:roll:
Caulier blond en bruin :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Goudblond van kleur en licht troebel, verleidt dit bier u onmiddellijk door de rijkheid van zijn geuren : een huwelijk van esters, delicate parfums van kruiden, citrus en aromatische hop. Op het gebied van smaak is het eerst de aromatische hop die uw papillen verwent. Vervolgens komt de complexiteit van de smaken die uit de gisting met onze gist (die uniek op de wereld is) voort komen, die dan omhuld worden door de volheid en de zachtheid van de kruiden. Een aangename nasmaak nestelt zich tenslotte in de mond en laat een impressie van frisheid die mede het resultaat is van de natuurlijke koolzuurgasvorming en de afwezigheid van suiker.
Caulier blond wordt het best geproefd bij een temperatuur van 8 à 10 graden Celsius.
Het Caulier bier is zeer verfrissend als aperitief, en bij de maaltijd kan het witte wijn vervangen. Het verhoogt ook de smaak van de meerderheid van gerechten, en meer bepaald salades, rauwkost, wit vlees, vis en schaaldieren. Caulier blond kan 3 tot 5 jaar bewaard worden op keldertemperatuur.
Caulier bruin :
Roodbruin van kleur en licht troebel, verwent dit bier u met zijn veelvoudige aroma's van wilde kruiden en karamel. Op het gebied van smaak zijn het de caramel-en chocolademouten die het bal openen, daarna vervoegd door een rijke smaak van kruiden. Tenslotte komt de aromatische hop de mond verfrissen en laat een dorstlessende impressie na. Dit is tevens het resultaat van de natuurlijke koolzuurgasvorming en de afwezigheid van suiker.
Wanneer u langzaam het bier proeft, zal het niet stoppen met u te verrassen terwijl het geleidelijk de kamertemperatuur aanneemt. Laagje per laagje zullen de secundaire en tertiaire aroma's en smaken van het bier zich onthullen tot groot plezier van uw smaakpapillen.
Caulier bruin wordt het best geproefd bij een temperatuur van 10 tot 12 graden Celsius.
Caulier bruin vergezelt perfect pastas, rood vlees, stoofpotjes en gekruide gerechten, en zelfs wild. Bij het dessert verhoogt Caulier bruin de smaak van chocolade mousse of van een salade met wilde vruchten. Men kan het ook serveren als aperitief en digestief. Caulier bruin kan 5 tot 10 jaar best bewaard worden op keldertemperatuur en Caulier bruin verbetert met de jaren, en ontwikkelt zelfs aroma's en smaken die doen denken aan portwijn. RVH.
|