapsalade, waterkers,
      garnalen,gemalen peper, ( eventueel )rivierkreeftje,1 p.p.

                                
      • Hak een komkommer, een rode en een gele paprika in kleine dobbelsteentjes van +/- 2 mm.
      • Meng de in brunoise gesneden en gepeperde groente.
      • Vul de bodem van een glas met de brunoise en bedek deze met de krabsalade.
      • Garneer het hapje met een toefje waterkers, wat verse grijze garnalen en een rivierkreeftje.


        bron; delio.be
         

      Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
      Tags:komkommer, paprika, waterkers, garnalen, rivierkreeftje,
      24-06-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige taart met paprika, olijven en geitenkaas


      Hartige taart met paprika, olijven en geitenkaas

      Voor 4 personen:
      5 à 6 rode paprika’ s, 2 teentjes look, 200 g ontpitte zwarte olijven
      5 eieren, 400 g verse geitenkaas, een straaltje olijfolie
      broodkruim van een oudbakken brood (500 g)


                          

      Bereidingswijze
      Was de paprika’ s, snij ze in tweeën, verwijder de zaden en zaadlijsten en snij
      ze in dikke repen. Pel de looktenen en hak ze fijn. Snij de olijven in tweeën.

      Verwarm 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit daarin de paprikarepen
      2 minuten. Voeg de look toe, dek af en laat 5 minuten verder bakken op een middelhoog vuur. Roer regelmatig tijdens het bakken. Kruid met peper en zout.

      Haal het kruim uit het brood en wrijf het tussen de handen fijn. Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm met de helft van dit paneermeel. Overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout.
      Meng de rest van het broodkruim met de verkruimelde geitenkaas en de eieren.
      Dit zal stevigheid geven aan de vulling van de taart.

      Leg de paprika’s, de olijven en het broodkruim met kaas in afwisselende
      lagen in de vorm. Eindig met het broodkruim met kaas.
      Zet ongeveer 20 minuten in de oven op 250°C, tot de taart mooi goudbruin is.


      bron; knackweeekend.rnews.be

      Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
      Tags:paprika, look, olijven, eieren, geitenkaas, brood,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe SodaStream-siropen vol zomerzon



      Nieuwe SodaStream-siropen vol zomerzon


      Nieuwe SodaStream-siropen vol zomerzon

      SodaStream lanceert drie nieuwe smaken vol Zuiderse zon: Mexican Lime, Florida Grapefruit en Valencia Orange. Heerlijke citrussmaken, die nu tijdelijk in beperkte reeks verkrijgbaar zijn. Ontdek de sprankelende verfrissing van limoen, pompelmoes en sinaasappel: heerlijke ecofrisdranken met een superkleine CO2-voetafdruk.

      Met SodaStream drankenmakers maak je van gewoon kraantjeswater in
      een oogwenk frisdrank en bruiswater. Zonder energie te verbruiken,
      zonder afval te creëren. De bubbels komen uit een hervulbare koolzuurgascilinder die overal verkrijgbaar is, ook online (net als alle andere SodaStream producten). De drukbestendige PET-flessen gaan ongeveer drie jaar mee en de geconcentreerde siropen zitten in flesjes die goed zijn voor 9 tot 12 liter frisdrank. Het verschil met retourflessen of wegwerpverpakkingen over een dergelijke periode betekent een gigantische besparing op energie voor productie, distributie, transport en recycling.

      SodaStream biedt siropen van fruitig en licht bruisend tot fris en sterk bruisend. Van tonic tot energy drink, van orange tot pink grapefruit of cassis.
      Je vindt het allemaal. Alle siropen bevatten standaard 50% minder suiker dan reguliere frisdranken én er zijn ook lightvarianten te verkrijgen.


      bron; skynet.be

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:SodaStream, siroop,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante Griekse minisalade


      Krokante Griekse minisalade

      In het Midden-Oosten wordt de kaas veelal rauw gegeten, maar halloumi is dé barbecuekaas bij uitstek.
      In Libanon staat de kaas ook wel bekend als kebabkaas.
      Het wordt er op straat verkocht, in blokjes gesneden aan spiezen en ter plaatse gegrild op een houtskoolvuurtje.
      De kaas wordt aan de buitenkant namelijk snel krokant en goudbruin, terwijl de binnenkant een beetje smelt.
      De kaas smaakt heerlijk met pitabrood, sla en houmous.

      • Voor 4 personen
      • 2 velletjes filodeeg (of loempiadeeg), olijfolie, 100 g haloumi (kaas)

      • 2 groene slablaadjes, 0.5 rode ui, 8 zwarte olijven (zonder pit)

      • 4 kerstomaatjes, stukje komkommer, sap en rasp van een halve citroen

        Krokante Griekse minisalade

      Bereiding

      Verwarm de oven voor op 180ºC. Knip of snijd het deeg in kleine vierkantjes van ca. 9 bij 9 cm en bestrijk ze royaal met olie.
      Bekleed 8 vuurvaste eierdopjes (of kleine schaaltjes) met het deeg en zet ze ca. 10 minuten in de oven.

      Bestrijk de haloumi heel lichtjes met olie en gril ze in een hete grillpan.
      Snijd de overige ingrediënten klein, verbrokkel de gegrilde kaas erdoor en breng alles op smaak met citroensap en rasp, de rest van de olijfolie, zout en peper.

      Neem de gebakken deegbakjes voorzichtig uit de eierdopjes en vul ze met de salade.

      Tip; Halloumi is een witte verse kaas, vergelijkbaar met feta.
      Het wordt verkocht als kleine rechthoekjes.

      Smaak;
      De kaas is romig, wat rubberachtig en over het algemeen steviger en
      minder broos dan feta.
      Halloumi is doorgaans ook een stuk minder zout,
      ondanks de pekelbehandeling die het krijgt tijdens de bereiding.


      bron;.koksforum.nl
      bron; yunomi.be


      Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
      Tags:filodeeg, olijfolie, haloumi kaas, sla, ui, olijven, tomaat, komkommer, citroen,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiesta Europa 15 16 en 17 juli in Hasselt



      Fiesta Europa 15, 16 en 17 juli. in Hasselt

      Fiesta Europa in Hasselt

      Hasselt heeft de voorbije jaren al kennis kunnen maken met het concept “Internationale Markt”. “Fiesta Europa”, een meer dan gezellige feestmarkt met een 40-tal marktkramers afkomstig uit alle hoeken van Europa, is telkens positief onthaald. Behalve een waaier aan uitgelezen Europese streekproducten vind je op “Fiesta Europa” ook allerlei artisanaat en bijzondere cadeaus uit diverse landen. En natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten met heerlijke streekgerechten al dan niet overgoten met een frisse Beierse pint of een heerlijk glas wijn. De markt wordt weer opgesteld op het Kolonel Dusartplein in het weekend van 15, 16 en 17 juli. Laat je aangenaam verrassen!

      In goede samenwerking met de stad Hasselt wordt niets onverlet gelaten om een sfeervolle feestmarkt in te richten.  De marktkramers komen uit een 12-tal verschillende landen speciaal naar Hasselt afgezakt: van Finland, Hongarije, Spanje, Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland,… Meestal brengen ze typische producten mee uit hun land of streek. Zo vind je er bijvoorbeeld mediterrane olijven en pepers, Franse worst en streekkazen, Italiaanse salami, zachte nougat en typische amandelkoeken, Duitse wijn, Oostenrijkse mosterd en nog veel meer.

      De internationale markt brengt overigens niet alleen gastronomie, maar ook lokale gerechten gaande van vers bereide pizza’s tot heerlijke grillgerechten of Beierse keuken. Naast al dat lekkers wordt ook allerlei artisanaat aangeboden; keramiek, bijzondere kledij, houtsnijwerk, juwelen en zilver, edelstenen, souvenirs, houten speelgoed, lederwaren...


      bron; skynet.be


      Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
      Tags:feestmarkt, Hasselt, wijn, bier, streekgerechten, Finland, Hongarije, Spanje, Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse clubsandwich




      Zomerse clubsandwich

      Probeer eens deze slanke versie van de bekende clubsandwich.

      Voor 1 persoon:

      3 sneetjes geroosterd volkoren brood, 50 gram gerookte kipfilet
      1 tomaat, in plakjes, 1 augurk, ½ ui, in ringen gesneden
      1/2 el mayonaise gemengd met 1/2 lepel yogurt, 2 blaadjes sla.

      RECEPT: Zomerse clubsandwich
      1. Leg twee van de drie boterhammen neer. Besmeer deze met de halvanaise en beleg met een blaadje sla.

      2. Verdeel de gesneden kipfilet, tomaat, augurk en ui over de twee boterhammen en leg deze op elkaar.

      3. Maak af met de derde boterham en stop er eventueel twee grote satéprikkers in, om makkelijk in tweeën te kunnen snijden.



      Voedingswaarde per persoon: 399 kcal

      TIP;
      Je kunt ook variëren met verschillende soorten beleg en groentes.
      Probeer net zo lang uit tot je de lekkerste variant hebt gevonden.

      bron;dokterdokter.nl


      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:brood, kip, tomaat,augurk, ui, mayonaise, yogurt, sla,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in het groen

       

      Paling in het groen

      Voor 4 personen:
      1 kg rivierpaling (1 duim dik, schoongemaakt
      en verdeeld in stukken van ongeveer 5 cm),
      100 g boter, 150 g zurkel,
      150 g gemengde groene kruiden : peterselie, salie, kervel,
      citroenkruid, dragon, lavas, e.a. indien voorradig,
      2 eierdooiers,3 sjalotten,sap van 1 citroen,
      1/2 dl wijn,2 eetlepels bloem, peper, zout.

                  

      Deze bereiding is zeer klassiek : met een dubbele smaakzetting én dubbele binding. Een eerste keer door het bakken van bebloemde stukken vis en een tweede keer met de eierdooiers. Als u de eierdooiers wil vermijden, kan u ze gewoon weglaten. Tenzij u genoegen neemt met een heel licht gebonden saus moet u dan wel een beetje méér bloem op de paling strooien terwijl hij in de pan ligt te bakken. Nooit binden met bloem nà het koken want dat geeft een slechte, kleverige smaak !

      Bereidingswijze;

      Pel en snijd de sjalotten in stukjes en hak de groene kruiden fijn. Spoel de stukken paling goed af, droog ze en rol ze in de bloem.
      Bak de gebloemde stukken paling samen met de sjalot in de boter tot ze een kleurtje beginnen te krijgen. Doe er dan de fijngehakte groene kruiden bij.
      Roer nog eens goed om op hoog vuur. Voeg de witte wijn erbij en eventueel
      wat water tot alles onder staat. Kruiden en zachtjes laten koken tot de paling gaar is (als hij gemakkelijk van de graat gaat).

      De stukken vis uit de pan halen en in een diepe schotel leggen. De saus nog
      wat laten inkoken. De eierdooiers mengen met het sap van de citroen en,
      van het vuur weg, goed mengen met de saus.
      Dit mengsel mag niet boven de 70 komen want anders gaan de eierdooiers stollen en verdwijnt het bindend effect. De saus over de vis gieten.

      De schotel kan dadelijk worden opgediend met b.v.
      gekookte aardappelen, grof brood, of frietjes. 

      Tip;
      Maak de paling een dag op voorhand klaar zodat de saus
      goed is ingetrokken en zo is hij op zijn best.



      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:paling, boter, zurkel, peterselie, salie, kervel, citroenkruid, dragon, lavas, ,eieren, sjalot, citroen, wijn, bloem,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige likeur


      Romige likeur

      Uit recent onderzoek blijkt dat Amarula, een Zuid-Afrikaanse likeur,
      een van de snelst in populariteit groeiende spirits van de wereld is.
                                                         

      Amarula is een zachte likeur gemaakt van de marula vrucht en verse room.
      Het drankje komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is de laatste jaren bezig
      de hele wereld te veroveren. In 2007 won Amarula de Trophy voor de beste likeur van de wereld tijdens de `International Wine and Spirits Competition`
      en in 2010 kreef het voor de vijfde keer op rij een gouden medaille voor
      `Best in Class` bij deze competitie. Nu heeft het merk besloten het drankje
      een nieuw uiterlijk te geven, een die wat meer eigentijds is maar wel ook
      goed de Afrikaanse afkomst laat zien.

      Tropisch
      De marula is het hoofdingrediënt voor deze cream likeur, een bijzondere
      vrucht die het drankje verrijkt met een heerlijke tropische smaak.
      Amarula kan gedronken worden als aperitief, het is goed te mixen in een cocktail of shooter maar is vooral lekker om van te genieten bij de koffie of als fris drankje on-the-rocks


      bron; telegraaf.nl


      Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
      Tags:likeur,cream likeur,Amurila,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!