Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
20-12-2010
Lauwe Groentensalade
Snel klaar - Lauwe Groentensalade
Gepofte aardappel in de schil, (magnetron 8 a 9 min. 850 w)gepeld en in blokjes gesneden. Gekookte bloemkoolroosjes, diepvries ertjes, witte asperges, Gepelde tomaat ontdaan van pitjes en in blokjes gesneden. Alles gemengd met warme olijfolie en kruiden.
Kan als bijgerecht bij vis of vlees, luchgerecht, vegetarisch. smakelijk. Tip;citroenmellise bijvoegen,witte asperges kunnen vervangen worden door groene asperges
2 kipfilets, 150 g veldsla, 1 radicchio (of roodloof), 4 sneetjes oud broden, 50 g walnoten, 1⁄2 bussel waterkers, olijfolie, een klontje boter, peper, zout.
de dressing: 100 g blauwe schimmelkaas (bv. Pas de Bleu),1 ei, 2 eetlepels mosterd, 6 eetlepels notenolie, 1 eetlepel ciderazijn, peper.
foto;een.be/mediatheek
bereiding;
de sla:
Scheur fijne takjes veldsla en waterkers los. Verdeel de radicchio in losse blaadjes (een radicchio is een bolle rode sla).
Spoel de veldsla, de waterkers en de blaadjes radicchio in veel water, zodat er geen zand of aarde meer in achterblijft.
Zwier de sla droog en giet het groen in een grote schaal.
Hak de walnoten grof en voeg ze bij de sla.
de croutons:
Doe een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een braadpan, en verhit het op hoog vuur.
Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij het broodkruim in vierkantjes van 2 x 2 cm.
Kleur de croutons goudbruin in de pan. Schud ze regelmatig op zodat ze egaal bruinen.
Strooi de croutons in een schaaltje met een vel keukenpapier erin en laat ze even uitlekken. Het papier slorpt het overtollige vet op.
de dressing:
Verbrokkel de blauwe kaas in een pannetje. Zorg ervoor dat je de korst van de kaas niet gebruikt. Giet er een scheutje kokend water op en smelt de kaas op een zacht vuur.
Neem een mengschaal en doe daarin het eigeel, een scheutje natuurazijn en de mosterd. Klop het mengsel los met een garde en voeg beetje bij beetje de notenolie toe.
Wanneer het sausje gebonden is, voeg je er de gesmolten blauwe kaas aan toe. Kruid met peper van de molen en, indien nodig, met een snuifje zout.
de kip:
Snij de kipfilets in fijne reepjes. Smelt een klontje boter in een pan en kleur daarin de stukjes kip. Zorg ervoor dat de kip doorbakken is, maar laat het vlees niet uitdrogen.
de afwerking:
Schep de warme kippenstukjes over de sla, strooi er de croutons bovenop, en werk af met een portie van de dressing. Meng alles en serveer meteen.
- 3 bio-appeltjes (een lichtzure tot zure soort),1 eetl citroensap, - 4 selderstengels van witte voetselder,4 à 5 eetlepels mayonaise, - een handvol walnoten,een klein trosje druiven (optioneel), - 1 mooie kropsla.
Bereiding
1 Boen de appeltjes schoon en snijd ze in blokjes, besprenkel de appelblokjes met het citroensap. 2 Schil de selderstengels met behulp van een dunschiller en snijd de selder in blokjes. 3 Rooster de walnoten even in een warme oven of in een pan en laat ze afkoelen. 4 Was de kropsla: haal voorzichtig de bladeren van de stronk en spoel ze in een ruime hoeveelheid koud water. 5 Neem slabladeren voorzichtig uit het water en schud ze droog. Gebruik hiervoor liefst geen slacentrifuge, zo vermijd je dat de blaadjes kneuzen. 6 Schik op elk bord enkele blaadjes kropsla om een kuip te vormen. 7 Meng de appeltjes, selder en walnoten met de mayonaise en kruid eventueel bij met wat peper van de molen en zeezout. Verdeel dit over de sla en dien op.
Witloofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
Witloofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
Voor 4 personen;
6 stronken witloof, 200 g grijze garnalen, 4 eieren, een handvol veldsla, 1 eetlepel graanmosterd, 5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, enkele bieslookpijpjes, peper.
Bereiding;
Maak een vinaigrette met de graanmosterd, olijfolie en azijn. Snijd het witloof fijn en meng met de veldsla en de vinaigrette. Verdeel de sla over de 4 borden. Kook de eieren gedurende 4 minuten, pel ze voorzichtig en leg op de sla. Verdeel de garnalen over de borden en werk af met wat peper uit de pepermolen en enkele bieslookpijpjes.
Tip: Een zacht gekookt eitje past ook perfect bij een slaatje met spekjes.
Salade van kipfilet met witloof, appeltjes en gedroogde ham
Salade van kipfilet met witloof, appeltjes en gedroogde ham
Voor 4 personen;
4 kipfilets, 150 g flinterdun gesneden gedroogde ham, 6 struikjes witloof, 2 appelen,1 bakje veldsla, 2 dl room, 1 dl mayonaise, sap van 1 citroen, 1 eetlepel graanmosterd, broodcroutons, 2 tomaten, boter, peper en zout.
Bereidingswijze
Bak de kipfilets mooi bruin in de boter, breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen. Schil de appelen, snijd ze in staafjes en meng ze onmiddellijk met het citroensap om verkleuring tegen te gaan. Snijd het witloof in staafjes en meng onmiddellijk met de appeltjes. Klop een dressing met de room, mayonaise, mosterd, peper en zout en meng door het witloof/ appel mengsel.
Leg in het midden van de vier borden steeds een hoopje veldsla, schik er de ham rond en verdeel de in plakjes gesneden kip over de borden. Verdeel vervolgens de witloofsla over de borden en versier met partjes tomaat, croûtons en vers gemalen peper uit de molen.
Lekker met volkorenbrood. Veldsla kan vervangen worden door andere slasoorten.
Lauwe salade van gebakken peer met truffelhoning, venkel, rode biet en geitenkaas
Voor 4 personen: 1 venkel, 4 conférenceperen, 25 g boter, 2 el truffelhoning, 50 g walnoten, 100 g gekookte rode biet, 2 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn, 150 g verse geitenkaas, zwarte peper en zout.
Bereidingswijze
Snij de venkel in partjes en blancheer deze in lichtgezouten water. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes. Verhit de boter en honing in een grote pan en bak de venkel en peren goudbruin.
Haal uit de pan en bak ook de walnoten. Snij de rode biet in blokjes. Meng de olijfolie en balsamicoazijn met 1 theelepel bietensap, peper en zout. Roer onder de bietjes. Schik de peren en venkel op 4 borden. Verdeel er de walnoten en bietjes rond. Werk af met de verkruimelde geitenkaas.
Slankmakend recept- Kipsalade Voor 2 personen: - 2 kipfilets, gekookt in magere bouillon en in plakjes gesneden, - 4 plakken ananas in stukje sgesneden en een beetje ananassap, - 1 grote appel in ronde plakjes gesneden, - 100 g geraspte knolselder, sojascheuten, enkele pijnboompitten, - 1 citroen, 1 kleine sla, 2 soeplepels olijfolie, 1 soeplepel mosterd, - 1 soeplepel ciderazijn, citroensap, peper en zout.
Een recept dat niet minder dan 3 slankmakende voedingsmiddelen bevat.
Ananas heeft een vochtafdrijvende werking en bevat veel vitamines.
Kipfilet is bijzonder mager vlees dat prima kadert in een dieet omdat hett toch de nodige eiwitten levert.
Appel tenslotte, is een bekende hongerstiller. Maar bovendien bezit dit fruit ook heel wat vitamientjes, vooral net onder de schil!
Andere voedingsmiddelen die een hongerstillend effect hebben: vis, het wit van een ei, aardappelen, bepaalde algen.
Bereiding:
Bereid een vinaigrette op basis van mosterd, ananassap, citroensap, olijfolie, ciderazijn, peper en zout.
Besprenkel de knolselder en het fruit met citroensap. Vermeng en laat een kwartiertje rusten.
Vermeng het geheel en leg telkens een beetje van het mengsel op een blaadje sla. Laat een uur rusten in de koelkast.
TIP: Probeer ook eens de Thaïse versie van dit recept. Het volstaat verse koriander, sesamolie en enkele gehakte pijpajuintjes toe te voegen.
De filets van haringen die je zelf fileert geven het beste resultaat. Ook met gerookte haringfilets lukt het wel, zelfs met haringfilets op azijn. Verwijder eerst zorgvuldig alle graatjes. Snijd haring, appel, gekookte aardappel, komkommer, rode biet en augurkjes in gelijkmatige dobbelsteentjes. Meng alles met de olie en azijn. Kruid eventueel met peper en zout. Laat minstens enkele uren trekken in de koelkast, liever nog een ganse nacht. Serveer met een versiering naar eigen keuze.
Tip;Ook goed geschikt als voorgerechtje. Cholesterolarm recept,
Voor twee personen; Verse fijngesneden kropsla gemengd met olijfolie, xeresazijn, enkele druppels limoen en versgemalen peper. In sneetjes gesneden rijpe tomaat, een half fijn gesneden chalotje gemengd met garnalen. afgewerkt met gekookt eitje, maionase en peterselie, samen met luciverfrietjes. Vlug klaar en overheerlijk.
gevulde avocado's met Pére-joseph kaas, garnaal en tomaat
Voor 4 personen;
2 avocados, 200 g gepelde garnalen, 2 grote vleestomaten, 1 eetlepel yoghurt, 200 g Père Joseph-kaas, 200 g gemengde sla, 1 eetlepel bieslooksnippers, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
Bereidingswijze;
Snij de avocados in tweeën en haal er de pit uit. Lepel het vruchtvlees eruit en snij het in dobbelsteentjes. Pel de vleestomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees eveneens in blokjes. Doe dit laatste ook met de Père Joseph. Meng de avocadoblokjes, de tomatenpartjes, de garnalen en de kaas. Voeg yoghurt en bieslooksnippers toe, breng op smaak met peper en zout, en verdeel dit mengsel over de avocadohelften. Kruid de sla met wat peper en olijfolie.
bron;.lekkervanbijons.be
Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN Tags:pere joseph kaas,garnalen,avocado,tomaat,uogurt,sla,bieslook,olijfolie,peper,
08-09-2010
Speltsalade met spinazie
Speltsalade met spinazie
Voor 4 personen:
150 g speltkorrels, 1 kleine courgette, 1 avocado, sap van 1 citroen, 2 tomaten, 100 g gekookte of gestoomde aardappelen, enkele sprietjes bieslook, een flink handvol groene salade, bv. bindsla, andijvie of krulsla, een handvol jonge spinazieblaadjes, 40 g droge geitenkaas, bv. crottin, 3 el olijfolie, 1 tl wijnazijn, peper en zout.
Bereidingswijze;
Kook de spelt in driemaal zijn volume aan water op een matig vuur gedurende 30 à 40 min. Giet nadien af en zet koel weg. Snij de courgette fijn en stoom beetgaar. Schil de avocado, snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel deze met citroensap. Snij de tomaten en aardappelen in blokjes.
Meng de spelt, courgette, tomaten, aardappelen en fijngesnipperd bieslook onder elkaar in een kom. Kruid naar smaak. Schep er voorzichtig de avocado onder. Schik de groene sla in een slakom. Verdeel er de spelt met groenten over en werk af met de spinazie en geitenkaas. Maak een vinaigrette met de olijfolie en wijnazijn, giet over de salade en serveer.
Start uw "slankheidsplan" deze zomer door aan uw salades energierijke, maar lichte ingrediënten toe te voegen, en deze op te vrolijken met wat koolzaadolie of een tomatenvinaigrette, een nieuwigheid ! Op het menu : kip, rauwe vis, feta, watermeloen, paprikas... En laat je gerust gaan, want het is licht!
Azijn is het ideale middel om de smaak van voedingsmiddelen naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast zorgt het gebruik van azijn onder andere ook voor een beter behoud van het glycemiegehalte in ons lichaam.
Ken je trouwens de tomatenazijn al? Tomatenazijn is de jongste telg in de Mutti-familie. Deze unieke en originele azijn doet de intense en brede smaak van tomaten alle eer aan. Dit is het resultaat van een bijzonder complex productieproces waarbij men in de augustuszon gerijpte tomaten laat inkoken tot een vloeibare tomatenpuree.
Vervolgens worden de vezels gescheiden van de vloeistof, waardoor men een uiterst helder en zuiver sap bekomt. Dat sap ondergaat een alcoholische gisting en daarna nog een tweede azijnzuurgisting. Aan de productie van de Mutti tomatenazijn komt geen enkele chemische stof of bewerkingswijze te pas.
Een zeldzame smaak In de tomatenazijn ontdekt u veen- en houtachtige smaakaccenten en de geur doet denken aan gedroogde tomaten. Deze tomatenazijn is de perfecte smaakmaker voor gebraden of gegrild vlees, gegrilde of gekookte vis of gekookte groenten, en past ook uitstekend bij allerlei gemengde salades.
Prijs : 3,5 euro voor 500 ml (in de supermarkt).
Salade met tomatenazijn en rauwe vis
4 personen;
1 krulandijvie,1 rode sla,1 krulsla (Lollo rossa of Lollo bionda), Of in plaats van deze 3 slasoorten 2 pakken gemengde sla, 4 wortelen,16 radijsjes,200 g verse zalm,200 g verse tonijn, 20 g tomatenazijn,Extra zuivere olijfolie,10 g sojasaus.
Maak alle groenten schoon en snijd de wortelen in julienne. Maak de vis schoon en snijd hem in dobbelsteentjes. Meng in een kom de tomatenazijn, de extra zuivere olijfolie en de sojasaus. Schik de sla op een schotel, leg er de vis bovenop en werk af met de saus.
Salade met paprika's en appel
Deze salade gaat perfect samen met een stukje eend of varkensvlees. De boontjes houden het geheel lekker krokant.
4 personen; 3 groene paprikas,10 boontjes,1 komkommer van 20 cm, 1 witte ui, vers geperst sinaasappelsap van 1 of 2 sinaasappels, 2 granny smith appels (ontpit en in stukjes gesneden,) 1 grote bos munt of basilicum (fijn gesneden),zout en peper.
Pel de paprikas met een speciaal mes, verwijder de stengel, de vliesjes en pitjes. Snijd de paprika in reepjes en vervolgens in blokjes. Verwijder de steeltjes van de boontjes. Kook de boontjes tot ze al dente zijn, doe ze dan meteen in koud water en spoel af. Laat uitdruipen en snijd in fijne stukjes. Snijd de komkommer over de lengte in twee, ontpit en snijd de rest in kleine blokjes.
Doe de paprikas, de boontjes, de komkommer en de ui in een slakom. Overgiet met het sinaasappelsap, voeg zout en peper toe en laat 30 minuten staan zodat de aromas zich kunnen ontwikkelen. Voeg de appel toe, roer en bestrooi met de munt of de basilicum. Serveer!
Salade met warme kip en harissa
4 personen; 500 gram rijpe kerstomaten,een beetje olijfolie, een half teentje knoflook (fijngeperst),4 porties gebakken kipfilet (nog warm), enkele blaadjes sla,20 groene of zwarte olijven (ontpit en in twee gesneden), 2 rode uien in fijne stukjes gesneden,Zout.
Voor de harissa vinaigrette: 6 soeplepels olijfolie extra vierge,1 soeplepel harissa (pikante saus), 1 soeplepel azijn Xérès of appelcider-azijn.
Maak nu de harissa vinaigrette. Doe al de ingrediënten in een kom en klop op met een vork. Snijd de kipfilets in grote stukken terwijl de kip nog warm is. Doe de stukken kip in een kom met de sla, de olijven en de ui. Meng het geheel. Verdeel de salade over vier borden en voeg de gegrilde tomaten apart toe.
Kip is perfect voor een caloriearme salade. Voeg de kip toe wanneer ze juist gebakken is voor een overheerlijk resultaat.
bron; skynet.be
Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
01-07-2010
Salade niçoise
Salade niçoise
10 pers;1,8 kg tonijn, 1 kg prinsessenboontjes, 100 g ansjovisfilet uit blik, 50 g kappertjes, 1 kg aardappel, 20 g peterselie, 1 kropsla, 150 g uien, 120 g zwarte olijven, 500 g tomaten, 5 eieren, peper en zout
Bereidingswijze;
Breng licht gezouten water aan de kook
Verlaag de hittebron en gaar de tonijn net onder het kookpunt
Laat de tonijn in het kookvocht afkoelen
Laat de tonijn uitlekken en ontvel/ontvet/ontgraat deze als dit nodig is
Verdeel het tonijnvlees in grote stukken
Reinig de prinsessenbonen
Breng een pan met ruim licht gezouten, water aan de kook
Giet de boontjes in dit kokend water en kook beetgaar (+/- 7 minuten)
Giet deze af en verfris ONMIDDELLIJK onder koud stromend water en laat uitlekken
Kook de eieren hard, pel ze en snij in vieren.
Ontvel de tomaten en snij in vieren
Kook de aardappelen gaar in de pel
Pel de aardappelen warm, laat afkoelen en snij in plakjes van 3 mm dikte. Bij grote aardappelen snij je deze plakjes nog eens in de helft
Halveer de ui
Snipper 1 helft fijn en snij de andere helft in ringen
Spoel de kropsla en laat deze uitlekken
Hak de peterselie fijn
Voorzie per persoon een diep bord
Leg hierin de kropsla blaadjes, de prinsessenboontjes en de gesnipperde ui
Verdeel hierover de stukken tonijn
Strooi dan de olijven, uienringen, kappertjes en de ansjovisfilets
Voeg als laatste de aardappelenplakjes, de partjes tomaat en eieren toe
Werk af met gehakte peterselie en vers gemalen peper
Serveer er eventueel een vinaigrette bij
Anne VERBERCKMOES bron; hungryfeelings.be
Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
19-06-2010
Slaatje met fruit en kalkoen
Slaatje met fruit en kalkoen Cholesterolvriendelijk gerecht
Benecol bracht een boekje uit met 21 recepten en tips die u helpen om uw cholesterol beduidend te verlagen. Een verhoogde cholesterol is immers een risico voor hartziekten. U kunt het boekje bestellen via de website www.benecol.be.
Snijd de avocado, de appel en de sinaasappel in partjes en schik ze over de sla.
Snijd de de kalkoenfilet in stukjes. Verhit de Benecol light in een pan en pers de look daarin uit. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze bruin.
Giet de lepel honing eroverheen en laat de kalkoen karameliseren.
Blus met frambozenazijn.
Voeg de melk toe en laat nog even sudderen.
Giet het mengsel over de sla en dien meteen op.
bron; plusmagazine.be
Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
17-06-2010
Bruschette met haring en paprika
Bruschette met haring en paprika
1 donkerbruin stokbrood, 3 nieuwe of zoute haringen (maatjes) 1 komkommer,150 gram verse roomkaas light, 2 geroosterde paprikas uit pot of vers, 6 uien (fijngehakt) 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt), versgemalen zwarte peper.
Bereiding;
Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Snijd de haringen in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Bestrijk de sneetjes royaal met verse roomkaas en verdeel de komkommer, haring en paprika (in repen) erover. Strooi tot slot de uien en bieslook erover en maal er wat peper over. Leg de bruschette op vier borden.
bron; visrecepten.nl
Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
13-06-2010
Maatjesharingen met appel en gekookte bietjes
Maatjesharingen met appel en gekookte bietjes
4 pers. 8 maatjes, 2 gekookte bietjes in fijne reepjes gesneden, 2 appels in dunne schijfjes, sap van een halve citroen, 1/2 teentje fijn geperste knoflook, 1 fijn gesneden ui, 2 eetlepels zure room, peper.
De appelschijfjes besprenkelen met citroen en goede olijfolie van eerste persing en voorzichtig mengen, mooi op een bord leggen.
De bietjes vermengen met de knoflook, zure room, op smaak brengen met peper verdelen op de appeltjes, haringen ernaast en afwerken met fijne ui.
Serveer fris met brood.
Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
08-06-2010
Recept Aardappelen rode bieten salade met tonijn
Recept- Aardappelen rode bieten salade met tonijn
Bereiding;
Schil de aardappels snij ze in vieren en kook ze. Giet de aardappels af en laat ze een beetje afkoelen. Open het glazen potje of blikje tonijn en het pakje voorgekookte bietjes en giet het sap van beide eraf. Je kan nu de aardappels in stukjes snijden en er de fijn gesneden bietjes doorheen mengen, op smaak brengen met tomaten azijn, olijfolie, peper en fijn gesneden kappertjes.
Fijn gesneden ijsbergsla met blokjes tomaten, op het bord leggen, het aardappel slaatje, per pers. 2 stukjes tonijn een half gekookt eitje, en alles afwerken met olijfolie en basilicum.
Plaats het gerecht ( kort) in de koelkast. Heerlijk en makkelijk voor als het warm weer is.
Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
05-05-2010
Rucola, peer en amandelen Salade
Rucola, peer en amandelen Salade
erg lekkere salade en gezond
fotoosvanrobin
Rucola, gegrilde peer en amandelschilfers. Dressing olijfolie van eerste persing , citroensap, honing, grove mosterd, peper, zout.
Helaas was dit wilde rucola, die is een beetje taai. Niet erg geschikt voor een (grootte) salade.
Tip; je kan inplaats van amandelen ook pijnboompitjes gebruiken. bron; flickr.com
Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
30-04-2010
Aspergesalade met gerookte zalm, kwarteleitjes en nieuwe aardappeltjes
Aspergesalade met gerookte zalm, kwarteleitjes en nieuwe aardappeltjes
Het seizoen van witte asperges uit volle grond loopt van eind maart, begin april tot 24 juni. Zijn ze in het begin behoorlijk duur, eenmaal eind mei als het weer wat meezit worden ze best betaalbaar.
Ingrediënten voor 2 pers:
12 witte asperges 2 sneetjes gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden 2 kwarteleitjes (of 1 gewoon ei) 4 kleine nieuwe aardappeltjes platte peterselie korianderblaadjes
voor de vinaigrette: 3 el olijfolie 1 el sherryazijn versgemalen peper
Bereiding: Kook de aardappeltjes in de schil beetgaar. Laat afkoelen en snijd in stukjes. Breek de harde uiteinden van de asperges, maar gooi ze niet weg. Schil de apserges met een dunschiller: begin dun aan de kop en ga dikker naar beneden toe. Snijd de asperges eventueel in twee.
Kook de schillen en uiteinden ca. 20 min. Haal de schillen en stukken er uit en kook in deze bouillon nu de asperges in ca. 9 a 10 min. beetgaar. Haal ze uit het kookvocht bewaar dit als basis voor soep of saus en laat ze afkoelen en uitlekken op een keukendoek. Kook de kwarteleitjes 3 min. (gewone eieren ca. 8 min.), laat even schrikken en pel (dit gaat makkelijker als ze lauw zijn). Laat afkoelen en snijd ze voorzichtig in twee.
Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een bokaaltje met schroefdeksel. Schroef dicht, schud goed en bewaar tot gebruik in het bokaaltje. Voor gebruik opnieuw even schudden. Leg de asperges in diepe borden en verdeel er de eitjes, aardappeltjes en zalm over. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met peterselie en koriander.
De eieren hard koken en laten afkoelen.De tomaten in schijfjes snijden en de selderij in dunne reepjes verdelen. De ui fijnsnipperen. Een sausje maken met olie, citroensap, mosterd, geperste knoflook, ansjovispasta, peper en zout.
De tomatenschijfjes, de selderij en de ui in een slakom doen en er het sausje over gieten.De eieren pellen, in schijfjes snijden en op de tomaten schikken. Bestrooien met komijnzaadjes.Alles voorzichtig door elkaar scheppen en een half uurtje laten rusten in de koelkast.