Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijwerkingen curry
     
     Bijwerkingen curry
     
    Uit onderzoek is gebleken dat het eten van curry's een wel heel aparte bijwerking heeft. De Indische schotel verhoogt het libido van mannen!


      bron; telegraaf.nl

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:curry,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken tongschar met zeekraal en tartaar


      Gebakken tongschar met zeekraal en tartaar

      Het visvlees van tongschar kan vergeleken worden met dat van
      Noordzeetong, hoewel het iets zachter van structuur en iets smeuïger is.
      Meestal wordt tongschar ontveld en in dubbel filets (1 visfilet per kant) verkocht.

      Voor 4 personen;

      4 gestroopte tongscharren van ongeveer 300 g elk, 200 g zeekraal
      3 hardgekookte eierdooiers, 1 grote ui, 3 eetlepels fijngehakt bieslook,
      3,5 dl mayonaise, boter, peper en zout

                                           image

      Bereidingswijze :<20 min.

      1. Plet voor de tartaarsaus de hardgekookte eierdooiers fijn met een vork. Hak de ui fijn en meng met de eierdooiers en bieslook onder de mayonaise. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
      2. Maak de zeekraal schoon en blancheer 3 min. in kokend ongezouten water. Giet af en laat uitlekken.
      3. Bak de tongscharren net gaar in een ruime hoeveelheid boter, ongeveer 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
      4. Serveer de tongscharren met de geblancheerde zeekraal en de tartaarsaus. Lekker met frieten of gekookte aardappelen.
      Tip:
      Vaak worden tartaarsaus en remouladesaus met elkaar verwisseld.

      Remouladesaus wordt gemaakt door mayonaise te mengen met mosterd, fijngehakte kervel,
      dragon, peterselie, augurken, kappertjes en ansjovispuree of -saus.

      bron; visinfo.be

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:tongschar, zeekraaleieren, ui, bieslook, mayonaise, boter,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitief met krabsalade


      Aperitief met krabsalade

       
      Nodig;
      Komkommer, rode paprika, gele paprika, krapsalade, waterkers,
      garnalen,gemalen peper, ( eventueel )rivierkreeftje,1 p.p.

                                
      • Hak een komkommer, een rode en een gele paprika in kleine dobbelsteentjes van +/- 2 mm.
      • Meng de in brunoise gesneden en gepeperde groente.
      • Vul de bodem van een glas met de brunoise en bedek deze met de krabsalade.
      • Garneer het hapje met een toefje waterkers, wat verse grijze garnalen en een rivierkreeftje.


        bron; delio.be
         

      Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
      Tags:komkommer, paprika, waterkers, garnalen, rivierkreeftje,
      24-06-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige taart met paprika, olijven en geitenkaas


      Hartige taart met paprika, olijven en geitenkaas

      Voor 4 personen:
      5 à 6 rode paprika’ s, 2 teentjes look, 200 g ontpitte zwarte olijven
      5 eieren, 400 g verse geitenkaas, een straaltje olijfolie
      broodkruim van een oudbakken brood (500 g)


                          

      Bereidingswijze
      Was de paprika’ s, snij ze in tweeën, verwijder de zaden en zaadlijsten en snij
      ze in dikke repen. Pel de looktenen en hak ze fijn. Snij de olijven in tweeën.

      Verwarm 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit daarin de paprikarepen
      2 minuten. Voeg de look toe, dek af en laat 5 minuten verder bakken op een middelhoog vuur. Roer regelmatig tijdens het bakken. Kruid met peper en zout.

      Haal het kruim uit het brood en wrijf het tussen de handen fijn. Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm met de helft van dit paneermeel. Overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout.
      Meng de rest van het broodkruim met de verkruimelde geitenkaas en de eieren.
      Dit zal stevigheid geven aan de vulling van de taart.

      Leg de paprika’s, de olijven en het broodkruim met kaas in afwisselende
      lagen in de vorm. Eindig met het broodkruim met kaas.
      Zet ongeveer 20 minuten in de oven op 250°C, tot de taart mooi goudbruin is.


      bron; knackweeekend.rnews.be

      Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
      Tags:paprika, look, olijven, eieren, geitenkaas, brood,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe SodaStream-siropen vol zomerzon



      Nieuwe SodaStream-siropen vol zomerzon


      Nieuwe SodaStream-siropen vol zomerzon

      SodaStream lanceert drie nieuwe smaken vol Zuiderse zon: Mexican Lime, Florida Grapefruit en Valencia Orange. Heerlijke citrussmaken, die nu tijdelijk in beperkte reeks verkrijgbaar zijn. Ontdek de sprankelende verfrissing van limoen, pompelmoes en sinaasappel: heerlijke ecofrisdranken met een superkleine CO2-voetafdruk.

      Met SodaStream drankenmakers maak je van gewoon kraantjeswater in
      een oogwenk frisdrank en bruiswater. Zonder energie te verbruiken,
      zonder afval te creëren. De bubbels komen uit een hervulbare koolzuurgascilinder die overal verkrijgbaar is, ook online (net als alle andere SodaStream producten). De drukbestendige PET-flessen gaan ongeveer drie jaar mee en de geconcentreerde siropen zitten in flesjes die goed zijn voor 9 tot 12 liter frisdrank. Het verschil met retourflessen of wegwerpverpakkingen over een dergelijke periode betekent een gigantische besparing op energie voor productie, distributie, transport en recycling.

      SodaStream biedt siropen van fruitig en licht bruisend tot fris en sterk bruisend. Van tonic tot energy drink, van orange tot pink grapefruit of cassis.
      Je vindt het allemaal. Alle siropen bevatten standaard 50% minder suiker dan reguliere frisdranken én er zijn ook lightvarianten te verkrijgen.


      bron; skynet.be

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:SodaStream, siroop,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante Griekse minisalade


      Krokante Griekse minisalade

      In het Midden-Oosten wordt de kaas veelal rauw gegeten, maar halloumi is dé barbecuekaas bij uitstek.
      In Libanon staat de kaas ook wel bekend als kebabkaas.
      Het wordt er op straat verkocht, in blokjes gesneden aan spiezen en ter plaatse gegrild op een houtskoolvuurtje.
      De kaas wordt aan de buitenkant namelijk snel krokant en goudbruin, terwijl de binnenkant een beetje smelt.
      De kaas smaakt heerlijk met pitabrood, sla en houmous.

      • Voor 4 personen
      • 2 velletjes filodeeg (of loempiadeeg), olijfolie, 100 g haloumi (kaas)

      • 2 groene slablaadjes, 0.5 rode ui, 8 zwarte olijven (zonder pit)

      • 4 kerstomaatjes, stukje komkommer, sap en rasp van een halve citroen

        Krokante Griekse minisalade

      Bereiding

      Verwarm de oven voor op 180ºC. Knip of snijd het deeg in kleine vierkantjes van ca. 9 bij 9 cm en bestrijk ze royaal met olie.
      Bekleed 8 vuurvaste eierdopjes (of kleine schaaltjes) met het deeg en zet ze ca. 10 minuten in de oven.

      Bestrijk de haloumi heel lichtjes met olie en gril ze in een hete grillpan.
      Snijd de overige ingrediënten klein, verbrokkel de gegrilde kaas erdoor en breng alles op smaak met citroensap en rasp, de rest van de olijfolie, zout en peper.

      Neem de gebakken deegbakjes voorzichtig uit de eierdopjes en vul ze met de salade.

      Tip; Halloumi is een witte verse kaas, vergelijkbaar met feta.
      Het wordt verkocht als kleine rechthoekjes.

      Smaak;
      De kaas is romig, wat rubberachtig en over het algemeen steviger en
      minder broos dan feta.
      Halloumi is doorgaans ook een stuk minder zout,
      ondanks de pekelbehandeling die het krijgt tijdens de bereiding.


      bron;.koksforum.nl
      bron; yunomi.be


      Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
      Tags:filodeeg, olijfolie, haloumi kaas, sla, ui, olijven, tomaat, komkommer, citroen,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiesta Europa 15 16 en 17 juli in Hasselt



      Fiesta Europa 15, 16 en 17 juli. in Hasselt

      Fiesta Europa in Hasselt

      Hasselt heeft de voorbije jaren al kennis kunnen maken met het concept “Internationale Markt”. “Fiesta Europa”, een meer dan gezellige feestmarkt met een 40-tal marktkramers afkomstig uit alle hoeken van Europa, is telkens positief onthaald. Behalve een waaier aan uitgelezen Europese streekproducten vind je op “Fiesta Europa” ook allerlei artisanaat en bijzondere cadeaus uit diverse landen. En natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten met heerlijke streekgerechten al dan niet overgoten met een frisse Beierse pint of een heerlijk glas wijn. De markt wordt weer opgesteld op het Kolonel Dusartplein in het weekend van 15, 16 en 17 juli. Laat je aangenaam verrassen!

      In goede samenwerking met de stad Hasselt wordt niets onverlet gelaten om een sfeervolle feestmarkt in te richten.  De marktkramers komen uit een 12-tal verschillende landen speciaal naar Hasselt afgezakt: van Finland, Hongarije, Spanje, Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland,… Meestal brengen ze typische producten mee uit hun land of streek. Zo vind je er bijvoorbeeld mediterrane olijven en pepers, Franse worst en streekkazen, Italiaanse salami, zachte nougat en typische amandelkoeken, Duitse wijn, Oostenrijkse mosterd en nog veel meer.

      De internationale markt brengt overigens niet alleen gastronomie, maar ook lokale gerechten gaande van vers bereide pizza’s tot heerlijke grillgerechten of Beierse keuken. Naast al dat lekkers wordt ook allerlei artisanaat aangeboden; keramiek, bijzondere kledij, houtsnijwerk, juwelen en zilver, edelstenen, souvenirs, houten speelgoed, lederwaren...


      bron; skynet.be


      Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
      Tags:feestmarkt, Hasselt, wijn, bier, streekgerechten, Finland, Hongarije, Spanje, Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse clubsandwich




      Zomerse clubsandwich

      Probeer eens deze slanke versie van de bekende clubsandwich.

      Voor 1 persoon:

      3 sneetjes geroosterd volkoren brood, 50 gram gerookte kipfilet
      1 tomaat, in plakjes, 1 augurk, ½ ui, in ringen gesneden
      1/2 el mayonaise gemengd met 1/2 lepel yogurt, 2 blaadjes sla.

      RECEPT: Zomerse clubsandwich
      1. Leg twee van de drie boterhammen neer. Besmeer deze met de halvanaise en beleg met een blaadje sla.

      2. Verdeel de gesneden kipfilet, tomaat, augurk en ui over de twee boterhammen en leg deze op elkaar.

      3. Maak af met de derde boterham en stop er eventueel twee grote satéprikkers in, om makkelijk in tweeën te kunnen snijden.



      Voedingswaarde per persoon: 399 kcal

      TIP;
      Je kunt ook variëren met verschillende soorten beleg en groentes.
      Probeer net zo lang uit tot je de lekkerste variant hebt gevonden.

      bron;dokterdokter.nl


      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:brood, kip, tomaat,augurk, ui, mayonaise, yogurt, sla,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in het groen

       

      Paling in het groen

      Voor 4 personen:
      1 kg rivierpaling (1 duim dik, schoongemaakt
      en verdeeld in stukken van ongeveer 5 cm),
      100 g boter, 150 g zurkel,
      150 g gemengde groene kruiden : peterselie, salie, kervel,
      citroenkruid, dragon, lavas, e.a. indien voorradig,
      2 eierdooiers,3 sjalotten,sap van 1 citroen,
      1/2 dl wijn,2 eetlepels bloem, peper, zout.

                  

      Deze bereiding is zeer klassiek : met een dubbele smaakzetting én dubbele binding. Een eerste keer door het bakken van bebloemde stukken vis en een tweede keer met de eierdooiers. Als u de eierdooiers wil vermijden, kan u ze gewoon weglaten. Tenzij u genoegen neemt met een heel licht gebonden saus moet u dan wel een beetje méér bloem op de paling strooien terwijl hij in de pan ligt te bakken. Nooit binden met bloem nà het koken want dat geeft een slechte, kleverige smaak !

      Bereidingswijze;

      Pel en snijd de sjalotten in stukjes en hak de groene kruiden fijn. Spoel de stukken paling goed af, droog ze en rol ze in de bloem.
      Bak de gebloemde stukken paling samen met de sjalot in de boter tot ze een kleurtje beginnen te krijgen. Doe er dan de fijngehakte groene kruiden bij.
      Roer nog eens goed om op hoog vuur. Voeg de witte wijn erbij en eventueel
      wat water tot alles onder staat. Kruiden en zachtjes laten koken tot de paling gaar is (als hij gemakkelijk van de graat gaat).

      De stukken vis uit de pan halen en in een diepe schotel leggen. De saus nog
      wat laten inkoken. De eierdooiers mengen met het sap van de citroen en,
      van het vuur weg, goed mengen met de saus.
      Dit mengsel mag niet boven de 70 komen want anders gaan de eierdooiers stollen en verdwijnt het bindend effect. De saus over de vis gieten.

      De schotel kan dadelijk worden opgediend met b.v.
      gekookte aardappelen, grof brood, of frietjes. 

      Tip;
      Maak de paling een dag op voorhand klaar zodat de saus
      goed is ingetrokken en zo is hij op zijn best.



      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:paling, boter, zurkel, peterselie, salie, kervel, citroenkruid, dragon, lavas, ,eieren, sjalot, citroen, wijn, bloem,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige likeur


      Romige likeur

      Uit recent onderzoek blijkt dat Amarula, een Zuid-Afrikaanse likeur,
      een van de snelst in populariteit groeiende spirits van de wereld is.
                                                         

      Amarula is een zachte likeur gemaakt van de marula vrucht en verse room.
      Het drankje komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is de laatste jaren bezig
      de hele wereld te veroveren. In 2007 won Amarula de Trophy voor de beste likeur van de wereld tijdens de `International Wine and Spirits Competition`
      en in 2010 kreef het voor de vijfde keer op rij een gouden medaille voor
      `Best in Class` bij deze competitie. Nu heeft het merk besloten het drankje
      een nieuw uiterlijk te geven, een die wat meer eigentijds is maar wel ook
      goed de Afrikaanse afkomst laat zien.

      Tropisch
      De marula is het hoofdingrediënt voor deze cream likeur, een bijzondere
      vrucht die het drankje verrijkt met een heerlijke tropische smaak.
      Amarula kan gedronken worden als aperitief, het is goed te mixen in een cocktail of shooter maar is vooral lekker om van te genieten bij de koffie of als fris drankje on-the-rocks


      bron; telegraaf.nl


      Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
      Tags:likeur,cream likeur,Amurila,
      23-06-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken postelein met garnalen


      Roergebakken postelein met garnalen

      Het begin van de zomer daar is het posteleinseizoen.

       Voor 2 personen;

      500 gram postelein, 1 rode ui, gesnipperd
      150 gram garnalen, zonnebloemolie
      1 teen knoflook, lycheewijn (toko) of sherry

      © THINKSTOCK

       Bereiding;  
      Kijk de postelein na op wortels, modder en beestjes.
      Die zitten er ook wel in als het voorverpakt is, echt waar. Wassen dus.
      Mocht je lange stengels aantreffen, snij ze dan wat kleiner.
      Fruit de rode ui, en voeg dan de in plakjes gesneden knoflookteenje er bij.
      Bak de knoflook lichtbruin.

      Doe de garnalen erbij, bak ze en blus af met een scheutje lycheewijn of sherry.
      Voeg dan de postelein toe, en roerbak kort maar snel.
      Na een minuutje merk je dat de postelein begint in te storten, let goed
      op dat het niet te slap wordt.
      Het moet nog dat heerlijke friszure grondachtige smaakje hebben,
      en het knapperige, maar niet meer het echt rauwe.
      Wat kruiden zoals verse peper wat zeezout enz. Meteen opeten.


      Tallina van den Hoed
      bron; volkskrant.nl

      Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
      Tags:postelein, ui, garnalen, olie, look, lycheewijn,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde ananas met vanille-ijs en rode vruchten


          Gegrilde ananas met vanille-ijs en rode vruchten
           Een zomers nagerechtje in de tuin.

      • Voor 4 personen
      • 1 ananas, 4 eetlepels boter,40 g bruine suiker

      • 1 eetlepel kaneel, 4 vanillestokjes, 4 bollen vanille-ijs

      • 8 aardbeien of frambozen

        Gegrilde ananas met vanille-ijs en rode vruchten

      Bereiding

      Maak de ananas schoon. Snij de ananas in schijven.
      Meng de bruine suiker, de kaneel en de Solo in een schaal.
      Snij de vanillestokjes overlangs open, haal de zaadjes eruit en
      doe ze in de schaal.
      Voeg de ananas eraan toe en laat 1 uur staan.

      Grill de gemarineerde ananas enkele minuten op de barbecue.
      Serveer met een bolletje vanille-ijs en de rode vruchten


      bron; yunomi.be
       

      Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
      Tags:ananas, boter, suiker, kaneel, vanillestokjes, ijs, aardbeien, frambozen,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookpot van 425.000 euro is duurste ter wereld


      Kookpot van 425.000 euro is duurste ter wereld





      Voor de duurste kookpot ter wereld moet je in een warenhuis in de Chinese stad Changchun zijn. Voor 425.000 euro mag je deze kookpan de jouwe noemen. De Duiste fabrikant Fissler vervaardigde de handgrepen en het logo van het kleinood in puur goud, belegd met diamanten.

      Naast de pan, krijgt de koper een uitnodiging om met tien vrienden
      te gaan eten in een Europees Michelinrestaurant.
      De pan wordt bovendien met een Rolls Royce thuis bezorgd.

      (eb) Bron; hln.be

      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:Kookpot, Pan,
      22-06-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker zomers: een citroenkiwismoothie



      Lekker zomers: een citroenkiwismoothie

      In al zijn soorten en vormen is een smoothie simpelweg een mix van verschillende fruit en/of groenten, al dan niet aangevuld met yoghurt,
      room, melk, granen of zoetstoffen. 
      Een zomerdag vraagt om een verfrissend drankje. Negeer de cola en de nood aan ijsjes, en maak jezelf deze heerlijke verfrissende citroenkiwismoothie.

      Ingrediënten:
      2 kopjes druiven, Een halve citroen (gepeld)
      Een halve kiwi (gepeld),3 kopjes ijs

          

      En blenden maar!

      TIP: wie het te zuur vindt, kan spelen met de verhouding tussen druiven en citroensap. Vermijd suiker want zo vermijd je ook calorieën!


      bron; hln.be

      Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
      Tags:druiven, citroen, kiwi,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle Liana en Fabio



      Farfalle Liana en Fabio
      Een lekkere pasta boordevol groenten.

      voor vier personen:

      200 g farfalle, 1 rode ui (in kleine stukjes), 100g kleine trostomaatjes (in vier)
      100 g courgette (in reepjes), 10 g basilicumblaadjes (in fijne reepjes)
      1 dl extra vergine olijfolie, 160 g mascarpone
      40 g gevogeltebouillon (of water),4 eetlepels parmezaanschilfers
      peper en zout, 8 gefritureerde basilicumblaadjes


      Wim Daneels

      Hoe je het maakt:
      1. Sauteer de rode uitjes in een beetje olijfolie. Voeg de courgettestukjes toe.
      2. Laat dit even op hoog vuur goed stoven.
      Voeg de trostomaatjes, samen met de basilicum, toe.
      3. Voeg meteen de mascarpone toe, samen met de gevogeltebouillon en
      laat dit op een laag vuurtje kort reduceren.
      4. Kook de farfalle ondertussen 'al dente' in ruim en licht gezouten water
      (of bouillon).
      5. Schep ze voorzichtig uit het water en voeg ze toe aan de
      trostomaat-courgette-mascarponesaus.
      6. Leg de farfalle in een diep bordje en nappeer rondom nog wat extra stoofpotje van trostomaatjes en mascarpone.
      7. Bestrooi met de parmezaanschilfertjes en garneer met de gefriteerde basilicumblaadjes.
       

      Fabio Marangon
      cucinamarangon.com
      André Peetersbron; nieuwsblad.be


      Categorie:RESTAURANTS MET RECEPTEN
      Tags:Farfalla, ui, tomaten, courgette, basilicum, olijfolie, parmezaan, bouillon, marcarpone,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lightchips slechter voor lijn dan vetrijke snacks


      Lightchips slechter voor lijn dan vetrijke snacks


      Lightchips kunnen gewichtstoename stimuleren doordat ze het hongergevoel stimuleren, ontdekten Amerikaanse onderzoekers.

      De vorsers aan de universiteit Purdue zetten twee groepen ratten op een vetrijk en een vetarm dieet. De ene helft kreeg normale chips, de andere helft keen mengeling van vette en lightchips. De bewuste snacks werden gemaakt met olestra, een synthetische vetvervanger dat nul calorieën bevat en onverteerd door het lichaam gaat. 

      Meer vetweefsel
      Degenen die vetrijk aten kwamen meer bij en ontwikkelden meet vetweefsel wanneer ze de vetarme chips aten. Ze verloren ook geen extra gewicht wanneer ze geen snacks meer kregen. "Op basis van deze gegevens besluiten we dat een vet- en caloriearm dieet een betere strategie is om gewicht te verliezen dan om vetvervangers te gebruiken", aldus onderzoeker Swithers.

      Andere reactie
      Voeding met een zoete of vette smaak duiden op een grote hoeveelheid calorieën, dit maakt verschillende reacties in het lichaam los, waaronder speekselvorming en de vrijmaking van gelukshormonen. Vetvervangers kunnen de relatie storen tussen wat het lichaam verwacht, in dit geval een caloriebom, en ontvangt, de vetvervanger dus.

      Verrassend

      Professor Susan E. Swithers: "Ons onderzoek toont aan dat vetvervangers de mogelijkheid van het lichaam om eten op te nemen kan storen, wat kan leiden tot een inefficiënt verbruik van calorieën en dus gewichtstoename. Er is echter wel goed nieuws voor mensen die letten op wat ze eten, de ratten die weinig calorieën kregen, kwamen niet bij wanneer ze zowel normale als lightchips kregen." Het verrassende resultaat spreekt de veronderstelling tegen dat producten gemaakt met vetvervangers helpen af te vallen.

      Geen wondermiddel

      Uit vorige studies bleek al dat saccharine en andere kunstmatige zoetstoffen in dieetdranken ook gewichtstoename en de aanmaak van lichaamsvet kunnen stimuleren. Daarom raden experts aan om geen kunstmatige stoffen op te nemen wanneer je minder calorieën wil opnemen. Professor Swithers: "Er bestaat geen wondermiddel om af te vallen. Voeding die van nature vetarm is en weinig calorieën bevat kan beter zijn dan te vertrouwen op kunstmatige vervangmiddelen."


      (ep) bron; hln.be

      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:Lightchips,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediterrane griet


      Mediterrane griet  

      Een smaakvol visrecept vol groentjes

      Voor vier personen:

      - 10 tot 20 stukjes steranijs, 100 g extra vergine olijfolie
      - 4 stukken grietbotfilet van circa 200 g per portie, peper en zout
      - 2 baby-artisjokken, 2 babyvenkels, 10 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
      - 8 kleine aardappelen (in de schil), 2 granaatvormige babycourgettes
      - 8 babybospeentjes, 4 oranje babypaprika's-8 groene aspergepunten
      - 4 kerstomaatjes, 8 blaadjes basilicum, 8 gefritureerde selderijbladeren

       

      Wim Daneels

      Bereiding:
      1. Vijzel de steranijs in een 'morzel', vermeng met de olijfolie en laat minstens
      1 uur 'trekken' . (Makkelijker is alles te mixen in de keukenmachine).
      2. Kook de aardappeltjes in de schil in gezouten water 'al dente'. 'Schrik' ze
      af in koud water en halveer ze overlangs.
      3. Kook al de groenten, behalve de kerstomaatjes en de olijven, telkens apart, 'al dente' in zout water. Respecteer hun respectievelijke gaartijden. Schrik ze telkenmale goed af.
      4. Halveer de venkel en de courgette. Meng al deze babygroenten goed onder elkaar. Bak de aardappelen nog even op in wat olijfolie. Bak de groenten
      apart in een beetje olijfolie samen met de versnipperde basilicumblaadjes.
      5. Voeg de olijven en de kerstomaatjes toe en houd warm.
      6. Bak de grietbotfilets in olijfolie. Dresseer de aardappelschijfjes in het
      midden met de groentjes. Leg daarop de grietbot. Nappeer rondom met de steranijsolie en garneer met de gefrituurde selderijblaadjes.

      Fabio Marangon (50) is de chef van Cucinamarangon. Zijn Venetiaans geïnspireerde gerechten zijn fijn en puur. Hij geeft de Italiaanse keuken van 'la nonna' (grootmoeder)
      een eigentijdse versie.
      Cucinamarangon, Patersstraat 9, Turnhout, 014-42.43.81, www.cucinamarangon.co
      m


      André Peeters
      bron; nieuwsblad.be


      Categorie:RESTAURANTS MET RECEPTEN
      Tags:steranijs, olijfolie, grietbot,artisjokken, olijven, aardappel, courgette, wortel, paprika, asperges, tomaat, basilicum, selderij,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosbief met ratatouille



      Rosbief met ratatouille

      Schil de groenten en maak zeer fijne blokjes het zal zeker
      de smaak fijner en smakelijker maken.

      voor 4 à 6 personen

       1 kg rosbief, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper
      1 fijngesnipperde knoflookteen, 2 grofgesneden uien
      1 grote aubergines in blokjes, 1 rode paprika in stukjes
      1 grote courgette in stukjes, 5 tomaten, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn

                                               
                                                      Foto; vichte.be
      Bereidingswijze:
      Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180ºC.
      Verhit de olie in een braadslede of ovenvaste pan.
      Bak het vlees bruin. Bestrooi met zout en peper. Neem het uit de braadslede.

      Voeg aan het bakvet knoflook en ui toe. Bak 2 minuten.
      Voeg aubergine, paprika en courgette toe en roerbak enkele minuten mee.
      Voeg tijm en rozemarijn toe. Leg het vlees in de groenten.
      Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 20 a 25 minuten rosé.
      Zet de oven na 5 minuten op 175ºC. Bedruip zo af en toe met braadvocht.

      Neem het vlees uit de ratatouille, verpak het in folie en laat het vlees
      voor het aansnijden 10 minuten rusten.
      Breng de ratatouille op smaak met zout en peper.

      Tip; Indien je de ratatouille in een pan maakt laat dan de groentemengeling
      10 minuten stoven op een zeer zacht vuur.
      Roer niet te heftig, want het is niet de bedoeling dat je puree krijgt.


      bron; wijntop5.nl

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      Tags:rosbief, plijfolie, look, ui, aubergines, paprika, courgette, tomaten, tijm, rozemarijn,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in 't groen door Geert van Hecke

      • Paling in 't groen door Geert van Hecke

        voor 4 personen;
        800
        gr paling (reken 200 g per persoon)
        20 blaadjes jonge spinazie (als garnituur), scheutje olijfolie
        klontje boter, 200 g bloem, 1/2 venkel (met loof), 1 dl wijn
        peper en zout, een teentje look, sap van 1/2 citroen voor de palingkruiden 500 g kruiden: spinazie, peterselie, dragon, salie, basilicum
        munt, kervel, let op: de hoeveelheid dragon
        salie en munt mag maar vijfde zijn van de andere kruiden
      Bereiding;

      1 Verwijder indien nodig de haartjes die zich nog aan de gestroopte paling bevinden en verwijder ook het gestolde bloed door de paling onder stromend water te houden.
      2 Wentel de paling in de bloem. Bak de paling in de pan. Bak hem eerst in wat olijfolie en voeg nadien een klontje boter toe. Baktijd is ongeveer een kwartier, tot de paling krokant is. Snijd in mootjes.
      3 Gebruik de graten van de paling als basis voor een fumet: kook de graten in water en voeg er de witte wijn bij. Stoof de ui gaar in boter en pureer. Zeef de fumet, voeg de gepureerde ui en wat peper en zout toe zodat je een mooie saus bekomt.
      4 Leg de paling in de saus en laat een minuutje sudderen.
      5 Hak de groene kruiden fijn. Je kan de kruiden ook door de vleesmolen halen of, samen met wat jus van de paling door de blender. Je kan facultatief een teentje look toevoegen, maar stoof deze eerst lichtjes, gebruik het niet rauw.
      6 Blancheer de peterselie en de spinazie in een weinig water en voeg er nadien het rauwe mengsel van groene kruiden bij. Voeg het groene kruidenmengsel bij de paling en laat nog even sudderen. Let op: de groene kruiden mogen niet koken, anders verliezen ze hun mooie kleur.
      7 Snijd de venkel in julienne en meng met een fijn geperst teentje look, wat peper en zout, scheutje olijfolie en het citroensap.
      8 Leg de palingmootjes in het bord, schep er de groene kruidensaus over en werk af met een paar rauwe blaadjes jonge spinazie en een takje venkelloof dat lichtjes werd gefrituurd. Serveer met de rauwe en op smaak gebrachte julienne van venkel.


      chef; geert van hecke
      bron; ambianceonline.eu

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:paaling, spinazie, citroen, kruiden, look,
      21-06-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van maatjes, waterkers en radijs


      Salade van maatjes, waterkers en radijs
      met een dressing van appelcider

      Voor 4 personen:
      4 maatjes, in reepjes gesneden, 3 bosjes waterkers, 1 bosje radijs
      1 sjalot, fijngehakt, 1 handvol peterselie en bieslook, fijngehakt

      Dressing:
      4 el mayonaise, 1 tl graanmosterd, 1 tl appelcider, 2 el room

                                        

      Bereidingswijze

      Dressing: meng mosterd, appelcider en room met de mayonaise, zodat je een lopende dressing krijgt. Kruid met peper en zout.

      Was de waterkers en pluk de blaadjes. Snij de radijzen in plakjes en
      meng met de waterkers, sjalot, maatjes, fijngehakte peterselie en bieslook.
      Roer er voorzichtig de dressing door en kruid naar smaak met peper en zout.


      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
      Tags:haring, maatjes, waterkers, radijs, sjalot, peterselie, bieslook, mayonaise, mosterd, appelcider, room,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!