Belgen nippen als een van de eersten aan ‘Negroni, ready to enjoy!’
Deze zomer instant een The Great Gatsby-sfeer op je terras? Dat kan in een handomdraai met de ‘Negroni, ready to enjoy’, een bitter aperitef volgens het aloude recept van graaf Camilio Negroni waaraan je enkel nog wat ijs en een schijfje sinaasappel moet toevoegen. Zo nip je in stijl aan deze absolute cocktail-klassieker.
Negroni is vandaag uitgegroeid tot een van de populairste cocktail klassiekers. Met drie gelijke delen van ingrediënten – Campari, gin en rode vermout – is Negroni ook een van de meest onderschatte cocktails. Zo heb je een zekere punch nodig én een goede balans tussen bitter en zoet.
Met Negroni, Ready to Enjoy, biedt Campari je de perfecte kant-en-klare mix volgens het aloude recept zodat je dit heel makkelijk en toch in flamboyante jaren ’20-stijl kan serveren in een klassiek cocktailglas. Het enige wat je nog moet toevoegen zijn ijsblokjes – of beter, één grote ijsblok om langzaam je cocktail te verdunnen – en een schijfje sinaasappel. En wat het nog leuker maakt: je schenkt een absoluut uniek aperitief want België is een van de eerste Europese landen waar deze Ready to Enjoy op de markt komt.
Zo maak je deze cocktail: vul een ‘old fashioned’ cocktailglas met grote ijsblokken; voeg 9 cl Negroni Ready to Enjoy toe; draai (stir) een barlepel enkele seconden zacht rond om de cocktail tot zijn recht te laten komen en garneer met een schijfje sinaasappel.
Zin om je eigen accent toe te voegen? Bestrijk de rand van het glas met een zeste van sinaasappel en gebruik ze als garnering voor een zoete, zachte smaak. Of kies voor een ander citrusfruit en snij met een dunschiller een mooie krul uit de schil!
Geen Negroni zonder Campari … De iconische Negroni-cocktail gaat terug tot 1919. Toen was er een graaf Camilio Negroni. In zijn stamcafé in Firenze bestelde hij altijd een Americano, een mix van Campari, vermout en bruiswater. Op een dag vroeg hij een wat straffere cocktail… De barman voegde geen bruiswater maar gin toe en garneerde de cocktail met een schijfje sinaasappel in plaats van een partje citroen. De Negroni was geboren. Intussen is het recept bijna 100 jaar oud. Maar de bittere cocktail op basis van Campari, London dry gin en zoete rode vermout blijft populair. Geen wonder dat Negroni tot de 25 meest invloedrijke cocktails ooit behoort. En met Negroni Ready to Enjoy klinkt Campari vandaag op jouw gezondheid en die van de graaf.
Authentieke smaak: Deze cocktail heeft het uitzicht van oud rood met amber, getooid met enkele extra oranje toetsen. In de neus een overtuigend aroma, scherp, accent van jeneverbes gecombineerd met een pittig vleugje kruiden en typische vermout. In de mond een uitgesproken smaak die jeneverbes en zachte citrus introduceert, om over te gaan op pittige en kruidige accenten, wat zorgt voor een mooie, zachte en langblijvende bittere afdronk.
|