Patisserie Prestige in de Stationsstraat in Waregem
kreeg een eervolle vermelding in de Gault&Millau en behoort hiermee
officieel tot de vijfentwintig beste patisserieën van België. De broers Wim(43)
en Frank(37) Decock baten hun zaak al twintig jaar met heel veel liefde uit en
zien deze erkenning als een beloning voor hun vele werk. In 2007 werd Wim
Decock ook al opgenomen bij de 33 beste meesterkoks in België. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Meesterkok Wim Decock : We willen onze lat steeds
hoger leggen. Zowel in de zoektocht naar de beste ingrediënten als in de
afwerking, verpakking en bediening. De puurheid van onze producten maken onze zaak
zo uniek. We zijn één van de weinige bakkerijen die alles nog volledig zelf
maken: onze koeken, ons brood, gebak, chocolade en ijsbereidingen. Alles maken
we zelf met pure ingrediënten. Dat is ook onze filosofie: we willen pure
ingrediënten omvormen tot echte lekkernijen, zonder dat we bewaar-, geur- of
smaakstoffen toevoegen.
Het is niet de eerste keer dat Prestige erkenning
krijgt op zo'n hoog culinair gebied. In 2007 werden we tot de 33 beste
meesterkoks van België gekroond en nu dit. We zien dit echt als een erkenning
van twintig jaar inzet. In de toekomst willen we ons blijven focussen op alles
waar ze mee bezig zijn. Naast onze patisserie en chocolaterie in Waregem zijn
we ook heel fier op onze groothandelzaak in Deerlijk. Daar wordt het
assortiment ontbijtkoeken, dat één van de sterke troeven is van Prestige
Waregem, op grote schaal met dezelfde afwerking en kwaliteitszorg gemaakt en
verdeeld over heel België. Naast het behouden van onze huidige kwaliteit,
volgen we regelmatig stages om onze kennis voortdurend uit te breiden. Ze
runnen ook een gelijknamige zaak in het Brugse centrum.
Meesterkok
Wim Decock
Reeds als vijftienjarige droomde hij al van een onderneming. Hij wou een
ambacht leren en later zaken doen. Thuis bakte moeder alles zelf. Dat sprak hem
enorm aan. Hij besloot een opleiding banketbakker in Ter Groene Poorte in
Brugge te volgen. Dat was de eerste bladzijde van een lang nog niet afgerond
succesverhaal.
De geboren Oostnieuwkerkenaar was nog maar 23, toen hij na stages in
gerenommeerde zaken in binnen- en buitenland, in 1992 besloot met een eigen
patisserie te beginnen."Ik koos voor Waregem, waar veel industrie
(welvaart) en winkelbedrijvigheid (consumenten) was. Een pand in de
Stationsstraat 120 werd de thuishaven van Patisserie Prestige." Amper vier
jaar later, in 1996, nam Wim Decock in Brugge patisserie Nicolas over in de
Vlamingstraat.
"Wij maken alles zelf: gebak, dessertkoekjes, brood, banketgebak,
noem maar op. Door de twee winkels kon ik een groter zakencijfer realiseren.
Dat bood mij dan weer de mogelijkheid om te investeren in betere
productieruimtes zodat de de kwaliteit van mijn product onberispelijk zou
blijven." De opening in 2004 van Prestige Classic,
Stationsstraat 112 in Waregem, sluit hierbij naadloos aan. Sindsdien beschikt
Wim Decock ook over een eigen productieruimte voor kwaliteitsvolle pralines en
confiserie.
Precies omdat de meesterbanketbakker niet op zijn lauweren wil(de)
rusten, begon Wim Decock in 2000 met een groothandel in bladerdeegproducten.
Sinds 2006 worden de ontbijtkoeken in Deerlijk geproduceerd in een kraaknet
atelier, dat beantwoordt aan de strengste HCCP-hygiënenormen en uitgerust is
met hoogtechnologische apparatuur. "In Prestige Breakfast verzoen ik het
respect voor authentieke recepten met grootschalige productie zonder de troeven
van het ambachtelijke uit het oog te verliezen."
http://blog.seniorennet.be/wareber2/archief.php?ID=835
|