Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    04-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siciliaanse Pastasalade


    Siciliaanse Pastasalade

     Voor 6 personen
    350 g tortelini, of penne, 200 g tonijn of makreel op olijfolie, of makreel met olijfolie uit een pot)
    50 g gedroogde tomaten op olijfolie,
    50 g zwarte taggiasca-olijven, ontpit, 50 g kappertjes op zout, ontzouten
    2 eetlepels gedroogde oregano, 250 g kerstomaatjes, ½ bosje basilicum,
     ½ bosje peterselie, Extra vergine olijfolie, Zout een peper uit de molen

                     Siciliaanse Pastasalade

    Bereiding:
     

    1. Snijd de kerstomaatjes doormidden en bestrooi ze met zout.
    Hak de gedroogde tomaten, de olijven, de kruiden en de kappertjes grof.

    2. Meng al deze ingrediënten met 4 eetlepels olijfolie, oregano, zout en peper.

    3. Kook de penne of tortelini beetgaar, laat ze uitlekken en houd ze even
    onder de koude kraan om de garing te stoppen.
    Leg ze op een plaat en meng ze met wat olie zodat ze niet kleven.

    4. Doe de pasta bij de groenten en meng goed.
    Doe er de grove stukken tonijn/makreel en zo nodig nog wat olijfolie bij .
    Breng op smaak.


    bron; yunomi.be
    bron; charlotte4136

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:tortelini, penne, tonijn, makreel, tomaten,olijven, kappertjes, oregano, basilicum, peterselie, olijfolie,
    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragu alla napolitana


    Ragu alla napolitana

    Voor 4 personen
    • 500 gram fettucine, 500 gram endvogel van rund, in dunne lapjes

    • 125 gram parmezaan, geraspt, 150 gram pijnboompitten, geroosterd

    • 5 el platte peterselie, fijngehakt, olijfolie, 1 grote ui, fijngesneden,

      2 teentjes knoflook, 500 gram gepelde tomaten, 100 ml rode wijn,

      1 Knorr Bouillonketeltje Vlees, extra rucola, cocktailprikkers

    Bereiding

    Bestrooi de lapjes rundvlees met versgemalen peper, zout, parmezaan, pijnboompitten en peterselie. Rol de lapjes op en maak ze vast met een cocktailprikker. Laat de rolletjes in een hoge steelpan bruinen in olijfolie. Haal ze uit de pan en hou ze apart.

    Stoof vervolgens de ui en de knoflook in het braadvocht. Voeg de tomaten toe. Schraap het geheel goed los van de bodem, leg de rolletjes terug in en voeg de rode wijn, 200 ml water en het Knorr Bouillonketeltje Vlees toe. Laat een uurtje garen op laag vuur.

    Kook de fettucine gaar. Snijd de rolletjes net voor het serveren in dunne plakjes. Serveer met de fettucine, extra parmezaan en rucola.

    Weetje; WAT IS ENDVOGEL?
    Ik snij mijn stoofvlees zelf. Enerzijds omdat het therapeutisch is, anderzijds omdat ik dan tenminste weet wat er op mijn bord ligt.
    Voorgesneden stoofvlees is vaak een mengeling van vlees dat niet kan gebruikt worden als stoofvlees… resultaat taai en draderig stoofvlees. In de volksmond gekend als soepvlees. Dus kan je twee dingen doen: of je vraagt een je slager kwaliteitsstoofvlees of je koopt een stuk endvogel en je gaat zelf met messen aan de slag. Ik opteer meestal voor dat laatste, hoewel mijn slager nog steeds een beetje vreemd opkijkt als ik hem vertel dat hij niets moet voorsnijden.
    Endvogel is eigenlijk het perfecte vlees om stoofvlees mee te maken. Endvogel is namelijk een schouderspier die lange tijd moet garen. Het is vrij taai vlees en eigenlijk voor niet veel anders bruikbaar. Maar en dat is toch het belangrijkste van alles, het vlees valt niet uiteen, neemt de smaken van de saus op en blijft zelf na de lange gaartijd smaken naar vlees en niet naar pulp. Bijkomend voordeel is dat endvogel goedkoper is, dan normaal stoofvlees en dat is in tijden van crisis toch ook mooi meegenomen!


    bron; silkeskookhoekje.wordpress.com
    bron; yunomi.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:fettucine, runsvlees, parmezaan, pijnboompitten, peterselie, look, ui, tomaten, wijn, rucola,
    31-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met witte truffel


    Spaghetti met witte truffel

    Voor 4 personen:
    250 g spaghetti, 1 witte truffel van ± 30 g, 50 g boter.

                           

    Bereidingswijze;

    Breng een kookpan met gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti al dente. Laat uitlekken en laat schrikken onder koud water.

    Borstel ondertussen de truffel grondig schoon om alle aarde te verwijderen. Snij in fijne plakjes. Doe ze in een potje en sluit luchtdicht af. Verwarm de pasta en voeg de boter in klontjes toe. Kruid met peper en zout en meng. Verdeel over borden. Bestrooi met schijfjes truffel. Dien meteen op.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:spaghetti,wittetruffel,
    21-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met citroen en basilicum


    Pasta met citroen en basilicum

    Laat ik weer eens lof zingen. Lof van de Italiaanse keuken. Italianen maken
    van niets iets, zeggen sommigen. Nonsens. Dat 'niets' is misschien geen kreeft
    of kaviaar, maar wel de lekkerste olie, worst, tomaat, pasta.Een recept waarbij de saus daadwerkelijk gemaakt kan worden in de tijd dat de pasta kookt.

    Voor vier personen:
    400 g spaghetti, linguine of tagliatelle
    12 eetlepels olijfolie extra vergine, 2 tenen knoflook, gehakt
    1/2 rode chilipeper, fijngehakt, handvol basilicum, gescheurd
    1 vleestomaat, zaad verwijderd, in stukjes,
    1 bio citroen, in smalle partjes, geraspte schil en sap van 1 citroen
    40 g Parmigiano Reggiano, vers geraspt, 20 g boter

                   
    © THINKSTOCK

    Bereiding:
    breng een pan water met zout aan de kook, doe de pasta erin en kook hem al dente. Bak ondertussen de knoflook en chili in 1 minuut in de olie.

    Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af. Meng hem met de olie, basilicum, tomaat, de citroenpartjes, -rasp en wat sap. Breng op smaak met zout en peper en gebruik kookwater om het sappig te houden.
    Roer de boter en kaas door de pasta en dien direct op.

    Onno Kleyn 
    bron; volkskrant.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:spaghetti, olijfolie, look,chilipeper, tomaat, citroen, parmigiano, kaas,
    13-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met pesto rosso, garnalen en bieslook


          Spaghetti met pesto rosso, garnalen en bieslook

    • Voor 2 personen
    • 200 g spaghetti, 200 g doperwtjes vers of diepvries,

    • 1 (rode) ui, 2 el olijfolie,200 g rauwe grote gepelde garnalen

    • 5 el Pesto Rosso, 1 bosje (15 g) bieslook, komkommersalade

      Spaghetti met pesto rosso, garnalen en bieslook

    Bereiding< 15 min.

    Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Kook de doperwtjes de laatste 5 min. mee. Giet het mengsel af.
    Pel ondertussen de ui en snijd hem in reepjes.

    Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de ui 3 min. op een matig vuur. Zet het vuur hoog, voeg de garnalen toe en bak ze ca. 3 min.
    tot ze roze en gaar zijn. Zet het vuur laag en roer de pesto erdoor.

    Schep de spaghetti met doperwtjes door de garnalen.
    Knip de bieslook erboven in kleine stukjes fijn en meng ze met de spaghetti.
    Verdeel de spaghetti over 2 warme diepe borden. Serveer de salade erbij.

    Komkommersalade: was en snijd een kleine komkommer in plakjes.
    Besprenkel de plakjes met 2 el olijfolie, wat zout, wat peper en
    citroensap naar smaak.
    Het is ook lekker om er wat geraspte citroenschil aan toe te voegen.

    Tip; garnalen kunnen vervangen worden door zalm of kip,


    bron; yunomi.be
     

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:Spaghetti, pesto, garnalen, bieslook, erwtjes, ui, olifolie, komkommer,
    12-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met romanesco en walnoten


    Pastasalade met romanesco en walnoten

    Voor 4 personen 
    200 g romanesco (groene bloemkool), in roosjes verdeeld
    50 g mayonaise, 400 g penne rigate, 2 el zure room
    3 el wijnazijn met kruiden, 2 el fijngehakte walnoten
    1 stronk witloof, enkele blaadjes lollo rosso (soort van rode sla),
    voor de afwerking,  pili-pili en zout

                    

    Bereidingswijze

    Kook de penne beetgaar in gezouten water, verfris en laat uitlekken. Blancheer de romanesco 3 à 4 min. in gezouten water tot de roosjes gaar zijn, verfris en laat uitlekken. Meng de mayonaise met de zure room, wijnazijn en walnoten. Breng op smaak met pili-pili en zout.

    Meng met de pasta en romanesco en laat afgedekt ca. 10 min. marineren. Was het witloof en de lollo rosso, en snij het witloof in stukken. Vermeng de pasta met het witloof en schik op 4 borden. Werk af met de lollo rosso.


    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:romanesco, mayonaise, penne, room, azijn, walnoten, witlof, rode sla,
    11-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met kerstomaten



    Spaghetti met kerstomaten

    Voor 4 personen
    400 à 500 g spaghetti, 600 g kerstomaten, 2 uien, 3 teentjes knoflook
    1/2 bosje basilicum, fijngehakt, 50 ml olijfolie, 1/2 kl suiker
    100 ml groentebouillon, 4 à 6 el geraspte parmezaan 
            
              

    Bereidingswijze;

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Was de tomaten en halveer ze. Fruit de fijngehakte knoflook en ui in de olie. Voeg de tomaten toe. Bestrooi met de suiker. Giet de bouillon erbij. Laat 5 minuten stoven op een zacht vuur. Meng er het basilicum door.

    Breng op smaak met peper en zout. Meng met de uitgelekte pasta. Dien op in warme borden en bestrooi met parmezaan.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:Spaghetti, kerstomaten, uien, look, basilicum, olijfolie, suiker, bouillon, parmezaan, kaas,
    06-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met courgette, garnalen en verse pesto

    Penne met courgette, garnalen en verse pesto

    Voor 4 personen
    • 400 g penne, 1 courgette,1 sjalot,1 teentje knoflook
    • 100 g gepelde grijze garnalen, 1 tomaat, olijfolie, peper en zeezout
    -
    voor de pesto
    • 1 bussel basilicum, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten
    • 10 cl olijfolie, 2 eetlepels fijn gemalen parmezaan
    • peper en grof zeezout


                                      Penne met courgette, garnalen en verse pesto

    Bereiding
    1 Maak eerst de pesto: doe de blaadjes van de basilicum, de grof gesneden knoflook, de pijnboompitten, peper en een klein beetje zeezout in een potje. Overgiet met de olijfolie. Mix met de staafmixer tot een dikke pap in ontstaan. Meng de gemalen Parmezaan onder de pap. Overgoten met een beetje olijfolie, blijft dit mengsel een vijftal dagen goed in de koelkast.
    2 Maak de courgette schoon: snijd in de lengte in 4 en verwijder het pittige hart. Snijd het vruchtvlees met schil van de courgette in blokjes van een halve cm.
    3 Giet een stevige scheut olijfolie in een wok. Voeg de courgettes toe en laat bakken op stevig vuur gedurende 10 minuten. Voeg dan de zeer fijn gehakte sjalot en de geperste knoflook toe. Laat nog 2 minuten verder bakken op zacht vuur.
    4 Kook ondertussen de penne in gezouten water waaraan een scheutje olijfolie werd toegevoegd. Het koken gebeurt zonder deksel op de pot. De kooktijd staat aangegeven op het pakje.
    5 Snijd de tomaat in 4 en hal er de pitjes uit. Versnijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
    6 Giet de penne die al dente zijn gekookt, af. Doe de pasta bij de courgette in de wok. Meng grondig.
    7 Voeg de garnalen en de tomatenblokjes toe en meng. Laat niet te sterk verhitten.
    8 Breng de pasta over in een serveerschotel of in de warme borden. Overgiet met een fikse streep pesto.


    bron; skynet.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:penne, courgette, sjalot, look, garnalen, tomaat, olijfolie, pijnboompitten, basilicum, parmezaan,
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta bolognese de luxe



    Pasta bolognese de luxe

    Voor 4 personen:
    400 g tagliatelle, 1 eetlepel olijfolie,400 g rundergehakt
    1 ui, fijngesnipperd, 500 g tomaten, ontveld en in blokjes
    2 dl rode wijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 takje tijm, fijngehakt
    1 takje basilicum, fijngehakt, zout en peper
    4 eetlepels verse parmezaanse kaas, geraspt


                                     

    Bereidingswijze
    Kook de pasta beetgaar. Verhit de olie en bak het gehakt en de ui aan.
    Voeg de tomaten, wijn, ketchup, tijm en basilicum toe en roer alles goed door. Laat 5 minuten doorsudderen en breng op smaak met zout en peper.
    Serveer met de parmezaanse kaas.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:tagliatelle, olijfolie, rundsvlees, tomaten, wijn, tomatenketchup, tijm, basilicum, parmezaanse kaas,
    29-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbout gestoofd met Jérezazijn, verse pasta en kampernoelies


    Kippenbout gestoofd met Jérezazijn, verse pasta en seizoenkampernoelies

    Voor 4 personen:
    4 kippenbouten, 2 dl oude Jérezazijn, 2dl magere kippenbouillon
    240 gr verse pasta, 400 gr kampernoelies,3 sjalotten
    1 lepel olie, 2 lepels ganzevet, 1 lepel boter


                                          

    Bereidingswijze

    De kippenbouten kruiden met peper en zout, kort aanbakken in gloeiend ganzevet, uitlekken en samen met versnipperde sjalot in een vuurvaste stoofpot even laten smoren. De stoofpot blussen met de Jérezazijn, bevochtigen met de bouillon en in de oven onder deksel verder laten garen, 30 minuten op 200°C.

    De kampernoelies droog borstelen of zeer kort spoelen, drogen en bakken
    in een verhitte pan met een beetje olie.
    De pasta enkele minuten garen in kokend gezouten water.

    De kip uit het stoofvocht nemen en onder folie in de oven warm houden.
    De jus fel inkoken, kampernoelies toevoegen en afwerken met een klontje boter. De saus op het bord schikken, de kip erop leggen en de pasta ernaast.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:kip, Jérezazijn, kippenbouillon, pasta, kampernoelies, ganzevet,
    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi’s met Griekse pasta en tuinkruiden


          Scampi’s met Griekse pasta en tuinkruiden

    • Voor 4 personen;
    • 200 g Griekse pasta, 150 g gemarineerde ansjovis

    • 4 tomaten, 100 g kappertjes, 20 scampi’s, 2 eetlepels boter 

    • olijfolie, witte-wijnazijn, enkele takjes bieslook

    • enkele takjes dragon, enkele takjes koriander

      Scampi’s met Griekse pasta en tuinkruiden

    Bereiding; <30 min.

    Kook de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet af en laat koud worden.

    Snij de ansjovis in stukjes en de tomaten in blokjes. Voeg ze bij de
    afgekoelde pasta. Snipper ook de kruiden en voeg ze samen met de
    kappertjes bij de pasta. Meng alles goed door elkaar. Kruid verder
    af met peper, zout, olijfolie en een scheutje witte-wijnazijn.

    Pel de scampi verwijder het darmkanaal en bak ze in een
    hete pan met olijfolie en weinig boter.
    Serveer de scampi bij de Griekse pastasalade.

    Tip;
    Griekse pasta of kritharaki vind je probleemloos in de
    pastarayon van je supermarkt


    bron; yunomi.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:griekse pasta, ansjovis, tomaten,kappertjes, scampi, olijfolie, azijn, bieslook, dragon, koriander,
    07-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met basilicum, tomatensaus en gehaktballetjes


    Spaghetti met basilicum, tomatensaus en gehaktballetjes

    voor 4 personen;

    • 400 g spaghetti, 2 takjes basilicum, 300 g gehakt

    • 3 el gehaktkruiden met paneermeel, 1 ei (losgeklopt), 2 el magarine

    • 1 zak (450 g) Pastasaus Basilicum

    • 300 g gemengde salade met sinaasappeldressing*

      Spaghetti met basilicum, tomatensaus en gehaktballetjes

    Bereiding< 20 min.

    Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de spaghetti af. Snijd ondertussen de basilicum fijn. Meng het gehakt
    met de gehaktkruiden, het ei en 1 el basilicum. Maak er 40 miniballetjes van.

    Verhit de margarine in een koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 5 min. rondom bruin. Voeg de pastasaus toe en verwarm de saus met balletjes 5 min. op een matig vuur. Schep de spaghetti op 4 warme diepe borden, verdeel de saus met balletjes en de rest van de basilicum erover. Serveer de salade erbij.

    * Gemengde salade met sinaasappeldressing: roer een dressing
     van 6 el sinaasappelsap, 1½ el mosterd en 3 el Olijfolie.
     Meng de dressing vlak voor het eten met 300 g gemengde sla.

    Tip; Als je tijd hebt gewoon saus van verse tomaten, 
           knoflook en basilicum maken. 
           superlekker gerechtje.


    bron; yunomi.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:spaghetti, basilicum, gehakt, ei, pastasaus, salade,
    10-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met klassieke saus


    Tagliatelle met klassieke saus

    Basisrecept voor pastadeeg
    voor 4 personen:

    200 g bloem van harde tarwe, 6 eidooiers

    Bereidingswijze:
    Doe de eidooiers bij de bloem en kneed ca. 10 min. tot een elastisch deeg. Bedek met een handdoek en laat ca. 1 uur rusten.
    Kneed het deeg nog even door, duw het wat plat en rol met een deegrol
    uit tot vellen met de gewenste dikte. Werk verder af volgens recept.

    voor 4 personen:
    1 Italiaanse worst (bij delicatessezaken),1 sjalotje, fijngesnipperd
    1/2 teentje knoflook, fijngesnipperd,
    1/4 pepertje, zonder zaadjes, fijngesnipperd,peper, zout en nootmuskaat
    enkele basilicumblaadjes, fijngesnipperd, geraspte Parmezaanse kaas

    Voor de tomatensaus:
    1 sjalotje, fijngesnipperd, olijfolie
    1 blik gepelde tomaten, peper en zout, suiker (eventueel)

                             

    Bereidingswijze:

    Rol het pastadeeg uit en snijd in brede repen. Leg op een met bloem bestrooid bakpapier en hussel los met je handen.

    Laat voor de tomatensaus het sjalotje stoven in wat olijfolie, voeg gepelde tomaten toe en laat 15 min. zachtjes inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout en indien nodig wat suiker. Dat laatste is afhankelijk van de zuurte van de tomaten.

    Haal het vel van de worst en snijd het vlees in stukjes.

    Bak knoflook en pepertjes in een scheutje olijfolie, doe er de sjalot bij en laat even stoven. Voeg het worstvlees toe en bak het vlees al roerend rul. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de tomatensaus toe en laat even sudderen. Meng er de basilicum onder.

    Kook de tagliatelle in enkele minuten al dente in kokend water, schep uit en doe bij de saus. Laat nog even doorwarmen.

    Verdeel over borden en werk af met parmezaan en een blaadje platte peterselie.

    bron; nina.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta, eieren,worst, sjalot, look, pepertje, kaas, tomaten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van penne, gemarineerde tomaat en bottarga


    Salade van penne, gemarineerde tomaat en bottarga

     voor 2 personen:

    160 g penne rigate
    1/2 doosje gemarineerde tomaten, zonder vel en pitjes en in stukjes gesneden
    olie van de tomaten,, 1/2 stuk bottarga (ca. 60 g), ontvliesd
    1 bosje pijpuitjes, in stukjes gesneden, rucola

                           

    Bereidingswijze:


    Kook de pasta beetgaar (tijd zie verpakking) in water met een scheutje olie.
    Giet af, spoel even om onder stromend warm water en laat goed uitlekken.

    Meng de tomaten door de penne samen met een scheutje olie.
    Verdeel over diepe borden en rasp er bottarga over.
    Werk af met uitjes en rucola.
     
    Weetje; Bottarga is een vis-specialiteit van Sardinië.
    Het zijn eigenlijk gedroogde viseitjes,(kuit van de harder),
    ook verkrijgbaar in potjes,


    bron; nina.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:penne, tomaten, bottarga, pijpuitjes, rucola,
    07-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open ravioli met kreeft en pesto


    Open ravioli met kreeft en pesto

     voor 4 personen:

    1 ui, 1 middelgrote wortel, 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)
    peper en zout, 1 verse kreeft van ongeveer 800 g
    4 lasagnevellen, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1 koffielepel olijfolie
    5 pruimtomaten, peper en zout, 1 handvol basilicumblaadjes
    4 koffielepels pesto, 125 g buffelmozzarella


                                 
    Bereidingswijze:

    Pel de ui en snijd hem in tweeën.
    Schil de wortel en snijd in grote stukken.
    Doe de ui, de wortel, het kruidentuiltje en peper en zout in een grote kookpot en breng aan de kook.

    Doe de kreeft in de kookpot met de kop eerst en kook hem kort gaar.
    Kook de lasagnevellen beetgaar in gezouten water.

    Pel de sjalot en snipper hem fijn.
    Pel de knoflook, verwijder de groene kern en hak het teentje fijn.
    Fruit ui en knoflook in de olijfolie.

    Snijd de tomaten kruiselings in aan de bovenkant en dompel ze in kokend water. Pel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in stukjes. Doe de tomaat bij de ui en de knoflook, kruid met peper en zout en laat 30 minuten sudderen.
    Snipper twee derden van het basilicum fijn en roer onder de tomatensaus.

    Snijd de lasagnevellen middendoor. Leg in elk bord een half vel.
    Haal het vlees uit de kreeft en verdeel over de twee borden.
    Verdeel de helft van de pesto over de kreeft en leg er het resterende lasagnevel op. Snijd de mozzarella in acht plakjes en leg ze op het lasagnevel.

    Schep de warme tomatensaus rond de ravioli en zet het bord even onder de grill tot de kaas smelt en licht kleurt. Werk af met de resterende basilicumblaadjes.

    Tip; Kook altijd met levende kreeft de smaak is veel lekkerder! geloof me.


    bron; nina.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:kreeft, lasagne, look, sjalot, tomaten, mozzarella,
    04-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duo van asperges met scampi op Italiaanse wijze


    Duo van asperges met scampi op Italiaanse wijze

    Voor vier personen:

    8 groene en 8 witte asperges, 12 scampi's, 2 teentjes knoflook
    8 el goede olijfolie, 8 basilicumblaadjes
    20 zwarte ontpitte olijven, 1 citroen, parmezaankaas

    Bereidingswijze

    De asperges schillen en koken. De witte asperges starten in koud en de groene in kokend water. De groene asperges worden ook onmiddellijk gespoeld met ijskoud water om de frisse kleur te behouden.

    De gepelde scampi's paneren met fijngemalen parmezaankaas en kort bakken in olijfolie. Kruiden met peper en zout. De olijfolie mengen met peper en zout, een beetje citroensap, fijngesnipperde basilicum, stukjes versneden olijven en fijngehakte knoflook. Alles opkloppen.

    De asperges op een groot bord schikken en met saus overgieten.
    De scampi's op de stengelgroente leggen. Bestrooien met schilfers
    parmezaanse kaas en nog wat basilicum.

    Indien gewenst versieren met bloemetjes van bieslook. Koud opdienen.

    tip; zout kan eventueel weggelaten worden, zelf gebruik ik geen zout.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:asperges, scampi's, look, olijfolie, olijven, kaas,
    29-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met kalkoen en champignons


         Lasagne met kalkoen en champignons 
        Als bijgerechtje een lekkere frisse salade van waterkers met appel.

    • voor 4 personen 

      350 g kalkoenfilet, 2 stengels bleekselderij, 250 g paddestoelen

    • 2 el magarine vloeibaar, 1 Knorr bouillonketeltje kip

    • 1 fles tomatenpulp (500 ml),75 g mascarpone (4 à 5 eetlepels)

    • 125 g lasagne bladen, 50 g geraspte kaas (Gouda of Emmentaler)

      Lasagne met kalkoen

    Bereiding< 45 min.

    Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 185°C). Vet een grote ovenschaal in.
    Snij de kalkoenfilet in kleine stukjes. Snij de bleekselderij in boogjes en paddestoelen in schijfjes.
    Verhit de vloeibare margarine en bak de kalkoen goudbruin. Bak de bleekselderij en de paddestoelen mee. Voeg de tomatenpulp en het bouillonketeltje toe, beng het aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de mascarpone toe en roer de saus rustig glad.
    Vul de ovenschaal om en om met een laagje saus en lasagnebladen. Begin en eindig met een laagje saus. Strooi de geraspte kaas erover en laat de lasagne is 30 minuten gaar worden in het midden van de oven.

    Serveer tip;

    frisse salade van waterkers met appel:

    Was een Granny Smith appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne stukjes. Meng de stukjes meteen met enkele druppels citroensap. Voeg de appelstukjes toe aan 75 g waterkers en breng de salade op smaak met olijfolie, peper, zout en eventueel nog wat extra citroensap.

    Tip; ook lekker met kipfilet en/of een hamblokjes

    bron; yunomi.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:kalkoen, paddestoelen, tomaten,mascarpone, lasagne, kaas,
    27-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni gevuld met courgette, paprika, basilicum en ricotta


     

    Cannelloni gevuld met courgette, paprika,
    basilicum en ricotta

    • voor 4 personen
    • 1 pak cannelloni , 1 zak bertolli pastasaus met room,

    • extra vergine olijfolie, 1 courgette, 2 paprika’s,

    • 6 blaadjes basilicum, 100 g ricotta, 50 g geraspte kaas.

      Cannelloni gevuld met courgette, paprika, basilicum en ricotta

    Bereiding;<45 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette en de paprika in blokjes.

    Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette- en paprikablokjes enkele minuten op een hoog vuur. Schep daarna de groenten in een kom en meng ze met de fijngesneden basilicum en de ricotta.

    Vul de cannelloni met het groentemengsel en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Schep de pastasaus erover en maak het gerecht af met de geraspte kaas.

    Bak de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Voedingswaarde; 423kcal Energie,- 1782kj Vet totaal,- 14g Verzadigd vet.

    bron; yunomi.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:canneloni,pastasaus,courgette,paprika,ricotta,kaas,
    26-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossobucco met tagliatelli


    Ossobucco met tagliatelli

    voor 4 personen;
    • 4 stukken kalfsschenkel, 2 wortelen, 2 uien,
      2 teentjes knoflook, 1 stengel selder, 5 forse, rijpe tomaten,
      kruidentuiltje (peterslie, tijm en laurier),
      1 dl olijfolie, 2 eetlepels boter, 1/2 liter rundsbouillon,
      400 g tagliatelli, peper en zout

    Voorbereidingstijd: 30 minuten - Bereidingstijd: 2 uur

    Snij de vliezen van het vlees en kruid met zout en peper.

    Ontvel de tomaten, verwijder de kroontjes en hak ze grof.

    Verhit de olijfolie en kleur het vlees op hoog vuur.

    Snij intussen de wortel, ui en selder in stukjes en laat het geheel kort met het vlees meebakken.

    Hak de knoflook fijn en voeg die bij de bereiding. Kruid met zout en peper.

    Voeg er de tomaten en de bouillon bij en laat minstens 1,5 uur stoven.

    Kook de tagliatelli 'al dente' en haal hem vervolgens door de boter.

    Serveertip;
    Het vlees op warme borden en lepel er de groentenjus royaal over.
    Serveer de tagliatelli erlangs.


    bron; kwaliteitsvlees.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:kalfsschenkel, wortelen, ui, selder, tomaten, pasta, tagliatelli,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghettini met gebakken Sint-Jakobsvruchten en verse pesto


    Spaghettini met gebakken Sint-Jakobsvruchten
    en verse pesto

       voor 4 personen;

       Tomatensaus:

    • 4 tomaten, 2 sjalotten, 3 teentjes knoflook, peper en zout

    • Pesto:

    • 1 bosje verse basilicum, 1 bosje krulpeterselie

    • 100 g pijnboompitten,100 g Parmezaanse kaas

    • olijfolie, 2 teentjes look, scheutje water

    • Nodig:

    • 12 Sint-Jakobsvruchten, magarine vloeibaar, 250 g spaghettini

    • 2 courgettes, peper en zout, basilicum

    • enkele schilfers Parmezaanse kaas

                                 Spaghettini met gebakken Sint-Jakobsvruchten en verse pesto 

    Bereiding;<25 min. 

    t
    omatensaus:

    Dompel de tomaten tien tellen in kokend water en laat
    ze schrikken in koud water.
    Pel de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
    Stoof de tomatenblokjes samen met de gesnipperde sjalotten.
    Voeg naar eigen smaak wat geperste knoflook toe en laat sudderen.
    Kruid met peper en zout.

    Pesto:
    Mix de ingrediënten samen fijn in de blender.

    Kook de spaghettini beetgaar in kokend gezouten water met margarine vloeibaar. Bewaar het kookvocht.
    Snij de courgettes in hele fijne lange slierten, zoals de spaghettini.
    Overgiet de courgetteslierten met het kookvocht van de pasta.
    Dep de Sint-Jakobsvruchten goed droog, kruid met peper en zout en bak ze kort in hete boter vloeibaar.
    Meng de pasta met de tomatensaus en de courgetteslierten.

    Serveer tip; Leg een flinke schep pasta in het midden van het bord, steek de warme Sint-Jakobsvruchten op een stokje en werk af zoals op de foto.

    Variatie tip;
    Je kunt de Sint-Jakobsnoten ook vervangen door scampi’s.


    Bron; yunomi.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:tomaten,sjalot,look,basilicum,peterselie,pijnboompitten,kaas,sint jacopsvruchten,courgette,pasta,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!