Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergehapjes met meloen


    Aspergehapjes met meloen

    Voor 4 personen;
    • 1,5 eetlepel balsamicoazijn, 0,25Charentais meloen (ong. 200 g)
      een mespunt mosterd, 4groene asperges
    • 3 eetlepels olijfolie, peper en zout
    • 6 sneetjes rauwe Italiaanse ham (« Prosciutto »)

    Aspergehapjes met meloen

    Bereiding; 10 - 30 min.

    (voor 12 stuks)

    • Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte. Kook gaar in 5 à 7 min (afhankelijk van de dikte) in kokend water. Laat voorzichtig uitlekken en dompel in koud water.
    • Maak ondertussen de vinaigrette: giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
    • Schil de meloen en snij in 12 schijfjes. Halveer de hamsneetjes in de lengte. Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snij in 3.
    • Leg op elk half sneetje ham, een schijfje meloen en een stukje asperge. Rol op en steek vast met een cocktailprikker.
    • Dien fris op, bedropen met wat balsamicovinaigrette. Serveer de resterende vinaigrette apart.

    Variant:
    Voor een typisch Belgische versie gebruik je witte asperges en kwartjes hardgekookt ei, opgerold met beenham en bedropen met een mayonaisevinaigrette en fijngehakte peterselie.

    Tip:
    Aarzel niet om deze hapjes vooraf te bereiden en bewaar ze, afgedekt met cellofaan, in de koelkast.

    bron; delhaize.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:meloen, asperges, ham,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsmignonnettes met mangosalsa



    Lamsmignonnettes met mangosalsa

    Voor 4 4 4 4personen;

    0,5komkommer, 800 g lamsmignonnettes, 0,5 bosje lente-uitjes

    1limoen, olijfolie, 1passievrucht, peper en zout

    1rijpe mango, 1 koffielepel sambal, 2 eetlepels vissaus.

                   Lamsmignonnettes met mangosalsa

    Bereiding 10 – 30 min;

      Schil de mango en snij horizontaal in 3, aan weerskanten van de pit.
    Snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes en schep in een grote kom.

    Snipper de lente-uitjes fijn (het witte + ¾ van het groene deel) . Snij de halve komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Schep ook in de kom. Voeg ook het sap van de passievrucht toe, de fijngeraspte schil en het sap van de limoen. Doe er de vissaus en sambal bij.
    Meng en breng op smaak met peper en zout.
    Dek af en laat minstens 30 min. trekken in de koelkast.


    Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.

    Verwarm een antikleefpan, zonder vetstof, op vrij hoog vuur. Smeer de mignonnettes in met olijfolie en bak 1 min. 30’ aan elke kant. Zet het vuur lager en bak nog verder afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout.

    Dien onmiddellijk op met de mangosalsa.

    Tip:
    Geef een extra exotische toets aan dit gerecht door er rijstnoedels bij te serveren.


    bron; delhaize.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:lamsvlees, mango, lente-ui, komkommer, limoen, passievrucht,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroentaart


          Citroentaart         
      

             Voor 4 personen;
    • 2 citroenen, 5 eieren, 10 g poedersuiker
    • 1 rol kruimeldeeg, uit het koelvak, 2 dl room, 150 g suiker

            Citroentaart

    Bereiding;

    1. Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm, druk stevig aan en doorprik het deeg enkele keren met een vork.
    2. Bak het kruimeldeeg in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 10 minuten.
    3. Meng de eieren met de suiker en de room. Voeg de geraspte citroenschil en het sap van 2 citroenen toe.
    4. Verdeel de citroencrème over de taartbodem en bak nog 35 minuten verder in een voorverwarmde oven van 175 graden.
    5. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker enkele minuten voor het serveren.

      bron; delhaize.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:citroen, eieren, kruimeldeeg, room,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met munt

    Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met munt           

    Voor 4 personen;
    • 4 à 8 knoflooktenen, 1 zakje diepgevroren erwten (600 g)
      1dikke aardappel (250 g), een handvol verse muntblaadjes
      enkele takjes rozemarijn, fleur de sel (Guérande zeezout)
      1lamsbout van 1,2 kg
    • olijfolie, peper en zout, 1sjalot, steakpeper
    • 10 cl verse room, 2vetarme bouillonblokjes   
         
      Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met munt

    Bereiding; 30 min.

    De avond vooraf: steek overal in de lamsbout de in 2 (of in 4, afhankelijk van de dikte) gesneden knoflooktenen en stukjes rozemarijn van 4 cm. Smeer de bout in met olijfolie, kruid met de fleur de sel en de steakpeper. Dek af en zet een nacht in de koelkast. Neem de bout een uur voor het bakken uit de koelkast.
    Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C. Smeer de bout tijdens het bakken regelmatig in met de braadsappen: reken 35 min braadtijd per kg.

    Doe ondertussen de erwten, de geschilde en in blokjes gesneden aardappel en de fijngesnipperde sjalot in een stoofpot. Overgiet met 1 l warm water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur, zet een deksel op de pot en laat 15 min sudderen op zacht vuur. Giet de groenten af in een vergiet, doe ze terug in de stoofpot. Voeg de room toe en prak goed met de pureestamper. Voeg de fijngehakte munt toe en breng op smaak met peper en zout.

    Dek de gebakken bout af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min rusten. Snij in sneetjes. Serveer met de puree en met mini-rösti of gebakken aardappelblokjes.

    Tip: snij sneetjes van de kant naar de bout toe, begin met de meest vlezige kant.

    bron; delhaize.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:look, erwten, aardappel, mundblaadjes, lamsvlees,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerei met gerookte zalm en forel


           
          Roerei met gerookte zalm en forel

             Voor 4 personen;
    • 20 g boter, 8 eieren, enkele bieslookpijpjes
      50 g gerookte forel, 50 g gerookte zalm
    • 1 takje kervel, peper en zout, 1 dl room
    • 1 potje zalmforeleitjes

                 Roerei met gerookte zalm en forel    

             Bereiding;10 - 30 min.

    1. Klop de eieren los, kruid met peper en zout.
    2. Roer er de room doorheen.
    3. Smelt de boter en voeg de eieren toe als de boter begint te schuimen.
    4. Draai het vuur laag en roer tot de eieren smeuïg zijn.
    5. Vul de aperitiefglaasjes (of kies voor de bewaarde en gespoelde eierschalen) met het roerei.
    6. Werk de borden af met de stukjes gerookte vis, de viseitjes en de kruiden.

      bron; delhaize.be

    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:eieren, bieslook, forel, zalm, foreleitjes,
    03-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van rund en lentegroenten


    Stoofpotje van rund en lentegroenten

    Voor 4 personen;

    1,2 kg stoofvlees, Boter, 1 ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 laurierblad, Enkele takjes tijm, 1 dl witte wijn, Een bussel radijzen, gehalveerd, Een bussel groene asperges, geschild Een bussel wortelen, in stukjes, 300 g tuinbonen, 1 tl suiker, Peper en zout.
      
                         

    Bereiding;

    Snijd het vlees in blokjes en bak aan.
    Voeg de ui en de knoflook toe en laat even meebakken.
    Voeg het laurierblad en de tijm toe.
    Overgiet met de witte wijn en laat bijna volledig inkoken.

    Voeg 2 dl water toe.
    Laat 2,5 uur zachtjes sudderen onder deksel.
    Breng op smaak met peper en zout.

    Stoof de radijzen en wortelen kort in boter.
    Blancheer de asperges en de tuinbonen.
    Verwijder de harde vliesjes van de tuinbonen.
    Meng de groenten door het stoofpotje en serveer met brood of gekookte aardappelen.

    bron; nieuwsblad.be             


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:rundsvlees, stoofvlees, radijzen, asperges, wortelen, tuinbonen,
    02-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi diabolique

    Scampi diabolique 

    Toch opletten met de chilipepertjes !


    Voor 4 personen;
    3
    dl
    room,
    24 scampi,
    2 el tomatenpuree, 1 ajuin, 1 chilipeper
    enkele takjes dragon, 1 el groentenbouillon, 2 el ketchup
    1 kleine wortel, 1 teentje look, 1 dl olijfolie,
    1/2 rode paprika, 1 dl water, 2 dl witte wijn .

    Scampi diabolique


    Bereiding: 15 en 30 min.
    Pel de scampi, maar laat een groot stuk van de staart eraan. Kruid de scampi met peper en zout.

    Verwarm de olie in een braadpan. Als de olie goed warm is, bak je de scampi langs beide zijden gedurende 3 minuten.

    Cutter de groentjes zeer fijn en voeg ze bij de scampi. Blus de pan met de witte wijn. Voeg het water toe, los de bouillon erin op en laat opkoken. Vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toevoegen en alles goed doorroeren met de garde en eventjes laten inkoken

    Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus. Voeg ook nog een beetje dragon toe en de saus is klaar.

    Bron; zesta.be
    recept en foto; Ann vertriest 

  • Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:scampi, room, tomatenpuree, chilipeper, paprika,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clubsandwich met kip

    Clubsandwich met kip  

    Voor 4 personen;
    - 1 lang wit brood, 2 dubbele kipfilets, 1 l kippenbouillon
    - 4 tomaten, 3 dl verse mayonaise, 2 el kappertjes
    - 2 zure augurkjes,1 handvol platte peterselie, 1/2 ijsbergsla, 1 zoete ui.

          

       Bereiding
    - Pocheer de kipfilets net gaar in de kippenbouillon, laat afkoelen en snijd in dunne plakken.
    - Snijd de zoete ui in ringen en de tomaten in dunne plakken. Scheur de ijsbergsla. Hak voor de saus de kappertjes en peterselie en snipper de augurken. Meng met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
    - Snijd de korst van het brood en verdeel de sneden in twee driehoeken. Toast deze in de oven of toaster. Besmeer telkens twee driehoeken met een beetje van de saus. Leg hierop wat kip, tomaatjes, ui en sla. Plaats de twee driehoeken op elkaar en werk af met een toast. Steek vast met een prikker.

    recept; C. Allemeersch  
    foto;
    Heikki Verdurme
    bron; nieuwsblad.be
     


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:brood, kip, tomaten, kappertjes, augurken, peterselie, ijsbergsla, ui,
    01-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met asperges, ham en parmezaansaus


     

    Pasta met asperges, ham en parmezaansaus

    Het is weer aspergetijd, want de asperge is vroeg dit jaar. 
     
    Voor 4 personen;

    250 gr spaghetti, 500 gr witte asperges, 250 gr achterham

    10 blaadjes verse basilicum,1 sjalotje, 1 teentje knoflook

    0,5 dl witte wijn, 1,5 dl room, 1 eetlepel boter, 75 gr geraspte parmezaan.

                                  

    Bereiding;

    Kook de spaghetti in ruim water en spoel het koud. Snijd de asperges in schuine stukken. Verhit een pan met een beetje olie en bak ze op half hoog vuur aan tot ze zacht worden. Voeg de spaghetti en in stukken getrokken ham toe. Draai het vuur uit en meng het basilicum door de pasta. Verhit ondertussen een pan met een beetje olie, fruit de gesnipperde sjalot en knoflook en blus af met de wijn. Breng aan de kook, voeg de room, boter en Parmezaanse kaas toe en pureer het mengsel met de staafmixer glad. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

    Verdeel de pasta over de borden en schenk de saus erover. 

    bron; telegraaf.nl

    Foto: Serge Ligtenberg

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:spaghetti, asperges, ham, basilicum, look, room, parmezaan, kaas,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van aardappel en prei


    Gratin van aardappel en prei

     

    Voor 4 personen;

    - 5  aardappel (Bintje), 6  preiwit,  50 g boter (bakboter)
    - 400 g verse kaas (mager), 1 dl melk (halfvol),20 g Parmezaanse kaas
    - 50 g kaas, 1 teentje knoflook, 1 takje tijm, zout

                                            
    Bereiding;

    De aardappelen schillen, bijna gaarkoken en in plakjes snijden.De prei schoonmaken, in ringen snijden en blancheren in kokend water met een beetje zout. De prei uit laten lekken.

    Een ovenschaal invetten met wat boter en vullen met de aardappelen en de prei.De verse kaas mengen met de melk, beide soorten gemalen kaas, de geperste knoflook en de fijngehakte tijm. Het mengsel over de groenten gieten.

    Gedurende 15 minuten laten gratineren in een op 200 graden voorverwarmde oven.

    bron; skynet.be

    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:aardappels, prei, kaas, parmezaan, kaas,look,
    31-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent Van Looy heeft eigen wijn



    Bent Van Looy heeft eigen wijn




    Op 21 april stelt de Lennikse wijnhandel Huis Vossen de Cuvée Bent Van Looy voor.

    'Handgeknutseld werkje'

    Twee maanden geleden haalde hij de kranten met een kledinglijn die hij mee had ontworpen, nu is het dus een wijnetiket. Het resultaat blijft nog even geheim, maar een tipje van de sluier wil Van Looy wel oplichten. “Als medium boeit het me enorm. Er zijn in het verleden al veel leuke dingen mee gedaan. Ik? Ik heb veel geprobeerd, maar het eindresultaat is een handgeknutseld werkje geworden (lacht). Wijn is een van de puurste dingen die er bestaan, en het etiket moest dat ook zijn, vond ik.”

    Kris Couvent van Huis Vossen: “We willen een jonger publiek aanspreken. Ik wist dat Bent een wijnfanaat was en mijn eerste e-mailtje naar hem was meteen raak. Nog geen 48 uur later stond hij al in Bordeaux. Sindsdien is hij haast elke maand teruggekeerd: hij heeft de druivenstokken gezien, in het labo gestaan… Hij was van a tot z betrokken. Hij wilde zijn naam niet zomaar aan de eerste de beste wijn verbinden. En dat heeft ‘ie ook niet gedaan: deze Cuvée Bent Van Looy heeft al de tweede hoogste onderscheiding gehaald op een wereldconcours.”




    bron; gva.be
     foto; Geert de Rycke


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:Bent Van Looy,
    28-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pot vol mosselen

    Pot vol mosselen


    Pot vol mosselen

    Ben je al aan het uitkijken naar het mosselseizoen? Met de nieuwste aanwinst binnen de Demeyere collectie sta je stevig in de startblokken. Het Belgische merk huurde niemand minder dan Nedda El-Asmar in. El-Asmar is een internationaal gevierd ontwerpster met al tal van designprijzen op haar palmares. Ze tekende voor Demeyere een speelse pot uit met mosselschelpen als grepen. De mosselpot is daardoor niet alleen functioneel, maar ook erg knap op tafel. De mosselpot is van roestvrij staal en voorzien van een capsulebodem van 3mm dik. De inhoud van 2,3 liter geeft ruimte aan meer dan een kilo mosselen. De nieuwe Demeyere pot is sinds kort te koop voor 79 euro. www.demeyere.be



    bron; skynet.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Mosselen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundvlees met sinaasappel en gember


    Rundvlees met sinaasappel en gember           
    • 2 el. bruine suiker, enkele takjes bladpeterselie
      4 fijne sneetjes sinaasappel, 1 el.gember geraspt,
             1 teentje look, fijngehakt, 1 el. olijfolie
            
    600 g rundvlees (karbonade, rosbief), in blokjes van 2 x 2cm gesneden

             schil van 1 en sap van 2 sinaasappels, 5 cl sojasaus
             1 ui, versnipperd, zout, peper.

                Rundvlees met sinaasappel en gember        

    Bereiding; ca 30 min.

    1. Verhit de olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Bak de stukken rundvlees aan alle zijden goudbruin. Doe er zout en peper op. Zet opzij. Fruit de ui.
    2. Doe in de pan de bruine suiker, de sinaasschil en het sinaassap, de gember en de look. Breng aan de kook, zet het vuur vervolgens lager en laat nog 1 minuut doorkoken.
    3. Doe de stukken rundvlees en de uien erbij. Giet er als laatste de sojasaus bij.
    4. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 20 minuten sudderen op een laag vuur.
    5. Doe er kruiden bij indien nodig.
    6. Schik de karbonade op de borden. Versier met een schijfje sinaasappel en enkele takjes bladpeterselie.

    Uitstekend bij:
    Dien op met gestoomde of in olijfolie gebakken krielaardappelen, pasta of rijst.

    Tip:Maak dit gerecht een dag vooraf klaar.
    Het wordt er alleen maar beter op! Warm op in de microgolfoven.


    bron; delhaize.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:sinaasappel, gember, rundsvlees,sojasaus,
    27-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentetagliatelle met zalm en tomatendressing


    Groentetagliatelle met zalm en tomatendressing

     
     Voor 2 personen;
    • 2 moten zalm à 150 gram, halve citroen, uitgeperst,2 wortels
      1 courgette, zout en peper, versgemalen.
    • Voor de dressing;
    • 2 gedroogde tomaten in smalle reepjes en 1 eetlepel van de olie
    • 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, enkele blaadjes basilicum.

    • Groentetagliatelle met zalm en tomatendressing

    Bereiding; 10 - 20 min.

    Besprenkel de moten zalm met citroen en bestrooi ze met peper en zout.
    Schaaf de geschrapte wortels en gewassen courgette met de kaasschaaf of groenteschaaf in brede linten en leg deze als een bedje in een ovenschaal.
    Leg de moten zalm erop.
    Verwarm het gerecht afgedekt 4-5 minuten in de magnetron op maximaal 400 watt.
    De zalm is gaar als deze ondoorschijnend is.
    Meng de ingrediënten voor de tomaten-balsamicodressing.
    Leg de zalm op een bedje groentetagliatelle.
    Sprenkel de dressing erover en garneer met basilicumblaadjes.



    bron; visrecepten.nl


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zalm, wortels, vourgette, tomaten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van rog en spinazie met een oestervinaigrette


    Slaatje van rog en spinazie met een oestervinaigrette

    Voor 4 personen:
    800 g rogvleugel, 2 el wiite wijnazijn, 2 blaadjes laurier, 1 sjalotje,
    300 g spinazie, 6 oesters, 2 dl olie, het sap van 1/2 citroen, zout en peper.

                                  Rog met oestervinaigrette

    Bereiding;
    Breng 2 liter water aan de kook met de sjalot, azijn, laurier, zout en peper.
    Leg de vis in het kokend vocht, verwijder van het vuur en laat 10 minuten
    onder een deksel garen.
    Laat de vis afkoelen en verwijder het vlees van de graat.
    Open de oesters en bewaar het sap. Pocheert de oesters kort in hun sap.
    Mix dan de oesters met hun sap en de olie tot een vinaigrette.
    Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
    Verdeel de spinazie en de vis op borden. En giet er de vinaigrette over.

    Tip; eventueel wat kappertjes er bij. Heeerlijk

    bron; Foodstyling.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:rog, spinazie, oesters,
    26-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni met witloof, filet d'Anvers en mimolette.


    Cannelloni  met witloof, filet d’Anvers en mimolette.

     

    Voor 4 personen;
    8 blaadjes lasagne, 300 g witloof, 1/2 gesnipperde ui, 50 g foie gras, in blokjes gesneden, 
    8 sneetjes filet d’Anvers, het sap van 1/2 citroen, 1/2 eel suiker,
    2,5 dl room, 150 g geraspte Mimolette, zout en peper.

                                    Food & Styling: foto cannelloni met witloof

    Bereiding;
    Kook de blaadjes lasagne in ruim kokend water.
    Spoel ze af in koud water en laat ze uitlekken.
    Snipper de witloof fijn en bak het gaar in een klontje boter, samen met de ui, suiker, citroensap zout en peper.
    Laat een beetje afkoelen en vermeng met de blokjes foie gras.
    Leg een sneetje filet d’Anvers op elk blaadje lasagne, verdeel de vulling op het vlees en rol op tot canneloni.
    Schik in een vuurvast schotel,giet er de room over en bestrooi met kaas.
    Gaar 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°

    bron;foodstyling.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:lasagne,witlof, foie gras, filet d'Anvers,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met Krieltjes en Ham


    Aspergesalade met Krieltjes en Ham
    Makkelijke magere maaltijdsalade 300 kcalp.p.


    Voor 1 Persoon:

    - 250 gram asperges (pot is makkelijk) , 1/2 ui gesnipperd
    - 1/4 krop sla gesneden, 150 gram krieltjes (in schil)
    - 1 tomaat in stukjes, 1 hardgekookt ei, 2 plakken achterham
    - zout en peper naar smaak

             

    Bereidingswijze;
    Kook het ei en de krieltjes en zet de asperges op zacht vuur.
    Snij in de tussentijd de sla, de ui en de tomaat en doe die gezamenlijk in een kom.
    Giet de asperges af en in snij deze in stukjes en voeg ze toe aan de kom.
    Hou de krieltjes en het ei als ze gekookt zijn even onder de koude kraan.
    Snij ook de krieltjes en het gepelde hardgekookt ei in schijfjes en voeg ze toe aan de kom.
    Snij ook de achterham en voeg deze aan het mengsel toe.
    Husselen en naar smaak peper en zout toevoegen.

    Tip; Je kan eventueel nog wat dressing naar keuze toevoegen.

    recept;Freya Zuidervaart
    Bron;receptjes.be & foto Delhaize.be



    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:asperges, ui, sla, tomaat,aardappels, ei, gekookte ham,
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje gevuld met warme mosselen


    Broodje gevuld met warme mosselen

    Mosselen hebben een zilte, fris-zoete smaak. Mosselen kunnen op veel manieren bereid worden. Al is de klassieke wijze van klaarmaken met witte wijn, prei, ui,
    wortel en selderij natuurlijk het bekendst. 

    Voor 2 personen;

    150 gram gekookte mosselen, 2 bosuitjes, 25 g boter
    ½ eetlepel mosterd, ½ eetlepel fijngehakte dragon
    citroensap, 2 harde bruine broodjes, zout en versgemalen peper

                                       Broodje gevuld met warme mosselen

    Bereiding; 20min.

    Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer de mosterd erdoor. Schep de uiringetjes, mosselen en dragon erdoor en smoor ze afgedekt 2-3 minuten. Breng de mosselen op smaak met enkele druppels citroensap en zout en peper. Snijd van de bovenkant van de broodjes een flinke kap af en hol de broodjes uit. Zet de broodjes op twee borden en schep de mosselen erin.
    Zet de kapjes van de broodjes er op.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:mosselen, bosuitjes, broodjes, mosterd,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Vongole


    Spaghetti Vongole

    Frank Sinatra Ol’ Blue Eyes was het prototype van de Amerikaanse Italiaan:
     hij hield van pizza, cannoli, veal Milanese én Pasta Vongole.

     voor 4 personen
    1 kg venusschelpen, 500 g spaghetti, Een half kopje olijfolie
    1 ui, versnipperd, 10 teentjes look, 20 g platte peterselie, fijngehakt

              
                                                                                                                        foto;sunphilao.it

    Bereiding:
    Spoel de venusschelpen 4 keren in water en zout zodat ze geen zand meer bevatten.
    Kook de pasta al dente in gezouten water.
    Verhit de olijfolie en doe er de teentjes knoflook in om de olie de parfumeren.
    Als ze bruin worden, haal je de teentjes eruit.

    Stoof de uien aan in olijfolie.
    Voeg de venusschelpen toe en laat ze onder een deksel gaar stomen.
    Schud alles regelmatig op.
    Als de schelpjes open staan, zijn ze gaar.
    Strooi de peterselie over de venusschelpen en roer er de spaghetti door. Afwerken met peper en olijfolie.

    bron;platprefere.canvas.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:venusschelpen, spaghetti, olijfolie, look, peterselie,
    22-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalen met gepocheerde eieren en aardappelpuree


    Garnalen met gepocheerde eieren en aardappelpuree

    Eieren pocheren wordt door vele mensen gezien als een moeilijke bereidingstechniek.
    Volg deze bereidingswijze en het kan haast niet mislukken!

    Voor 4 personen;
    250 g handgepelde grijze garnalen
    150 g gesmolten boter, enkele gesnipperde sprietjes bieslook

    Voor de aardappelpuree:
    2 kg bloemig kokende aardappelen, 2-3 dl volle melk • boter
    nootmuskaat, peper en zout

    Voor de gepocheerde eieren:
    4 eieren, water, azijn, zout

                                    image

    Bereidingswijze : ( + 30 minuten)

    1. Maak eerst de aardappelpuree: schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook deze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat drogen op het vuur. Duw de aardappelen nadien door een roerzeef. Breng de melk aan de kook met een flinke klont boter, peper, zout en nootmuskaat. Roer onder de aardappelpuree.
    2. Breng voor de gepocheerde eieren lichtgezouten water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek de eieren elk apart in een kopje, maak met een lepel een draaiende beweging in het water en laat elk ei apart voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 2 à 3 min. en geef het ei vorm met een lepel; lepel daarbij het stollend eiwit over de dooier. De dooier moet helemaal omgeven zijn met gestold eiwit, maar binnenin vloeibaar blijven. Laat de eieren nadien uitlekken op een keukendoek.
    3. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden, schik er de gepocheerde eieren op en strooi er de garnalen rond. Werk af met de gesmolten boter en het bieslook.

    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Garnalen, aardappelen, boter, melk, eieren,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!