In aanwezigheid van meer dan 400 Waregemse ondernemers kreeg Gregory Saelens van de firma GDW de Ondernemer Award 2010 overhandigd uit handen van Frédéric Cras, de winnaar van vorig jaar. Gregory werd door de jury geprezen om zijn sterke visie voor de toekomst van het bedrijf. De groei die hij voornamelijk door overnames in binnen- en buitenland wist te realiseren en in de toekomst nog verder wenst te doen. In het crisisjaar 2009 realiseerde GDW een stijging van 10%.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
"We willen daarmee een topondernemer onderscheiden die uitblinkt door zijn aanpak en visie. Maar evenzeer brengen we hulde aan alle genomineerden want alle ondernemers verdienen in feite dit podium", vertelde JCI-coördinator Ruben Taelman al bij het Waregemnaerke. Bij de vorige edities kwamen Philippe Huyzentruyt (2006) en Frederic Cras (2008) als overwinnaars uit de verkiezing. Dit keer waren er zeven genomineerden. "Zij nemen het risico en slagen erin om hun bedrijf te laten groeien", meent de organisator. "In deze woelige tijden moeten we hiervoor zeker de nodige waardering opbrengen. Het gaat om Frederiek Vanhoutte (Atelier Vanhoutte), Luc Taelman (Woningbouw Taelman), Philippe Huyvaert (Claessens), Patrick Maenhout (Labo Maenhout), Yves De Sloovere (Kruisbeton De Sloovere), Gregory Saelens (GDW) en Joost Vandesteene (Steeno). Het zijn stuk voor stuk ondernemers die gekend zijn om gunstige bedrijfsresultaten, dynamiek, visie, durf en leiderschap. De jury maakte reeds een preselectie van drie kandidaat-winnaars en de definitieve keuze was voor het event van gisteren in de hangaar van Cras.
Uit een lijst van 7 kandidaten selecteerde de jury 3 finalisten. Vlak voor de uitreiking
verdedigde Luc Taelman (Woningbouw Taelman), Joost Vandesteene (Steeno) en Gregory
Saelens zich voor een 11 koppige jury. We zochten naar een ondernemer met een
duidelijke visie, iemand die als ondernemer een voorbeeld is voor andere (aankomende)
ondernemers, zegt Krist Lust als voorzitter van de jury. Het waren drie sterke kandidaten,
echte ondernemers, die alle drie een onmiskenbare rol spelen in hun onderneming, voegt
Krist eraan toe. In de jury zetelden verder Frederic Cras, winnaar vorige editie, directeur Marleen Demuynck van het Bedrijvencentrum, journalist Lieven Desmet (Trends), Frederik Falepin (Deloitte Fiduciaire), Francky Verschuere (Unizo) en algemeen directeur van VOKA Jo Libeer horen ook bij het panel. Stephan Rogge (JCI-Waregem), Dirk Vanhegen (directeur WTV-Focus), burgemeester Kurt Vanryckeghem en Dirk Verhellen (PLAY). Krist Lust is vice-voorzitter van de Royal Bank of Scotland.
Deloitte Fiduciaire detecteerde financieel performante KMOs op basis van publiek beschikbare gegevens. Een gezonde financiële situatie en groei van een bedrijf zijn de eerste kenmerken waar we naar kijken zegt Marino Verhellen, partner bij Deloitte Fiduciaire. Daarna werden de bedrijven uitgenodigd om ons KMO Kompas in te vullen. Dat KMO kompas biedt de ondernemer een breed beeld op de financiële draagkracht van zijn bedrijf., vult Frederik Falepin van Deloitte Fiduciaire aan.
Voor de uitreiking kwamen veel ondernemers uit de regio naar Cras Hout waar een hangaar, die door de leden van JCI Waregem was omgetoverde tot een feestzaal. Paul Renson (Renson) en Patrick Decuyper (Enfinity) ontvingen uit handen van burgemeester Kurt Vanryckeghem een Excellence award. Ze werden beide geprezen voor hun innovatieve ontwikkelingen en de uitstraling die dat heeft op Waregem en de regio. Na de voorstelling van de drie finalisten kreeg Gregory Saelens de Award overhandigd door Frédéric Cras, de winnaar van vorig jaar.
Gregory Saelens is algemeen directeur van GDW. GDW (Germain Deconinck Waregem) vervaardigt trekhaken en kende de afgelopen jaren een enorme groei door verschillende overnames die voornamelijk in het buitenland (Frankrijk en Denemarken) werden gedaan. We zijn een bedrijf met voldoende eigen financiële middelen. De huidige conjunctuur biedt ons veel opportuniteiten. We moeten verder groeien en dus sluit ik nieuwe overnames niet uit duidt de trotse winnaar. Deze bekroning is een teken dat we sterk werk leveren met een goed ploeg mensen. De groei van ons bedrijf in binnen- en buitenland brengt meer verantwoordelijkheden met zich mee en dat is mijn grootste uitdaging besluit Gregory
GDW Group ontwikkelt, produceert & verkoopt het breedste gamma trekhaken in Europa. Het bedrijf staat sinds 1952 voor kwaliteit, specialisatie, service & flexibiliteit. Alle modellen (meer dan 2.000 referenties) worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteit- & veiligheidsnormen. Er werd resoluut gekozen voor een duurzame strategie. Via een actief investeringsbeleid wil de groep verder groeien als dé specialist in trekhaken. GDW Group omvat vandaag 5 productievestigingen in West-Europa met meer dan 65.000 trekhaken in stock. Dit is een garantie van just in time leveringen en op maat service. Jaarlijks worden meer dan 60 nieuwe modellen ontworpen. Deze worden allemaal volgens de strengste euronorm gekeurd. Bovendien bied GDW een heel gepersonaliseerde en gerichte service, wat hen uniek maakt in de sector. Het bedrijf is gelegen langs de Hoogmolenwegel 23 in Waregem.
Gregory Saelens ervaart de trofee als een heel mooie onderscheiding,vooral als je weet dat Frédéric Cras van het houtbedrijf en Philippe Huyzentruyt van de bouwgroep hem vooraf gingen. Gregory Saelens kam in 1998 aan het hoofd van de producent van trekhaken GDW (Germain Deconinck Waregem). Het bedrijf telt in Waregem 82 werknemers. Andere vestigingen van GDW bevinden zich in Moeskroen, Thoirette (Frankrijk), Les Avinières (Frankrijk) en Kolding (Denemarken). Daar werken in totaal zo'n 65 medewerkers.
Germain Deconinck startte het bedrijf in 1952 en het was zijn schoonvader nam het bedrijf over in 1996. Zelf hedft Gregory nu samen met mijn schoonbroer de leiding in handen. En het draait goed. Jammer genoeg kan aan de Hoogmolenwegel niet meer worden uitgebreid. Daarom bouwde GDWeen bedrijf in de industriezone in Moeskroen. Intussen nam GDW in Frankrijk ook twee concurrerende bedrijven over. En voor de Scandinavische markt werd in het Denenmarkse Kolding een unit geopend.
|