Kennen jullie dat ook, nie echt iets voorzien en toch iets lekkers willen koken.
Wel dan is deze pasta een aanrader.
wat heb ik nodig: (2 personen)
-1ui -olijfolie -beetje chilivolkjes -1 doos tonijn voor pasta (te koop bij colruyt, van het merk rio, is ineens met kappertjes enzo derin, per 2 verpakt) -250gr pasta -wat platte peterselie , indien je dit niet hebt kan je diepvries nemen, of gedroogde maar die vind ik zelf minder van smaak. -2 tomaten, ontpit en in kleine blokjes (je kan een blik tomatenblokjes gebruiken maar doe het dan wel door een zeef zodat het overtollige sap kan weglopen.
Hoe maak ik het:
-kook de pasta -verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden ui lichtjes aan -doe er de doos tonijn bij en de tomatenblokjes, verwarm lichtjes, niet laten koken -vermeng met de warme pasta en bestrooi met de peterselie -eventueel nog wa parmezaankrullen
-visboullion (gekocht of gemaakt van platvisgraten en garnaalpellen (zet deze samen met een ui, beetje prei, en wortel op het vuurlaten zachtjes pruttelen voor 2O minuten-zeven-klaar!) -verschillende soorten vaste vis (staartvis, kabeljauw, gamba's...) -mosselen -1 prei, 2 wortelen,1 rode paprika, 1 gele paprika fijngesneden -1 envelopje saffraandraadjes -zout en peper -beetje tomatenpuree -scheutje witte wijn -rouille (kan je kopen in potje)
hoe maak ik het:
-kook de groentjes beetgaar in de boullion samen met de tomatenpuree -zet het vuur uit en doe er de vis die je in blokjes van ongeveer 3 cm hebt gesneden bij en de gamba's bij. Deksel op de pan zetten -laat de mosselen op hoog vuur openkomen in een andere pot samen met een scheutje witte wijn -doe de mosselen bij de soep -serveer met lekker brood en een potje rouille en voor de liefhebbers een beetje gemalen kaas.
-doe de olie in een pan en verhit lichtjes, fruit hierin zeer kort de ui, look en pepertje -doe er de wijn, boullion en room bij en laat 5 minuten pruttelen. -kook terwijl de pasta gaar -doe de krab , uitgezonderd de "pootjes" door de saus en een flinke hoeveelheid koriander grof in stukken gescheurd. -meng de saus met de pasta
-garneer met een toefje koriander en een krabbepootje
-peterselie wassen en grofhakken -look en gember in fijne plakjes snijden -citroen in reepjes -alle droge kruiden en 100ml olie mengen met vorige ingredienten
-tonijn besmeren met marinade en afdekken met plasticfolie, uurtje wegzetten op koele plek -uien aanfruiten in olijfolie, dan tomaat en ui (in partjes toevoegen) en ook de rest van de marinade erbij doen, 20 min sudderen met deksel op pot gedurende 20 min. -tonijn beetje aanbakken aan beide zijden in weinig olijfolie (niet gaar laten worden, echt heel kort) -dan tonijn op saus in tagine leggen en op zacht vuurtje gaar laten worden (ong.7min) -opdienen met lekker brood