Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wonderewereld
    blog.seniorennet.be/wondere
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    speerstra
    blog.seniorennet.be/speerst
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gilbertruud
    blog.seniorennet.be/gilbert
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    29-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak ik tomatenjam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb verschillende recepten, maar deze combinatie van tomaten, citrusfruit en specerijen, vind ik overheerlijk.

    Snij 3 kg tomaten (zonder pitjes of vellen) in stukken. Rooster in een droge pan 20 g specerijen (een mix van gelijke hoeveelheden korianderzaadjes, hele kruidnagel en foelie, steranijs, kaneel- en vanillestokjes). Doe de kruiden in een zakje bij de tomaten. Voeg er 1,3 kg geleisuiker 'extra fruit' en de geraspte schil van 1 sinaasappel en 1 citroen bij. Schep om en laat een nacht staan. Kook de volgen­de dag op, tot de jam de gewenste dikte heeft. Neem het kruiden­zakje weg. Verdeel over potten en sluit goed af.

     

    29-10-2005 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde grietbot met limoensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 grietbot-filets van 150 g, zonder vel of graten - 16 groene asperges- 16 krieltjes- 4 eetlepels olijfolie- 2 koffielepels boter- 1 eetlepel gehaktekervel- peper en zout

    Voor de limoensaus:- 2 eierdooiers- 2 eetlepels water- 150 g gezouten boter- 1 theelepel truffelolie- sap van 1/2 limoen

     

    Schil de aardappelen ,kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze opdrogen. Doe er de helft van de boter en de kervel bij. Dek af en hou ze warm op een zacht vuur. Snij de asperges in de lengte in fijne repen. Laat de rest van de boter smelten. Doe er de aspergeslierten bij. Dek af en laat 3 minuten sto­ven, of tot de asperges beetgaar zijn. Kruid met peper en zout. Spoel de visfilets, dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk ze met olijfolie. Rooster ze 5 minuten aan elke kant op de tafelgrill of in de grillpan. Kruid ze met peper en zout. Hou ze warm onder folie. Klop in een steelpannetje de eierdooiers los met het water. Voeg er de boter, in stukjes, aan toe. Zet in een warm waterbad. Klop stevig op tot de saus indikt en als een lint van de kloppper afloopt. Neem het pannetje uit het warmwaterbad. Doe de truffelolie en het limoensap bij de saus. Kruid met peper en zout. Klop nog een keer goed op. Verdeel de asperges op warme borden. Leg de vis op de asperges. Leg er de aardappelen bij. Lepel er wat saus omheen. Serveer meteen.

     

    28-10-2005 om 18:04 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemberwortel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gember is een grillige wortel met een vrij indringende, wat citrusachtige smaak. Verse wortel wordt geschild en vervolgens in stukjes gesneden of geraspt. In de koelkast is het een paar weken houdbaar. Gedroogde gemberwortel smaakt sterker dan verse, een klein stukje is genoeg om een gerecht smaak te geven. Tot poeder vermalen gedroogde wortel (in strooibusjes) is dan weer zachter van smaak.

     

    28-10-2005 om 17:49 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle chocolademousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    240 g bittere chocola, in stukjes- 70 g boter- 300 g slagroom- 4 eieren

    - 2 eetlepels amaretto (cognac of rum)- 2 eetlepels vloeibare honing

    - cacaopoeder en bloemsuiker

     

    Laat de chocola en de boter smelten in een warmwaterbad. Klop de room dik lobbig. Klop de eieren los met de ho­ning en de amaretto. Spatel eerst de chocola en dan de room door het mengsel. Verdeel over glaasjes. Laat opstijven. Werk af met gezeefd cacao­poeder en bloemsuiker.

     

    27-10-2005 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde vijgen met amaretto en karamel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    8 verse vijgen- 80 g amandel poeder- 80 g amandelschilfers- 3 eetlepels fijne suiker- kaneelpoeder

    Voor de amarettocrème:- 400 g mascarpone- 3 eetlepels amaretto

    Voor de karamelsaus:- 240 g fijne sui­ker- 1 l room

     

    Klop de mascarpone op met de amaretto. Zet koel weg. Doe de suiker met

    5 eetlepels water in een pannetje. Laat op een middelmatig vuur karameliseren. Schenk er de room bij (opgelet voor spatten!) en roer glad. Laat afkoe­len. Vermeng het amandel poeder en de amandelschilfers met de suiker en een snuifje kaneel. Snij de vijgen kruis­vormig in. Duw ze wat open, bestrooi ze met het mengsel. Zet ze héél kort onder de grill. Nappeer met karamel. Werk af met een toefje crème.

    27-10-2005 om 20:22 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte vissoep met mierikswortel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    250 g gerookte visfilet (makreel of forel) - 2 uien- 1/4 knolselder- 1 eetlepel olie- 1/2 l visfumet- 1 l gevogeltefond- 2 dl room -
    enkele druppeltjes citroensap- peper uit de molen en zout

    Voor de afwerking: 
    1 dl slagroom- 3 theelepels mierikswortelpoeder- 1 potje foreleitjes-  waterkers of tuinkers

     

    1. Snij de vis in stukken. Maak de groenten zorgvuldig schoon. Snipper de ui fijn en snij de knolselder in dobbelsteentjes.

    2. Stoof de vis aan in de olie. Doe er de groenten bij. Laat een paar, minuten meestoven. Leng aan met de visfumet en de gevogeltefond. Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten zacht koken.

    3. Mix de soep en giet ze door een fijne puntzeef. Voeg de room toe. laat nog 15 minuten tegen de kook aan sudderen in de open pan.

     4. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en zout. Klop de room stijf en voeg er het mierikswortel poeder aan toe.

    5. Verdeel de hete soep over kommetjes. Werk elke portie af met een lepel mierikswortel room, wat viseitjes en een plukje waterkers.

    23-10-2005 om 19:29 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade niçoise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    12 krieltjes, gehalveerd
    300 g sperziebonen, gehalveerd
    400 g verse tonijn
    olijfolie
    150 g jonge spinazie of veldsla
    2 tomaten, in stukken
    120 g zwarte olijven, ontpit
    2 hardgekookte eieren (eventueel)

    Dressing:
    75 ml olijfolie
    2 eetlepels sherry- of  rode wijnazijn
    2 theelepels dijonmosterd
    1 eetlepel gehakte bladpeterselie
    zeezout, versgemalen zwarte peper

     

    Doe de aardappelen in een pan met kokend water en kook 5 minuten tot ze bijna zacht zijn. Voeg de bonen toe en kook nog eens 2 minuten tot zowel bonen als aardappelen gaar zijn. Giet af en spoel na met koud water.

    Bestrijk de stukken tonijn met wat olijfolie. Gril of  bak ze 1 minuut aan elke kant of tot de tonijn dichtgeschroeid is maar niet door en door gaar. Laat 5 minuten rusten en snij dan in plakjes.

    Meng voor de dressing olie, azijn, mosterd, peterselie, zout en peper in een kom. Schep spinazie of veldsla, tomaten, olijven, aardappelen, bonen, tonijn en dressing lichtjes om in een schaal, voeg de in kwartjes gesneden eieren toe en dien meteen op.

    20-10-2005 om 20:22 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 à 6 personen:
    1 eetlepel olijfolie
    2 tenen knoflook, fijngehakt
    2 uien, gesnipperd
    1 kg lamsgehakt
    700 ml tomatenpuree
    250 ml runderbouilIon
    1/2 theelepel kaneel
    10 g gehakte munt.

    2 eetlepels gehakte bladpeterselie
    zeezout en versgemalen zwarte peper
    3 aubergines, in dunne plakjes
    olijfolie extra vierge
    150 g gesneden mozzarella
    100g geraspte parmezaan

     

    Verwarm een ruime hapjespan op halfhoog vuur. Doe er olie, knoflook en ui in en laat 4 minuten zweten. Bak het vlees in 5 minuten bruin. Voeg tomaten, bouillon, kaneel, munt, peterselie, zout en peper toe en laat 15-20 minuten sudderen, tot alles ingekookt en dikker is. Laat afkoelen.

    Bestrooi ondertussen de aubergine met zout en zet 15 minuten weg. Spoel af en dep droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken lichtjes met olie en bak in porties goudbruin in een ruime pan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur; Schik vervolgens een derde van de plakjes aubergine op de bodem van een vierkante ovenschaal van 22 cm. Doe hier een derde van de kazen over en de helft van de vleessaus. Ga door met laagjes leggen en eindig met een laag kaas. Zet in de oven en bak 35 minuten, of tot de kaas goudbruin is. Serveer met boerenbrood.

     

    20-10-2005 om 20:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni met spinazie en ricotta.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     Voor 4 personen:

    500 ml kant-en-klare tomatensaus voor pasta
    2 verse lasagnevellen, in de lengte gehalveerd
    50 g geraspte parmezaan

    Vulling: .

    8oo g  spinazie
    750 g verse ricotta
    100 g geraspte parmezaan
    2 eetlepels gehakte bladpeterselie
    1 eetlepel gehakte dille
    25 g vers broodkruim
     zeezout en versgemalen zwarte peper

     

    Verwarm de oven voor op 180° C. Blancheer voor de vulling de spinazie 5 seconden in een pan met kokend water. Giet af, knijp er overtollig vocht uit en hak fijn. Mengde spinazie met de ricotta, parmezaan, peterselie, dille, broodkruim, zout en peper. Schep een derde van de tomatensaus op de bodem van een beboterde ovenschaal van 20 bij 30 cm. Leg een lasagnevel op een vlakke ondergrond, schep er wat ricottavulling op en rol op. Leg in de ovenschaal, met de naad naar beneden. Doe hetzelfde met de andere vellen. Giet de rest van de tomatensaus over de cannelloni, bestrooi met parmezaan en bak in 25 à30 minuten af.

    20-10-2005 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 à6.personen:
    600 g zoete aardappelen of pompoen, in stukjes

    1 rood Spaans pepertje, in ringetjes 
    2 courgettes, in plakjes
    4 middelgrote aardappelen, in plakjes
    olijfolie
    zeezout

    Voor de eiermix:

     6 eieren
     250 cl room
    50 g gemalen parmezaan
    2 eetlepels gehakt basilicum
    zwarte peper uit de molen

    Verwarm de oven voor op 180° C. Leg de groeten met het pepertje op bakpapier op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout. Bak ongeveer 40 minuten. Doe de groenten in een koekenpan van 20 cm diameter. Klop de eieren los met de kaas, het basilicum, de room en peper. Schenk bij de groenten. Bak 8 à 10 minuten op het vuur. Zet dan nog 2 à 3 minuten onder de hete grill. Laat

    5 minuten staan alvorens aan te snijden.
    Lekker met een groene salade en toost.

    20-10-2005 om 20:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken visfilets met tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     350 g kerstomaatjes
    1 eetlepel citroenrasp
    8 tenen knoflook, gekneusd
    1 1/2 eetlepel gezouten kappertjes, gespoeld
    80 ml olijfolie
    4 visfilets van 120 g, van een stevige vis zoals red snapper of mul. citroensap zeezout en versgemalen zwarte peper

     

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe tomaten, citroenrasp, knoflook en kap­pertjes in een ovenschaal. Giet er de helft van de olie bij en bak 20 minuten. Voeg de visfilets toe, giet de rest van de olie erbij en bak nog eens 15-20 mi­nuten, of tot alles goudbruin en gaar is. Besprenkel met citroensap en strooi er zout en peper over. Serveer met de to­maatjes en een groene salade.

    20-10-2005 om 20:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse mousse van passievruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:
    Lepel 600g passievruchten uit. Roer 2 eetlepels maïszetmeel los in 2 eetlepels water. Vermeng met 3 eierdooiers, klop goed los. Breng 25 cl perzikennectar aan de kook met 50 g suiker. Schenk er, van het vuur af, het eiermengsel bij. Laat op een zacht vuur indikken, roer voortdurend. Vermeng met de passievruchten. Klop drie eiwitten stijf met 25 g bloemsuiker. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het mengsel. Verdeel over coupes en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.

    Werk(eventueel) af met een trosje rode aalbessen en een stukje sterfruit.

    19-10-2005 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filobeursjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24 vellen filodeeg
    250 g kalfsgehakt
    250 g lams­gehakt
    100 g champig­nons in plakjes
    80 g gesnipperde ui
    1 teentje knoflook
    1 eetlepel paneermeel
    boter of olie

    1 koffielepel gedroogd basilicum
    peper uit de molen en zout

     

    Stoof de champignons, de ui en de geperste knoflook aan in boter of olie. Vermeng met het gehakt, het paneermeel, basilicum, peper en zout. Verdeel over de vellen filodeeg. Neem ze bijeen als beursjes en bind ze eventueel toe met een sprietje bieslook of reepje prei. Bestrijk ze met gesmolten boter of olie. Zet ze 15 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.

     

    19-10-2005 om 20:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een aardappelpannetje met kervelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VOOR 4 PERSONEN


    600 g gekookte krieltjes.
    500 g groene en/of witte asperges.
    250 g gekookte of gerookte.ham .
    5 dl groentebouillon
     bechamelsaus.
    boter.
    olie

    1 pakje diepvrieskervel. citroensap

    peper en zout

    Breng de groentebouillon aan de kook. Doe er de krieltjes en de asperges in grote stukken bij. Laat 5 minuten zacht koken. Maak een bechamelsaus,  maar met bouillon in plaats van melk. Roer er de kervel door. Breng de saus verder op smaak met citroensap, peper en. zout. Snij de ham in reepjes. Bak de kriel­tjes goudbruin in een mengsel van boter en olie. Doe er de asperges bij. Laat 1 mi­nuut meebakken. Verdeel de groenten en de ham over de borden. Nappeer met de warme saus. Serveer meteen.

    18-10-2005 om 20:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bramen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bramen plukken aan het eind van de zomer is voor veel mensen een gelegenheid on even de natuur in te gaan, om bramen te plukken. Er worden daarbij heel wat vruchtjes vers van de plant gegeten, al dan niet afgespoeld. Bramen zijn ook populair om er gelei, jam en siroop van te maken en, getrokken in blanke brandewijn of jenever vormt het ook een voor velen smaakvol slokje. Maar ook de andere delen van de plant zijn zeer bruikbaar en daarom hier enige informatie over de geneeskrachtige waarde van deze plant. Algemeen: Er bestaan meer dan honderd soorten braamplanten en daarbinnen nog eens zo'n duizend variëteiten en bastaardsoorten. Alleen een gespecialiseerde botanicus kan daaruit wijs worden. Bramen zijn sterke, weelderige, vaste planten met lange gebogen takken en scherpe stekels. De plant heeft kleine bloemen die wit of roze van kleur en en geen geur hebben. Sinds de prehistorie zijn de bramen al bij de mensen in trek. Gerijpt zijn ze zwart en glanzend, fruitig en fris van smaak. Ze worden o.a. gebruikt voor een siroop met een licht samentrekkende werking. Smakelijk is ook een thee die getrokken is van de bladeren van de braam en framboos. Het afkooksel is een sterk samentrekkend middel dat gebruikt kan worden als gezichtslotion en als drank om mee te spoelen bij mondaandoeningen. Groeiplaats: In bijna heel Europa, langs heggen en in bossen. Ze komen voor tot op een hoogte van 2300 meter. Gebruikte delen: Bloemknoppen, de bladeren voor de bloeitijd, de nieuwe blaadjes, de vruchten in augustus. Om te bewaren moeten de delen in bossen worden samengebonden en in het donker worden gedroogd. Eigenschappen: Aansterkend, bloedsuikerverlagend, bloedzuiverend, vochtuitdrijvend, wondreinigend en samentrekkend. Toepassingen: Angina: Kook 50 gram gedroogde bladeren tien minuten in een liter water. Laat het afkoelen, filtreer het en zoet het met wat honing. Gebruik de drank om mee te gorgelen. Niet doorslikken. Per dag mag de drank opgemaakt worden. Heesheid: Kook honderd gram bladeren 15 minuten lang in een liter water. Filtreer het daarna en zoet het met wat honing. Drie keer per dag gorgelen, niet doorslikken. Huidzweer: Kook 30 gram bladeren tien minuten lang in een liter water. Regelmatig de wond hiermee wassen. Tandvleesontsteking: Kook dertig gram bladeren drie minuten lang in een liter water. Tien minuten laten trekken. regelmatig de mond ermee spoelen. Niet doorslikken. Diarree: Kook twintig gram bloemen en bladeren van de Witte Dovenetel, dertig gram bladeren van de braam en twintig gram bloemen van de Echte Heemst vijf minuten lang in een liter kokend water. Tien minuten laten trekken. Drink twee tot drie keer per dag een kopje van het vocht.

    17-10-2005 om 16:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing

    Honing wordt gemaakt door honingbijen.

    De bijen verzamelen nectar die wordt afgescheiden door de honingklieren van bloeiende planten zoals koolzaad, witte klaver, linde, heide en zeeaster.

    Deze nectar wordt in de cellen van de raten van de bijenkorf achtergelaten en gaat over in honing.

    Een bijenvolk produceert gemiddeld 15 kilo honing per jaar.

    In Nederland is de productie ongeveer 1 miljoen kilo per jaar.

    De consumptie is veel hoger.

    Daarom importeert Nederland 2 miljoen kilo honing per jaar.

     

    15-10-2005 om 15:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gebruik van roomboter

    Culinaire kenners zweren bij het gebruik van roomboter voor het braden van vlees.

    De smaak is immers voller dan die van margarine.

    Dit geldt ook bij het bakken van cake en koekjes.

    Een nadeel van roomboter is dat het een veel hoger vetgehalte heeft dan margarine.

    Probeert u eens het volgende alternatief: neem voor de helft margarine en voor de helft roomboter.

    Zo sluit u een gezond compromis tussen smaak en calorieën.

     

    15-10-2005 om 15:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havervlokken en haverzemelen

    Haver is een grassoort met pluimvormige aren.

    Lang voor onze jaartelling was haver al bekend.

    Havervlokken ontstaan als de haver gepeld, geplet en tot gort gemaakt wordt.

    Vroeger werd van deze vlokken pap gekookt.

    Tegenwoordig zijn haverprodukten niet meer zo populair.

    Haverzemelen zijn de vliesjes van de haverkorrels.

    De zemelen bevatten geen voedingsstoffen maar ze stimuleren de darmwerking.

    Haverzemelen worden bijvoorbeeld in muesli gebruikt.

    15-10-2005 om 15:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haverkorrels

    Haver groeit in de vrije natuur en is een grasachtige.

    Duizenden jaren geleden werd haver door de primitieve mens al als voedsel gebruikt.

    Sommige volkeren eten nog steeds veel haver, maar Nederlanders gebruiken het alleen nog in de vorm van muesli.

    Toch zijn haverprodukten lekker en bovendien heel gezond.

    Havermeel is niet overal te koop, maar reformwinkels hebben haverkorrels in het assortiment.

    Vers gemalen haverkorrels smaken het beste.

    15-10-2005 om 14:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geneeskrachtige Plant: Oregano

    Oregano wordt ook wel wilde marjolein genoemd.

    Het kruid wordt veel in warme en gematigde streken geplant en ruikt lekker.

     De oude Grieken en Romeinen beschouwden wilde marjolein als een geneeskrachtige plant.

    Ook in volksverhalen speelt het kruid een rol.

    Men dacht dat wilde marjolein mens en dier kon beschermen tegen ziekten.

    Gedroogde oregano wordt veel gebruikt in pizza's, tomaten en courgettegerechten. Het kruid moet worden meegekookt met het eten, zodat het aroma zich goed kan ontwikkelen.

    Oregano bevordert de spijsvertering en wekt de eetlust op.

    15-10-2005 om 14:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ada1946
    blog.seniorennet.be/ada1946
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rikki
    blog.seniorennet.be/rikki

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gazetteprovencal
    blog.seniorennet.be/gazette
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    noyo
    blog.seniorennet.be/noyo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wandel_gyy
    blog.seniorennet.be/wandel_
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!