Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    20-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwe Groentensalade

                                   
     Snel klaar - Lauwe
    Groentensalade


    Gepofte aardappel in de schil,
    (magnetron 8 a 9 min. 850 w)gepeld en in blokjes gesneden.
    Gekookte bloemkoolroosjes, diepvries ertjes, witte asperges,
    Gepelde tomaat ontdaan van pitjes en in blokjes gesneden.
    Alles gemengd met warme olijfolie en kruiden.

    Kan als bijgerecht bij vis of vlees, luchgerecht, vegetarisch. smakelijk. 

    Tip;
    citroenmellise bijvoegen,witte asperges kunnen vervangen
    worden door groene asperges

     
                                                                         
          Photo; Hobbyfotografie J & G


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:groentensla,aardappel,bloemkool,ertjes,aspergus,tomaat,olie,kruiden,
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas

    lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas

    voor 4 personen;

    het kipslaatje:

    • 2 kipfilets, 150 g veldsla, 1 radicchio (of roodloof),
      4 sneetjes oud broden, 50 g walnoten, 1⁄2 bussel waterkers,
      olijfolie, een klontje boter, peper, zout.

    de dressing:
    100 g blauwe schimmelkaas (bv. Pas de Bleu),1 ei,
    2 eetlepels mosterd, 6 eetlepels notenolie,
    1 eetlepel ciderazijn, peper.



    foto;een.be/mediatheek

    bereiding;

    de sla:

    • Scheur fijne takjes veldsla en waterkers los. Verdeel de radicchio in losse blaadjes (een radicchio is een bolle rode sla).
    • Spoel de veldsla, de waterkers en de blaadjes radicchio in veel water, zodat er geen zand of aarde meer in achterblijft.
    • Zwier de sla droog en giet het groen in een grote schaal.
       
    • Hak de walnoten grof en voeg ze bij de sla.

    de croutons:

    • Doe een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een braadpan, en verhit het op hoog vuur.
    • Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij het broodkruim in vierkantjes van 2  x 2 cm.
    • Kleur de croutons goudbruin in de pan. Schud ze regelmatig op zodat ze egaal bruinen.
    • Strooi de croutons in een schaaltje met een vel keukenpapier erin en laat ze even uitlekken. Het papier slorpt het overtollige vet op.

    de dressing:

    • Verbrokkel de blauwe kaas in een pannetje. Zorg ervoor dat je de korst van de kaas niet gebruikt. Giet er een scheutje kokend water op en smelt de kaas op een zacht vuur.
    • Neem een mengschaal en doe daarin het eigeel, een scheutje natuurazijn en de mosterd. Klop het mengsel los met een garde en voeg beetje bij beetje de notenolie toe.
    • Wanneer het sausje gebonden is, voeg je er de gesmolten blauwe kaas aan toe. Kruid met peper van de molen en, indien nodig, met een snuifje zout.

    de kip:

    • Snij de kipfilets in fijne reepjes. Smelt een klontje boter in een pan en kleur daarin de stukjes kip. Zorg ervoor dat de kip doorbakken is, maar laat het vlees niet uitdrogen.

    de afwerking:

    • Schep de warme kippenstukjes over de sla, strooi er de croutons bovenop, en werk af met een portie van de dressing. Meng alles en serveer meteen.

      bron; een.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip,herfstsla,croutons,blauwekaas,noten,
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke waldorfsalade

    Klassieke waldorfsalade

    voor 4 personen;

    - 3 bio-appeltjes (een lichtzure tot zure soort),1 eetl citroensap,
    - 4 selderstengels van witte voetselder,4 à 5 eetlepels mayonaise,
    - een handvol walnoten,een klein trosje druiven (optioneel),
    - 1 mooie kropsla.

                                  Klassieke waldorfsalade
    Bereiding

    1 Boen de appeltjes schoon en snijd ze in blokjes, besprenkel de appelblokjes met het citroensap.
    2 Schil de selderstengels met behulp van een dunschiller en snijd de selder in blokjes.
    3 Rooster de walnoten even in een warme oven of in een pan en laat ze afkoelen.
    4 Was de kropsla: haal voorzichtig de bladeren van de stronk en spoel ze in een ruime hoeveelheid koud water.
    5 Neem slabladeren voorzichtig uit het water en schud ze droog. Gebruik hiervoor liefst geen slacentrifuge, zo vermijd je dat de blaadjes kneuzen.
    6 Schik op elk bord enkele blaadjes kropsla om een ‘kuip’ te vormen.
    7 Meng de appeltjes, selder en walnoten met de mayonaise en kruid eventueel bij met wat peper van de molen en zeezout. Verdeel dit over de sla en dien op.

    bron; skynet.be

     

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:waldorfsalade,appels,selder,walnoten,kropsla,
    15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen


    Witloofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen

    Voor 4 personen;

      6 stronken witloof, 200 g grijze garnalen, 4 eieren,
     
    een handvol veldsla, 1 eetlepel graanmosterd, 5 eetlepels olijfolie,  
      2 eetlepels witte wijnazijn,
    enkele bieslookpijpjes, peper.


                                               Witloofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
    Bereiding;

    Maak een vinaigrette met de graanmosterd, olijfolie en azijn.
    Snijd het witloof fijn en meng met de veldsla en de vinaigrette. Verdeel de sla over de 4 borden.
    Kook de eieren gedurende 4 minuten, pel ze voorzichtig en leg op de sla. Verdeel de garnalen over de borden en werk af met wat peper uit de pepermolen en enkele bieslookpijpjes.

    Tip:
    Een zacht gekookt eitje past ook perfect bij een slaatje met spekjes.

    bron;.delhaize.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:witlof,garnalen,ei,veldsla,mosterd,
    05-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van kipfilet met witloof, appeltjes en gedroogde ham


    Salade van kipfilet met witloof, appeltjes
    en gedroogde ham

     Voor 4 personen;

    4 kipfilets, 150 g flinterdun gesneden gedroogde ham,
    6 struikjes witloof, 2 appelen,1 bakje veldsla, 2 dl room,
    1 dl mayonaise, sap van 1 citroen, 1 eetlepel graanmosterd,
    broodcroutons, 2 tomaten, boter, peper en zout.


                                   

    Bereidingswijze

    Bak de kipfilets mooi bruin in de boter, breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen. Schil de appelen, snijd ze in staafjes en meng ze onmiddellijk met het citroensap om verkleuring tegen te gaan. Snijd het witloof in staafjes en meng onmiddellijk met de appeltjes. Klop een dressing met de room, mayonaise, mosterd, peper en zout en meng door het witloof/ appel mengsel.

    Leg in het midden van de vier borden steeds een hoopje veldsla, schik er de ham rond en verdeel de in plakjes gesneden kip over de borden. Verdeel vervolgens de witloofsla over de borden en versier met partjes tomaat, croûtons en vers gemalen peper uit de molen.


    Lekker met volkorenbrood.
    Veldsla kan vervangen worden door andere slasoorten.

    bron;mijnflandria.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip,ham,witlof,appel,veldsla,room,mayonaise,citroen,mosterd,tomaten,
    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwe salade van gebakken peer met truffelhoning

                Lauwe salade van gebakken peer met truffelhoning, 
                venkel, rode biet en geitenkaas
     
    Voor 4 personen:
    1 venkel, 4 conférenceperen, 25 g boter, 2 el truffelhoning,
    50 g walnoten, 100 g gekookte rode biet, 2 el olijfolie,
    1 el balsamicoazijn, 150 g verse geitenkaas, zwarte peper en zout.



    Bereidingswijze

    Snij de venkel in partjes en blancheer deze in lichtgezouten water. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes. Verhit de boter en honing in een grote pan en bak de venkel en peren goudbruin.

    Haal uit de pan en bak ook de walnoten. Snij de rode biet in blokjes. Meng de olijfolie en balsamicoazijn met 1 theelepel bietensap, peper en zout. Roer onder de bietjes. Schik de peren en venkel op 4 borden. Verdeel er de walnoten en bietjes rond. Werk af met de verkruimelde geitenkaas.

    bron; knackweekend.rnewsbe

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:Peer, Venkel, Bier, Boter, Walnoot, Geitenkaas, Azijn,
    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slankmakend recept- Kipsalade


                       Slankmakend recept- Kipsalade
    Voor 2 personen:
    - 2 kipfilets, gekookt in magere bouillon en in plakjes gesneden,
    - 4 plakken ananas in stukje sgesneden en een beetje ananassap,
    - 1 grote appel in ronde plakjes gesneden,
    - 100 g geraspte knolselder, sojascheuten,  enkele pijnboompitten,
    - 1 citroen, 1 kleine sla, 2 soeplepels olijfolie, 1 soeplepel mosterd,
    - 1 soeplepel ciderazijn, citroensap,  peper en zout.



                                    cuisineminceur     

    Een recept dat niet minder dan 3 slankmakende voedingsmiddelen bevat.

    Ananas heeft een vochtafdrijvende werking en bevat veel vitamines.

    Kipfilet is bijzonder mager vlees dat prima kadert in een dieet omdat hett toch de nodige eiwitten levert.

    Appel tenslotte, is een bekende hongerstiller. Maar bovendien bezit dit fruit ook heel wat vitamientjes, vooral net onder de schil!

    Andere voedingsmiddelen die een hongerstillend effect hebben: vis, het wit van een ei, aardappelen, bepaalde algen. 

    Bereiding:

    • Bereid een vinaigrette op basis van mosterd, ananassap, citroensap, olijfolie, ciderazijn, peper en zout.
    • Besprenkel de knolselder en het fruit met citroensap. Vermeng en laat een kwartiertje rusten.
    • Vermeng het geheel en leg telkens een beetje van het mengsel op een blaadje sla. Laat een uur rusten in de koelkast.

      Recette minceur : ananas, pomme et poulet




    TIP:
    Probeer ook eens de Thaïse versie van dit recept. Het volstaat verse koriander, sesamolie en enkele gehakte pijpajuintjes toe te voegen. 

    Rachel Brichant 
    bron; Plus.be

     


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip,bouillon,ananas,appel,knolselder,citroen,sla,olie,mosterd,noten,
    02-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte haringsla

                                   
                                    Gerookte haringsla

    Voor 4 personen :

    1 stuk(s) grote appels (Jonagold, Granny Smith),
    2 stuk(s) Gerookte haring, 3 eetlepel(s) azijn, 4 stuk(s) Augurken,
    5 eetlepel(s) Vitelma Slaolie, 100 gram komkommer,
    100 gram vastkokende aardappelen, 100 gram Gekookte rode biet. 

                        
                                Gerookte haringsalade
    Bereiding;

    De filets van haringen die je zelf fileert geven het beste resultaat.
    Ook met gerookte haringfilets lukt het wel, zelfs met haringfilets op azijn.
    Verwijder eerst zorgvuldig alle graatjes.
    Snijd haring, appel, gekookte aardappel, komkommer, rode biet en augurkjes in gelijkmatige dobbelsteentjes.
    Meng alles met de olie en azijn. Kruid eventueel met peper en zout.
    Laat minstens enkele uren trekken in de koelkast, liever nog een ganse nacht.
    Serveer met een versiering naar eigen keuze.

    Tip; Ook goed geschikt als voorgerechtje.
            Cholesterolarm recept,

    bron; seniorennet.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:appels,haring,augurken,olie,komkommer,aardappelen,rode biet,
    27-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalensalade


                                   Vandaag op het Menu
                   Garnalensalade met tomaat en gekookt eitje




                                       Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; 
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Voor twee personen;
    Verse fijngesneden kropsla gemengd met olijfolie, xeresazijn,
    enkele druppels limoen en versgemalen peper.
    In sneetjes gesneden rijpe tomaat, een half fijn gesneden chalotje gemengd
    met garnalen.
    afgewerkt met gekookt eitje, maionase en peterselie, samen met luciverfrietjes.
    Vlug klaar en overheerlijk.





    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:garnalen,kropsla,ei,tomaat,chalot,limoen,olifolie,xeresazijn,
    10-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde avocado's met Pére-joseph kaas


    gevulde avocado's met Pére-joseph
    kaas, garnaal en tomaat


    Voor 4 personen;

    2 avocado’s, 200 g gepelde garnalen, 2 grote vleestomaten,
    1 eetlepel yoghurt, 200 g Père Joseph-kaas, 200 g gemengde sla,
    1 eetlepel bieslooksnippers, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.      


     

    Bereidingswijze;

    Snij de avocado’s in tweeën en haal er de pit uit.
    Lepel het vruchtvlees eruit en snij het in dobbelsteentjes. Pel de vleestomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees eveneens in blokjes.
    Doe dit laatste ook met de Père Joseph. Meng de avocadoblokjes, de tomatenpartjes, de garnalen en de kaas.
    Voeg yoghurt en bieslooksnippers toe, breng op smaak met peper en zout, en verdeel dit mengsel over de avocadohelften.
    Kruid de sla met wat peper en olijfolie.

    bron;.lekkervanbijons.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:pere joseph kaas,garnalen,avocado,tomaat,uogurt,sla,bieslook,olijfolie,peper,
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speltsalade met spinazie


    Speltsalade met spinazie

    Voor 4 personen:

    150 g speltkorrels, 1 kleine courgette, 1 avocado, sap van 1 citroen,
    2 tomaten, 100 g gekookte of gestoomde aardappelen, enkele sprietjes bieslook, een flink handvol groene salade, bv. bindsla, andijvie of krulsla,
    een handvol jonge spinazieblaadjes, 40 g droge geitenkaas, bv. crottin,
    3 el olijfolie, 1 tl wijnazijn, peper en zout.

                    

    Bereidingswijze;

    Kook de spelt in driemaal zijn volume aan water op een matig vuur gedurende 30 à 40 min. Giet nadien af en zet koel weg. Snij de courgette fijn en stoom beetgaar. Schil de avocado, snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel deze met citroensap. Snij de tomaten en aardappelen in blokjes.

    Meng de spelt, courgette, tomaten, aardappelen en fijngesnipperd bieslook onder elkaar in een kom. Kruid naar smaak. Schep er voorzichtig de avocado onder. Schik de groene sla in een slakom. Verdeel er de spelt met groenten over en werk af met de spinazie en geitenkaas. Maak een vinaigrette met de olijfolie en wijnazijn, giet over de salade en serveer.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:speltkorrels,courgettes,avocado,citroen,tomaat,aardappel,bieslook,sla,spinazie,kaas,
    05-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichte zomersalades

    Lichte zomersalades


    © Skynet Lili -

    Start uw "slankheidsplan" deze zomer door aan uw salades energierijke, maar lichte ingrediënten toe te voegen, en deze op te vrolijken met wat koolzaadolie of een tomatenvinaigrette, een nieuwigheid ! Op het menu : kip, rauwe vis, feta, watermeloen, paprika’s... En laat je gerust gaan, want het is licht!


    © Mutti -

    Tomatenazijn, nieuw in de winkel

    Azijn is het ideale middel om de smaak van voedingsmiddelen naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast zorgt het gebruik van azijn onder andere ook voor een beter behoud van het glycemiegehalte in ons lichaam.

    Ken je trouwens de tomatenazijn al? Tomatenazijn is de jongste telg in de Mutti-familie. Deze unieke en originele azijn doet de intense en brede smaak van tomaten alle eer aan. Dit is het resultaat van een bijzonder complex productieproces waarbij men in de augustuszon gerijpte tomaten laat inkoken tot een vloeibare tomatenpuree.

    Vervolgens worden de vezels gescheiden van de vloeistof, waardoor men een uiterst helder en zuiver sap bekomt. Dat sap ondergaat een alcoholische gisting en daarna nog een tweede azijnzuurgisting. Aan de productie van de Mutti tomatenazijn komt geen enkele
    chemische stof of bewerkingswijze te pas.

    Een zeldzame smaak
    In de tomatenazijn ontdekt u veen- en houtachtige smaakaccenten en de
    geur doet denken aan gedroogde tomaten. Deze tomatenazijn is de perfecte
    smaakmaker voor gebraden of gegrild vlees, gegrilde of gekookte vis of gekookte
    groenten, en past ook uitstekend bij allerlei gemengde salades.

    Prijs : 3,5 euro voor 500 ml (in de supermarkt).

                       Salade met tomatenazijn en rauwe vis

    4 personen;

    1 krulandijvie,1 rode sla,1 krulsla (Lollo rossa of Lollo bionda),
    Of in plaats van deze 3 slasoorten 2 pakken gemengde sla,
    4 wortelen,16 radijsjes,200 g verse zalm,200 g verse tonijn,
    20 g tomatenazijn,Extra zuivere olijfolie,10 g sojasaus.


                                                                                                                                  © Mutti -
    Bereiding:

    Maak alle groenten schoon en snijd de wortelen in julienne.
    Maak de vis schoon en snijd hem in dobbelsteentjes.
    Meng in een kom de tomatenazijn, de extra zuivere olijfolie en de sojasaus.
    Schik de sla op een schotel, leg er de vis bovenop en werk af met de saus.

    Salade met paprika's en appel

    Deze salade gaat perfect samen met een stukje eend of varkensvlees. De boontjes houden het geheel lekker krokant.

    4 personen;
    3 groene paprika’s,10 boontjes,1 komkommer van 20 cm,
    1 witte ui, vers geperst sinaasappelsap van 1 of 2 sinaasappels,
    2 granny smith appels (ontpit en in stukjes gesneden,)
    1 grote bos munt of basilicum (fijn gesneden),zout en peper.

                                        
    Bereiding:                                    © Larousse : Recettes minceur
     
    Pel de paprika’s met een speciaal mes, verwijder de stengel, de vliesjes en pitjes. Snijd de paprika in reepjes en vervolgens in blokjes.
    Verwijder de steeltjes van de boontjes. Kook de boontjes tot ze ‘al dente’ zijn, doe ze dan meteen in koud water en spoel af. Laat uitdruipen en snijd in fijne stukjes.
    Snijd de komkommer over de lengte in twee, ontpit en snijd de rest in kleine blokjes.

    Doe de paprika’s, de boontjes, de komkommer en de ui in een slakom. Overgiet met het sinaasappelsap, voeg zout en peper toe en laat 30 minuten staan zodat de aroma’s zich kunnen ontwikkelen.
    Voeg de appel toe, roer en bestrooi met de munt of de basilicum. Serveer!

    Salade met warme kip en harissa

    4 personen;
    500 gram rijpe kerstomaten,een beetje olijfolie,
    een half teentje knoflook (fijngeperst),4 porties gebakken kipfilet (nog warm),
    enkele blaadjes sla,20 groene of zwarte olijven (ontpit en in twee gesneden),
    2 rode uien in fijne stukjes gesneden,Zout.

    Voor de harissa vinaigrette:
    6 soeplepels olijfolie extra vierge,1 soeplepel harissa (pikante saus),
    1 soeplepel azijn Xérès of appelcider-azijn.

                                         
                                                     © Larousse : Recettes minceur
    Bereiding:
    Warm de oven voor op 200°C (therm.6-7). Leg de tomaten in een ovenschaal, bestrooi met zout, overgiet met olijfolie en bestrooi met look. Doe in de oven tot de tomaten licht gegrild zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur.

    Maak nu de harissa vinaigrette. Doe al de ingrediënten in een kom en klop op met een vork.
    Snijd de kipfilets in grote stukken terwijl de kip nog warm is. Doe de stukken kip in een kom met de sla, de olijven en de ui. Meng het geheel.
    Verdeel de salade over vier borden en voeg de gegrilde tomaten apart toe.

    Kip is perfect voor een caloriearme salade. Voeg de kip toe wanneer ze juist gebakken is voor een overheerlijk resultaat.

    bron; skynet.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade niçoise


                                      Salade niçoise
     
    10 pers;
    1,8 kg tonijn, 1 kg prinsessenboontjes,
    100 g
    ansjovisfilet uit blik, 50 g kappertjes, 1 kg aardappel,
    20 g peterselie, 1 kropsla, 150 g uien, 120 g zwarte olijven,
    500 g tomaten, 5 eieren, peper en zout


    Salade Niçoise

    Bereidingswijze;
    1. Breng licht gezouten water aan de kook
    2. Verlaag de hittebron en gaar de tonijn net onder het kookpunt
    3. Laat de tonijn in het kookvocht afkoelen
    4. Laat de tonijn uitlekken en ontvel/ontvet/ontgraat deze als dit nodig is
    5. Verdeel het tonijnvlees in grote stukken
    6. Reinig de prinsessenbonen
    7. Breng een pan met ruim licht gezouten, water aan de kook
    8. Giet de boontjes in dit kokend water en kook beetgaar (+/- 7 minuten)
    9. Giet deze af en verfris ONMIDDELLIJK onder koud stromend water en laat uitlekken
    10. Kook de eieren hard, pel ze en snij in vieren.
    11. Ontvel de tomaten en snij in vieren
    12. Kook de aardappelen gaar in de pel
    13. Pel de aardappelen warm, laat afkoelen en snij in plakjes van 3 mm dikte. Bij grote aardappelen snij je deze plakjes nog eens in de helft
    14. Halveer de ui
    15. Snipper 1 helft fijn en snij de andere helft in ringen
    16. Spoel de kropsla en laat deze uitlekken
    17. Hak de peterselie fijn
    • Voorzie per persoon een diep bord
    • Leg hierin de kropsla blaadjes, de prinsessenboontjes en de gesnipperde ui
    • Verdeel hierover de stukken tonijn
    • Strooi dan de olijven, uienringen, kappertjes en de ansjovisfilets
    • Voeg als laatste de aardappelenplakjes, de partjes tomaat en eieren toe
    • Werk af met gehakte peterselie en vers gemalen peper
    • Serveer er eventueel een vinaigrette bij

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    19-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met fruit en kalkoen


    Slaatje met fruit en kalkoen
     Cholesterolvriendelijk gerecht

     Benecol bracht een boekje uit met 21 recepten en tips die u helpen om uw cholesterol beduidend te verlagen.
    Een verhoogde cholesterol is immers een risico voor hartziekten.
    U kunt het boekje bestellen via de website www.benecol.be.

     Slaatje met fruit en kalkoen
    2 personen:

    1 eetlepel Benecol light, 1 krop sla, enkele blaadjes rucola sla, 1 appel, 1 sinaasappel, 1 avocado, 500 g kalkoenfilet, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels frambozenazijn, 1,5 dl magere melk, 1 teentje look 



    Bereiding:
    1. Doe de sla en de rucolablaadjes in een kom.
    2. Snijd de avocado, de appel en de sinaasappel in partjes en schik ze over de sla.
    3. Snijd de de kalkoenfilet in stukjes. Verhit de Benecol light in een pan en pers de look daarin uit. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze bruin.
    4. Giet de lepel honing eroverheen en laat de kalkoen karameliseren.
    5. Blus met frambozenazijn.
    6. Voeg de melk toe en laat nog even sudderen.
    7. Giet het mengsel over de sla en dien meteen op.

    bron; plusmagazine.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    17-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschette met haring en paprika


    Bruschette met haring en paprika

    1 donkerbruin stokbrood, 3 nieuwe of zoute haringen (maatjes)
    1 komkommer,150 gram verse roomkaas light,
    2 geroosterde paprika’s uit pot of vers,
    6 uien (fijngehakt) 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt),
    versgemalen zwarte peper.


                                  Bruschette met haring en paprika

    Bereiding;

    Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Snijd de haringen in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Bestrijk de sneetjes royaal met verse roomkaas en verdeel de komkommer, haring en paprika (in repen) erover. Strooi tot slot de uien en bieslook erover en maal er wat peper over. Leg de bruschette op vier borden.

    bron; visrecepten.nl

     


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    13-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maatjesharingen met appel en gekookte bietjes


    Maatjesharingen met appel en gekookte bietjes


    4 pers. 8 maatjes, 2 gekookte bietjes in fijne reepjes gesneden,
    2 appels in dunne schijfjes, sap van een halve citroen,
    1/2 teentje fijn geperste knoflook, 1 fijn gesneden ui,
    2 eetlepels zure room, peper.




    De appelschijfjes besprenkelen met citroen en goede olijfolie van eerste persing en voorzichtig mengen, mooi op een bord leggen.

    De bietjes vermengen met de knoflook, zure room, op smaak brengen met peper verdelen op de appeltjes, haringen ernaast en afwerken met fijne ui.

    Serveer fris met brood.


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    08-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Aardappelen rode bieten salade met tonijn


    Recept- Aardappelen rode bieten salade met tonijn




    Bereiding;

    Schil de aardappels snij ze in vieren en kook ze.
    Giet de aardappels af en laat ze een beetje afkoelen.
    Open het glazen potje of blikje tonijn en het pakje voorgekookte bietjes en giet het sap van beide eraf.
    Je kan nu de aardappels in stukjes snijden en er de fijn gesneden bietjes   doorheen mengen, op smaak brengen met tomaten azijn, olijfolie, peper en fijn gesneden kappertjes.

    Fijn gesneden ijsbergsla met blokjes tomaten, op het bord leggen, het aardappel slaatje, per pers. 2 stukjes tonijn een half gekookt eitje, en alles afwerken met olijfolie en basilicum.

    Plaats het gerecht ( kort) in de koelkast.
    Heerlijk en makkelijk voor als het warm weer is.


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    05-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rucola, peer en amandelen Salade


    Rucola, peer en amandelen Salade

    erg lekkere salade en gezond

     
    Rucola, Pear and Almond Salad by FotoosVanRobin.

    fotoosvanrobin

    Rucola, gegrilde peer en amandelschilfers. Dressing olijfolie van eerste persing , citroensap, honing, grove mosterd, peper, zout.

    Helaas was dit wilde rucola, die is een beetje taai. Niet erg geschikt voor een (grootte) salade.

    Tip; je kan inplaats van amandelen ook pijnboompitjes gebruiken.

    bron; flickr.com


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met gerookte zalm, kwarteleitjes en nieuwe aardappeltjes
     


    Aspergesalade met gerookte zalm, kwarteleitjes
    en nieuwe aardappeltjes


    Het seizoen van witte asperges uit volle grond loopt van eind maart, begin april tot 24 juni. Zijn ze in het begin behoorlijk duur, eenmaal eind mei – als het weer wat meezit – worden ze best betaalbaar. 


    1

     


    Ingrediënten voor 2 pers:


    12 witte asperges
    2 sneetjes gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden
    2 kwarteleitjes (of 1 gewoon ei)
    4 kleine nieuwe aardappeltjes
    platte peterselie
    korianderblaadjes

    voor de vinaigrette:
    3 el olijfolie
    1 el sherryazijn
    versgemalen peper

    Bereiding:
    Kook de aardappeltjes in de schil beetgaar. Laat afkoelen en snijd in stukjes.
    Breek de harde uiteinden van de asperges, maar gooi ze niet weg. Schil de apserges met een dunschiller: begin dun aan de kop en ga dikker naar beneden toe. Snijd de asperges eventueel in twee.

    Kook de schillen en uiteinden ca. 20 min. Haal de schillen en stukken er uit en kook in deze bouillon nu de asperges in ca. 9 a 10 min. beetgaar. Haal ze uit het kookvocht – bewaar dit als basis voor soep of saus – en laat ze afkoelen en uitlekken op een keukendoek.
    Kook de kwarteleitjes 3 min. (gewone eieren ca. 8 min.), laat even schrikken en pel (dit gaat makkelijker als ze lauw zijn). Laat afkoelen en snijd ze voorzichtig in twee.

    Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een bokaaltje met schroefdeksel. Schroef dicht, schud goed en bewaar tot gebruik in het bokaaltje. Voor gebruik opnieuw even schudden.
    Leg de asperges in diepe borden en verdeel er de eitjes, aardappeltjes en zalm over. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met peterselie en koriander.


    bron; detafelvantine.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante tomatensalade met selderij



    Pikante tomatensalade met selderij



     

    Ingrediënten voor 4 pers.;

    - 4tomaat
    - 2stengelgroene selderij
    - 1ui
    - 6clolijfolie (extra vierge)
    - 1citroen
    - 1eetlepelmosterd
    - 2teentjeknoflook
    - 4theelepelansjovispuree
    - 0peper
    - 0zout
    - 4ei (hardgekookt)
    - 2theelepelkomijnzaad

    Bereiding;

    De eieren hard koken en laten afkoelen.De tomaten in schijfjes snijden en de selderij in dunne reepjes verdelen. De ui fijnsnipperen.
    Een sausje maken met olie, citroensap, mosterd, geperste knoflook, ansjovispasta, peper en zout.

    De tomatenschijfjes, de selderij en de ui in een slakom doen en er het sausje over gieten.De eieren pellen, in schijfjes snijden en op de tomaten schikken. Bestrooien met komijnzaadjes.Alles voorzichtig door elkaar scheppen en een half uurtje laten rusten in de koelkast.

    bron; skynet.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!