Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
01-09-2011
Zomerse radijssla met groene kruiden
Zomerse radijssla met groene kruiden
3 bosjes radijs, 1 el fijngesneden peterselie 1 el versnipperde bieslook, 1 el gehakte kervel 1/2 tl fijngesneden dragonblaadjes, 6 el ricotta 1 tl citroensap, enkele druppels worcestersaus
Bereidingswijze
Haal het groen van de radijzen. Was de radijzen en snij in plakjes. Meng de ricotta met de tuinkruiden en breng op smaak met citroensap, worcestersaus, peper en zout. Meng alles al kloppend en voeg de radijzen toe.
Zet de sla een half uurtje in de koelkast en dien op.
Tip: Spoel radijzen kort onder water. Laat ze niet in water staan want dan verliezen de knolletjes kraak en smaak.
Nodig voor 4 tot 6: 500 g tofoe, 500 g paddestoelen, 6 sjalotten 2,5 dl groentebouillon*, 50 g sesamolie, 60 g meel: 75% 3 dl sojamelk (natuur), wit zeezout, shoyu
Bereidingswijze
Snij de paddestoelen in schijfjes, de tofoe in blokjes van 1,5 cm en hak de sjalotten fijn. Sauteer de paddestoelen in olie en voeg na 1 minuut zeezout toe. Hou het vuur hoog wanneer het vocht uit de paddestoelen vrijkomt. Voeg nog 1 koffielepel shoyu toe. Leg de fijngehakte sjalotten op de paddestoelen en overgiet met 2,5 dl groentebouillon. Laat 15 minuten onder gesloten deksel koken. Leg de tofoeblokjes bovenop de sjalotten en laat de tofoe 5 minuten mee koken.
Maak in een pannetje op matig vuur een blanke roux van de olie met meel. Voeg de sojamelk al roerend toe plus het resterende vocht van het paddestoelen-tofoemengsel. Breng de saus op smaak met zeezout en eventueel shoyu. Voeg als de saus niet vloeibaar genoeg is wat sojamelk toe. Laat nog even doorkoken en roer ten slotte de saus onder het tofoemengsel. Controleer de smaak. Serveer eventueel met een bolletje rijst en gesauteerde of geblancheerde groene bladgroenten.
Groentebouillon: week 3 cm kombu (zeegroente) 5 minuten in 4 dl koud water en voeg ½ ui , ½ wortel, ½ tak selder, ¼ knolselder in blokjes gesneden en een kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm en laurier) toe. Breng aan de kook, haal de kombu eruit. Voeg na 15 minuten 1 theelepel zeezout toe en laat nog 5 minuten doorkoken. Zeef de bouillon.
Ontvel de vis. Snij de filets in reepjes en leg in een schaal. Kruid met zout en peper. Meng het sap van de sinaasappel en van de citroen en giet over de vis. Laat vijf minuten rusten. Giet nog 1/2 kopje zachte olijfolie over de vis. Laat 1 uur marineren.
Gaar de aubergines gedurende 1 uur in de oven op 250°C. Haal het vruchtvlees uit en meng met zout, olijfolie, in stukjes gesneden kerstomaten en versneden basilicum.
Zeef de marinade en klop op. Leg een laagje gemarineerde zeebaars in de borden. Verdeel hierover de auberginepuree en breng nog een laagje zeebaars aan. Versier met basilicum. Giet wat marinade uit rond de vis.
Verwarmend soepje: Champignon-schorsenerensoep met tijm
Nodig:
500 g schorseneren, 400 g parijse champignons, 2 kleine uien, 1 wit van prei, 1 l gevogeltebouillon, 1 eetl bloem, 8 takjes tijm, 30 cl witte wijn, 120 g mascarpone, peper van de molen, zeezout, 4 eetl goede olijfolie.
Bereiding :
1 Spoel het zand van de schorseneren af en schil ze. Snijd de schorseneren in kleine stukjes en bewaar ze in een schaal koud water met wat citroensap of een scheutje azijn zodat ze niet verkleuren.
2 Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
3 Pel de uien en snijd de uien in fijne ringen, maak de prei schoon en snijd de prei eveneens in fijne ringen.
4 Neem een grote pot en stoof hierin de prei en de ui glazig met 2 à 3 eetlepels olijfolie, voeg de champignons en witte wijn toe en plaats een deksel op de pot. Laat 10 minuten zachtjes zweten en bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg vervolgens de gevogeltebouillon en 3/4 van de schorseneren toe.
5 Bind de takjes tijm op met wat keukentouw en doe dit bij de soep. Laat de soep ongeveer 25 minuten zachtjes trekken en gaar intussen de rest van schorseneren in kokend gezouten water. Giet af en houd ze warm met een scheutje olijfolie erbij, kruid met peper van de molen.
6 Verwijder de tijm en mix de soep grondig, doe de soep door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout.
7 Verdeel de hete champignon-schorsenerensoep over 4 soepkommen en schik er de warme schorseneren in, overgiet de schorseneren telkens met wat losgeklopte mascarpone en druppel wat olijfolie in de soep. Werk af met wat geritste verse tijm en dien meteen op.
Het gaat hier om de saus. Zon saus waar je lekkere stukken vers zuurdesemspeltbrood door haalt. Zon saus maken moet je met liefde, warmte en aandacht doen. Of met zn tweeën een varkenshaasje delen.
Voor 4 personen:
2 varkenshazen in plakjes van 1 centimeter dik
2 eetl goeie boter, 3 eetl verse salie blaadjes
1 volle theel citroenrasp, 1 glas droge witte wijn
Smelt de boter rustig in een koekenpan en doe er de salie en de citroenrasp bij. Langzaam, laat de smaken in elkaar trekken. Dan, ja, vuur hoog en de plakjes heel even aan iedere kant door de hete boter halen.
Klaar, haal ze er uit, leg op een warme schaal en blus de boter meteen met de wijn. Haal de salie er nu uit, want anders gaat die te sterk smaken. Maak de maïzena aan met nog wat witte wijn en doe die bij de saus. Laat iets indikken. Roer de eidooier ook met witte wijn los.
Haal de pan van het vuur en klop het eigeel onder de botersaus. Dan de ( fijngehakte) kappertjes erbij. Nog even proeven, wat zout, wat peper? Giet de saus over het vlees.
Mango! er ligt er nog een in mijn koelkast. Mango inspireerde tot het weer eens maken van een van mijn lekkerste recepten. Uit China. Snel klaar en heerlijk met mie of rijst.
Voor 3 a 4 personen:
400 gr. rundvleesreepjes, ½ eetl. vers fijngesneden gember,
1 grote rijpe mango, in blokjes, 2 lente-uitjes,
1 rode peper, in dunne streepjes. Voor de marinade:
Meng de ingrediënten voor de marinade en laat het rundvlees er ong.twee uur in staan. Je hoeft er geen dure biefstuk voor te nemen, rundvleesreepjes zijn ook al goed. Ja, en ossenhaas is nog lekkerder.
Laat het vlees uitlekken en bewaar de marinade. Wok op hoog vuur, zonnebloemolie erin, wacht tot die bijna dampt, nu het vlees er snel doorheen scheppen. Direct de gember erbij. Meteen er weer uit als het vlees bruin is.
Nu de mango erbij en de marinade. En daarin komt dan weer het vlees samen met de lenteui en de rode peper. Even omscheppen nog.
2 bosjes notensla (rucola), 60 g geraspte kaas,2 eierdooiers,
200 g harde bloem (pastabloem type 00),30 g boter,
peper en zout, 1 tl citroensap.
Bereiding;<20+5min. Plet de gekookte aardappelen en maak aan met de eierdooiers, peper, zout en bloem. Kneed het mengsel kort, zodat de gnocchi niet te taai en elastisch worden. - Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg erop uit tot 2 cm dik. Snijd in blokjes van ongeveer anderhalve centimeter en druk er met een vork een motief in. Dit motief zorgt ervoor dat de saus beter rond de pasta blijft hangen. - Spoel de rucola en stoof kort in hete boter, breng op smaak met zout en een theelepel citroensap. Zet ondertussen de tomatensaus op een zacht vuurtje. - Breng een ruime pot water aan de kook met een snuif zout en kook de gnocchi 1 à 2 minuten. Wanneer ze komen bovendrijven, zijn ze klaar. - Meng de gnocchi onder de warme tomatensaus met de rucola. Serveer in diepe borden en strooi er de geraspte kaas over.
Voor 4 personen; 8 tassen espressokoffie of sterke versgezette koffie 1 mespunt gemalen gember, 200 ml gecondenseerde melk versgeraspte nootmuskaat, 4 mooie glazen gevuld met ijsblokjes
Bereiding 1 Doe de koffie in een grote maatbeker of in een blender. 2 Giet de gecondenseerde melk bij de koffie en bestrooi met de gemalen gember en een weinig nootmuskaat. Mix alles schuimig en giet onmiddellijk in de met ijs gevulde glazen. 3 Rasp nog wat nootmuskaat op de ijskoffie en dien meteen op !
bron; skynet.be
Weetje; De grootste koffiedrinkers ter wereld zijn de Scandinaviërs, met gemiddeld 26 pond koffie per persoon, per jaar.
Voor 4 personen: 1 ui, 1/2 aubergine, 1/2 courgette, 1 rode paprika, 2 el olijfolie 1 laurierblaadje, 1/2 tl Provençaalse kruiden, 2 tomaten 4 el volkoren broodkruim, 1 el sesamzaad, 1/2 kg kipfilets 1 losgeklopt ei, 2 el olijfolie, peper en zeezout
Voor de puree: 1/2 kg krielaardappelen, olijfolie, citroensap 1 tl fijngehakt bieslook, peper en zeezout
Bereidingswijze;< 40 min.
Snipper de ui en snij de aubergine, courgette en paprika in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de groenten en kruiden toe. Laat stoven op een matig vuur. Dompel de tomaten in kokend water en verwijder het vel en de pitten. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Kruid met peper en zout en laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af, doe ze weer in de pan en laat enkele minuten drogen. Prak de aardappelen grof en voeg een scheutje olijfolie en een kneepje citroensap toe. Kruid met bieslook, peper en zout. Meng het broodkruim en het sesamzaad, en kruid met peper en zout.
Snij de kipfilets schuin in dunne repen en haal ze door het ei. Paneer de kip met het broodkruim en bak in de olijfolie goudbruin en krokant. Laat de kip uitlekken op keukenpapier alvorens op te dienen met de ratatouille en puree.
Simple Fruit, een confituur in een knijpfles, wint de prijs voor meest innovatieve voedingsproduct.
De ambachtelijke confiturier Belberry won de Golden Gondola award voor zijn product Simple Fruit. De confituur in een handige knijpfles werd door de vakjury uitgeroepen als meest innovatieve voedingsproduct. Door de gebruiksvriendelijke verpakking kan de jam ook gemakkelijk gebruikt worden door kinderen. Belberry wil op die manier jongeren aansporen om van gezonde voeding te genieten. In 2008 ontving de producent uit Kortrijk al een Golden Tavola award voor zijn ruim assortiment aan fruitazijnen.
Simple Fruit is verkrijgbaar in drie smaken: aardbei, framboos en abrikoos.
Voor 4 personen: 4 Tomaten, 100 g erwten, 75 g snelkookrijst, 1 ui, 75 g champignons 2 el olijfolie, 50 g gekookte hamreepjes, 75 g maïskorrels 2 el geroosterde cashewnoten, 4 zongedroogde tomaten in olie 100 g passata, 1 tl balsamicoazijn, peper en zeezout
Bereidingswijze;< 40 min. Snij een 'hoedje' van de tomaten en lepel er het vruchtvlees uit. Laat de tomaten omgekeerd uitlekken op keukenpapier en bewaar het vruchtvlees voor de saus. Blancheer de erwten in ongezouten water. Kook de rijst gaar in gezouten water.
Snij een halve ui en de champignons in blokjes en stoof in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de ham toe en laat even meestoven. Laat de rijst uitlekken en meng met de erwten, maïs en groenten uit de pan. Dep de zongedroogde tomaten droog en snij in kleine stukjes. Voeg toe aan de rijst met de cashewnoten.
Vul de tomaten met de rijst en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Hou de resterende rijst warm. Snipper intussen de andere halve ui en fruit in de rest van de olijfolie. Voeg de tomatenpulp, passata en enkele druppels balsamicoazijn toe en laat even stoven.
Serveer de gevulde tomaten met de tomatensaus, de rest van de rijst en gestoomde (groene) groenten naar keuze.
Heb jij ook wel eens problemen met het vlekkeloos eten van spaghetti? Dankzij een speciaal ontworpen spaghettivork behoren die problemen vanaf nu tot het verleden.
Peter Goossens ligt nu ook met een eigen wijngamma in de winkelrekken. 4 wijntjes worden door de topchef aangeprezen.
U kunt er niet naast kijken: de eerste wijnen van Peter Goossens worden geflankeerd door een grote foto van de chef. Diens handtekening op het etiket moet de echtheid van de flessen garanderen. In het assortiment Goossens-wijnen vind je een rosé, een rode wijn en twee witte wijnen.
Het initiatief gaat uit van de kookzender Njam!, die later ook nog andere producten (al dan niet van andere topchefs) wil lanceren. Voor een fles Peter Goossens-wijn tel je 6,84 euro neer.
Beeld: Photonews bron; gva.be
Categorie:WIJN & WIJNWEETJES Tags:Wijn, Peter Goossens,
'North Sea Life' brengt levende garnalen op de markt
'North Sea Life' brengt levende garnalen op de markt
Decennia lang al worden levende kreeften en langoustines levend bewaard en net voor het serveren bereid. Sinds kort kunnen toprestaurants ook levende garnalen gebruiken bij het bereiden van hun gerechten. Traditioneel worden grijze garnalen op zee of zodra ze aan land komen gekookt.
De chefs Filip Claeys en Rudi Van Beylen brengen, samen met de Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie (VSVC), vanaf half augustus levende grijze garnalen op de markt onder het kwaliteitslabel 'North Sea Life'. Voor de logistieke ondersteuning ging het duo in zee met een kreeftenspecialist.
Volgens Claeys is het niet wreed om de diertjes levend te bereiden. "Ik bak ze vooral in olie in een hete pan. Die heeft zeker een temperatuur van 100 graden. Het duurt 2 à 3 seconden voordat ze dood zijn. Mosselen vliegen ook levend in de pot. En oesters. Die eten we zelfs levend op."
Beelden: Photonews bron; gva.be
Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES, Tags:Garnalen,
Garnalenbisque met bieslook
Garnalenbisque met bieslook
Voor 4 personen;
500 g ongepelde grijze garnalen, 1,5 l visfumet, 1 ui, 1 wortel 1 sjalot, 2 tenen knoflook, 1,5 eetlepels tomatenpuree, 2 tomaten 2 eetlepels bloem, 1 glas droge witte wijn, een scheut cognac een scheut arachideolie, kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier) bieslook, boter, peper en zout
Bereidingswijze : ( + 45 minuten)
Pel de garnalen. Verhit arachideolie in een pan en fruit er de garnalenschalen in. Giet de olie weg en voeg een klont boter toe aan de schalen.
Snijd de groenten fijn en voeg eveneens toe aan de pan. Laat 2 min. zacht stoven. Blus met de cognac en flambeer.
Voeg de tomatenpuree en grofgehakte tomaten toe. Laat nog 2 min. stoven.
Bestrooi met de bloem, meng goed en laat even drogen op het vuur. Blus met de witte wijn en bevochtig met de visfumet. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje en breng al roerend aan de kook.
Laat 30 min. zacht koken en giet nadien door een fijne zeef. Schep in vier borden en werk af met de gepelde garnalen en bieslook.
Tip : Kreeftenbisque wordt bereid met kreeft en kreeftenschalen, langoustinebisque met langoustines enzovoort. Door de schalen te flamberen, worden deze brozer en geven ze hun aromas beter vrij.
2 rode paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes
4 grote rijpe tomaten, grof gehakt, 250ml zure room
Bereidingswijze;
Wrijf de stukken kip in met het zout. Verhit de olie en boter in een grote pan met dikke bodem en bak de kip een paar minuten. Haal de kip uit de pan en zet aan de kant.
Gebruik dezelfde pan, voeg de uien en de knoflook toe voor ongeveer vijf minuten. Voeg de zoete en hete paprika, dan de bloem toe en roer om zorg er voor niets te verbranden.
Voeg er de bouillon bij en roer. Leg de stukken kip in de pan, toevoegen van een beetje meer boillon als het mengsel te droog lijkt.
Voeg de helft van de gehakte peterselie er bij en breng aan de kook. Voeg de reepjes rode peper toe, zet het vuur lager en laat gedurende 10 minuten. Roer de tomaten er door en laat zachtjes pruttelen gedurende ongeveer een uur.
Als de kip gaar is, haal de pan van het vuur. Roer er de zure room en de rest van de peterselie bij. Controleer de smaak en serveer.bron; bbc.co.uk
Voor 4 personen; 1,5 dl appelsap, geraspte schil en sap van ½ citroen 2 el bruine suiker, 2 grannysmithappels, 1 tl fijngehakte tijm 1 tl vijgenmosterd (of andere vruchtenmosterd, bijv. cassis) 1-2 el ciderazijn, 1 el suiker, 1 el boter, 4 el walnoten 200 g gemengde salade, bijv. frisée, radicchio, witloof 4 el witte balsamicoazijn, 4 el walnotenolie, 1 tl honing 250 g gerookte eendenborst, in dunne plakjes gesneden peper van de molen en zout
Bereidingswijze
Breng het appelsap aan de kook met de citroenschil, het sap en de bruine suiker. Laat met de helft inkoken. Schil en snij de appels intussen in vieren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng deze met het ingekookte appelsap, neem van het vuur, voeg de tijm toe en laat afkoelen tot lauw. Breng op smaak met de vijgenmosterd en ciderazijn.
Smelt de suiker en boter in een pan en laat licht karamelliseren. Wentel er de walnoten in en laat afkoelen op bakpapier. Hak de walnoten nadien grof. Kruid licht met zout. Was de sla, laat goed uitlekken en trek in stukjes. Maak een vinaigrette met de balsamicoazijn, walnotenolie en honing. Breng op smaak met zout.
Maak 4 torentjes met de appelcompote en eendenborst. Strooi er de walnoten over. Maak de salade aan met de vinaigrette en schik rond de torentjes. Geef er wit brood bij.
Tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken
Tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken
Na de uitspattingen van de moleculaire keuken zijn koks op zoek naar vaste grond onder de voeten en grijpen ze terug naar traditionele waarden. Hierbij tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken.
Karmeliet
Als het aan de bescheiden Geert Van Hecke zou liggen dan zou hij uitsluitend klassiek koken met smaakbommen als makreel, zee-egel, buikspek van varken, gevogelte, truffel, enzovoort. Karmeliet, Langestraat 19, 8000 Brugge. Tel. 050/33 82 59. Zondag en maandag gesloten.
Arenberg
Zeventiende-eeuwse herenhoeve met baas Lieven Demeestere als ervaren stielman aan het fornuis. Arenberg, Kapeldreef 46, 3001 Heverlee. Tel. 016/224775. Maandag, woensdagavond en zondag gesloten.
Les Brigittines Aux Marchés de la Chapelle
Vlaming Dirk Myny is eigenaar en chef-kok. Hij werd gevormd door Eddie Van Maele en Guy Van Cauteren. Hij komt op voor lekkernijen uit de terroirkeuken, zoals varkenspoot met kappertjes, augurken, hardgekookt ei, of kalfswangen in een frisse jus met roze peper en pompelmoes en opgediend met pommes dauphines. Les Brigittines, Kapellemarkt 5, 1000 Brussel. Tel. 02/512 68 91. Zaterdagmiddag en zondag gesloten.
Ecailler du Palais Royal
Te vinden in een zeventiende-eeuws huis tussen de antiekzaken aan de voet van de Zavelkerk. De sfeer is die van een Engelse gentlemen club. Baas en chef-kok Richard Hahn brengt visbereidingen uit de traditionele Franse feestkeuken. De producten zijn van onberispelijke hoedanigheid. Ecailler du Palais Royal, Bodenbroekstraat 18, 1000 Brussel. Tel. 02/512 87 51. www.lecaillerdupalaisroyal.be Zondag gesloten.
t Fornuis
Dinosaurus Johan Segers bewijst al enkele decennia dat alles draait rond eerlijke producten. Hij blijft de regels uit de klassieke keuken trouw en heeft een boontje voor orgaanvlees en vergeten groenten. t Fornuis, Reyndersstraat 24, 2000 Antwerpen. Tel. 03/233 62 70. Zaterdag en zondag gesloten.
Hof ter Eycken
Eigenaar en chef-kok Philippe Vanheule heeft beide voetjes op de grond. Hij laat zich inspireren door al wat bloeit en boeit in eigen moestuin. Het restaurant is een idyllisch gelegen oude stoeterij in het hartje van het Pajottenland. Hof ter Eycken, Aalstersesteenweg 298, 9400 Ninove. Tel. 054/33 70 81. Dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag gesloten.
De Pastorie
Carl Wens was de poulain van Pierre Wynants toen hij nog in de Comme chez Soi werkte. Zijn restaurant is ondergebracht in een zeventiende-eeuwse pastorie met paradijselijk terras en zicht op de goed onderhouden pastoorstuin. De Pastorie, Plaats 2, 2460 Lichtaart. Tel. 014/55 77 86. Maandag en dinsdag gesloten.
Slagmolen
Hedendaagse klassieke keuken met topproducten, wars van culinaire trends. Eigenaar en chef-kok Bert Meeuwis ontwikkelde een eigen stijl en dat is te nemen of te laten. Slagmolen, Molenweg 177, 3660 Opglabbeek. Tel. 089/85 48 88. Dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag gesloten.
Villa Lorraine
Dit oude huis kreeg vers bloed van Serge Litvine. Deze zakenman van Russische oorsprong injecteerde onlangs de nodige middelen. Het restaurant dateert uit 1953 en beleefde hoogdagen onder Marcel Kreutsch. Vandaag heeft Patrick Vandecasserie de leiding over de keuken en kan men kiezen tussen het gastronomische eethuis of de laagdrempelige formule van Diptyque. Villa Lorraine, Diesdellelaan 75, 1000 Brussel. Tel. 02/374 31 63. Zondag en maandag gesloten.
Molenberg
Filip Bogaert gaat in alle stilte voort op de manier zoals hij dat heeft geleerd in al die jaren dat hij de trouwe rechterhand was van Pierre Wynants. De voormalige molenaarshoeve ligt aan de Stijn Streuvelsroute. Molenberg, Kwadepoelstraat 510, 8550 Zwevegem. Tel. 056/75 93 97. Maandagavond, woensdag, zaterdagmiddag en zondagavond gesloten.
Pieter van Doveren bron; knackweekend.rnews.be
Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN Tags:Karmeliet, Arenberg, Les Brigittines, Ecailler du Palais Royal, ’t Fornuis, Hof ter Eycken, De Pastorie, Slagmolen, Villa Lorraine, Molenberg,
Cupcakes met slagroom en viooltjes
Cupcakes met slagroom en viooltjes
Voor 12 stuks: Voor het deeg: 150 g frambozen, 250 g bloem, 2 1/2 tl bakpoeder 1/2 tl bicarbonaat, 1 ei, 100 g suiker 80 ml plantaardige olie, 150 g room, 120 g karnemelk
Decoratie: 12 papieren bakvormen, 200 g room 1 el poedersuiker, 12 suikerviooltjes
Bereidingswijze
Was de frambozen, laat uitlekken en dep.
Voor het deeg: klop suiker, olie, room en karnemelk en ei door elkaar. Meng bloem, bakpoeder en bicarbonaat en klop snel door de eiermassa, tot de droge ingrediënten vochtig zijn.
Leg papieren bakvormen in een muffinbakplaat. Verdeel de frambozen over de vormen. Vul de vormen met het deeg en bak in een voorverwamde oven (180°C warmelucht) ongeveer 25-30min. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Decoratie: klop de room stijf en gebruik een spuitzak met gekartelde spuitmond om de room op de cupcakes te spuiten. Werk elke cupcake af met een viooltje.