Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    07-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozzarella-pastasalade met spekjes


    Mozzarella-pastasalade met spekjes

    4 personen;
    300 g penne (pasta), 200g mozzarella, 5 trostomaten,
    1 avocado, 1 el olijfolie, a 250 g magere spekreepjes, 1 tl tijm 15 g.
     
                   
                    

    Bereiden;

    1. Kook de penne in ruim water met wat zout volgens de aan-wijzingen op de verpakking. Snijd de mozzarella en de tomaten in plakjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in partjes.

    2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Neem de pan van het vuur, roer de tijm door de spekreepjes en breng op smaak met peper.

    3. Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder stromend water koud. Laat goed uitlekken. Verdeel de pasta met de mozzarella, de tomaten en de avocado over 4 borden. Strooi er de spekreepjes over en serveer.

    Tip;

    Verdeel eerst 75g rucola over de borden en dan pas de mozzarella, de tomaten en de avocado.
    Giet over de gevulde borden nog enkele  druppels goede olijfolie, citroensap en knoflookpoeder.

    bron; ah.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    15-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastaschotel met broccoli en bloemkool


    Pasta - Pastaschotel met broccoli en bloemkool


    Pasta en broccoli is een lekkere combinatie maar, doe er bloemkool,
    ansjovis, tomaten en olijven bij en je voelt je meteen in Italië.
    Zet de schotel op tafel en proef hoe eenvoudig lekker eten kan zijn.


    2 pers;
    1/2 kleine broccoli, in roosjes verdeeld, 1/4 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld, groentebouillon, 160 g pasta-farfalle, 1 el tomatenpassata, 
    1 el groene olijven zonder pit, in 2 gesneden, 10 ansjovisfiletjes (op olie), olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngesnipperd, 1 kleine ui, fijngesnipperd,
    1 stukje (ca. 2 cm) verse chilipeper, ontpit en fijngesnipperd,
    2 el parmezaanse kaas, geraspt, 1 el paneermeel.
     
                                 1


    Bereiding:
    Kook de broccoli en bloemkool beetgaar in groentebouillon (de groenten moeten onderstaan). Giet af  en bewaar het vocht, spoel af met fris water. Zet apart. Meng de kaas met het paneermeel.
    Bak de ui, knoflook en chilipeper enkel minuten aan in een scheutje olijfolie. Doe er de ansjovis bij en laat deze smelten.
    Voeg de passata toe samen met 2 el groentenkookvocht en roer de saus even om, doe er als ze te dik is nog wat groentenkookvocht bij.

    Doe de groenten en de olijven bij de saus en laat op een laag vuurtje even doorwarmen.
    Kook de pasta beetgaar (tijd zie verpakking) met een scheutje olie. Giet af, spoel even om onder stromend warm water en laat uitlekken.

    Doe de pasta bij de saus, roer goed om en doe alles in een ovenschaal. Bestrooi met gemalen kaas en zet ca. 10 a 15 min. onder de grill.
     
     
    bron; detafelvantine.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    09-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met rucolasalade

    Spaghetti met rucolasalade

    300 g spaghetti, 300 g rundergehakt, 2 uien, fijngesnipperd,
    1 pot of verse pastasaus kruiden, 150g rucola slamelange ,
    1 courgette, in reepjes snijden, 75 ml sladressing, 1el balsamico.

    Bereiden;              

    1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en vang het kookvocht op. Verhit een braadpan zonder boter of olie en bak het gehakt in ca. 4 min. rul en bruin. Voeg de helft van de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus en 150 ml kookvocht van de spaghetti toe. Stoof 5 min. met de deksel op de pan.

    2. Meng de rucola slamelange met de courgette en de rest van de ui. Schep op het laatst de sladressing erdoor. 3. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden. Schep er de gehaktsaus over. Serveer met de rucolasalade en enkele druppels balsamico.

    bron; ah.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    16-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met gerookte zalm



    Pastasalade met gerookte zalm

    nodig 4 pers;

    200 g gerookte zalm, 150 g eierpasta, 4 eieren,
    5 el (walnoot)olie, ½ dl melk, 2 lente-uitjes,
    sap van halve citroen, 1 el geraspte mierikswortel,
    3 el bieslook (fijngeknipt), 75 g gepelde walnoten (grof gehakt),
    75 g waterkers of veldsla, zout en peper
     

                 Pastasalade met gerookte zalm

    Bereiding;

    Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Klop de eieren los met melk en zout en peper naar smaak. Verwarm 1 eetlepel (walnoot)olie in een steelpan en schenk het eimengsel erbij. Verwarm het ei al roerende tot het begint te stollen en rul wordt.

    Snijd de zalm in brede repen en de lente-ui in kleine ringetjes. Klop in een slakom het citroensap met 4 eetlepels (walnoot)olie, mierikswortel, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing. Giet de pasta af en schep de pasta direct met het roerei en de helft van de zalm en walnoten door de dressing.

    Verdeel de waterkers of veldsla over vier borden en schep de pastasalade erop. Verdeel de lente-uitjes en de rest van de zalm en walnoten erover.
    Lekker met vers geroosterd brood.

    Tip; kan ook met gerookte Forel of gerookte Paling.

    visrecepten.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika's met macaroni op Italiaanse wijze



                    Paprika's met macaroni op Italiaanse wijze

    Benodigdheden voor 4 pers:
    3 paprika's, 400 gram macaroni, 35 ml Italiaanse olie, 4 vleestomaten,
    250 gram geraspte oude kaas, basilicum, oregano, peterselie,


                             


    Maak de paprika's schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit een wok of pan of wok droog op het vuur.

    Voeg zodra de pan heet is de olie toe. Roerbak de paprika 2-3 minuten. Ontvel eventueel de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de paprika's. Roerbak tot ze beetgaar zijn.

    Serveer het paprikamengsel over de gekookte pasta en bestrooi deze royaal met de geraspte kaas. Knip de verse basilicum, oregano of peterselie en strooi volgens smaak er overheen.

    bron;colourfultaste.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    12-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met vis, garnalen en broccoli


    Pasta met vis, garnalen en broccoli

    Ingrediënten voor 4 pers;

    300 g pasta schelpjes (biologisch), 1 boillonblokje, 600 g broccoli,
    in kleine roosjes en stelen in blokjes,
    2 el olie, 2 uien, fijngesnipperd,
    250 g tilapiafilet  of (diepvries), ontdooid en in stukjes, 1 zakje mix
    voor pasta carbonara,
    500 ml melk, 100 g jumbogarnalen.
     



    Bereiden;
    1 Kook de pastaschelpjes in ruim kokend water(met een boillonblokje) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli de laatste 5 min. mee. Verhit de olie in een wok of andere pan en fruit de uisnippers goudbruin. Schep de stukjes tilapia erbij.

    2 Bereid de mix voor pasta carbonara met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het mengsel bij de vis met uien in de pan. Breng het al roerend aan de kook en kook de saus 2-3 min. door. 3 Giet de pastaschelpjes en broccoli af en schep deze met de jumbogarnalen bij de vissaus in de pan. Warm nog even door en breng op smaak met peper. Serveer het gerecht in 4 borden.

    bron; ah.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    03-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta; Basic Spaghetti




    Pasta - Basic Spaghetti


     Ik at hem in Parma op het terras van een kleine osteria terwijl de
    zwaluwen luid kwetterend scheervluchten door de straat maakten.

    Snel iets lekkers eten? dit een prima gerecht.
     Basic qua saus, en ongelooflijk lekker.




    Ingrediënten (2 pers):
     
    4 tomaten, zonder vel en pitjes in groote stukjes gesneden
    2 el olijfolie
    1/4 rood pepertje, fijngesnipperd (of 1 el paprikapoeder)
    1 el tomatenpuree
    4 ansjovisfiletjes fijngesneden of ansjopasta.  
    1 teentje knoflook, fijngesneden
    6 blaadjes basilicum, fijngesnipperd
    200 g spaghetti  
    zout & versgemalen peper
    geraspte parmezaanse kaas (naar eigen smaak aanpassen)

    Bereiding:
    Doe de stukken tomaat samen met de tomatenpuree, pepertje en knoflook in een pan en laat op een zacht vuurtje sudderen tot de tomaten uit elkaar vallen.Voeg als er teveel vocht verdampt, een scheutje water toe voegen.
    Laat de ansjovis smelten in de saus, doe er de basilicum bij en kruid met peper en zout. Laat de saus goed warmen.

    Kook de spaghetti beetgaar (tijd zie verpakking) in een grote pan met water met een scheutje olie. Giet af, spoel even om onder stromend warm water en laat goed uitlekken.

    Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep er de warme saus over. Serveer en bestrooi met de gemalen kaas of geef er een schaaltje apart bij.

    Tip; 1 of 2 boillonblokjes aan het water toevoegen geeft veel smaak
    aan de spaghetti.

    bron; detafelvantine.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    15-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta; Penne all'˜amatriciana (Penne met spek en tomaten)



    Pasta; Penne all‘amatriciana
    (Penne met spek en tomaten)




     Ingrediënten voor 4 pers;

    500 g penne
    8 tomaten
    2 el tomatenpuree
    150 g spek, in fijne reepjes
    1 teentje knoflook
    1 Spaans pepertje 
    1 el olie
    50 ml groentebouillon

    Bereidingswijze;

    Breng 2 liter gezouten water aan de kook met 1 eetlepel olie en 2 blokjes groentenbouillon erbij. Kook de pasta al dente. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snij in blokjes. Was het Spaanse pepertje en snij het in de lengte open. Verwijder de zaden en de witte zaadlijst. Snij in fijne ringetjes.

    Hak de knoflook fijn en fruit in de olie. Voeg het spek toe en vervolgens de tomaten, de tomatenpuree en het Spaanse pepertje. Laat enkele minuten bakken. Voeg de bouillon toe en kruid met peper, zout en de. Laat 5 à 10 minuten sudderen. Meng de saus door de pasta en dien op.
     
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met artisjokken, olijven en mozzarella



    Pastasalade met artisjokken, olijven en mozzarella





    Ingrediënten voor vier pers.;


    350 g penne
    80 g gedroogde tomaten in olie
    200 g buffelmozzarella
    100 g zwarte olijven
    4 artisjokharten (uit blik)
    1 grote rode ui
    5 à 10 basilicumblaadjes, fijngesneden
    2 à 3 el knoflookolie
    5 el witte balsamicoazijn

    Bereidingswijze;

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Laat uitlekken en laat vervolgens schrikken onder koud water. Hou opzij in een vergiet.

    Snij de gedroogde tomaten klein (hou 1 eetlepel van de olie opzij voor de saus). Snij ook de artisjokharten en de mozzarella in stukjes. Pel de ui, snij in tweeën en vervolgens in fijne ringen. Blancheer snel even in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat uitlekken.

    Meng alle ingrediënten. Voeg de knoflookolie, de olie van de gedroogde tomaten en de azijn toe. Kruid met peper en zout. Verdeel over diepe borden. Serveer met verse ciabatta.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    12-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met bloemkool, krenten en parmezaan



                  Macaroni met bloemkool, krenten en parmezaan 


                          

    Ingrediënten; Voor 4 personen:
    1 kleine bloemkool
    400 g macaroni
    50 g krenten
    80 g parmezaan
    2 à 3 el olie
    1 kl kerrie
    4 el pijnboompitten

    Bereidingswijze;

    Was de bloemkool. Kook gaar in gezouten water. Kook de pasta al dente.
    Meng de parmezaan met de kerrie. Roer de mengeling door de in roosjes gesneden bloemkool. Meng de pasta met de krenten en de bloemkool.

    Verdeel over warme borden en besprenkel met olie. Bestrooi met de vooraf zonder vetstof geroosterde pijnboompitten.

    bron;knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    22-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza Margarita -Fiorentina
     


    Pizza; Margarita - Fiorentina 

    Gebruik als basis voor deze pizza’s een simpele pizza Margarita. Maar de bodem zelf maken, of kant en klaar uit het koelvak kan uiteraard ook. Bestrijk de bodem in dat geval eerst met een tomatensaus voor de mozzarella en spinazie op de bodem wordt geschikt.

     per persoon

    1 sjalot
    100 g spinazie
    1 bol mozzarella
    1 pizza Margarita
    1 ei
    zout, peper
    25 g geraspte Gruyère

    Verwarm de oven voor op 220°C. Pel en snipper de sjalot, was en droog de spinazie. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Verhit wat olie in een wok en fruit hierin de sjalotsnippers zacht voeg de spinazie toe en roerbak tot de groente geslonken is. Kruid met zout en peper.

    Verdeel gefruite ui en spinazie over de pizza en schik hierop de plakjes mozzarella in een cirkel zodat in het midden een cirkel van zo’n 8 cm overblijft. Bestrooi met zout en peper en bedruppel licht met wat olijfolie. Schuif de pizza voor ongeveer 8 minuten in de oven.

    Neem de pizza uit de oven, breek het ei in een kopje en laat het in de opengelaten cirkel op de pizza glijde. Bestrooimet de geraspte kaas en plaats de pizza terug in de ovenvoor nogmaals een kleine 8 minuten of tot het ei gestold is en de pizza mooi bruin


    bron; kokenuitdekrant.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    21-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken pasta met spinazie en ricotta



                         Gebakken pasta met spinazie en ricotta


                                                 
     

    Ingrediënten;

    - 500 g rigatoni
    - 750 g spinazie
    - 750 g verse ricotta
    - 3 dl zure room
    - 4  ei
    - 100 g Parmezaanse kaas
    - 2 eetlepel dille (fijngehakt)
    -   peper (zwarte peper)
    -   zeezout

    Bereiding;

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta beetgaar in een grote pan lichtgezouten kokend water. Giet af. Doe de pasta in een goed ingevet bakblik van 4 liter inhoud. Blancheer de spinazie in een pan kokend water, giet af en knijp er overtollig vocht uit.

    Hak de spinazie grof en doe hem in een schaal. Voeg ricotta, zure room, lichtjes losgeklopte eieren, parmezaan, dille, peper en zout toe en meng alles door elkaar. Schep het mengsel over de pasta.

    Bak 25-30 minuten of tot het een goudbruin korstje heeft. Laat 5 minuten rusten voordat je er parten van snijdt. Geef er een eenvoudige tomatensalade bij.

    bron; skynet.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept; Papardelle Maria



    Recept; Papardelle Maria


    Papardelle Maria 

    Ingrediënten (voor 4 personen)

    - 350 g papardelle
    - 100 g gemalen parmezaan
    - 150 g mooie gekookte ham
    - 200 g gemengde paddenstoelen (parijse - shiitakes - wilde champignons)
    - 1 klontje boter
    -  Olijfolie
    - 1 blik of verse gehakte tomaten
    - 1 dl room
    - peper en zout
    - facultatief: een truffel

    Tip; om de pasta te koken kun je 1a2 groentenboillonblokjes en een scheutje olijfolie toevoegen voor een fijnere smaak.

    Bereiding

    1 Bak de schoongemaakte paddenstoelen gedurende 3 minuten op in wat boter en/of olijfolie. Gebruik hiervoor een wok.
    2 Voeg de in stukjes gesneden ham toe. Laat nog 3 minuten verder bakken.
    3 Voeg de gehakte tomaten toe. Meng en laat 10 minuten sudderen op zacht vuur. Peper uitvoerig met zwarte peper uit de molen en voeg eventueel ook nog wat zout toe.
    4 Giet de room bij de saus en laat nog een paar minuten verder pruttelen.
    5 Kook de papardelle klaar volgens de regels van de kunst: zonder deksel op de pot in gezouten kokend water. Laat koken tot de papardelle beetgaar, al dente, zijn. Gebruik de kooktijd die op het pakje staat aangegeven als richtlijn.
    6 Schep de papardelle bij de saus en meng grondig.
    7 Verdeel de pasta over de borden. Strooi wat vers geraspte parmezaan uit over de pasta. Voeg dan eventueel wat geschaafde truffel toe en serveer.


    bron; skynet.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    16-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taglierini met courgette en ricotta



    Taglierini met courgette en ricotta






    Ingrediënten

    Voor 4 personen:
    300 g taglierini
    2 courgettes
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 takje rozemarijn
    25 g boter
    100 ml witte wijn
    200 g ricotta

    Bereidingswijze

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Was de courgettes. Halveer ze in de lengte. Snij in lange, fijne plakken met een dunschiller. Bak de courgetteplakken, de knoflook en de rozemarijn in de boter. Overgiet met de wijn. Breng op smaak met peper en zout.

    Laat de pasta uitlekken (hou 3 à 4 eetlepels kookvocht opzij). Meng met de saus. Verdeel over warme borden. Laat de ricotta smelten in het kookvocht van de pasta. Breng op smaak. Giet over de taglierini.

    bron; knackweekendrnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met courgette, garnalen en knoflook



     Spaghetti met courgette, garnalen en knoflook




    Ingrediënten

    Voor 4:
    400 g spaghetti
    1 courgette
    3 teentjes knoflook, fijngehakt
    2 onbehandelde limoenen
    12 grote garnalen, gepeld
    1 takje salie
    50 g boter
    1 el olie
    1 kl roze peperbessen

    Bereidingswijze

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Was de courgette. Snij in de lengte in lange, fijne plakken met een dunschiller. Was de limoenen. Verwijder de schil en hak fijn. Pers de limoenen uit. Verbrijzel de roze peperbessen in een vijzel.

    Fruit de knoflook in de olie samen met de limoenschil. Hou opzij. Doe 20 g boter in dezelfde pan. Bak de courgette met het limoensap. Meng er de rest van de boter, de salie en vervolgens de garnalen door. Laat 3 minuten warmen.

    Laat de pasta uitlekken. Meng met de roze peperbessen en de courgette-garnalenbereiding. Verdeel over warme borden en bestrooi met knoflook.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    29-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept; Tagliatelle Pesto met Sint Jacobsvruchten



    Recept;Tagliatelle Pesto met Sint Jacobsvruchten

                                           
        

    2 personen:


    1 handje pijnboompitten
    1 scheutje olijfolie
    1 pakje (of verse) basilicum
    (Of:kant en klare pesto)
    kaas; Pecorino (of Parmezaan)
    pasta;Tagliatelle
    10 Sint Jacobsvruchten

    Bereiding:

    Voor de Pesto: Rooster de pijnboompitjes.
    Doe de pijnboompitten in de blinder, met de basilicum blaadjes
     en doe er een scheutje olijfolie bij.
    Voeg er een beetje pecorino bij en kruid met peper en zout.

    Kook ondertussen de tagliatelle al dente.
    Bak de Sint-Jacobsvruchten heel kort ca.2min. langs beide zijden in olijfolie.
    Giet de pasta af en voeg er de pesto bij.  Roer alles goed door.Snij 6 Sint-Jacobsvruchten in reepjes en vermeng met de pasta.

    Serveer de pasta op een bord, leg de overige 4 Sint-Jacobsvruchten op de pasta.Strooi er Parmezaan over volgens smaak.


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met garnalen



    Spaghetti met garnalen



     

    Ingrediënten

    - 400 g gamba's
    - 0  olijfolie om te bakken
    - 2 teentje knoflook
    - 4 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    - 1  Spaans pepertje (piment)
    - 5 eetlepel wijn (wit/droog)
    - 300 g tomaten in blik
    - 350 g spaghetti
    - 0  zeezout
    - 0  peper (zwarte peper)

    Bereiding

    Pel de garnalen en maak ze schoon. Verhit de olie in een grote braadpan, voeg de geperste knoflook, de grofgehakte peterselie en de fijngehakte Spaanse peper al roerend toe. Bak de garnalen 1 minuut mee. Voeg de wijn en de fijngehakte tomaten toe en laat alles 2 tot 3 minuten pruttelen.

    Kook ondertussen de pasta in een grote pan met kokend water met wat zout. Laat de pasta uitlekken, roer die door de saus en breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer dit gerecht onmiddellijk.

    bron; skynet.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met gamba'˜s







     Ingrediënten

    Voor 4
    350 à 400 g tagliatelle
    400 g gambastaarten
    300 g tongfilet
    150 ml groentebouillon
    sap van 1 citroen
    1 teentje knoflook
    2 el olijfolie
    koriander

    Bereidingswijze

    Snij de tongfilet in stukken. Besprenkel met citroensap. Kook de pasta al dente in gezouten water. Pel de gamba‘s maar laat het uiteinde eraan. Bak ze in de olie.

    Verwarm de groentebouillon met de fijngehakte knoflook. Voeg de tongfilet toe. Laat enkele minuten garen.

    Voeg de uitgelekte pasta toe. Kruid met peper en zout. Verdeel over borden en schik er de gamba‘s op, met de staart naar boven. Versier met koriander.

    bron: knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    06-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met garnalen en erwten

     

    Penne met garnalen en erwten


     

    Ingrediënten;

    Voor 4 personen:
    300 g grote garnalen, gepeld
    15 g boter
    1 el olie
    1 teentje knoflook, fijngehakt
    300 g penne
    100 à 150 g erwten
    200 ml vloeibare room
    zetmeel
    1 à 2 takjes dille

    Bereidingswijze;

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de garnalen even aan op een hoog vuur. Haal uit de pan en hou opzij.

    Doe vervolgens de erwten en de knoflook in de pan. Bak ze 3 à 4 minuten op een zacht vuur. Giet de room erbij en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Bind met zetmeel.

    Meng de helft van de dille erdoor, en vervolgens ook de garnalen en de uitgelekte pasta. Kruid bij. Serveer de pasta in kommen en versier met dille.

    bron; knackweekend.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    15-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante pasta



    Pikante pasta
     



    Ingrediënten

    Voor 4 personen:

    450 g spaghetti
    3 el ‘erbe piccanti’ uit Toscane (gedroogde peperoncinopepertjes, knoflook, zout, peterselie en kervel)
    10 grote looktenen, gepeld
    1,5 dl olijfolie
    2 bosjes bladpeterselie
    150 g pijnboompitten
    grofgemalen peper
    parmezaankaas of pecorino
    200 g gerookte zalm, in sneetjes

    Bereidingswijze

    Giet een gulle scheut olijfolie in een diepe pan. Warm op en bak er de pijnboompitten in. Voeg de pikante kruiden en de uitgeperste look toe en laat zacht stoven gedurende enkele minuten. Hak de bladpeterselie fijn en voeg ook toe om een peterseliepesto te krijgen.

    Kook de spaghetti beetgaar, giet af en meng snel door de pesto. Verdeel over grote borden.

    Snij de zalm in stukjes en verdeel over de spaghetti. Rasp grove schilfers parmezaan of pecorino over de spaghetti. Kruid met grofgemalen zwarte peper.

     bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!