xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Bij CD&V is dus ook de interne strijd tussen de middenstand en het ACW duidelijk merkbaar in de campagne. Dat is trouwens niet nieuw en dus niet alleen te wijten aan de strijd om de burgemeesterssjerp tussen lijsttrekker Kurt Vanryckeghem en Rik Soens. Elke groep, en we mogen hier ook de landbouwersgroep niet vergeten, gaat buiten het gezamenlijke programma nog met eigen aandachtspunten naar de kiezer. Na de ACW-visie in vorige bijdrage willen we u hier ook de kijk van de middenstandskandidaten niet onthouden. Ze zien Waregem verder in de rol van het trekpaard voor de regio.
De middengroepen binnen CD&V willen Waregem uitbouwen als ondernemersvriendelijke stad. Daaronder zien ze een beleid, waarbij starters worden verwelkomd en begeleid en waarbij nieuwe investeerders worden aangetrokken. Het beperken van reglementen en ondoorzichtige lasten betekent een waardering voor de bestaande ondernemingen. Welvarende ondernemingen zorgen voor tewerkstelling en voor welvaart in de streek.
Er moet ook ruimte komen om te ondernemen door een goed ruimtelijk beleid, dat leidt tot een duurzame economie en werkgelegenheid. Het gemeentelijk structuurplan moet de leidraad zijn om ruimte te scheppen voor ondernemen. Daarbij moet gestreefd naar een goed evenwicht tussen ondernemen en milieu.
Waregem moet een aantrekkingspool en dienstencentrum zijn, waarbij mensen worden aangetrokken door aangename en goed onderhouden kernen. Een vlot verkeersbeleid en een goed zichtbaar parkeerbeleid zijn de sleutel tot toegankelijkheid van de gemeentecentra. Er moet verder een evenwichtig handelsvestigingsbeleid gevoerd worden dat rekening houdt met de kleine ondernemingen, de eigenheid van de verschillende winkelkernen en de wensen van de gebruiker.
Tenslotte moet Waregem nog meer het trekpaard zijn van de regio op alle vlakken. De middenstandskandidaten zien Waregem daarbij als woonstad voor alle leeftijdscategorieën, door het aanmoedigen van wonen boven de winkels in het centrum en het uitspelen van de toeristische troeven (paardenstad, groene zones, Leie) via samenwerking met andere steden en gemeenten uit de regio.
We willen in dit onderdeel ook even wijzen op het uitgebreid beleidsplan van kandidaat-burgemeester Kurt Vanryckeghem, die zich in een paar folders aan alle inwoners profileert als een burgemeester voor iedereen, die met de andere 32 raadsleden wil werken aan een steeds beter Waregem. Hij was al gedurende zes jaar een gedreven schepen met tal van concrete realisaties, nadat hij de legislatuur voordien al een inloopperiode doorliep als gemeenteraadslid. Hij gaat voor een aangenaam wonen, ondernemen als een visie en voor veiligheid op de weg.
In deze bijdrage willen we ook even stilstaan bij het programma van de landbouwkandidaten. Deze groep wil zich verder inzetten voor het platteland als een leefbare, werkbare en aangename omgeving. Ze sturen aan op een woonbeleid met visie met accent op herbestemming. Belangrijk voor hen is een dynamisch open ruimtebeleid met aandacht voor land- en tuinbouw. Ze wensen ondersteuning van schooltuintjes en landbouweducatie, en aandacht voor elementen die sociaal contact bevorderen. Inzake mobiliteit kunnen ze niet tolereren dat landelijke wegen blijvende alternatieve routes worden. Belangrijk voor deze groep is ook de ruimte voor gezin en welzijn met het bevorderen van diverse vormen van thuiszorg.
|