Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    astridschilderijen
    blog.seniorennet.be/astrids
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nicolaas
    blog.seniorennet.be/nicolaa
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    troebadoer
    blog.seniorennet.be/troebad
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    02-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chorizo met kikkererwten en spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    225 g chorizo, in vrij dikke plakken- 1 groot blik kikkererwten- 100 g jonge spinazieblaadjes- olijfolie- peper en zout

    1. Laat de kikkererwten uitlekken. Spoel de spinazieblaadjes en laat ze eveneens goed uitlekken.
    2. Bak de chorizoplakjes tot ze goudbruin en knapperig zijn. Doe er dan de kikkererwten en de spinazie bij.
    3. Laat alles een paar minuten goed doorwarmen. Schep om. Kruid naar smaak bij en dien op.
    Serveer dit warm, voor een volle smaak.

    02-02-2008 om 20:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde groenten met aïoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aïoli staat voor stevige knoflooksaus. Je moet dus wel liefhebber zijn van deze smaakmaker om dit gerecht te waarderen. Deze saus is een variant met vooral veel basilicum. Zachter en heerlijk. Trouwens, dit kan bij heel veel zomergerechten gebruikt worden.

    Voor 4 personen:

    Doe 1 gepeld teentje knoflook, 15 g grof gehakte basilicumblaadjes en 1 eierdooier in een meng kom. Mix glad.
    Schenk er in een straaltje 1,25 dl olijfolie extra vierge bij, terwijl u blijft mixen op middelmatige snelheid tot de saus dik vloeibaar is.
    Breng op smaak met een scheutje citroensap, peper en zout.
    Serveer deze aïoli bij geroosterde paprika, aubergine, zoete aardappel, courgette, ui...
    Leg de groenten in laagjes tussen een geroosterd Turks broodje, pita of ciabatta.

    02-02-2008 om 20:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiderse pastasalade met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Kook 120 g pasta beetgaar, verfris onder koud water en laat verder afkoelen. Ontdooi 2 tonijnsteaks en pocheer ze 8 min in water met wat peper en zout. Kook 300 g tuinboontjes gedurende 2 min, verfris ze en verwijder het vliesje rondom. Verdeel de tonijn in stukjes en voeg deze met de tuinboontjes bij de pasta. Sprenkel 3 eetlepels witte balsamicoazijn en 5 eetlepels olijfolie over de pasta en kruid met de italien mix. Werk af met in reepjes gesneden tomaten.

    29-01-2008 om 20:50 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep met prei en balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    2 teentjes knoflook- 30 g boter of margarine- 1 bloemkool, in roosjes- 1 l groentebouillon- zout, peper- 1-2 tl mosterd- 1 dunne prei- 1-1/2 dl slagroom, lobbig geklopt- 150 gram rundergehakt- nootmuskaat

    Pel en snipper de knoflook. Maak de bloemkool schoon en snij de bloemkool in roosjes en de stronk in kleine stukjes. Snij de prei in smalle halve ringetjes. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine balletjes.Bak de prei en de knoflook 4-5 minuten in de boter zonder ze te laten kleuren. Voeg de bloemkool toe en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken.

    Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper en voeg de mosterd en gehaktballetjes toe. Breng de soep weer aan de kook en laat nog 5 minuten koken. Serveer de soep in kopjes en schep er een dun laagje slagroom op. Garneer met bieslook.

    26-01-2008 om 20:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen in pikante tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    750 g aardappelen-6 middelgrote trostomaten- 2 eetlepels olijfolie- 2 teentjes knoflook- 1 eetlepel tomatenpuree- suiker- 1 theelepel gedroogde chilipeperschilfers- peper en zout

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snij ze in partjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en kruid ze met zout. Zet ze 20 tot 25 minuten in de oven (of tot ze gaar zijn).
    2. Pel de tomaten, snij ze in stukken. Pel en hak de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie. Doe er de knoflook en chilipeper bij. Roerbak 1 minuut.
    3. Doe er de tomaten, de tomatenpuree en een snuifje suiker bij. Laat op een zacht vuur, onafgedekt. inkoken tot een dikke saus.
    4. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Schep de saus bij de aardappelen. Serveer meteen.

    Dit hapje mag zelfs héél warm zijn.

    24-01-2008 om 20:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel crumble met amandelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    700 g Goudrenetten- 225 g Cox appels- 25 g bruine suiker- 1 grote theelepel kaneelpoeder- ¼ theelepel kruidnagelpoeder

    Voor de bovenlaag (Crumble)
    110 g hele amandelen ongepeld-75 g gekoelde boter, in kleine blokjes gesneden- 175 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)- 2 theelepels kaneelpoeder- 110 g rietsuiker (of bruine basterd suiker)

    Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht oven en op 200°C voor de gewone oven. Begin bij de appels. Snijd de appels in vieren haal dan de schil eraf en dan het klokhuis (zo is het makkelijk te verwijderen). Snijd nu de appels in een niet te dunne schijven en doe ze in een kom met de suiker, kaneel en kruidnagel en schud zo dat de appelschijven goed bedekt zijn. Doe ze dan in de bakvorm
    Nu maak je de crumble die heel simpel te maken is in de keukenmachine. Doe de boter, gezeefde bloem, kaneel en de suiker in de keukenmachine en laat hem draaien totdat het op broodkruim lijkt. Voeg dan de amandelen toe en laat de machine opnieuw het werk doen, niet te snel maar totdat ze aardig fijn zijn maar dat er toch nog wat grotere stukjes inzitten.

    Als je geen keukenmachine hebt
    Neem een grote kom, ga met je vingers door het mengsel totdat het op broodkruim lijkt , roer de kaneel, suiker en amandelen erdoor (die je dus eerst met een mes behoorlijk fijn gesneden hebt).Je kan de amandelen ook in een plastic zak doen en er met bvb de deegroller op slaan.

    En dan (na methode 1 of 2)
    Sprenkel het kruimelmengsel over de appels en zorg dat alles goed bedekt is. Nu gebruik je een (of twee) van je handen en druk het kruimelmengsel goed aan. Hoe vaster het wordt aangedrukt hoe knapperiger de bovenlaag!

    Haal daarna zachtjes een vork over de hele laag.
    Bak de crumble in het midden van de oven voor 35- 40 minuten. De appels zullen nu zacht zijn en de bovenlaag goudbruin en knapperig. Laat het rusten voor ongeveer 10- 15 minuten voor je het serveert

    Serveertip:
    Serveer het met warme custard of giet er lobbig geslagen slagroom over.
    Je kan ook flink handje rozijnen toevoegen die voeg je dan toe als de mix met de appels en amandelen gereed is.

    23-01-2008 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bearnaisesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    200 g boter- 2 eierdooiers- 1 eetlepel dragonazijn- 2 eetlepels water- 1 koffielepel versgehakte dragon- peper- zout

    Laat 200 g boter smelten op een zacht vuur (maar laat vooral niet kleuren). Klop in een kommetje 2 eierdooiers los met 1 eetlepel dragonazijn en 2 eetlepels water. Zet het kommetje in een warmwaterbad tegen de kook aan. Klop goed op, tot de saus bindt. Schenk er de gemolten boter vij en blijf opkloppen tot de saus mooi homogeen is. Breng de saus op smaak met (onmisbaar voor bearnaise!) 1 koffieleper versgehakte dragon en wat peper en zout.

    16-01-2008 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergeroomsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    100 gram prei- 100 gram ajuin- 100gram selder- 200 gram aspergepunten- 1 deciliter room- beetje boter- 20 gram kippenbouillon- schillen van de 20 asperges van bovenstaand gerecht

    1. Rasp de asperges en kook de aspergeschillen gedurende twintig minuten in water.
    2. Stoof de fijngesneden groenten in een klontje boter en bevochtig met het kookvocht van de schillen. Voeg nog wat water toe tot het geheel volledig onder staat. Voeg de kippenbouillon toe en laat 30 minuten koken.
    3. Laat de aspergepunten een drietal minuten koken in water.
    4. Mix de soep.
    5. Neem soepkommen en doe eerst een geutje room op de bodem. Voeg dan de soep toe.
    6. Bij het serveren de aspergepunten toevoegen als garnituur.

    11-01-2008 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    Voor het deeg:
    200 g bloem- 80 g bloemsuiker- 50 g gemalen hazelnoten- 1 onbehandelde sinaasappel- 110 g ijskoude boter, in stukjes- 1 ei

    Voor de vulling:
    3 onbehandelde sinaasappels- 4 eieren- 200 g fijne suiker- 180 g gesmolten boter- 75 g amandel poeder.

    En verder:
    vetstof voor de vorm

    - Boen de sinaasappel voor het deeg schoon. Rasp de helft van de schil, pers het vruchtvlees. Vermeng de bloem met de bloemsuiker, het hazelnootpoeder, de sinaasappelschil en de koude boter. Kneed tot een kruimeldeeg.
    - Kneed er het losgeklopte ei en de helft van het sap door. Rol de deegbal in plasticfolie en laat hem 15 minuten rusten in de koelkast.
    - Verwarm de oven op 180°C. Beboter een vorm. Spoel de overige sinaasappels. Rasp de schillen, pers de vruchten. Doe beide bij het resterende sap.
    - Klop de eieren schuimig met de suiker. Verwarm het sap. Schenk er al roerend het ei mengsel bij. Laat 10 minuten zachtjes indikken terwijl u blijft opkloppen. Zeef de crème en roer er, van het vuur af, de gesmolten boter en het amandel poeder door.
    - Rol het deeg uit in de bakvorm. Prik de bodem in met een vork. Schenk er de eiercrème op. Bak 40 minuten in het midden van de oven. Ontvorm op een rooster en laat afkoelen.

    10-01-2008 om 20:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoeders hachee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    600 gram runderhacheevlees in blokjes gesneden
    1,5 eetlepel bloem
    125 gram braadboter
    5 grote grof gesnipperde uien
    1 laurierblad
    3 kruidnagels
    2 theelepels azijn
    2-3 theelepeltjes zout
    1 theelepeltje peper

    Zoals je het zelf wilt. Ik snij het vlees altijd in flinke stukken zodat het niet direkt draadjesvlees wordt. Het moet hachee zijn en geen stoofvlees, want dat is weer iets anders.

    Strooi het zout, de peper en de bloem over het vlees. Verhit de braadboter in een braadpan en bak het vlees al omscheppend boven hoog vuur aan alle kanten mooi bruin. Voeg de uien toe en laat deze (al omscheppend) wat kleur krijgen. Leg dan het laurierblad en de kruidnagels in de braadpan bij het vlees met de uien. Sprenkel ook een beetje azijn over de inhoud van de pan. Voeg dan zoveel kokend water of kokende bouillon toe dat het vlees net niet onder staat. Leg het deksel op de pan, temper het vuur en laat de hachee gedurende 1 ½ à 2 uur zachtjes sudderen. Verwijder daarna het laurierblad en de kruidnagels.

    Natuurlijk is hachee bekend met rodekool, maar je kunt het ook eens serveren met rijst en andere groenten, zoals boontjes, bloemkool of alleen met rijst.

    06-01-2008 om 20:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    03-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges in gerookt zalmjasje met hollandse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    20 asperges- 400 gram gerookte zalm in plakjes- 100 gram fijngehakte ajuin- 100 gram fijngehakte peterselie- 200 gram gesmolten goede boter- 4 eierdooiers- 2 scheutjes citroen- 1 scheutje visbouillon- cayennepeper- zout

    - Schil de asperges en kook ze in water met het citroensap, een snuifje peper en wat zout.
    - Klop de dooiers met het andere scheutje citroensap en voeg de visbouillon toe tot je een homogene massa bekomt. Zet op een niet te warm vuur. Goed roeren. Monteer met de gesmolten boter (die er straalsgewijs wordt ingegoten) tot je de gewenste sausdikte bekomt. Kruiden met zout en cayennepeper.
    - Schik vijf asperges per verwarmd bord. Wikkel de uiteinden van de stengels in een zalmjasje (sneetje zalm voor twee asperges en sneetje zalm voor drie asperges). Giet wat saus over het onderste deel van het zalmjasje.
    - Leg aan één zijde een lepeltje ajuin en aan de andere zijde een lepeltje peterselie. Garneer eventueel met een schijfje citroen.
    - Ga met de pepermolen flink over het bovenste deel van de asperges.

    03-01-2008 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur 'œVieux Garçon' met gedroogd fruit

    Nagerecht:

    8 gedroogde pruimen- 8 gedroogde abrikozen- 2 gekonfijte peren- 100 g rozijnen- 1 vanillestokje,
    in tweeën gespleten- 50 cl rum

    Spoel het droge fruit onder lauw stromend water en laat zorgvuldig uitdruipen. Schik ze in opeenvolgende lagen in een glazen bokaal die uvooraf heeft omgespoeld in kokend water en zorgvuldig heeft afgedroogd.
    Voeg de rum en het vanillestokje toe.
    Sluit de bokaal zorgvuldig en laat 10 weken op een koele, tegen licht beschutte plaats rusten.
    Dien op met koekjes, Engelse crème of roomijs.

    19-12-2007 om 20:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoofdgerecht:

    1 konijn in acht stukken- 2 eetlepels olie- 1 kg broccoli in roosjes- 1 grote, gehakte ui- 200 g gepelde tomaten- 1 groene paprika, schoongemaakt en in blokjes- 1 gele paprika, schoongemaakt en in blokjes- 15 cl droge, witte wijn- 2 gehakte knoflookteentjes- 50 g boter- 1 koffielepel kerriepoeder- zout, peper

    Bak de stukken konijn gedurende 15 minuten in een kookpot en bestrooi met kerrie. Voeg zout en peper toe en besprenkel met witte wijn en 15 cl water.
    Schik de broccoliroosjes eromheen, dek af en laat 15 minuten koken. Voeg de paprikablokjes, de knoflook en de kerrie toe. Laat nog 15 minuten, afgedekt en op een laag vuur koken.
    Neem alle ingrediënten uit de pot en houd ze warm.
    Laat de saus gedurende 5 minuten op een hoog vuur indikken. Neem van het vuur, meng er de koude boter in klontjes in en breng opnieuw op smaak met zout en peper.
    Schik de stukken konijn en de garnituur op voorverwarmde borden.
    Overgiet ze met de warme saus en dien op met tagliatelli.

    19-12-2007 om 20:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrine van geitenkaas met paprika's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht:

    1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden- 1 groene paprika,schoongemaakt en in reepjes gesneden- 1 gele paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden- 4 eetlepels extra zuivere olijfolie- 1 koffielepel versnipperde tijm- 200 g verse geitenkaas- 10 cl verse room- 2 eetlepels gehakte bieslook- 2 blaadjes gelatine- tabasco naar eigen smaak- olijfolie voor de vorm- zout, peper

    Verhit de olie in een grote pan en bak de reepjes paprika heel lichtjes. Breng op smaak met zouten peper en voeg de geperste knoflook, de versnipperde tijm en 5 cl water toe. Dek af en laat nog 20 minuten op een zacht vuur verder bakken. Laat afkoelen.
    Laat de gelatine zwellen in een slakom;;met koud water.
    Voeg twee eetlepels water bij het kookvocht van de paprika's en breng opnieuw aan de kook. Wring vervolgens de gelatineblaadjes uit tussen de vingertoppen, voeg ze bij het hete vocht en laat volledig oplossen.
    Klop,de geitenkaas met de verse room, de bieslook, de tabasco, zout, peper en de gelatine.
    Bedek in deze volgorde de bodem van een glazen terrine: reepjes rode paprika, een laag geitenkaasmousse, reepjes groene paprika, een laag geitenkaasmousse,
    En tenslotte een laag reepjes gele paprika. Dek af met een laag huishoudfilm en plaats er gewicht op. Laat 4 uur inde koelkast opstijven.
    Ontvorm op een serveerschotel en snijd in dikke plakken.

    19-12-2007 om 20:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinaziesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    200 g verse spinazie- 1 ui- 1 teentje knoflook- 1 aardappel- 1 l kippenbouillon- 1 koffielepel boter- 2 dl room- 1 bosje rucola- 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)- peper uit de molen en zout

    1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappel en snij hem in stukjes. Spoel de spinazie.
    2. Fruit de ui glazig in de boter. Doe er de knoflook en de aardappelen bij, laat even stoven. Voeg de bouillon en het kruidentuiltje toe. Laat 10 minuten zacht koken.
    3. Neem het kruidentuiltje weg en doe er de spinazie bij. Laat nog 5 minuten koken.

    Mix de soep, bind ze met de room. Kruid met peper en zout. Werk af met rucola.

    16-12-2007 om 20:35 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiesjes met kip en spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    600 g kipfilet- 1 grote zoete uit- 1 rode paprika- 12 grote champignons- 8 fijne plakjes spek- 1 eetlepel paprikapoeder- peper en zout- olijfolie

    1. Pel de ui en snij hem in 12 stukken. Snij de kipfilets in 8 stukken en wentel ze door het paprikapoeder.
    2. Spoel de paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in grote stukken. Borstel of wrijf de champignons droog schoon.
    3. Prik de kip, de ui, de paprika en de champignons afwisselend op vier houten spiesjes, die u vooraf een halfuurtje in water hebt geweekt. Wikkel rond elke spies twee plakjes spek. Bestrijk ze rondom lichtjes met olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
    4. Rooster de spiesjes ongeveer 15 minuten op de tafelgrill of in de oven. Keer ze af en toe om. Lekker met aardappelen in de schil en een tomatensalade.

    10-12-2007 om 20:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken inktvisringen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g ongepaneerde inktvisringen (diepvries)- 5 eetlepels vloeiende bloem- 1 citroen- frituurolie- 1 eetlepel paprikapoeder- peper en zout

    1. Vermeng de bloem met het paprikapoeder, een mespunt peper en wat zout.
    2. Dep de ontdooide inktvisringen goed droog. Wentel ze door de gekruide bloem. Bak ze in frituurolie goudbruin.
    3. Laat de inktvisringen uitlekken op keukenpapier. Besprenkel ze met citroensap en serveer ze meteen.
    Warm blijven ze lekker knapperig,

    04-12-2007 om 20:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignons met peterselie en citroen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    500 g grote bruine champignons- 15 g boter- 1 eetlepel olijfolie- 3 teentjes knoflook- 1 onbehandelde citroen- 2 eetlepels gehakte peterselie- 40 g pijnboompitten- peper en zout.

    1. Verwarm de oven voor op 200° C. Borstel de champignons schoon. Snij ze plakken. Bak ze 5 minuten op een hevig vuur, in de boter en de olie.
    2. Schep de champignons in een ovenschaal en pers er de knoflook over. Zet 15 minuten in de oven.
    3. Boen de citroen schoon, rasp de schil, pers het sap. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.
    4. Schep 1 eetlepel citroensap, de geraspte schil en de peterselie door de warme champignons. Kruid met peper en zout. Werk af met pijnboompitten.
    Warm, lauw, koud, steeds een aanrader.

    24-11-2007 om 19:37 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersentijd.-Zoethoudertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kersentijd is kort. Dus maak ik nu van mijn lievelingsfruit, zoete kersen, confituur voor straks. Kersen bevatten veel water en weinig pectine. Daarom gebruikt u het best geleisuiker en pectine, als u de confituur vrij vast wilt krijgen.

    Voor 8 potjes:
    Ontpit 2 kilo zoete kersen. Weeg af en voeg de helft van het gewicht aan geleisuiker’ extra fruit’ toe. Schep goed om. Breng op een zacht vuur aan de kook. Laat 3 minuten doorkoken onder voortdurend roeren. Verdeel over brandschone bokaaltjes en sluit ze meteen.

    18-11-2007 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstballetjes met mozzarella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    300 g langkorrelige rijst- 2 blokjes kippenbouillon- 40 g boter- 3 eieren- 6 eetlepels gemalen parmezaan- 100 g mozzarella- 100 g Italiaanse soepstengels met ui (grissini)- peper en zout- frituurolie

    1. Breng 6 dl water aan de kook met de bouillonblokjes. Doe er de boter en de rijst bij. Roer om. Laat op een zacht vuur koken tot al de bouillon opgeslorpt is.
    2. Haal de pan van het vuur. Roer er een na een de eieren door. Roer er vervolgens de parmezaan door. Kruid met peper en zout. Laat een half uur afkoelen.
    3. Verdeel het rijstmengsel in porties en maak er een twaalftal balletjes van. Snij de mozzarella in blokjes. Druk in het midden van elk balletje een of twee stukjes mozzarella.
    4. Verkruimel de soepstengels en rol er de rijstballetjes door. Bak ze goudbruin in hete frituurolie (175° C). Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    5. Serveer op 'n bedje van sla, aangemaakt met mosterdvinaigrette.

    10-11-2007 om 20:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oudecrossmotoren2
    blog.seniorennet.be/oudecro
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    erik1968
    blog.seniorennet.be/erik196

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    reynaert
    blog.seniorennet.be/reynaer
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alexandra_en_jo_in_peru
    blog.seniorennet.be/alexand
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maarten1955
    blog.seniorennet.be/maarten
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!