Inhoud blog
  • Musthaves voor de zomer
  • CKS SS24
  • Van een koffiedate tot ...
  • Yiko collectie
  • Le monde est-il 'comic'
  • 111 jaar VZUG
  • Muyu collectie
  • Litouwse tradities
  • Quick-Step make-ôver
  • All-over natuursteen
  • Terug naar school
  • Betoverende elegantie
  • Aalto tafels en banken
  • Buiten water?
  • Watches & wonders: drie elegante meesterwerken
  • Swatch Neon collectie keert terug
  • Olympéa Le Parfum
  • Invictus Parfum
  • Quick Step presenteert baanbrekende vloerencategorie Lumic
  • Citizen super Titanium
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matsuri
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Matsuri body cream

     

     

     

     

     

    Deze nieuwe crème van Annayake is de ideale aanvulling op de eau de parfum waardoor de mooie geur extra naar voren komt.

    Als actieve bestanddelen werden squalane en olijfolie extraat weerhouden zodat de hydrolipidenfilm wordt hersteld. Het is een plantaardige gel, samengesteld uit soja, olie, kokosnoot, palmtak en koolzaad die de huid verzacht en versoepelt. Dit alles zorgt ervoor dat Matsuri een geparfumeerde, romige en niet-vette bodycrème is met een subtiele parelmoer glans.

     

    Matsuri is een feestparfum met bloemige, oosterse en kruidige tonen, intens en verleidelijk, voor een stralende vrouw. RVH.

    14-11-2007 om 20:56 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arnhem: beste binnenstad !

     

     

    Arnhem uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland!

     

     

     

    Arnhem is een creatieve en inspirerende stad. Arnheim Fashion, Introdans, Burgers’ Zoo, People of the Labyrinths, ArtEZ hogeschool voor de kunsten vinden hun oorsprong in Arnhem, maar ook spraakmakende evenementen als de Mode Biënnale en World Statues. Gelegen midden in een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardengebied, ligt het bruisende winkelhart van de stad. Een winkelhart dat onlangs is uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland!

     

    Modeliefhebbers kunnen in Arnhem hun hart ophalen. Arnhem schaart zich moeiteloos in de top van vaderlandse modesteden. De modeacademie van ArtEZ heeft een grotere invloed op de stad dan je op het eerste gezicht zou denken. Of zou deze hoogstaande academie een voortvloeisel zijn van de interesse in mode van de Arnhemmers zelf? Wat het ook is, de stad herbergt veel bijzondere modewinkels. Mode in termen van kleding, sieraden, tassen, horloges, schoenen, brillen, eigen winkels van designers, alles is er. Ook voor kinderen.

     

    De winkelstraten zijn knus, vlak bij elkaar en overzichtelijk. In Arnhem gaat oud en nieuw moeiteloos samen. Het nieuwe, mondaine Musiskwartier heeft een passage, intieme straatjes en een prachtig plein. Het oude winkelgebied Het Eiland heeft karakteristieke winkels met een rijke historie. De straatjes rond Het Eiland behoren onmiskenbaar tot de meest sfeervolle winkelplekken van de stad.


    Tijdens het Warme Winter Weekend, op 15 en 16 december, is de binnenstad het decor voor Winterstraattheater, Kerstmannenorkesten en het NK Icecarving. Arnhem biedt o.a. leuke shoppping en culinaire arrangementen en bezienswaardigheden. RVH.

    www.vvvarnhem.nl

                                                   

    14-11-2007 om 20:55 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgian family brewers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kwaliteitslabel ‘Belgian Family Brewers’.

     

     

     

     

    Het ambacht van het bier brouwen is een passie die door enkele Belgische families al eeuwenlang van generatie op generatie wordt doorgegeven. De internationale uitstraling die onze bieren vandaag kennen in het buitenblad, is dan ook voor een groot deel te danken aan deze vakmensen. Daarom verdienen de authentieke Belgische bieren, die reeds tientallen jaren door dezelfde families worden gebrouwen, een volwaardige erkenning. Net zoals bestaat voor wijn, wil de vereniging Belgian Family Brewers een kwaliteitslabel in het leven roepen dat garanties biedt aan de consument betreffende de herkomst en ambachtelijke productie van de authentieke Belgische bieren. Tot de vzw Belgian Family Brewers behoren vooralsnog 12 Belgische brouwerijen, die allen reeds minstens 50 jaar ononderbroken bier brouwen in België. Samen vertegenwoordigen zij 15% van de Belgische bierbrouwerijen, met in totaal meer dan 1500 jaar ervaring in het brouwen van bier op een traditionele wijze.

     

    België kent meer dan 500 verschillende bieren, maar krijgen de consumenten wel altijd het bier dat ze denken te kopen? Wat met de etiketbieren die tot verwarring kunnen leiden? Hoe kan de bierdrinker weten waar het bier in zijn glas vandaan komt? Voor bier bestaat er immers geen label dat als waarborg kan dienen naar de consument toe, zoals dat bestaat voor champagne of wijn. Daar brengt de vereniging Belgian Family Brewers nu verandering in, met het Belgian Family Brewers kwaliteitslabel. Met deze erkenning willen de leden van BFB ook de internationale uitstraling van de Belgische bieren vergroten, en een aanspraak maken op het ‘Belgische’ karakter van hun bieren. De opkomst van Amerikaanse bieren onder de noemer ‘Belgian style’ toont eens te meer aan dat een ‘Belgisch’ label een toegevoegde waarde zal hebben. Het logo van BFB geeft de consument de mogelijkheid om de echte, originele Belgische bieren te herkennen.

     

    De leden van BFB engageren zich formeel om de historische en onafhankelijke familiebrouwerijen te promoten en te ondersteunen. Het traditionele, authentieke karakter van de Belgische familiaal gebrouwen bieren wordt door middel van het label erkend en beschermd. Het label wordt trouwens aan het bier op zich en niet aan de brouwerij toegekend, bovendien kan het niet dat een brouwer voor een van zijn bieren zou bekomen, om eenzelfde bier anderzijds evenzeer via een private label op de markt te brengen.

    De 12 aangesloten brouwerijen produceren samen 75 verschillende bieren waaronder De Koninck, Bush, Ename, Wittekerke, Kriek Max, Tripel Karmeliet, Moinette, Sint Bernardus, Hommelbier, Duchesse de Bourgogne, Kasteelbier en Gouden Carolus. Onderhandelingen met tal van andere brouwerijen zijn lopende gezien in totaal zowat 35 à 40 brouwerijen tot dit label zouden kunnen toetreden. RVH.

    Informatie over de brouwerijen en de bieren die het label zullen dragen is beschikbaar op www.belgianfamilybrewers.be

     

     zie ook www.6minutes.be

    14-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hart van peperkoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vondelmolen, hart van peperkoek

     

     

     

     

    De klassiekers onder de kerstcadeaus kennen we allemaal, maar bestaat er een mooier gebaar dan iemand een hart cadeau te doen? Een overheerlijk peperkoeken hart tovert ongetwijfeld een glimlach op het gezicht.

    Het hart ‘Couque Dinant’ van Vondelmolen, is het enige echte hart van peperkoek. Peperkoek is niet alleen lekker, maar ook een gezond tussendoortje boordevol vezels. De harten zijn gemaakt van roggebloem, glucose-fructosestroop, honig, parelsuiker, rijsmiddel en verrijkt met natuurlijke aroma’s. De peperkoek bevat minder dan 1% vet en geen cholesterol.

    Vondelmolen is de grootste Belgische peperkoekproducent en absolute marktleider. Het familiebedrijf werd in 1867 opgericht en is inmiddels aan de 5de generatie toe. Alle producten van Vondelmolen worden vervaardigd met respect voor de traditie gekoppeld aan zin voor innovatie. Zowat 50% van de productie wordt geëxporteerd naar Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal en Noord-Amerika.

     

    Het peperkoeken hart ‘Couque Dinant’ van Vondelmolen is vanaf eind november beschikbaar in twee varianten: 250g of 500g. RVH.

    14-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zarza: Belle en het beest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Zarza : ‘belle en het beest’

     

     

     

     

    In de 2de editie van de week van de smaak, vervult het Leuvense restaurant Zarza opnieuw een week’vullend’ en spraak(S)makend Zarza-programma. Zarza serveert 5 uiteenlopende happenings waarvan eentje voor het goede doel. Onder het motto ‘Belle en het Beest’ worden op zaterdagnamiddag 17 november, pannenkoeken gebakken voor het goede doel. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de meisjes van vzw De Wissel. Als Belle fungeert Eveline Hoste, Miss Belgian Beauty 2001 terwijl het Beest hoogstwaarschijnlijk de Leuvense burgemeester Louis Tobback wordt.

     

    Andere spraak(s)makende happenings zijn het champagnemenu van 22 november met wijnpaus Gido van Imschoot, de diner Chantant van 16 november met Bocelli & Gamba, de workshop ‘mens sana in corpore sano’ met slow-food, omega-3 en biowijn op dinsdag 20 november en tenslotte op zaterdag 24 november ‘la dolce vita’ due, anno 1961 en de film van Fellini met om 16 uur de verkiezing van het koppel dat het grootste ‘dolce vita’-gehalte uitstraalt. RVH.

    Zarza – Bondgenotenlaan 92 – 300 Leuven – tel 016/205 005

    zie ook www.6minutes.be a la carte

    13-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Goedendag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Goedendag.

     

     

     

     

    Lissewege, het witte polderdorpje op een boogscheut van de Noordzee, kon alhoewel het nagenoeg werd platgewalst door Brugge en Zeebrugge, gelukkig grotendeels zijn authenticiteit bewaren.

     

    Het kleine gehuchtje in volle Zwinstreek blijft een uitzonderlijk koesterplaatsje waar je haast de geschiedenis kan proeven. De 13de eeuwse vroeg-gotische Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk met spitse kerktoren, was de eerste halte aan de Vlaamse kust voor de pelgrims uit het Noorden op hun weg naar het Spaanse Santiago de Compostella. In de schaduw van de imposante toren, ligt een mooie pastorie, compleet met typische tuin. De kerk domineerde eveneens het Lisseweegsvaartje, een oude waterweg die in de 13de eeuw werd gegraven als verbinding met Brugge.

     

    Restaurant ‘De Goedendag’ gelegen aan het Lisseweegsvaartje, is een andere aantrekkingspool van het authentieke sfeerdorpje. Ruim 16 jaar geleden nam Luc De Winter het beleid van dit restaurant over, restaurant dat ondertussen meer dan een begrip is geworden bij de smulpapen en gastronomen. Luc durft  al eens schertsend te stellen dat Lissewege een streling voor het oog is, terwijl restaurant De Goedendag, een streling is voor de smaakpupillen.

     

    Luc volgde de hotelschool ‘Ter Groene Poorte’ en was nadien actief in een aantal gerenommeerde regionale tophuizen zoals de Wielingen in Duinbergen, Le Chalut in Zeebrugge en De gouden Harynck in Brugge.

    Hij gaf ‘De Goedendag’ alvast een uitgesproken culinair accent mee en profileerde het restaurant dat zowat 40 jaar geleden officieel werd geopend door de toenmalige Prins Albert, nu Koning Albert II, als perfecte gastronomische pleisterplaats.

    Naast de diverse à la carte gerechten, zorgt Luc voor een schitterend menuboekje waarbij de gasten vooraf kunnen kiezen uit een aantal prachtige menu’s die een perfect evenwicht tussen smaak, kleur en geur aanbieden. Al deze heerlijkheden worden door het keukenteam olv. Jan Demeester, met vaardige hand bereid.

     

    In de eetzaal met uitgesproken Vlaamse stijl en klasse, kunnen ook banketten en feesten worden georganiseerd. Binnentredend in de zaal kan de klant meteen kennismaken met de indrukwekkende wijnkelder die volledig achter glas werd uitgebouwd.

     

    Op zondagmiddag heeft Luc een extraatje in petto, een pianovirtuoos zorgt voor klassieke en populaire deuntjes waardoor de degustatieve gerechten nog beter tot hun recht komen. RVH.

     

    De Goedendag – Lisseweegsvaartje 2 – 8380 Lissewege – tel 050-54 53 35

    zie ook www.6minutes.be a la carte

    13-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salon van het culinaire boek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Salon van het Culinaire Boek

     

    Het Brusselse Salon van het Culinaire Boek is een ontmoetingsplaats voor auteurs/ uitgevers en het grote publiek en  de ideale plek kennis te maken met de binnen -en buitenlandse gastronomie via tal van activiteiten en talloze nieuwe culinaire werken.

     

    Teneinde het salon nog gezelliger en vooral interaktief te maken, worden gedurende het salon diverse kooklessen aan het publiek voorgesteld. De chefs van Mmmmh, l’Atelier des Chefs en Cooking-Time, creeren elk hun eigen universum op het salon en vomen dus een uitstekende inspiratiebron voor de menu’s en de geschenken van de komende eindejaarfeesten! Vanaf begin november is het volledige programma en de planning van de diverse  kooklessen online te raadplegen op www.hetculinaireboek.be .

    Tot de nieuwigheden van het salon behoort onder andere de komst van verschillende internationale grote chefs: Jean-François Piège, Didier Elena, Mauro Colagreco, Jean-Luc Rabanel, Eric Kayser, Jacques Thorel, Christophe Felder, ...  maar ook de aanwezigheid van grote Belgische chefs: Pierre Wynants, Jean-Pierre Bruneau, Peter Goossens, Yves Mattagne, ...

    Diverse prominenten uit het nationaal en internationaal culinair gebeuren tekenen eveneens present op dit salon.

     

    De beloftevolle sector van kook- en gastronomische boeken heeft een stijging van 29% meegemaakt. Boeken van chef-koks maken weer hun opwachting, men verwacht dat in het najaar weer meer dan 500 nieuwe boeken wortel schieten en een plek vinden in de keukenafdeling of op het culinaire schap van de boekenwinkel .

     

    Elke editie van het Brusselse Salon van het Culinaire Boek plaats een land of regio in de schijnwerpers. Gastronomie zet de poort open naar de wereld en producten en kookboeken uit de betreffende regio krijgen extra aandacht. Na Corsica en Nîmes fungeert nu Slovenië als gastland. Bezoekers gaan op reis en ontdekken nieuwe smaken en producten van deze mediterane regio. Slovenië bezit een bijzondere rijke culinaire traditie met wijnen, charcuterie, olijfoliën, … Maar de bezoekers kunnen ook kennismaken met het toerisme in Slovenië met o.a. een nieuwe rechtstreekse vlucht Brussel-Ljubljana (1u50) en het land wordt vanaf januari 2008, voor 6 maand, voorzitter van de EU.

    Het Brusselse Salon van het Culinaire Boek is een unieke gelegenheid om de gastronomische sterren te ontmoeten in een luchtige en informele sfeer en waar ruimte is voor gesprekken en debatten. RVH.

     

    Het salon loopt in het Dexia Art Center, Schildknaapstraat 50 te Brussel, vlakbij het Centraal station, op vrijdag 16 november: van 19 tot 22u30, zaterdag 17 en zondag 18 november telkens van 10 tot 18u.

    Toegangsprijs 5 €


    zie ook www.6minutes.be a la carte

    13-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delicious: passion for food
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delicious: passion for food

     

     

                 

     

    Constant zijn er nieuwe veranderingen en evoluties op gastronomisch vlak, invloeden van verschillende werelddelen doen al jaren hun intrede, de omkadering van eten neemt een steeds belangrijkere plaats in… maar één ding blijft een constante: lekker eten spreekt iedereen aan!

     

    “Delicious” is een evenement dat deze trends dichter bij de mensen wil brengen en restaurateurs een draagvlak wil geven om hun kunnen te tonen.

    Gedurende vier dagen 15 tot 18 november wordt de waagnatie omgetoverd tot een exclusief evenement waar verschillende restaurants (van Japanse top-keuken tot hippe fusion-keuken) en evenveel lifestyle standen ( etenswaren, keukenaccessoires, keukenarchitectuur…) aanwezig zijn. Verspreid over de verschillende dagen zal er ook show-coocking worden gedemonstreerd door Dolce Far Tutto. Opening op donderdag met groentenkok Frank Fol. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 17 uur , op zondag vanaf 12 uur.

     

    De bezoeker krijgt de kans om bij de verschillende restaurateurs een voor-, hoofd- en nagerecht te nuttigen. De gerechten worden geserveerd onder de vorm van verfijnde tapas. Dit concept werd bedacht om de bezoeker aan te moedigen voor een volledige maaltijd verschillende restaurants aan te doen.

    Op de lifestyle standen maken de bezoekers kennis met verschillende producten en merken. Sommige standen bieden ook een gamma aan dat gekocht kan worden.

     

    Op zaterdagavond wordt er samengewerkt met de organisatie “fashion model contest”. Jaarlijks organiseren zij een wedstrijd waarbij vrouwen en mannen een modellencontract in de wacht kunnen slepen. Na de exclusieve locatie van het Antwerps station vorig jaar hebben ze nu gekozen voor de waagnatie. De bezoeker van “Delicious” kan dus deze drie uur durende show bijwonen. Op zondag werkt Delicious samen met de organisatie van miss Diamant. Deze wil op zondag hun verkiezing laten doorgaan op dit evenement. RVH.

    13-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grijze garnaal in feesteditie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GRIJZE GARNAAL IN FEESTEDITIE

     

     

     

    Is het dit jaar jouw beurt om vrienden te trakteren op onvergetelijke eindejaarshapjes? Giovani Oosters creëerde voor het Nederlands visbureau enkele variaties van klassiekers … met garnalen, nl dauphinaardappelen met grijze garnalen in een loempiavelletje en gefrituurd ei met garnalen.

     

    De Noordzeegarnaal wordt bij ons grijze garnaal genoemd. De ruim 200 Nederlandse garnaalkotters brengen jaarlijks ruim 10 miljoen kilo Noordzeegarnalen aan land. Hun aanvoer is het grootst in het vroege voorjaar en de herfstmaanden.

    Het pellen van de garnalen met de hand gebeurt sinds het verbod op thuiswerk in Nederland, voornamelijk in Marokko, maar ook in mindere mate in Oost-Europa (Polen). Onder leiding van het Nederlands management zijn inmiddels meer dan vierduizend pelsters in de Marokkaanse ateliers aan de slag aan roestvrijstalen werktafels.

    Per jaar komen vanuit de pelstations ongeveer 9 miljoen kilo Noordzeegarnalen terug naar de verwerkende bedrijven in Nederland. Een klein deel komt daar diepgevroren vandaan, de rest gaat zonder één onderbreking van het koelproces de verpakking in voor verdere distributie.

     

    Dauphin-aardappelen met grijze garnalen in een loempiavelletje:

     

    Benodigdheden voor 4 personen:

    Grijze garnalen, brickdeeg, 1 kg aardappelen, 2.5 dl water, 100 g boter, 200g bloem, 4 eieren, peper, zout en nootmuskaat

     

    Bereidingswijze:

    Maak de pommes souflées door eerst een puree te maken van de aardappelen. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Maak een soezenbeslag door de boter te smelten in het water, voeg de bloem toe en roer tot alles gemengd is. Meng nu de eieren er één na één door. Zet terug op het vuur en droog onder voortdurend roeren tot een homogene bol. Meng de pure met het soezenbeslag, voeg de garnalen toe en laat afkoelen. Leg een loempiavel open. Spuit met behulp van een spuitzak, een gelijke rol op het brickdeeg. Maak de loempia’s door het brickdeeg in te rollen met de pommes souflées. Plak ze op het einde aan elkaar met een mengsel van bloem en water. Snij de rollen in gelijke stukken en frituur ze.

     

    Gefrituurd ei met garnalen:

     

    Benodigdheden voor 4 personen:

    Grijze garnalen, 4 eieren, 4 sneden zuurdesembrood, rucola, olijfolie, peper, zout

     

    Bereidingswijze:

    Neem 4 kommetjes en breek in elk een ei. Kruid met peper en zout. Zet de friteuse op 170° en laat de eieren er voorzichtig één na één inglijden. Bak gedurende één minuut en vorm regelmatig bij met een lepel. Het is de bedoeling dat het eiwit het eigeel volledig omringd en dat het eigeel vloeibaar blijft. Haal uit de friteuse met een schuimspaan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Strooi de grijze garnalen erover en serveer met een crostini met rucola en rozenblaadjes. RVH.

     

     

    13-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is onze geschiedenis !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DIT IS ONZE GESCHIEDENIS

     

     

     

    Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de Verdragen van Rome, presenteert het Museum van Europa, een chronologisch reis door het Europa van 1945 tot vandaag die laat zien hoe de persoonlijke geschiedenis van ons allemaal is verweven met de ‘grote’ geschiedenis van Europa. De tentoonstelling toont dat we allemaal de helden zijn in dit schitterend avontuur van de Europese eenmaking. Ze laat mensen aan het woord over zichzelf en hun leven – eenvoudig, emotioneel en met inlevingsvermogen. Zo laat iedereen zien dat Europa ook zijn zaak is. In deze tentoonstelling brengen meer dan 80 musea uit alle Europese lidstaten 500 unieke stukken samen.

     

    ‘Dit is onze geschiedenis’ is niet alleen een historische en maatschappelijke tentoonstelling, het is ook een artistieke tentoonstelling: de  vrede, de oorlog, de val van de Berlijnse muur, de Verdragen van Rome, de Europese waarden of de boodschap van 27 Europese burgers worden prachtig geëvoceerd door zowel befaamde artiesten als jonge kunstenaars.

     

    Decor, geluid- en lichtspel: in iedere zaal worden de bezoekers van top tot teen in de geschiedenis ondergedompeld. De meest moderne museologische middelen worden ingezet om hen de geschiedenis te laten herbeleven. Zo zal de bezoeker omringd worden door schermen van tientallen meters die hem brengen naar het hart van Europa, naar de lange geschiedenis die ons allemaal verbindt, naar de leefwereld die we allemaal delen.

     

    ‘Dit is onze geschiedenis’ tot en met 23 maart 2008 op de site van Tour & Taxis, Havenlaan 86 te 1000 Brussel. De tentoonstelling loopt in vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits. RVH.

    www.europa-expo.be

     

    zie ook www.6minutes.be

    12-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Foudres
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Les Foudres

     

     

     

     

    Buiten de platgetreden paden en toch op een boogscheut van de Generaal Jacqueslaan bevindt zich ongetwijfeld het meest pittoreske restaurant van Brussel.

     

    Het ligt genesteld in de oude gewelfde kelders van het Huis Mouchart en deelt zijn warme en gezellige ruimte met een collectie van 38 eikenhouten vaten waarvan de grootste een indrukwekkende inhoud van 22.000 liter hebben. Deze unieke wijnkelder, een zeldzame en ongerepte plek is een alledaagse afspraak gewijd aan het plezier van de tafel, zoveel is zeker. Deze afspraak kent vandaag een heuse boom, wat tot voor kort nog een adres voor insiders was, trekt nu ook een jong, trendy en kosmopolitisch cliënteel. Een pluspunt inzake sfeer en charme is ongetwijfeld de verlichting die via dimmers, het geheel tot een business lounge of locatie voor sentimentele onderonsjes omvormt.

     

    Begin jaren ’80 wordt de oude degustatiezaal van Huis Mouchart een restaurant waarvan de gastronomische ambities al snel de wijk overstijgen. Het is ingericht als één enkele, aaneengesloten zaal en wordt van de vaten gescheiden door een glasplaat. Discrete halogeenverlichting verandert in een lichtpenseel dat de flanken van de reusachtige vaten streelt. In de schaduw van dit altijd durende spektakel, is elke tafel voorzien van een individuele schemerlamp zodat een opeenvolging van nachtlampjes het oog begeleidt naar een klein salon met haard. Tegenover deze gang waar de verlichte vaten schitteren, bevinden zich de keuken en, vlakbij, de ingangsdeur in de vorm van een … vat. Zo zal u ze zeker niet verwarren met die van de keukens, die in dit opzicht de titel “open keukens” dubbel en dik verdienen.

     

    Sinds de zaak werd overgenomen door Pascal Fissette, mikt het huis op een zeer ontspannen keuken met tweegangen-lunch tegen 15 euro en een maandmenu met de beste geprijsde ingrediënten van het moment tegen 30 euro, een menu met verschillende keuzes waarbij men zich altijd kan beperken tot het ene of het andere gerecht.

    Alhoewel de chef-kok toegeeft dat zijn keuken schatplichtig is aan het decor, erkent hij dat hij neigt tot de Franse culinaire traditie in de edelste betekenis van het woord, met de nauwgezetheid die dit met zich brengt. Deze aanpak weet het beste wild van het seizoen naar waarde te schatten: reebout en -filet, hazenrug en fazant met cantharellen, elk stuk doortrokken van marinades die zorgvuldig werden gemaakt op basis van huisgemaakte fonds. Maar er wordt ook aandacht besteed aan het alledaagse repertoire, met bijvoorbeeld een in cocotte gebraden tamme duif met gebakken foie gras verzacht met esdoornsiroop of dikke gamba’s doorprikt met Bourbon-vanille vergezeld van gebakken peren met gember. Op de kaart sluiten voorgerechten, vlees en vis de rangen met de nadruk op groenten en delicate garnituren. Tal van specialiteiten vallen op zoals de cassolette van “Petit gris de Namur”, het taartje van eendenlever, poulardefilet met rivierkreeftjes, fazantenhaan in cocotte en tongfilets in waterzooi.

    Kortom, de keuken blijft permanent gericht op uitstekende seizoensproducten en zorgt momenteel voor een ruime pleiade van allerlei wildbereidingen.

     

    Op zo’n geïnspireerde plek moet de wijnkaart wel onberispelijk zijn, hoewel de vijftien jaar oude flessen vandaag hebben plaatsgemaakt voor lekker wegdrinkende wijnen die een meer hedendaagse rotatie toelaten. Het nieuwe repertoire, met een ruim aanbod Franse wijn, wil dus rijk aan omwegen en ontdekkingen zijn terwijl het huis gehecht blijft aan zijn vaste leverancier, in dit geval het huis Mouchart van de vierde generatie. Dankzij deze mooie verstandhouding kunnen elke maand weer andere wijnen van het huis worden aangeboden tegen een uitstekende prijs. Deze zijn verkrijgbaar per halve fles of glas, vanaf 4 euro. Een nauwgezette selectie van de wijnen van het moment mag trouwens deelnemen aan de maandelijkse rotatie van het menu.

     

    Bijzonder verrassend in deze drukke omgeving is de private parking waarover het restaurant beschikt. Op de binnenkoer van het voormalige wijnhuis is trouwens plaats voor een 30-tal wagens. RVH.

    Les Foudres – Eugène Cattoirstraat 14 – 1050 Brussel  - tel 02/647 36 36

    www.lesfoudres.be - lesfoudres@skynet.be

    zie ook www.6minutes.be

    12-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'air du temps
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    L’AIR DU TEMPS

     

     

     

     

    Sang Hoon Degeimbre opende zijn restaurant L’Air du Temps in Noville-sr-Méhaigne in 1997. De man die aanvankelijk apotheker wilde worden, werd eerst sommelier, om uiteindelijk furore te maken als kok. De 10de verjaardag kreeg een gans apart maar bijzonder feestelijk tintje door de publicatie van een culinair meesterwerk.

     

    Sang Hoon Degeimbre en Jean-Pierre Gabriel inspireerden zich voor het concept van het boek “L’Air du Temps” op het restaurant en zijn chef. Ook hier gaat het immers om creativiteit en de behoefte om deze met anderen te delen.

     

    Het eerste deel Cooking biedt een selectie van 100 recepten. Een culinaire caleidoscoop die een perfect beeld geeft van de visie van Sang Hoon Degeimbre. Geen klassieke indeling evenwel, maar de recepten zijn verdeeld over 7 hoofdstukken volgens het jaar van hun creatie. Dit biedt de lezer de mogelijkheid om de keuken en de ontwikkeling van L’Air du Temps op de voet te volgen.

    We starten met ‘groene asperges’, zoete-wijnjus, perzik en viooltjes en belanden uiteindelijk bij een ijskoude cryomeringue van cacao en munt. De foto’s van Jean-Pierre Gabriel laten de gerechten perfect tot hun recht komen, dit in een fusie van esthetiek, gourmandise en emotie. Het is zonder meer een aansporing om van al het lekkers te genieten waarbij de smaakpupillen letterlijk en figuurlijk op de proef worden gesteld.

     

    Kookkunst betekent voor Sang Hoon Degeimbre ook ‘ de tijd nemen’ om te luisteren naar de producten die hij gebruikt. Daarom is er boekdeel 2 ‘Casting’ met een eerbetoon aan de leveranciers van L’Air du Temps. In 16 portretten vertelt Casting, met de nodige schroom en fijngevoeiligheid, het verhaal van deze vakbekwame  mannen en vrouwen. Zij spannen zich elke dag weer in om de kwaliteiten en smaken van de natuur te eren en te respecteren. Casting licht meer dan een tipje van de sluier van de kostprijs van al deze kwaliteitsproducten.

     

    L’Air du Temps biedt twee boekdelen in een zwart koffetje. Meer nog dan een mooi boek, is het een subliem object dat deze meesterkok volop tot zijn recht laat komen. De bij de lancering horende degustatie bood een 25-tal savoureuse hapjes met o.m. een canneloni van witte chocolade en kaviaar, bretoense kreeft, ei 63° met Belgische kaviaar en citroenmousse, een munsterkaas met rozengelei en litchies, een wafeltje muscovado met witte chocolade en estragon.

     

    Jean-Pierre Gabriel, co-auteur en fotograaf van Cooking en Casting, is een bevoorrechte waarnemer van de wereld van gastronomie en eetcultuur. Hij publiceerde reeds tal van artikelen in binnen- en buitenland en is tevens de auteur van diverse boeken, zoals Wittamer: de heerlijkste uren en dagen, De finesses van het stoomkoken (met Yves Mattagne) en Cook + Book (met Alain Coumont). RVH.

     

    Het koffertje L’Air du temps, bevat twee boekdelen, formaat 23 x 30 cm, ingenaaid:

    Deel 1: Cooking, 272 blz, quadri – 100 receptepten, met toelichting en 90 foto’s

    Deel 2: Casting, 96 blz, quadri – de producten, met portretten van de leveranciers.

    Het koffertje, 85 €, is verkrijgbaar in het Frans en in het Nederlands, en is een uitgave van Françoise Blouard.

     zie ook www.6minutes.be

    12-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ricotta & Parmesan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    RICOTTA & PARMESAN

     

     

     

     

    Het team van Ricotta & Parmesan viert feest en besloot de gasten nog meer dan vroeger te verwennen. Er is een nieuwe kaart die nog altijd de grote klassiekers van het huis bevat maar die zich ook richt op nog meer authenticiteit qua smaken en geuren. Een creatievere aanpak dus die ook in de suggesties wordt weergevonden met recepten en producten die steevast uit Italië komen.

     

    ‘Ricotta & Parmesan’ staat sinds het begin en nu meer dan ooit, voor een eerlijke, authentieke, echte Italiaanse keuken met recepten van het huis. Naargelang je smaak, kan je genieten van heerlijke canelloni gevuld met verse geitenkaas en krokante pacetta met acaciahoning op een kaviaar van aubergines, een leuke ballontine van mozzarella in een jasje van gerookte zalm op een carpaccio van gegrilde courgettes met room, een volmaakte aubergine alla parmagiana, scampi’s Ricotta & Parmesan bereid met room, een Napolitaans sausje, paddestoelen en dragon. Mogelijk bezwijk je voor de verleiding van een ‘met z’n tweetjes in een Italiaans bord’, een assortiment van zonovergoten bereidingen die je met z’n tweeën uit een en hetzelfde groot bord kan eten.

     

    Vlees, vis en deegwaren zijn in Ricotta & Parmesan uiteraard van de partij: de enige echte tartaar op Italiaanse wijze met gebakken gnochetti in plaats van frietjes, de traditionele osso bucco, gegrilde zeebrasemfilet geserveerd met een risotto van asperges en parmezaankrulletjes en naturlijk ook de zelfgemaakte lasagne.

     

    De formule van de traditionele Parmesanavonden wordt lichtjes gewijzigd. Het enorme wiel van Parmezankaas waarin verse deegwaren, paddestoelen, gedroogde tomaten en andere ingrediënten werden gemengd blijft bestaan. Toch zal de bereiding voortaan vooral omwille van de hygiëne in de keuken gebeuren. De nieuwigheid zijn thema-avonden waarbij parmesan de rode draad blijft,  al worden tal van nieuwe creaties ten tonele gevoerd.

     

    De wijnkaart van ‘Ricotta & Parmesan’ combineert ontdekkingen en plezier, een kelder gevuld met mooie verrassingen. Italiaanse wijnen die in de eerste plaats gekozen werden omwille van hun volheid, dit naast enkele wereldwijnen en grands crus classés, tegen redelijke prijzen. De wijn van de maand staat op elke tafel en kost zowat 25 euro, terwijl een meer dan degelijke huiswijn slechts 18 euro kost.

     

    Bij Ricotta & Parmesan heerst er meteen sfeer, een stijl die iets weg heeft van een Spaanse bodega, een Milanese trattoria, Parijse bistro of trendy café en dit achter een prachtige art-nouveaugevel. Het gebouw op enkele passen van het Muntplein was lange tijd een wapenfabriek, uit deze periode dateert de prachtige vitrine van hout en glas, mooi geaccentueerd en gelukkig bewaard. De vitrine herbergt een klein deel van de bijzondere collectie keukengerei van onze grootmoeders. Elders in het restaurant ontdek je een set pannen, een arsenaal van pureestampers, een lappendeken van wafelijzers, slingers van eierkloppers, flesopeners en tal van andere oude en ontroerende getuigen van de keuken van weleer.

    In feite geen nostalgie, maar een knipoogje tussen de warme bakstenen muren en de oranje tafels, getuigen van een joviale, levendige en vrolijke sfeer.

     

    Toch blijft Renaud bij zijn uitgangspunt dat men de gasten niets wil opleggen. Ze kunnen nog steeds vrijelijk hun bord samenstellen. Renaud biedt een volledig assortiment van deegwaren en sauzen waaruit de gast gewoonweg kiest.

    Ricotta & Parmesan – Schildknaapstraat 31 – 1000 Brussel – tel 02/502 80 82

    11-11-2007 om 21:18 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HSIA bij Accor-groep

    Naast Wi-Fi nu ook HSIA in business hotels van de Accor groep.

     

     

    Accor, Europees leider en internationale groep in de wereld van reizen, toerisme en diensten aan bedrijven, kondigt samen met telefoonoperator Orange een WIFI-dekking van 100% aan in alle Sofitel-, Novotel-, Mercure- en Ibis-hotels en van 50% in de vestigingen van Etap Hotel en Formule 1 in België. De Groep kondigt ook de invoering aan van de High Speed Internet Access (HSIA)-technologie in de business-hotels tegen 2008. Deze diensten worden aan de klanten aangeboden aan tarieven die tot de meest competitieve van de markt behoren met de garantie van een bekwame bijstand 24 uur op 24.

     

    Draadloos internet is een must geworden in de zakenwereld. Accor lanceerde deze technologie in 2005 in zijn hotels en stelde sindsdien een duidelijke stijging vast in de vraag en het aantal dagelijkse verbindingen in alle vestigingen.  De groei is nog het meest uitgesproken bij de ketens waar veel businessklanten vertoeven, zoals Sofitel, Novotel en zelfs Ibis.  Accor werkt samen met Orange voor de invoering van de WIFI-technologie in de hotels. Niet alleen omdat Orange tot meer competitievere operatoren op de markt behoort maar vooral omwille van de kwalitatief hoogstaande technische bijstand.

     

    Dankzij een 100% WIFI-dekking in de hotels van Sofitel, Novotel, Mercure en Ibis in België kunnen de klanten aan de bar, in de lobby, in de vergaderruimtes of in hun kamer hun laptop met WIFI-technologie gebruiken om een draadloze en snelle internetverbinding tot stand te brengen. In de vestigingen van Etap Hotel en Formule 1 zijn de gemeenschappelijke ruimten en 50% van de kamers uitgerust met WIFI.

    In geval van technische problemen staat een drietalige helpdesk (Frans, Nederlands, Engels) dag en nacht ter beschikking.

     

    De klanten van de Accor-hotels hoeven geen abonnee te zijn bij Orange om van deze dienst gebruik te maken.  Ze hoeven enkel de internetbrowser van hun computer op te starten, hun kredietkaartgegevens in te vullen en de gewenste verbindingsformule te kiezen. Van begin 2008 af worden er ook e-vouchers verkocht aan de receptie van de hotels voor klanten die geen kredietkaart zouden hebben.

     

    Accor vertrouwde aan Orange ook de implementatie toe van High Speed Internet Access (HSIA) in de hotels met sterke zakelijke oriëntering.  Deze technologie biedt een aantal voordelen: ze stelt klanten die geen verbinding kunnen maken met WIFI in staat om toch te surfen; een ethernet-poort volstaat; het vermogen is duidelijk veel groter en het is sneller. Vandaag biedt alleen Sofitel Brussels Europe beide technologieën aan in alle gemeenschappelijke ruimtes en kamers. Maar Accor wil tegen 2008 starten met de invoering van HSIA in de rest van de business-hotels. RVH.

     

     zie ook www.6minutes.be

    10-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eclats
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eclats

     

     

     

    Het eerste boek van Pierre Marcolini ‘Eclats’ is een ode aan het wordingsproces van chocolade, van de zoektocht naar de beste cacaobonen tot de creatie van parels van pralines en van verrassende vormen in chocolade. Telkens weer een heerlijke ontdekking voor de chocoladeliefhebbers met oog voor kunst. Want ‘Eclats’ is ook een kunstboek met prachtige zwart-wit fotografie van Serge Anton. De teksten zijn van de hand van Marianne Comoli, coryfee van de Franse gastronomische journalistiek. Zij zorgt voor boeiende informatie die het water in de mond doet komen.

    Zwart-wit, net als de chocolade, en vierkant, dat zijn de vormelijke eigenschappen van ‘Eclats’.

     

    Het boek wordt begin december 2007 gelanceerd en is te koop in de winkels van Pierre Marcolini aan 75 euro incl. BTW. Het boek in driekleurendruk ( twee zwarten, een grijs), telt 220 pagina’s en heeft een formaat van 300 x 300 mm.

    Op 9 december zijn er signeersessies gepland, van 11 tot 13 uur bij Pierre Marcolini in de Miniemenstraat en van 15 tot 17 uur in boekhandel Filigranes aan de Kunstlaan in Brussel. RVH.

    09-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tree O
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
     

    TREE O

     

     

     

     

    Temidden van de natuur, in het hart van het Zoniënwoud, opende Dolce La Hulpe Brussels zijn gourmet restaurant “Tree O”. Executive Chef Pascal Marcin maakt er een erezaak van om zijn gasten een zeer creatieve en natuurlijke keuken aan te bieden met een lokale toets.

     

    Pascal Marcin bereidt een vlees- of vissoort op drie verschillende manieren en presenteert de drie varianten op één degustatiebord dat als voorgerecht of hoofdgerecht kan worden genomen. Elk van deze smaaktrio’s kan door een specifieke wijn begeleid worden. Op dezelfde manier worden ook de desserts geserveerd. De naam “Tree O” werd gekozen omdat het een homoniem is van ‘trio’, wat verwijst naar het concept van het restaurant. Bovendien is het ook een woordspeling die verwijst naar het thema ‘boom’ dat we in alle andere restaurants, bars en vergaderzalen van Dolce La Hulpe Brussels terugvinden.

     

    Het introductiemenu was een schitterende illustratie van het creatieve ‘Tree O’ concept. Champagne Moët & Chandon fungeerde met de Brut Impérial, Rosé Impérial en Nectar Impérial als huisaperitief met drie uitmuntende soepjes die elk van de godendrankjes nog meer diepgang gaven. We kregen achtereenvolgens een mosselsoepje, een soepje van mentholerwtjes met brochette van St Jacobsvruchten en een soepje met Seranomeloen.  Het trio van ganzenlever kreeg gegrilde en gekarameliseerde appeltjes, werd in vaatdoek gekookt met een gelei van Espelette kruiden en was tenslotte vergezeld van een bloempje Noirmoutierzout, dit alles vergezeld van de Moët & Chandon Nectar Impérial.

    De Zeebaarsfilet aan de lijn werd opgediend: gerookt à la minute vergezeld van jonge spinaziescheutjes en truffelsaus, als tartaar met fijne kruiden en gemarineerd in gemberolie en koriander. Hierbij hoort een leuke selectie van witte wijnen: een Bonterra Chardonnay 2004 Medocino County Californië, een Saint-Véran Louis Jadot 2005 Frankrijk en een Villera, Rhine Riesling 2000 Paarl Zuid-Afrika.

    De hindefilet werd opgediend met gevogelte uit Bresse en geconfijt witloof, was gebraden met speculoos, terwijl de carpaccio van hindefilet een koffievinaigrette meekreeg. Hier een selectie rode wijnen: een Caliterra 2005, Cabernet Sauvignon Colchaqua Valley Chili, een Finca Flichman vin reserva Malbec 2004, Mendoza Argentinë en een Château Bel Air, Lussac-St-Emilion 2002 Frankrijk.

    Het chocoladedessert omvatte een mousse met sinaasappel, als zachte cake met crème anglaise op smaak gebracht met saffraan en een beignet met munt. Het trio van verrassingsdrankjes varieert hier naargelang de creativiteit van de chef; al zorgde Pascal voor schitterende smaakcombinaties.

     

    Dolce La Hulpe Brussels heeft anderzijds een partnerschap gesloten met de Stichting Folon. De Conference Destination bezit 5 afdrukken van Folon die het restaurant Tree O verfraaien. De kunstenaar realiseerde deze kunstwerken op basis van een postkaart, ze brengen de kunstliefhebber naar New York, de Rocky Mountains, Florida, de Cycladen en China. Pascal Marcin bedacht een menu ‘Découverte Folon’ op basis van een van de 5 tentoongestelde werken. De culinaire interpretatie van de chef zet aan tot reizen en neemt u mee naar de mooiste landschappen van Jean-Michel Folon.

    Dit menu bestaat uit een degustatie van vitelottes bereidt met rauwe zalm en korinader, met tofu en shitake en met jonge uitjes, appel en sojascheuten. Een gevogelteconsommé met stukjes champignons, enoki en citroenmelisse, met een ravioli van king krab en schizo en met gebraden langoustinestaart met gember. Volgt een carpaccio van ananas, gekruide mascarpone en gemarineerd in rijstalcohol.

    Het hoofdgerecht is rund uit Simmental, gekruid met Sechuanpeper, rood op dunne plakjes Chinese kool met 5 kruiden en gerookt met jonge spinaziescheutjes. Het dessert tenslotte bestaat uit een bananenbeignet, pudding met gember en tonka en rijstpap met oranjebloesem.

     

    Het restaurant is geopend van dinsdag tot vrijdag van 12 tot 13.30 uur en van 19 tot 21u30, op vrijdag tot 22.30 uur. Zaterdag van 19 tot 22.30 uur. RVH.

     

    Restaurant Tree O

    Dolce La Hulpe Brussels – Brusselsesteenweg 135 – 1310 La Hulpe

    tel 02/290 99 90 – www.lahulpe.dolce.com

     

     zie ook www.6minutes.be

     

    08-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jachten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Evenement te midden van 2.000 jachten

     

     

     

    Restaurant 't Vlaemsch Galjoen en het aanpalende auditorium kijken uit over de uitgestrekte jachthaven in Nieuwpoort. Een unieke locatie met een gevoel van 'the sky is the limit'.

    Het auditorium met 50 zitplaatsen is ideaal voor seminaries, dealermeetings, verkoopstrainingen, persconferenties enz. De klant beschikt over twee projectoren, projectiescherm, presentatiebord en airco. Het panoramisch zicht op de jachthaven en de IJzermonding zet de voordrachten hier extra kracht bij.

     

    Het auditorium kan enkel gebruikt worden in combinatie met een ontbijt, lunch of diner in het aanpalende restaurant. De huur van het auditorium is in de cateringprijs inbegrepen. Er is keuze uit verschillende formules geïnspireerd op de hedendaagse wereldkeuken, met of zonder dranken. Capaciteit restaurant: 30 tot 100 personen.

    Bedrijven die aan teambuilding willen doen, kunnen een zeilinitiatie inbouwen. Per plekke worden zeilactiviteiten voor een dag of een halve dag georganiseerd, met ontbijt en teatime in de clubbar van VVW Nieuwpoort vzw, op de benedenverdieping van 't Vlaemsch Galjoen. Ook strandactiviteiten, natuurwandelingen, excursies met motorjachten, jetskitrials enz. behoren tot de mogelijkheden. RVH.

    't Vlaemsch Galjoen - Watersportlaan 11 (1ste verdieping) -  8620 Nieuwpoort

    Tel 58/235495 - info@galjoen.be  of  www.galjoen.be

     

    08-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Place
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LA PLACE

     

     

     

    De heropening van de Antwerpse stadsfeestzaal op de Meir is meteen de start van een voor België, totaal nieuw restaurantconcept dat vanuit Nederland wordt ingevoerd.

     

    La Place, in 1987 voor het eerst opgestart in Utrecht en ondertussen uitgegroeid tot circa 200 exploitaties in Nederland, kan het best omschreven worden als een ‘marktrestaurant’. Het concept onderscheidt zich door verse en bij voorkeur biologische producten en ingrediënten op een transparante manier te presenteren en  aan te bieden in een aantrekkelijk geprijsd assortiment van huisgemaakte gerechten.

    Met zijn vestiging in Antwerpen zet La Place zijn eerste buitenlandse stap. La Place is één van Nederlands grootste restaurantketens, met jaarlijks 35 miljoen bezoekers in meer dan 200 locaties, waar ruim 4.500 medewerkers werken. La Place werd onlangs door de Nederlandse consumenten gekozen tot ‘Beste Restaurant- en Horecaketen’ van Nederland. De Antwerpse vestiging telt van bij de start 60 mensen personeel  en staat onder leiding van Belgisch management. De opening in Antwerpen is erg belangrijk voor La Place en een eerste stap in de Belgische markt.

     

    Versheid betekent dat alle producten ’s morgens vers worden aangevoerd. Elke avond wordt er dus opnieuw nagedacht over het verse marktaanbod en de keuze voor de volgende dag. La Place gebruikt eerlijke – bij voorkeur biologische- grondstoffen, waarvoor het zowel lokaal als internationaal inspiratie haalt. Het restaurant onderhoudt graag een persoonlijke band met zijn producenten. Transparantie duidt dan weer op de verse producten die liggen “uitgestald” in het restaurant en à la minute en in het zicht van de gasten worden klaargemaakt tot een ruim assortiment, waarvan de gasten in een gezellige sfeer kunnen genieten. Ook in de gebruikte grondstoffen en hun herkomst is La Place transparant.

     

    Het aanbod van La Place volgt het aanbod in de markt en van het seizoen van dat moment. Het restaurant op de Antwerpse Meir gebruikt ook Belgische ingrediënten en producten en heeft zijn assortiment aangevuld met typisch Belgische gerechten en producten, zoals Belgische kazen als Passendale en Wijnendale, Belgische bieren en een meer uitgebreide selectie van vis- en schaaldieren en wijnen.

    Paul Bringmann, directeur van La Place: “De Belgische markt lonkte al een hele tijd. De culinaire traditie van België sluit immers goed aan bij wat we als La Place willen uitstralen; verse producten die ter plekke worden bereid. We zijn zeer verheugd dat we in Antwerpen in de prachtig gerenoveerde Stadsfeestzaal van start mogen gaan.”

     

    La Place biedt een zevental formules aan met o.a. keuze uit La Place Marché du Monde, het wereldrestaurant van la Place met Thaise, Toscaanse en Mediterrane keuken. La Place Mangerie is een grote take-away-formule met broodjes, salades en complete gerechten. Binnen de voorgestelde formules werd ook aan ondernemingen en bedrijven gedacht met La Place Evenementencatering: een grootschalige publiekscatering op locatie zoals beurzen, lifestylefairs, concerten en grote sportevenementen en La Place Partyservice, een take-away catering jaarrond en speciaal tijdens de feestdagen. Hier kan men online bestellen en afhalen in één van de La Place-vestigingen.

     

    La Place Antwerpen biedt in het complex van de stadsfeestzaal, een restaurant met 340 zitplaatsen op een oppervlakte zowat 900m² maar eveneens een take-away. Dagelijks worden 65 wisselende en vooral verse gerechten aangeboden. La Place is open van maandag tot zaterdag van 10 tot 20 uur, ook op de koopzondagen is het restaurant en de take-away toegankelijk en dit van 11 tot 18 uur. RVH.

     

    La Place – Meir 78 – 2000  Antwerpen

    Tel 03/226 85 46 – antwerpen@laplace.be

     

     

     zie ook www.6minutes.be

    07-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ETAP Raeren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ETAP HOTEL RAEREN AACHEN GRENZE

     

     

     

    Etap Hotel breidt verder uit in Noord Europa en opende zopas zijn vijfde hotel in België: Etap Hotel Raeren Aachen Grenze, gelegen aan de Duitse grens. Deze merknaam werd door Accor in 1991 ontwikkeld, en biedt een economische formule om ‘slim’ te slapen. Dat de formule al een groot aantal klanten heeft kunnen verleiden is niet verwonderlijk en dit zowel zakenlui als toeristen.

    ‘Het concept Etap’ laat de gasten toe hun budget optimaal te beheersen’ verduidelijkt Thomas Dubaere, Operations Manager. ‘Zakenlui kunnen zo hun verplaatsingskosten beter onder controle houden en de toeristen kunnen zich iets extra veroorloven zonder te moeten inboeten op de kwaliteit van hun verblijf.’

     

    Etap Raeren Aachen Grenze is gelegen aan het drielandenkruispunt België, Duitsland en Nederland, op 25 minuten van Luik, 10 minuten van Aken en 30 minuten van Maastricht. De heringerichte parking langs de autosnelweg heeft naast het hotel een nieuw Total benzinestation, een Autogrill restaurant en een toeristisch informatiepunt van de Duitstalige gemeenschap.

     

    Het hotel beschikt over 86 kamers, voor rokers en niet-rokers, een kamer voor mindervalide; de prijs van per kamer is 42€ voor 1, 2 of 3 personen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een tweepersoonsbed en een verhoogd éénpersoonsbed. Er is een eigen WC, douche, televisie, automatische wekker, een opbergvak voor kleding en kleine werktafel. In de lobby bevindt zich een internetcorner met 24/24 uur connectie en betaaltelefoon. Alle kamers beschikken eveneens over een vaste internetaansluiting en/of draadloos internet.

    Het ontbijtbuffet ‘à volonte” wordt van maandag tot vrijdag geserveerd van 6u30 tot 10 uur, op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 7u en 10u30. ‘Dispensers’ met warme en koude dranken, gezouten en gesuikerde snacks staan 24 uur per dag ter beschikking aan de receptie. RVH.

     
    zie ook www.6minutes.be

    07-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.radisson sas Berlijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DomLounge in het Radisson SAS Hotel in Berlijn:

     

     

    De nieuwe DomLounge op de bovenste verdieping van het Radisson SAS Hotel in Berlijn opende zopas zijn deuren. Met zijn 1.400 m² flexibele ruimtes verspreid over twee verdiepingen met onwaarschijnlijk uitzicht over Berlijn, belooft het de perfecte locatie te worden voor de organisatie van evenementen en conferenties. Het Radisson SAS hotel verdubbelt hiermee zijn vergadercapaciteit en kan nu tot 1.500 deelnemers ontvangen.

     

    Bovenop zijn fantastisch zicht op de Berlijnse TV toren, het Rotes Rathaus, de Gendarmenmarkt en het Museum Eiland (UNESCO wereld erfgoed site), biedt de nieuwe DomLounge in het Radisson SAS Hotel de combinatie van flexibele ruimtes, de meest geavanceerde technologieën en op maat gemaakte diensten voor de organisatie van eender welk evenement. Algemeen Directeur Wolfgang Wagner is enthousiast: “De DomLounge wordt gegarandeerd een succes. Van alle vijfsterren hotels in Berlijn, zijn wij de eerste met een conferentieruimte net onder het dak met schitterende zalen, kamerhoge ramen en uniek zicht op de mijlpalen van de Duitse hoofdstad. Hoogtepunt van de DomLounge is natuurlijk zijn ingang via de AquaDom – de grootste vrijstaande cylindervormige aquarium in de wereld.

     

    De vijf vergaderzalen (variërend tussen 50 en 600 m²) en de vier foyers bieden meer dan genoeg ruimte voor de organisatie van kleine of grote vergaderingen, presentaties, recepties, tentoonstellingen of galadiners. Tijdens de renovaties werden alle zalen uitgerust met de meest geavanceerde technische technieken, zoals geluidsdichtheid en draadloze hoge snelheid internettoegang, gratis in alle Radisson SAS Hotels voor hotel- en conferentiegasten  en de meest kwalitatieve tools als overhead projectoren, schermen en geluidssystemen.

     

    Het bekende Berlijnse architectenbureau BHPS stond in voor de design van de DomLounge. Het warme oranje biedt een mooi contrast met het schitterende glas en de stalen dakconstructie, de stijlvolle design stoelen en het lichtgekleurd hout creëren een ontspannende sfeer. Het element van water wordt ook hier geaccentueerd – in de DomLounge hangt een levensgrote foto van water in al zijn vormen die herinnert aan de DomAqua en de Rijn die aan de voet van het hotel stroomt.

     

    Een hoogtepunt van elk bezoek is een tocht door de AquaDom met zijn 2.500 tropische vissen en één miljoen liter zout water. De twee verdiepingen hoge lift kan tot 48 gasten meenemen tijdens een reis van 10 minuten door het vrijstaande cylindervormige aquarium, doorheen de scholen van nieuwsgierige vissen. Enkel voor mensen zonder hoogtevrees echter, de enige weg terug is een 25 meter hoge glazen brug die naar de DomLounge leidt. Verder brengen twee elegante express liften de gasten naar de DomLounge. RVH.

    www.domlounge.com.

     
    zie ook www.6minutes.be

    07-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!