Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lovenich
    blog.seniorennet.be/lovenic
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    opoe1937
    blog.seniorennet.be/opoe193
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sir_andro
    blog.seniorennet.be/sir_and
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    02-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststronk met ananas en passievrucht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kleine amandel biscuit- 2 eetlepels suikersiroop- 2 eetlepels kokoslikeur- 2,5 dl melk- 1 vanillestokje- 3 eierdooiers- 70 g fijne suiker- 20 g maïszetmeel- 2,5 dl room- 3 g gelatine- 4 passievruchten- 1/4 ananas- 1 eetlepel boter- 1 eetlepel suiker
     Voor de grenache: -2 dl room- 100 g bittere chocolade, in stukjes- 20 g boter

    Snij de amandel biscuit in dikke plakken, iets kleiner dan de cakevorm. Besprenkel ze met suikersiroop en de kokoslikeur. Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje. Klop de eierdooiers los met de suiker en het maïszetmeel. Schenk bij de kokende melk. Roer voortdurend. Laat

    1 minuut doorkoken. Zet van het vuur, voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe en roer tot de gelatine volledig opgelost is. Laat afkoelen. Klop de room stijf en spatel de slagroom luchtig door de crème. Leg een plak biscuit in de cakevorm. Bestrijk met een laag crème. Herhaal tot biscuit en crème opgebruikt zijn. Dek af en zet een nacht in de diepvriezer. Lepel de passievruchten uit. Snij de ananas in blokjes. Bak ze kort in de hete boter. Doe er de suiker en de passievruchtenpulp bij. Laat op een zacht vuur inkoken tot een dikke moes. Bestrijk er de bovenkant van de ijskoude kerststronk mee. Zet 1 uur in de koelkast. Breng voor de grenache de room aan de kook. Doe er de chocolade en de boter bij. Bewerk kort met de staafmixer op hoge snelheid, tot u een gladde chocoladepasta verkrijgt.

    Ontvorm de kerststronk op een rooster. Zet een bord onder het rooster. Nappeer met de lauwe grenache. Laat afkoelen en opstijven.

     

    02-11-2005 om 20:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapoen met gevulde groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kapoen- 150 g boter- 5 dl gevogeltefond- 1 blikje truffel­schilfers- 4 raapjes- 16 kleine aardappelen- 250 g oesterzwammen- 50 g spekblokjes- 2 eetlepels gehakte peterselie- peper en zout

    Kruid de kapoen (een jonge, gesneden haan) met peper en zout. Laat 100 g boter smelten in een braadpan. Braad het gevogelte aan. Laat minstens 2 1/2 uur op een zacht vuur braden. Giet eventueel tussen­door het vet af en voeg boter bij om aanbranden te voorkomen. Kook de aardappelen in de schil: Snij er een kapje af. Haal ze wat uit met een parisienne lepeltje. Vermeng de gepureerde pulp met een nootje boter en de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout. Vul de aardappelen met dit mengseltje. Hou ze warm in de oven.

    Kook de geschilde raapjes beetgaar. Halveer ze en haal er met een parisiennelepeltje zoveel mogelijk pulp uit. Wrijf de oesterzwammen droog schoon. Laat in een hete koekenpan de spekblokjes goed uitbakken. Giet overtollig spekvet weg. Bak in dezelfde pan, in een nootje boter, de oesterzwammen kort op een hevig vuur, Kruid ze met peper. Vermeng ze met de spekjes en vul er de raapjes mee. Hou ze warm in de oven. Neem de kapoen uit de braadpan. Giet het braadvet weg. Blus de pan met de gevogeltefond en laat tot ongeveer de helft inkoken. Doe er het truffelsap bij. Laat nog even doorkoken. Zeef de saus, voeg er de truffelschilfers aan toe. Kruid naar smaak bij. Leg de kapoen op een grote, voorverwarmde serveerschotel. Zet er de gevulde groenten bij.
     Serveer de saus in een kom.

     

     

    02-11-2005 om 20:27 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenreepjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    INGREDIËNTEN:  

    -400g kalkoenfilet -200g linguine of tagliatelle -1 courgette -2 wortelen -2 soeplepels gevogeltebouillon -1 stuk gember -1 bosje korianderblaadjes -gegrilde sesamzaadjes -zout en peper -8 eetlepels Olijfolie -paprika

     

    WERKWIJZE:

     

    -Kook de linguine 'al dente' op de klassieke wijze in gezouten kokend water en houd

      ze warm.

    -Snijd de kalkoenfilets in fijne reepjes, bestrooi ze met sesamzaadjes, zout en peper en kleur ze in 2 eetlepels   Olijfolie.

    -Snijd een fijne julienne van worteltjes en courgette en bak deze groenten krokant in 2 eetlepels Olijfolie.

    -Meng de gebakken julienne en de goudbruine kalkoenreepjes in een sauteerpan of een steelplan en voeg 2 eetlepels Olijfolie toe, verwarm alles op een hevig vuur en voeg er de fijngehakte gember en de paprika aan toe. Blus het gerecht met de gevogeltebouillon en breng op smaak met peper en zout. (Zorg ervoor dat de ingrediënten nauwelijks onderstaan. )

    -Werk de bouillon en de garnering af met de vers gehakte koriander.

    -Haal net vóór het opdienen de bouillon van het vuur en voeg er 2 eetlepels Olijfolie aan toe om de saus in te dikken.

    -Schik een nest warme pasta in het midden van een groot diep bord en giet er de bouillon rond.

    02-11-2005 om 20:19 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig Halloween aan iedereen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    30-10-2005 om 17:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenfilet met groentetrio
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:- 4 hertenfilets van elk 150 g- 4 stronkjes witloof- 400 g spruitjes- 500 g aardappelen- 1 dl port- 2,5 dl wildfond- 2 eetlepels olijf­olie- 4 eetlepels boter- 2 eetlepels melk- 1 eetlepel veenbessen­confituur- 1 theelepel gemengde peperbolletjes (voor pepersteak)- suiker- peper en zout

     

    Maak het witloof schoon. Verwijder het bittere koontje onderaan. Stoof de stronkjes in 1 eetlepel boter. Bestrooi ze met een mespunt fijne suiker. Kruid ze met peper en zout. Laat ze op een zacht vuur gaarstoven met een deksel op de pan. Spoel de spruitjes, verwijder de harde buitenste blaadjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Stoof ze even in 1 eetlepel boter. Schil de aardappelen. Kook ze gaar. Giet ze af en pureer ze met de melk en 1 eetlepel boter. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm in een braadpan de rest van de boter en de olijfolie. Braad de hertenfilets een paar minuten aan elke kant in de hete vetstof. Kruid het met zout en peper. Hou het vlees warm onder folie. Blus de braadpan met de port. Laat tot de helft inkoken. Doe er de wildfond bij en laat weer tot ongeveer de helft inkoken. Voeg er de veenbessenconfituur aan toe. Roer goed glad. Kruid met de geplette peperbolletjes en eventueel een beetje zout. Schik vlees en groenten op voorverwarmde borden. Maak met 2 eetlepels balletjes van de puree. Leg ze bij het vlees. Nappeer met de saus en dien op.

    29-10-2005 om 20:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (19 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harirasoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:- 1 eetlepel olijfolie- 500 g lamsschouder, in blokjes- 1 eetlepel kurku­ma- zwarte peper uit de molen- 1 eetlepel kaneelpoeder- 1/2 eetlepel geraspte gember- 4 selderstengels, in fijne schijfjes- 2 uien, in fijne ringen- 1 bosje koriander, fijngesneden- 1 blik tomaten (240 g), grof gehakt- 100 g linzen- 1 blik (240 g) kikkererwten, uitgelekt- 100 g kleine pasta of gekookte rijst- 2 eieren- sap van 1/2 citroen- peper en zout
    Garnituur:- kaneelpoeder- 2 eetlepels koriander, fijngehakt

     

    Verhit de olijfolie in een ruime kookpan. Doe er het lamsvlees, de kurkuma, wat peper, de kaneel, de gem­ber, de selder, de ui en de koriander bij. Laat 5 minu­ten stoven. Doe er de toma­ten, het tomatensap en de linzen bij. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten stoven. Giet er 1l water bij en breng aan de kook met het deksel op de pan. Zet het vuur voor de helft lager en laat 40 minuten sudderen. Voeg dan de kikker­erwten, pasta of rijst toe en laat nog 5 minuten koken. Klop de eieren los met het citroensap en meng ze door de soep zodat die indikt. Breng verder op smaak in­dien nodig. Serveer in diepe borden of soepkommen. Werk af met kaneel en ge­hakte koriander.

    Serveer met Marokkaans brood of met een groene salade, aangemaakt met olijfolie en citroensap.

     

    29-10-2005 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak ik tomatenjam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb verschillende recepten, maar deze combinatie van tomaten, citrusfruit en specerijen, vind ik overheerlijk.

    Snij 3 kg tomaten (zonder pitjes of vellen) in stukken. Rooster in een droge pan 20 g specerijen (een mix van gelijke hoeveelheden korianderzaadjes, hele kruidnagel en foelie, steranijs, kaneel- en vanillestokjes). Doe de kruiden in een zakje bij de tomaten. Voeg er 1,3 kg geleisuiker 'extra fruit' en de geraspte schil van 1 sinaasappel en 1 citroen bij. Schep om en laat een nacht staan. Kook de volgen­de dag op, tot de jam de gewenste dikte heeft. Neem het kruiden­zakje weg. Verdeel over potten en sluit goed af.

     

    29-10-2005 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde grietbot met limoensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 grietbot-filets van 150 g, zonder vel of graten - 16 groene asperges- 16 krieltjes- 4 eetlepels olijfolie- 2 koffielepels boter- 1 eetlepel gehaktekervel- peper en zout

    Voor de limoensaus:- 2 eierdooiers- 2 eetlepels water- 150 g gezouten boter- 1 theelepel truffelolie- sap van 1/2 limoen

     

    Schil de aardappelen ,kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze opdrogen. Doe er de helft van de boter en de kervel bij. Dek af en hou ze warm op een zacht vuur. Snij de asperges in de lengte in fijne repen. Laat de rest van de boter smelten. Doe er de aspergeslierten bij. Dek af en laat 3 minuten sto­ven, of tot de asperges beetgaar zijn. Kruid met peper en zout. Spoel de visfilets, dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk ze met olijfolie. Rooster ze 5 minuten aan elke kant op de tafelgrill of in de grillpan. Kruid ze met peper en zout. Hou ze warm onder folie. Klop in een steelpannetje de eierdooiers los met het water. Voeg er de boter, in stukjes, aan toe. Zet in een warm waterbad. Klop stevig op tot de saus indikt en als een lint van de kloppper afloopt. Neem het pannetje uit het warmwaterbad. Doe de truffelolie en het limoensap bij de saus. Kruid met peper en zout. Klop nog een keer goed op. Verdeel de asperges op warme borden. Leg de vis op de asperges. Leg er de aardappelen bij. Lepel er wat saus omheen. Serveer meteen.

     

    28-10-2005 om 18:04 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemberwortel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gember is een grillige wortel met een vrij indringende, wat citrusachtige smaak. Verse wortel wordt geschild en vervolgens in stukjes gesneden of geraspt. In de koelkast is het een paar weken houdbaar. Gedroogde gemberwortel smaakt sterker dan verse, een klein stukje is genoeg om een gerecht smaak te geven. Tot poeder vermalen gedroogde wortel (in strooibusjes) is dan weer zachter van smaak.

     

    28-10-2005 om 17:49 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle chocolademousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    240 g bittere chocola, in stukjes- 70 g boter- 300 g slagroom- 4 eieren

    - 2 eetlepels amaretto (cognac of rum)- 2 eetlepels vloeibare honing

    - cacaopoeder en bloemsuiker

     

    Laat de chocola en de boter smelten in een warmwaterbad. Klop de room dik lobbig. Klop de eieren los met de ho­ning en de amaretto. Spatel eerst de chocola en dan de room door het mengsel. Verdeel over glaasjes. Laat opstijven. Werk af met gezeefd cacao­poeder en bloemsuiker.

     

    27-10-2005 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde vijgen met amaretto en karamel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    8 verse vijgen- 80 g amandel poeder- 80 g amandelschilfers- 3 eetlepels fijne suiker- kaneelpoeder

    Voor de amarettocrème:- 400 g mascarpone- 3 eetlepels amaretto

    Voor de karamelsaus:- 240 g fijne sui­ker- 1 l room

     

    Klop de mascarpone op met de amaretto. Zet koel weg. Doe de suiker met

    5 eetlepels water in een pannetje. Laat op een middelmatig vuur karameliseren. Schenk er de room bij (opgelet voor spatten!) en roer glad. Laat afkoe­len. Vermeng het amandel poeder en de amandelschilfers met de suiker en een snuifje kaneel. Snij de vijgen kruis­vormig in. Duw ze wat open, bestrooi ze met het mengsel. Zet ze héél kort onder de grill. Nappeer met karamel. Werk af met een toefje crème.

    27-10-2005 om 20:22 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte vissoep met mierikswortel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    250 g gerookte visfilet (makreel of forel) - 2 uien- 1/4 knolselder- 1 eetlepel olie- 1/2 l visfumet- 1 l gevogeltefond- 2 dl room -
    enkele druppeltjes citroensap- peper uit de molen en zout

    Voor de afwerking: 
    1 dl slagroom- 3 theelepels mierikswortelpoeder- 1 potje foreleitjes-  waterkers of tuinkers

     

    1. Snij de vis in stukken. Maak de groenten zorgvuldig schoon. Snipper de ui fijn en snij de knolselder in dobbelsteentjes.

    2. Stoof de vis aan in de olie. Doe er de groenten bij. Laat een paar, minuten meestoven. Leng aan met de visfumet en de gevogeltefond. Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten zacht koken.

    3. Mix de soep en giet ze door een fijne puntzeef. Voeg de room toe. laat nog 15 minuten tegen de kook aan sudderen in de open pan.

     4. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en zout. Klop de room stijf en voeg er het mierikswortel poeder aan toe.

    5. Verdeel de hete soep over kommetjes. Werk elke portie af met een lepel mierikswortel room, wat viseitjes en een plukje waterkers.

    23-10-2005 om 19:29 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade niçoise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    12 krieltjes, gehalveerd
    300 g sperziebonen, gehalveerd
    400 g verse tonijn
    olijfolie
    150 g jonge spinazie of veldsla
    2 tomaten, in stukken
    120 g zwarte olijven, ontpit
    2 hardgekookte eieren (eventueel)

    Dressing:
    75 ml olijfolie
    2 eetlepels sherry- of  rode wijnazijn
    2 theelepels dijonmosterd
    1 eetlepel gehakte bladpeterselie
    zeezout, versgemalen zwarte peper

     

    Doe de aardappelen in een pan met kokend water en kook 5 minuten tot ze bijna zacht zijn. Voeg de bonen toe en kook nog eens 2 minuten tot zowel bonen als aardappelen gaar zijn. Giet af en spoel na met koud water.

    Bestrijk de stukken tonijn met wat olijfolie. Gril of  bak ze 1 minuut aan elke kant of tot de tonijn dichtgeschroeid is maar niet door en door gaar. Laat 5 minuten rusten en snij dan in plakjes.

    Meng voor de dressing olie, azijn, mosterd, peterselie, zout en peper in een kom. Schep spinazie of veldsla, tomaten, olijven, aardappelen, bonen, tonijn en dressing lichtjes om in een schaal, voeg de in kwartjes gesneden eieren toe en dien meteen op.

    20-10-2005 om 20:22 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 à 6 personen:
    1 eetlepel olijfolie
    2 tenen knoflook, fijngehakt
    2 uien, gesnipperd
    1 kg lamsgehakt
    700 ml tomatenpuree
    250 ml runderbouilIon
    1/2 theelepel kaneel
    10 g gehakte munt.

    2 eetlepels gehakte bladpeterselie
    zeezout en versgemalen zwarte peper
    3 aubergines, in dunne plakjes
    olijfolie extra vierge
    150 g gesneden mozzarella
    100g geraspte parmezaan

     

    Verwarm een ruime hapjespan op halfhoog vuur. Doe er olie, knoflook en ui in en laat 4 minuten zweten. Bak het vlees in 5 minuten bruin. Voeg tomaten, bouillon, kaneel, munt, peterselie, zout en peper toe en laat 15-20 minuten sudderen, tot alles ingekookt en dikker is. Laat afkoelen.

    Bestrooi ondertussen de aubergine met zout en zet 15 minuten weg. Spoel af en dep droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken lichtjes met olie en bak in porties goudbruin in een ruime pan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur; Schik vervolgens een derde van de plakjes aubergine op de bodem van een vierkante ovenschaal van 22 cm. Doe hier een derde van de kazen over en de helft van de vleessaus. Ga door met laagjes leggen en eindig met een laag kaas. Zet in de oven en bak 35 minuten, of tot de kaas goudbruin is. Serveer met boerenbrood.

     

    20-10-2005 om 20:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni met spinazie en ricotta.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     Voor 4 personen:

    500 ml kant-en-klare tomatensaus voor pasta
    2 verse lasagnevellen, in de lengte gehalveerd
    50 g geraspte parmezaan

    Vulling: .

    8oo g  spinazie
    750 g verse ricotta
    100 g geraspte parmezaan
    2 eetlepels gehakte bladpeterselie
    1 eetlepel gehakte dille
    25 g vers broodkruim
     zeezout en versgemalen zwarte peper

     

    Verwarm de oven voor op 180° C. Blancheer voor de vulling de spinazie 5 seconden in een pan met kokend water. Giet af, knijp er overtollig vocht uit en hak fijn. Mengde spinazie met de ricotta, parmezaan, peterselie, dille, broodkruim, zout en peper. Schep een derde van de tomatensaus op de bodem van een beboterde ovenschaal van 20 bij 30 cm. Leg een lasagnevel op een vlakke ondergrond, schep er wat ricottavulling op en rol op. Leg in de ovenschaal, met de naad naar beneden. Doe hetzelfde met de andere vellen. Giet de rest van de tomatensaus over de cannelloni, bestrooi met parmezaan en bak in 25 à30 minuten af.

    20-10-2005 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 à6.personen:
    600 g zoete aardappelen of pompoen, in stukjes

    1 rood Spaans pepertje, in ringetjes 
    2 courgettes, in plakjes
    4 middelgrote aardappelen, in plakjes
    olijfolie
    zeezout

    Voor de eiermix:

     6 eieren
     250 cl room
    50 g gemalen parmezaan
    2 eetlepels gehakt basilicum
    zwarte peper uit de molen

    Verwarm de oven voor op 180° C. Leg de groeten met het pepertje op bakpapier op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout. Bak ongeveer 40 minuten. Doe de groenten in een koekenpan van 20 cm diameter. Klop de eieren los met de kaas, het basilicum, de room en peper. Schenk bij de groenten. Bak 8 à 10 minuten op het vuur. Zet dan nog 2 à 3 minuten onder de hete grill. Laat

    5 minuten staan alvorens aan te snijden.
    Lekker met een groene salade en toost.

    20-10-2005 om 20:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken visfilets met tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     350 g kerstomaatjes
    1 eetlepel citroenrasp
    8 tenen knoflook, gekneusd
    1 1/2 eetlepel gezouten kappertjes, gespoeld
    80 ml olijfolie
    4 visfilets van 120 g, van een stevige vis zoals red snapper of mul. citroensap zeezout en versgemalen zwarte peper

     

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe tomaten, citroenrasp, knoflook en kap­pertjes in een ovenschaal. Giet er de helft van de olie bij en bak 20 minuten. Voeg de visfilets toe, giet de rest van de olie erbij en bak nog eens 15-20 mi­nuten, of tot alles goudbruin en gaar is. Besprenkel met citroensap en strooi er zout en peper over. Serveer met de to­maatjes en een groene salade.

    20-10-2005 om 20:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse mousse van passievruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:
    Lepel 600g passievruchten uit. Roer 2 eetlepels maïszetmeel los in 2 eetlepels water. Vermeng met 3 eierdooiers, klop goed los. Breng 25 cl perzikennectar aan de kook met 50 g suiker. Schenk er, van het vuur af, het eiermengsel bij. Laat op een zacht vuur indikken, roer voortdurend. Vermeng met de passievruchten. Klop drie eiwitten stijf met 25 g bloemsuiker. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het mengsel. Verdeel over coupes en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.

    Werk(eventueel) af met een trosje rode aalbessen en een stukje sterfruit.

    19-10-2005 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filobeursjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24 vellen filodeeg
    250 g kalfsgehakt
    250 g lams­gehakt
    100 g champig­nons in plakjes
    80 g gesnipperde ui
    1 teentje knoflook
    1 eetlepel paneermeel
    boter of olie

    1 koffielepel gedroogd basilicum
    peper uit de molen en zout

     

    Stoof de champignons, de ui en de geperste knoflook aan in boter of olie. Vermeng met het gehakt, het paneermeel, basilicum, peper en zout. Verdeel over de vellen filodeeg. Neem ze bijeen als beursjes en bind ze eventueel toe met een sprietje bieslook of reepje prei. Bestrijk ze met gesmolten boter of olie. Zet ze 15 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.

     

    19-10-2005 om 20:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een aardappelpannetje met kervelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VOOR 4 PERSONEN


    600 g gekookte krieltjes.
    500 g groene en/of witte asperges.
    250 g gekookte of gerookte.ham .
    5 dl groentebouillon
     bechamelsaus.
    boter.
    olie

    1 pakje diepvrieskervel. citroensap

    peper en zout

    Breng de groentebouillon aan de kook. Doe er de krieltjes en de asperges in grote stukken bij. Laat 5 minuten zacht koken. Maak een bechamelsaus,  maar met bouillon in plaats van melk. Roer er de kervel door. Breng de saus verder op smaak met citroensap, peper en. zout. Snij de ham in reepjes. Bak de kriel­tjes goudbruin in een mengsel van boter en olie. Doe er de asperges bij. Laat 1 mi­nuut meebakken. Verdeel de groenten en de ham over de borden. Nappeer met de warme saus. Serveer meteen.

    18-10-2005 om 20:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wardvanjim
    blog.seniorennet.be/wardvan
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rikki
    blog.seniorennet.be/rikki

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tjenneke
    blog.seniorennet.be/tjennek
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    steven
    blog.seniorennet.be/steven
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leukeplaatjesvanbetsy
    blog.seniorennet.be/leukepl
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!