Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rudolf
    blog.seniorennet.be/rudolf
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dierenopvoedster
    blog.seniorennet.be/diereno
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    portier
    blog.seniorennet.be/portier
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    11-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrine van rabarber en frambozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 10 personen:

     800 g rode rabarber- geraspte schil van 1 onbehandelde citroen - 2 vanillestokjes- 150 g suiker- 1,5 l helder appelsap- 18 blaadjes gelatine- 300 g frambozen (uit de diepvriezer)

    Voor de mascarponecrème

    2 verse eieren- 6 el suiker- 2 el amaretto- 500 g mascarpone- frambozen en citroenmelisse om te versieren

     

    1. Maak de rabarber schoon en snij het harde uiteinde eraf. Snij hem in stukjes. Splits de vanillestokjes en haal het merg eruit. Kook het appelsap 10 minuten, met de rabarber, de citroenschil, het vanillemerg en de suiker.

    2. Pureer het mengsel met de staafmixer en giet door een zeef. Week de gelatine in koud water, knijp uit en roer door de hete rabarberpuree. Llaat afkoelen.

    3. Roer, wanneer de puree begint op te stijven, de frambozen onder het mengsel en giet het in een tulbandvorm. Zet een nacht koud weg.

    4. Bereid vlak voor het serveren de mascarponecrème. Scheid de eieren en klop met een garde het eigeel op met 4 el suiker en de amaretto, in een metalen kom die u in een warmwaterbad hebt gezet. Klop tot het mengsel lichter van kleur en dik-vloeibaar wordt. Laat afkoelen. Klop er de mascarpone door. Sla de eiwitten stijf met de rest van de suiker en spatel ze voorzichtig onder de mascarponecrème.

    5. Ontvorm de terrine en stort de inhoud op een grote schaal. Versier met mascarponecrème, frambozen en citroenmelisse.

    11-11-2005 om 15:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmfilet met olijven en lente-ui
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Warm aanbevolen als hoofdgerecht, maar even lekker bij een koud buffet

    - 6 zalmfilets (+/- 160 g elk)- 100 g zwarte olijven - 2 sneetjes toostbrood- 50 g gemalen parmezaan- 1 onbehandelde citroen- olijfolie - 1 bosje citroenmelisse- 1 bosje gladde peterselie- 4 takjes tijm -1 bosje lente-uitjes- peper uit de molen en zout

     

    1. Leg de zalmfilets in een beboterde ovenschaal. Besprenkel ze vervolgens met wat citroensap, kruid ze met zout en bestrooi ze met gehakte citroenmelisse.

    2. Hak de olijven, de peterselie en de tijm in de keukenrobot. Vermeng ze met het verkruimelde toostbrood en 1/2 dl olijfolie. Kruid met peper en zout. Strijk deze pasta op de zalmfilets. Zet ze 8 tot 10 minuten onder de grill.

    3. Snipper de lente-uitjes. Stoof ze kort aan in wat olijfolie. Verdeel ze over de borden. Strooi er wat parmezaan over.

    4. Leg er de geroosterde zalmfilets op. Werk (eventueel) af met reepjes citroenschil. Serveer  meteen. Lekker met krieltjes of stokbrood.

    11-11-2005 om 15:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peertje met chocolade-ijs en vanillesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 kleine stevige peren- sap van 1/2 citroen- 4 eetlepels boter- 4 eetlepels fijne suiker- 2 stokjes vanille- 1/2 l chocolade-ijs

     

    Schil de peren,  laat ze heel met eventueel het steeltje eraan. Besprenkel ze meteen met citroensap, zodat ze niet verkleuren. Laat de boter smelten in een ondiepe braadpan. Halveer de vanillestokjes in de lengte. Leg ze in de boter. Bak de peertjes 15 tot 20 minuten op een zacht vuur. Keer ze vaak om. Bestrooi ze met de fijne suiker en laat nog even bakken, tot de peertjes goudblond gekleurd zijn. Schep ze uit de pan in diepe borden. Lepel er de bakjus over. Leg er een bolletje ijs bij en dien op.

     

    10-11-2005 om 20:36 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langoustines met kokos en curry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16 rauwe langoustines (of reuzenscampi's)- 1 eetlepel rode currypasta (mild)- 2 eetlepels olijfolie- 1 dl kokosmelk- 1 dl room- 1 dl gevogeltebouillon- 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes- peper en grof zeezout

    Halveer de langoustines voorzichtig in de lengte en verwijder vervolgens het zwarte darmkanaal uit de zeevruchten. Breng de gevogeltebouillon aan de kook. Laat tot een derde inkoken. Doe er de kokosmelk en de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Voeg er de currypasta aan toe. Roer goed glad. Als de saus zou gaan schiften, kunt u de staafmixer gebruiken. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de langoustines 2 tot 3 minuten. Ze zijn gaar als ze dieproze zijn. Kruid ze met peper en grof zeezout. Verdeel ze over voorverwarmde borden. Blus de koekenpan met een kopje water. Laat inkoken tot 1 eetlepel. Voeg deze jus bij decurryroom.

    Nappeer de langoustines met de hete saus.
    Werk af met koriander en dien zo snelmogelijk op.

     

    10-11-2005 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeft met kruidenboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2 kreeften van 750 g - 1 wortel- 1 prei- 1 ui- 1 sjalot- 1 dl droge witte wijn-
    1 dl gevogeltebouîllon - 130 g hoeveboter-  4 eetlepels gehakte kruiden (basilicum, peterselie, kervel, dille, dragon). 1 theelepel zwarte peperbolletjes. peper en zeezout

     

    Maak de groenten schoon. Snipper de wortel, de prei en de uiin grove julienne.
    Vul een grote kookpan met water. Doe er de groenten en de peperbolletjes bij. Breng aan de kook. Laat dertig minuten goed trekken.

    Breng de groentebouillon weer tot tegen de kook aan. Doe er de kreeften bij. Laat 7 tot 8 minuten koken. Neem de kreeften uit het kookvocht en laat ze wat afkoelen. Halveer de kreeften, verwijder de maag (net onder de kop) en het darmkanaal.

    Snipper de gepelde sjalot heel fijn. Doe hem in een pannetje met de wijn. Laat inkoken tot de vloeistof praktisch volledig verdampt is. Doe er de bouillon bij. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Werk, van het vuur af, de saus op met vlokjes ijskoude boter. Klop stevig op tot de poter volledig gesmolten is. Voeg er de tuin­kruiden aan toe en kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Leg de kreeften op voorverwarmde borden. Nappeer ze met de warme saus en serveer meteen met stokbrood of warme toast.

    08-11-2005 om 17:27 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met pruimen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    8 konijnenbouten- 12 gedroogde pruimen- 1 bosje jonge worteltjes-8 dunne plakken gerooktspek- 600 g krieltjes- 2 eetlepels appelgelei- boter-  2 blaadjes laurier- peper uit de molen en zout

    Voor de marinade:

    1 I droge witte wijn- 2 eetlepels olie- 2 wortelen- 1 sjalotje-  5 peperbolletjes-kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)

     

    1. Snij voor de marinade de wortelen en het sjalotje in stukken. Doe ze met de wijn en de olie, de peperbolletjes en het kruidentuiltje in een kom. Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Leg ze in de marinade. Zet minstens 6 uur koel weg.

    2. Laat de gedroogde prui­men weken in lauw water. Dep de gemarineerde konij­nenbouten goed droog met keukenpapier. Wikkel elke bout in een plak spek. Steek vast met een houten prikker.

    3. Zeef de marinade. Laat ze tot ongeveer de helft inkoken. Braad de konijnenbouten in boter kort aan op een hevig vuur. Blus met de ingekookte marinade. Doe er de geweekte pruimen en de worteltjes in fijne plakjes bij. Dek af en laat 30 tot.40 minuten stoven.

    4. Kook de krieltjes in gezouten water met de laurier. Schep de konijnenbouten, de worteltjes en de krieltjes in een grote serveerkom.

    5. Doe de appelgelei bij de braadjus. Roer goed glad. Kruid naar smaak met peper en zout. Nappeer vlees en groenten met de hete saus.

    Serveer meteen.

    08-11-2005 om 17:22 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelkoffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Voor 4 kopjes:   Verdeel over 4 koppen 4 theelepels rietsuiker en 4 eetlepels amaretto. Schenk er sterke zwarte koffie bij. Werk af met een toef slagroom en geroosterde amandelschilfers.

    06-11-2005 om 19:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie Alexander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 1 portie: Vermeng in een cocktailshaker 1 eetlepel ijsgruis met 2 eetlepels koude, zwarte koffie, 1 theelepel fijne suiker, 2 eetlepels crème de cacao en 5 eetlepels cognac. Schud goed en schenk in een glas. Werk af met 2 eetlepels half opgeklopte slagroom en chocoladekrullen..

    06-11-2005 om 19:54 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caffé latte freddo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 1 portie: Vermeng eenderde kop hete espressokoffie met tweederde kop ijskoude melk. Klop goed door met de handklopper. Schenk in een hoog glas en serveer met ijsschilfers.

    06-11-2005 om 19:53 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango

    Mango's groeien op lange stelen aan de takken van de mangoboom.

    De rijpe mango heeft een schil die in kleur kan variëren van groengeel, oranje, rood tot zelfs purperrood.
    Het oranje-gele vruchtvlees zit vrij vast aan de grote, ovale pit.

    Mango's zijn het lekkerst als ze kort voor gebruik gekoeld worden.

    Rijpe mango's zijn gemakkelijk te herkennen: de vrucht geurt pittig en het vruchtvlees geeft bij een lichte vingerdruk mee.

    Het vruchtvlees is sappig, zoet en zeer smakelijk.

    Mango's zijn het hele jaar door verkrijgbaar en komen uit Opper-Volta, Mali, Mexico, Brazilië, Venezuela en de Verenigde Staten.

    06-11-2005 om 09:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maanzaad

    De rijpe zaden van de slaapbol, een papaverachtige plant, worden maanzaad genoemd.

    In Midden-Europa en Zuidwest-Azië wordt de slaapbol gekweekt.

    Het maanzaad bevat olie, eiwitten, mineralen en organische zuren en heeft een hoge voedingswaarde.
    Maanzaad heeft een kruidige, zoetige smaak en wordt als keukenkruid gebruikt.

    Het smaakt heel goed in koeken en zoete vullingen.

    Een andere toepassing vinden we op het maanzaadbrood of maanzaadbolletjes.

    06-11-2005 om 09:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoen

    Een limoen is een kleine, groene citrusvrucht.

    Citrusvruchten zijn van oorsprong afkomstig uit China.

    Tegenwoordig worden ze vooral gekweekt in subtropische gebieden.

    Een limoen is rijk aan aromatische oliën en bevat veel vitamine C.

    Het sap wordt meestal in cocktails gebruikt, maar er zijn ook andere toepassingen mogelijk.

    Enkele druppels in mineraalwater of tonic geven een heerlijk fris accent.

    Ook in cake of gebak wordt soms limoensap gebruikt.

    06-11-2005 om 09:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijnzaad

    Lijnzaad is het zaad van de vlasplant en is verkrijgbaar in reformwinkels.

    Lijnzaad bevat een vetsoort die dezelfde calorieën levert als andere plantaardige vetsoorten.

    Geperst lijnzaad heet lijnzaadolie.

    Deze olie heeft geen smaak, is rijk aan linolzuur en wordt voornamelijk toegepast als bindmiddel in margarines.

    Sommige mensen denken dat lijnzaad helpt om af te slanken.

    Dit is beslist niet waar!

    06-11-2005 om 09:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokos voor zoete en pittige gerechten

    Binnenin de vrucht van de kokospalm zit het vruchtvlees dat kokos wordt genoemd.

    Als de klappermelk eruit gehaald is, wordt het vruchtvlees gedroogd en geraspt.

    Deze geraspte kokos smaakt heerlijk in gebak en zoete nagerechten.

    Heel bekend is de kokosmakroon, waarin luchtig geklopt eiwit met suiker en kokos wordt gebruikt.

    In tropische landen wordt kokos ook gebruikt in pittige gerechten.

    Als men geraspte kokos met melk kookt en daarna zeeft, ontstaat kokosmelk of santen, die bij de bereiding van veel Chinese en Indische gerechten onmisbaar is.

    06-11-2005 om 09:36 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weense koffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 1 kopje: vul een middelgroot koffiekopje met sterke, zwarte koffie.

    Schenk er, over de rug van een lepel, een laagje half opgeklopte slagroom bij.

    Werk af met kaneelpoeder

    06-11-2005 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflook en nog veel meer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De weldoende werking van knoflook is al sinds de Qudheid bekend. In onze tijd wordt knoflook vooral aangeprezen voor zijn weldoende invloed op de bloedvaten en daarmee op de gezondheid van het hart.

    Wil men daar echter werkelijk baat bij hebben, dan dient men dagelijks een flinke portie knoflook te gebruiken. En dat lusten wij niet. Daarenboven zit daar het bekende geurtje aan. En zo wordt kussen wèl zonde. Knoflookpreparaten van de derde generatie bieden hier de oplossing. Het zijn echte knoflookbommen.

    Zonder geurtje. En met nog veel meer, zo o.m. Omega 3.         

    Wetenschappelijk onderzoek


    De laatste decennia werd enorm veel wetenschappelijk onderzoek naar knoflook verricht. Meer dan duizend studies bewijzen de werkzaamheid van het witte knolgewas en zijn heilzame invloed op hart en vaten. Wetenschappelijk staat o.m; vast:   .

    Knoflook houdt de vaten schoon en soepel, reinigt en verstevigt de slagaders. Het heeft daarenboven ontstekingwerende eigenschappen. Aldus gaat het. arteriosclerose oftewel  slagaderverkalking tegen.

      Knoflook voorkomt bloedverdikking en het gevaarlijke aan een klitten van de bloedplaatjes en daarmee ook trombose en embolie.

     Knoflook heeft een licht bloedverdunnend effect en gaat verhoogde bloeddruk tegen. En het is geweten dat dik bloed en hoge druk risicofactoren zijn. .

     Knoflook hindert de opname van ongezond vet, vermindert de lichaamseigen aanmaak van ongunstige vetsubstanties en haalt ongezond vet uit de weefsels om het vervolgens op transport naar buiten te zetten. Het doet het totaal cholesterol en het ongunstige LDL aanzienlijk dalen , en doet het gunstige HDL-cholesterol stijgen.

    Knoflook doet de verhoogde glucose (bloedsuiker-)spiegel dalen, een vaak over het hoofd gezien risico.

     

    Derde generatie


    Knoflook eten is dus gezond. Dat doet men in het Middellandse Zeegebied, maar dat lust men bij ons niet. Wil men echt van zijn gunstige ,werking genieten, dan dient men er dagelijks tenminste twee- drie teentjes van te verorberen. En voor een gevoelige werking op hart en vaten zouden dat er tien- vijftien moeten zijn. Dat krijgt geen mens geslikt. Vandaar, dat werd overgeschakeld op tabletten en capsules.

    Nu zijn wij aan de derde generatie knoflookpreparaten toe. Dank zij een nieuw Zwitsers maceratie procédé zitten de, werkstoffen van een twaalftal teentjes- en niets anders  in één enkele capsule geconcentreerd. Dank zij dit nieuw procédé hoeft men ook geen angst meer te hebben dat iemand het op een lopen zet als hij/zij aan uw adem voorbijkomt. Kussen is daarmee dus helemaal geen zonde (meer).  Kussen is daarmee dus helemaal geen zonde (meer).

    Van kop tot teen

    En doordat het dit nieuw maceratieprocédé slechts de actieve bestanddelen uit de knoflook - allicine, alliïne en allinase worden gefilterd, blijft er in de overigens niet te grote en makkelijk te slikken capsules, nog voldoende plaats over om er een aantal andere, voor hart en vaten gunstige substanties bij te stoppen. Zo Omega 3, OPC’s uit druivenpitten, extract van maretak en meidoorn, coënzym Q 10 en natuurlijk vitamine E.

    Met dergelijke combinatie beschikt men over een breed, werkend middel voor hart en vaten, dat de circulatie van kop tot teen verzorgt, met tevens een gunstige invloed op de bloeddruk en cholesterol. Een ideaal preventief middel dat ook in een cholesterolverlagend dieet past. En zoals gezegd er zit geen geurtje aan vast.

    02-11-2005 om 20:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststronk met ananas en passievrucht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kleine amandel biscuit- 2 eetlepels suikersiroop- 2 eetlepels kokoslikeur- 2,5 dl melk- 1 vanillestokje- 3 eierdooiers- 70 g fijne suiker- 20 g maïszetmeel- 2,5 dl room- 3 g gelatine- 4 passievruchten- 1/4 ananas- 1 eetlepel boter- 1 eetlepel suiker
     Voor de grenache: -2 dl room- 100 g bittere chocolade, in stukjes- 20 g boter

    Snij de amandel biscuit in dikke plakken, iets kleiner dan de cakevorm. Besprenkel ze met suikersiroop en de kokoslikeur. Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje. Klop de eierdooiers los met de suiker en het maïszetmeel. Schenk bij de kokende melk. Roer voortdurend. Laat

    1 minuut doorkoken. Zet van het vuur, voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe en roer tot de gelatine volledig opgelost is. Laat afkoelen. Klop de room stijf en spatel de slagroom luchtig door de crème. Leg een plak biscuit in de cakevorm. Bestrijk met een laag crème. Herhaal tot biscuit en crème opgebruikt zijn. Dek af en zet een nacht in de diepvriezer. Lepel de passievruchten uit. Snij de ananas in blokjes. Bak ze kort in de hete boter. Doe er de suiker en de passievruchtenpulp bij. Laat op een zacht vuur inkoken tot een dikke moes. Bestrijk er de bovenkant van de ijskoude kerststronk mee. Zet 1 uur in de koelkast. Breng voor de grenache de room aan de kook. Doe er de chocolade en de boter bij. Bewerk kort met de staafmixer op hoge snelheid, tot u een gladde chocoladepasta verkrijgt.

    Ontvorm de kerststronk op een rooster. Zet een bord onder het rooster. Nappeer met de lauwe grenache. Laat afkoelen en opstijven.

     

    02-11-2005 om 20:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapoen met gevulde groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kapoen- 150 g boter- 5 dl gevogeltefond- 1 blikje truffel­schilfers- 4 raapjes- 16 kleine aardappelen- 250 g oesterzwammen- 50 g spekblokjes- 2 eetlepels gehakte peterselie- peper en zout

    Kruid de kapoen (een jonge, gesneden haan) met peper en zout. Laat 100 g boter smelten in een braadpan. Braad het gevogelte aan. Laat minstens 2 1/2 uur op een zacht vuur braden. Giet eventueel tussen­door het vet af en voeg boter bij om aanbranden te voorkomen. Kook de aardappelen in de schil: Snij er een kapje af. Haal ze wat uit met een parisienne lepeltje. Vermeng de gepureerde pulp met een nootje boter en de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout. Vul de aardappelen met dit mengseltje. Hou ze warm in de oven.

    Kook de geschilde raapjes beetgaar. Halveer ze en haal er met een parisiennelepeltje zoveel mogelijk pulp uit. Wrijf de oesterzwammen droog schoon. Laat in een hete koekenpan de spekblokjes goed uitbakken. Giet overtollig spekvet weg. Bak in dezelfde pan, in een nootje boter, de oesterzwammen kort op een hevig vuur, Kruid ze met peper. Vermeng ze met de spekjes en vul er de raapjes mee. Hou ze warm in de oven. Neem de kapoen uit de braadpan. Giet het braadvet weg. Blus de pan met de gevogeltefond en laat tot ongeveer de helft inkoken. Doe er het truffelsap bij. Laat nog even doorkoken. Zeef de saus, voeg er de truffelschilfers aan toe. Kruid naar smaak bij. Leg de kapoen op een grote, voorverwarmde serveerschotel. Zet er de gevulde groenten bij.
     Serveer de saus in een kom.

     

     

    02-11-2005 om 20:27 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenreepjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    INGREDIËNTEN:  

    -400g kalkoenfilet -200g linguine of tagliatelle -1 courgette -2 wortelen -2 soeplepels gevogeltebouillon -1 stuk gember -1 bosje korianderblaadjes -gegrilde sesamzaadjes -zout en peper -8 eetlepels Olijfolie -paprika

     

    WERKWIJZE:

     

    -Kook de linguine 'al dente' op de klassieke wijze in gezouten kokend water en houd

      ze warm.

    -Snijd de kalkoenfilets in fijne reepjes, bestrooi ze met sesamzaadjes, zout en peper en kleur ze in 2 eetlepels   Olijfolie.

    -Snijd een fijne julienne van worteltjes en courgette en bak deze groenten krokant in 2 eetlepels Olijfolie.

    -Meng de gebakken julienne en de goudbruine kalkoenreepjes in een sauteerpan of een steelplan en voeg 2 eetlepels Olijfolie toe, verwarm alles op een hevig vuur en voeg er de fijngehakte gember en de paprika aan toe. Blus het gerecht met de gevogeltebouillon en breng op smaak met peper en zout. (Zorg ervoor dat de ingrediënten nauwelijks onderstaan. )

    -Werk de bouillon en de garnering af met de vers gehakte koriander.

    -Haal net vóór het opdienen de bouillon van het vuur en voeg er 2 eetlepels Olijfolie aan toe om de saus in te dikken.

    -Schik een nest warme pasta in het midden van een groot diep bord en giet er de bouillon rond.

    02-11-2005 om 20:19 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig Halloween aan iedereen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    30-10-2005 om 17:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    janssensdrees
    blog.seniorennet.be/janssen
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    waasland
    blog.seniorennet.be/waaslan

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    persoonerousseau
    blog.seniorennet.be/persoon
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    may
    blog.seniorennet.be/may
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    majumau
    blog.seniorennet.be/majumau
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!