xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Bij de jongste gemeenteraad waren er twee vragen over het voetpad in de Holstraat met name van de raadsleden Bruno Lahousse en Guy Van den Eynde. Bij andere vragen stonden een stortplaats in de Hongerstraat (raadslid Guy Adams) en windmolens (raadslid Guy Van den Eynde) centraal. Uit de antwoorden kunnen we afleiden dat de vragen hun effectl niet hebben gemist en er zowel wat het voetpad betreft als de stortplaats de vragen tot een oplossing hebben geleid. Nog over voetpaden keurde de gemeenteraad vorige dinsdagavond het ontwerp goed voor herstellen en vernieuwen van een aantal voetpaden.
In de Stormestraat ergeren de handelaar halverwege de winkelstraat zich al maanden aan het onafgewerkte en gevaarlijke voetpad op de hoek van de Stormestraat en de Verhelststraat. Om praktische of toevallige redenen liet aannemer De Brabant uit Wakken daar na om het voetpad daar over een tiental meter niet te herstellen na werken. Daar werd al in augustus vorig jaar het inspringend gebouw afgebroken waar vroeger de interieurarchitecten van New Interieur zaten. Daarna verrezen daar drie winkelpanden en zestien appartementen, maar die strook voetpad bleef er onafgewerkt bijliggen.
Dat is volgens raadslid Bruno Lahousse een topwinkelstraat onwaardig. Het weerhoudt de klanten om langs de winkelvitrines te wandelen. Een aantal mensen, die het er toch op waagden, zijn boos omdat ze op die plek al eens vielen. Een mevrouw was er zelfs tamelijk ernstig aan toe. De politie is er toen zelfs bijgekomen. De onveilige toestand blijft echter aanslepen.
Schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie antwoordde hoopgevend. De aannemer gaat volgende week het probleem aanpakken. Het is de bedoeling dat de werken volledig klaar zijn tegen de Batjes in het weekend van 20 tot 22 juni. Mogelijk komt er daar ook een parkeerstrook. Dat dit zolang heeft aangesleept, kan de stad eigenlijk niet verhelpen. Van daaruit zou aanvankelijk bij aannemer De Brabant zijn aangedrongen om al vorig jaar de overdracht van die grond te doen aan het openbaar domein.
Dit werd door het bedrijf toen geweigerd, omdat nog niet alle appartementen en winkelpanden verkocht of verhuurd waren. Alleen ontstonden er wel nieuwe problemen omdat de nieuwe kopers ook voor een stukje mede-eigenaar werden van die strook. Inmiddels is daarover een compromis, maar dat verklaart de vertraging. Het voetpad wordt aangelegd in dezelfde materialen als de rest van de straat.
herstellen en vernieuwen voetpaden in 2008
De gemeenteraad keurde het ontwerp goed voor een openbare aanbesteding om verschillende voetpaden te herstellen en te vernieuwen. Er wordt hiervoor een openbare aanbesteding uitgeschreven voor een totaal geraamd bedrag van bijna 300.000 euro.
Door de dienst wegen, waterlopen, verkeer werd een ontwerp opgemaakt voor het herstellen en vernieuwen voetpaden 2008 in volgende straten:
- Torenlaan: vanaf Churchilllaan linkerkant
- Jozef Duthoystraat: vanaf Westerlaan linkerkant tot en met nr.10
- Zeswegenstraat:vanaf zone 30,nr.99 tot kerkplein linkerkant tot rond punt rechterkant
- Roger Vansteenbruggestraat: ontbrekend stuk
- Bilkhagelaan: volledig
- Gentseweg: laagstaande woningenthv kruispunt "De Posterij"
- Oblatenstraat:volledig
- Roger Debackerstraat: vanaf de Beiaardstraat tot nr.25, linkerkant
- Bieststraat:vanaf Kerkplein tot H.Lebbestraat, rechts
- Mottestraat:thv huisnr3
- Leiestraat:hoek met de Nieuwstraat
|