Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommersoep met avocado en zure room



    Komkommersoep met avocado en zure room


     

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    2 komkommers
    1 rijpe Hass-avocado
    2 tenen knoflook
    1 tl grof zout
    1 jalapeño-peper
    100 g zure room
    2 el sherryazijn
    1 pakje koriander
    1 tomaat
    2 lente-uitjes
    extra vierge olijfolie
    sumac (citroenachtige specerij, facultatief)

    Bereidingswijze;

    Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Schil de avocado. Wrijf de knoflook fijn met het zout. Verwijder de zaadjes uit de peper. Pureer al deze ingrediënten en voeg de zure room, sherryazijn en koriander toe. Pureer nogmaals en voeg 1 à 2 dl water toe tot de gewenste consistentie bereikt is. Zet koel weg.

    Ontvel en ontpit de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de lente-uitjes schuin in dunne ringen. Verdeel de soep over kommen en werk af met de tomatenblokjes, lente-uitjes, olijfolie en een snuifje sumac. Serveer met nachos en voeg vlak voor het opdienen eventueel enkele ijsblokjes toe.

    * Hass-avocado's komen uit Israël en hebben een zwarte, knobbelige schil. Het vruchtvlees is bleker en romiger dan bij groene avocado's.

    * Nachos zijn Mexicaanse tortillachips. Te koop in de supermarkt. 

    bron; knackweekend.rnews.be 

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanille-ijs met gemarineerde aardbeien en pistachenoten



    Vanille-ijs met gemarineerde aardbeien en pistachenoten


    Vanille-ijs met gemarineerde aardbeien en pistachenoten


    Ingrediënten;
    • 300 g aardbeien
    • 3 el suiker
    • 1 el balsamicoazijn
    • 20 g ongezouten, gepelde pistachenoten
    • 1 liter vanille-ijs
    • poedersuiker
    Bereidingswijze;
    1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Laat kleine aardbeien heel en snijd de grote doormidden. Doe de aardbeien in een kom, bestrooi ze met de suiker en besprenkel met de balsamicoazijn. Schep alles voorzichtig om en laat de aardbeien circa 2 uur op kamertemperatuur marineren.
    2. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan lichtbruin en hak ze grof. Schep met een ijstang 8 mooie bollen van het vanille-ijs en leg er op ieder bord 2. Verdeel de aardbeien mét marinade over de borden. Bestuif met poedersuiker en bestrooi met de pistachenoten.

      bron; tomfood.com

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met gerookte zalm, kwarteleitjes en nieuwe aardappeltjes
     


    Aspergesalade met gerookte zalm, kwarteleitjes
    en nieuwe aardappeltjes


    Het seizoen van witte asperges uit volle grond loopt van eind maart, begin april tot 24 juni. Zijn ze in het begin behoorlijk duur, eenmaal eind mei – als het weer wat meezit – worden ze best betaalbaar. 


    1

     


    Ingrediënten voor 2 pers:


    12 witte asperges
    2 sneetjes gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden
    2 kwarteleitjes (of 1 gewoon ei)
    4 kleine nieuwe aardappeltjes
    platte peterselie
    korianderblaadjes

    voor de vinaigrette:
    3 el olijfolie
    1 el sherryazijn
    versgemalen peper

    Bereiding:
    Kook de aardappeltjes in de schil beetgaar. Laat afkoelen en snijd in stukjes.
    Breek de harde uiteinden van de asperges, maar gooi ze niet weg. Schil de apserges met een dunschiller: begin dun aan de kop en ga dikker naar beneden toe. Snijd de asperges eventueel in twee.

    Kook de schillen en uiteinden ca. 20 min. Haal de schillen en stukken er uit en kook in deze bouillon nu de asperges in ca. 9 a 10 min. beetgaar. Haal ze uit het kookvocht – bewaar dit als basis voor soep of saus – en laat ze afkoelen en uitlekken op een keukendoek.
    Kook de kwarteleitjes 3 min. (gewone eieren ca. 8 min.), laat even schrikken en pel (dit gaat makkelijker als ze lauw zijn). Laat afkoelen en snijd ze voorzichtig in twee.

    Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een bokaaltje met schroefdeksel. Schroef dicht, schud goed en bewaar tot gebruik in het bokaaltje. Voor gebruik opnieuw even schudden.
    Leg de asperges in diepe borden en verdeel er de eitjes, aardappeltjes en zalm over. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met peterselie en koriander.


    bron; detafelvantine.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden rosbief met asperges in Hollandse saus

     

    Gebraden rosbief met asperges in Hollandse saus



                                                 

    Ingrediënten;

    - 1000 g rosbief
    - 50 g boter (bakboter)
    - 12  asperge
    - 2  eierdooier
    - 0.25 eetlepel citroensap
    - 0.5 bosje peterselie
    - 0  peper
    - 0  zout
    - 125 g roomboter

    Bereiding;

    De bakboter verhitten in een braadslee, het vlees bestrooien met peper en zout en 15 tot 20 minuten braden in een voorverwarmde oven.Intussen de peterselie wassen. De blaadjes van de stelen plukken, laten uitlekken en fijnhakken.Met een dunschiller de asperges schillen van kop naar voet. Het harde gedeelte van de voet afbreken en event. bewaren voor aspergesoep. De geschilde asperges opbinden met katoengaren en in gezouten water gedurende ongeveer 12 minuten laten gaarkoken. Laten uitlekken op een doek.

    In een pannetje met een dikke bodem de eierdooiers mengen met het citroensap, zout en peper. Opkloppen au bain-marie tot stevig schuim. Het pannetje uit het warmwaterbad nemen en de boter er in kleine klontjes doorroeren. De saus warm houden in een lauwwarme bain-marie.Het vlees uit de braadslee nemen. Het overtollige braadvet weggieten. De bodem deglaceren met een half kopje water en laten inkoken.

    Het vlees in plakken snijden en op een serveerschotel leggen.De asperges naast het vlees schikken met de kopjes naar buiten. Een beetje saus over de onderste helft van de asperges gieten. De rest van de saus, vermengd met de braadjus er afzonderlijk bij geven en bestrooien met gehakte peterselie.

    bron;skynet.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde rabarber met verse schepkaas geparfumeerd met lavendel en sinaasappel



         Gestoofde rabarber met verse schepkaas geparfumeerd
                              met lavendel en sinaasappel


                                 


    Ingrediënten
    voor 4 pers:

    1 kg rabarber
    suiker
    200 gram verse schapenkaas
    1 sinaasappel
    250 cl water
    2 soeplepels lavendelbloempjes

    Bereidingswijze;

    Snijd de rabarber met schil in stukken en doe in een kom. Bestrooi met 500 gram suiker en laat een nacht trekken in de koelkast. Zet de rabarber in een pan op een zacht vuur en kook de stukken gaar. Voeg eventueel wat suiker toe.

    Bereid een siroop van 250 gram water en 125 gram suiker. Laat de siroop koken. Haal de pan van het vuur en voeg lavendelbloempjes toe. Laat de siroop een nacht in de koelkast trekken en zeef.

    Pers de sinaasappel en zeef de jus. Klop de verse schepkaas luchtig en voeg naar smaak een weinig siroop en sinaasappelsap toe. Doe de rabarbercompote in vier glazen en schep de verse schepkaas uit over de rabarber.

    bron;knackweekendrnews.be
     

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griet met asperges


    Vis; Griet met asperges



    image


    Tip :
    Opvallend bij griet is dat de rugzijde meer vlees bevat dan de buikzijde. Een gefileerde griet levert m.a.w. altijd twee lichte en twee zwaardere filets op. De zwaarste filets wegen makkelijk het dubbele dan de lichtere filets.

    Benodigdheden voor 4 pers;

    4 grietfilets
    1 bundel Mechelse asperges
    15 cl room
    muskaatnoot
    een klontje boter
    peper en zout
     
    Bereidingswijze :

    1. Snijd de kopjes (5 cm) van de geschilde aspergestengels en houd apart.
    2. Versnijd de asperges in kleine blokjes of schijfjes. Giet de room in een pot en voeg de aspergestukken toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen onder deksel. Verwijder het deksel en laat inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.
    3. Stoom de grietfilets samen met de aspergekoppen gedurende 10 tot 12 minuten in de stoompot of -oven.
    4. Schep de griet op de borden. Laat een klontje boter smelten in de saus.
    5. Overgiet de vis met de saus en leg er de aspergepunten bij.

      bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwde groenten en fruit niet altijd even gezond


    "Vertrouwde groenten en fruit niet altijd even gezond"



    vertrouwde groenten en fruit niet altijd even gezond


    We moeten dagelijks vijf porties groenten en fruit eten, maar daar komen we stiekem vaak niet aan toe. Bovendien blijkt nu nog dat onze vertrouwde groenten en fruit minder goede voedingsstoffen bevatten dan exotischere varianten.

    Tijdens het onderzoek keken de onderzoekers naar het fytonutriëntengehalte. Dit is belangrijk voor de gezondheid van ogen, beenderen, hart, brein en het immuunsysteem. Deze stoffen helpen de kans op een hartaanval of een beroerte aanzienlijk verminderen. Uit de testresultaten blijkt bijvoorbeeld dat wortelen de helft betacaroteen bevatten van zoete aardappelen, en dat papaja 15 keer meer beta-croptoxanthine bevat dan een sinaasappel waardoor deze twee exotische groenten en fruit veel beter beschermen tegen de griep

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenazijn van Mutti
     

    Tomatenazijn van Mutti


     

    Mutti, de Italiaanse specialist in producten op basis van tomaten, lanceert tomatenazijn op de Belgische markt. De fabrikant die eerder uitpakte tomatenconcentraat in tube en tomatenvruchtvlees in blokjes, zorgt ook nu voor een primeur op de Belgische markt.

    Tijdens de productie van de originele azijn wordt het behoud van de natuurlijke smaak en authenticiteit van de tomaat nagestreefd. Volrijpe tomaten worden ingekookt tot vloeibare puree, daarna gezeefd tot een zuiver sap, en tenslotte ontdaan van alle vezels. Bij de gistingprocessen komen geen chemische stoffen te pas.

    De tomatenazijn van Mutti heeft veen- en houtachtige smaakaccenten en de geur doet denken aan gedroogde tomaten. Deze ‘aceto di pomodoro’ is een goede smaakmaker voor gebraden of gegrild vlees, gegrilde of gekookte vis of gekookte groenten, en past bij allerlei gemengde salades.

    David Bitoune
    bron; knackweekendrnews.be

    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duo van cannelloni en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren



    Duo van cannelloni en carpaccio van
    sint-jakobsschelpdieren

     


    Ingrediënten v
    oor 4 personen:

    Carpaccio:
    4 sint-jakobsnoten
    10 gepelde pistachenoten

    Decoratie:
    truffelparels (kaviaarvormige truffelbolletjes, ISPC)
    of druppels truffelolie
    fleur de sel ( zeezout) 

    Cannelloni:
    4 sint-jakobsnoten
    40 g ganzenlever
    1 sjalot
    4 dunne sneden knolselder
    4 grote bladeren spinazie
    olijfolie
    wittewijnazijn
    zure room
    fleur de sel  ( zeezout)
    scheuten rode biet (versiering)

    Bereidingswijze;

    Snij 4 sint-jakobsnoten elk in 3 dunne sneetjes. Schik ze als carpaccio op de borden. Bestrooi met grofgemalen pistachenoten en verdeel er enkele truffelparels over.

    Bereid de cannelloni. Meng 4 grofgesneden sint-jakobsnoten, blokjes ganzenlever en fijngesneden sjalot. Blancheer 4 dunne schijven knolselder. Marineer deze in olijfolie, en wittewijnazijn, kruid met peper en zout. Blancheer 4 grote spinaziebladeren. Verdeel de tartaar over een velletje knolselder bedekt met een spinazieblad, rol op en snij in tweeën.

    Werk af met zure room en fleur de sel.


    bron; knackweekendrnews.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg bakt beste pizza's van New York

     

     Belg bakt beste pizza's van New York


    De lekkerste pizza's van New York eet je bij een Belgische slagerszoon.
    Motorino, uitgebaat door de Belg Mathieu
    Palombino, is door de
    New York Times uitgeroepen tot beste pizzeria van de Big Apple.

    Palombino, zoon van een Vlaamse moeder en een Italiaanse vader, woonde tot 2000 in Moeskroen maar besloot toen zijn geluk te beproeven in Amerika. Vorig jaar opende hij pizzeria Motorino, met een vestiging in Brooklyn en East Village. Volgens de recensent van de New York Times bakt hij pizza's om duimen en vingers bij af te likken. 

    Motorino:
    319 Graham Avenue (Devoe Street), Williamsburg, Brooklyn; (718) 599-8899;
    349 East 12th Street (Second Avenue), East Village; (212) 777-2644


    Belga/AH.
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geep in 't groen

     

    Recept vis; Geep in 't groen



                                                               

    Ingrediënten voor 4 pers.

    - 800 g vis-geepfilet
    - 25 g kervel
    - 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    - 2 takje citroenmelisse
    - 10 blaadje munt
    - 1 bakje waterkers
    - 25 g spinazie
    - 25 g zuring
    - 1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    - 3  sjalotje
    - 1 dl wijn (wit/droog)
    - 75 g boter (bakboter)
    - 2 dl room
    - 2  citroen
    - 0  peper
    - 0  zout

    Bereiding;

    De fijngehakte sjalotten en de boter in een magnetronschaal leggen, afdekken en twee minuten verhitten bij 850 W.De geepmoten, de room, de witte wijn, een scheutje citroensap en de helft van de groene kruiden erbij voegen, op smaak brengen met peper en zout en zeven minuten laten garen bij 850 W.

    Het stoofvocht afgieten, even inkoken, eventueel binden met roux, de resterende groene kuiden toevoegen en opnieuw door de stoofschotel mengen.

    De stoofschotel verdelen over warme borden en garneren met decoratief bijgesneden citroenpartjes.
    Serveren met frietjes of brood.

    bron; skynet.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staub nu ook te koop in België

     

    Staub nu ook te koop in België

                                        Staub nu ook te koop in België 

    Sinds kort verdeelt Demeyere bij ons het Franse merk Staub, bekend door de geëmailleerde gietijzeren cocottes. Staub staat voor een natuurlijke, gezonde en smakelijke keuken. Dat onder meer door de picots, een soort van spikes onderaan het deksel die een voortdurende besprenkeling van condensatiedruppels garanderen.

    De zwarte matte en geëmailleerde binnenkant van de cocottes is zeer resistent en de knoppen in messing of vernikkeld zijn bruikbaar in de oven. De egale bodems zijn speciaal ontwikkeld zodat ze je kookplaat niet beschadigen en dat geldt ook voor inductie. Je kan er zowel mee bakken en braden als karamaliseren en het geëmailleerde gietijzer houdt ook de koude vast zodat je je bereidingen in de koelkast kan bewaren voor het opdienen.
    Staub geeft bovendien een levenslange garantie op alle producten. www.demeyere.be

    bron; skynet.be

    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    28-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastramihotspot in Antwerpen



    Pastramihotspot in Antwerpen

    Broodje pastrami verkrijgbaar in Caffè Internazionale.

    Broodje pastrami verkrijgbaar in Caffè Internazionale.

    Op 6 mei gaat in Antwerpen de eerste Pastramihotspot open. De zaak krijgt de naam Caffè Internazionale.

    Pastrami is van oorsprong een Roemeense/Joodse specialiteit. De hedendaagse Pastrami bestaat uit gerookt, gepekeld rundvlees en is razend populair in New York, waar het kortweg 'deli' wordt genoemd. De dunne plakjes vlees dienen als beleg voor sandwiches en kunnen zowel warm als koud opgediend worden.

    Vanaf 6 mei kan je de echte Pastrami proeven in het Antwerpse Caffè Internazionale. De zaak, gerund door de Italiaan Marco Migliore en Deborah Waknine,  biedt ook Belgisch ontbijt, verschillende Italiaanse koffies (espresso, ristretto, caffè macchiato, latte macchiato, cappucino en lungho) en huisgemaakte gebak.

    Caffè Internazionale, Volkstraat 21, 2000 Antwerpen (Zuid). Dagelijks opend van 8.30 uur tot 22.30 uur.

    David Bitoune
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minikroketjes met Noordzeegarnaal

     

    Minikroketjes met Noordzeegarnaal



                                           

    Ingrediënten;

    - 1250 g Noordzeegarnaal (ongepeld)
    - 100 g kaas
    - 250 g paneermeel
    - 200 g bloem (tarwebloem)
    - 2  eiwit
    - 2  eierdooier
    - 75 g boter (bakboter)
    - 1 dl room
    - 2  citroen
    - 1 bosje peterselie
    - 1 cl olijfolie (extra vierge)
    - 0  peper
    - 0  zout
    - 10 dl water

    Bereiding;

    De garnalen pellen. De koppen en schalen met het water aan de kook brengen, 20 minuten laten sudderen en de garnaalfumet door een neteldoek zeven.Een roux bereiden met de boter en de helft van de bloem. De hete garnaalfumet erdoor mengen en onder voortdurend roeren inkoken tot een dikke gladde saus.De room en de eierdooiers loskloppen en bij de kokende saus voegen. Opnieuw aan de kook brengen en onmiddellijk van het vuur halen. De gemalen kaas en het citroensap erdoor mengen, op smaak brengen met peper en zout, de garnalen erdoor mengen en een nacht in de koelkast laten opstijven.

    De garnaalbereiding tot kleine balletjes rollen. Het eiwit loskloppen met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout. De balletjes door de resterende bloem wentelen, even afkloppen, in het eiwit dompelen en door het paneermeel halen.

    De garnaalballetjes 6 minuten in hete olie frituren.De peterselieplukjes eveneens kort in de hete olie frituren en kruiden met zout.
    De minigarnaalkroketjes serveren met de gefrituurde peterselie, 
    citroen en sliertjes citroenschil.

    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Carpaccio met asperges
     

    Carpaccio met asperges
     
                                Carpaccio met asperges 

    Ingrediënten voor 4 pers.

    • 1 bussel witte asperges
    • 200 g sneetjes carpaccio van rund
    • 8 ansjovisfilets (in olie)
    • 2 eetlepels mayonaise (met olijfolie)
    • 1 theelepel worcestershiresaus
    • 3 à 4 eetlepels melk
    • 1/2 citroen
    • 2 eetlepels schilfers van parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels grof gehakte bieslook
    • peper en zeezout

    Bereiding;

    1 Schil de asperges. Breek er met de hand het houterige uiteinde vanaf. Houd schillen en uiteinden bij. Bewaar de asperges, gewikkeld in een vochtige handdoek even in de koelkast.
    2 Laat met de schillen en uiteinden van de asperges, water en wat zout een bouillon koken. Laat een half uur koken. Zeef de bouillon.
    3 Snijd de punten van de asperges. Snijd de stengels in schijfjes van een halve cm dik. Laat de punten en de schijfjes gedurende 2 minuten blancheren in de hard kokende bouillon van asperges. Schep de asperges eruit en spoel onder de koudwaterkraan. Laat de asperges verder afkoelen.
    4 Leg de ansjovisfilets een half uur in water om wat te ontzouten. Snijd de ansjovis in kleine stukjes.
    5 Meng de Worcestershiresaus, peper en wat citroensap met de mayonaise. Voeg melk tot dat een mooie maar lopende saus is ontstaan.
    6 Verdeel de aspergestukken over de borden. Bestrooi met wat gehakte ansjovis. Leg er de sneetjes carpaccio op. Bedruip met de saus. Werk af met de aspergepunten, de parmezaanschilfers, wat zout en grof gehakte bieslook. Serveer.

    bron; skynet.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische chocolatier ontwikkelt gezonde chocolade



    Belgische chocolatier ontwikkelt gezonde chocolade


    belgische chocolatier ontwikkelt gezonde chocolade 2


    De Oost-Vlaamse chocolatier Cavalier is er als eerste in geslaagd om gezonde Belgische chocolade te maken. Daarvoor wordt Stevia gebruikt, een caloriearme zoetstof die bijdraagt tot een betere tandhygiëne en verhoogde insuline-efficiëntie. Dat wil zeggen dat de zoetstof bijzonder geschikt is voor iedereen die zijn dagelijkse suikerinname wil beperken en toch van chocolade wil genieten.

    Stevia is een natuurlijk product dat oorspronkelijk afkomstig is uit Paraguay. De plant wordt al eeuwenlang als zoetmiddel gebruikt door lokale bewoners. Maar ook andere landen, zoals Japan, kennen al langer de gezonde werking van Stevia.

    Toekomst

    De suikervervanger die Cavalier tot op heden gebruikt is maltitol. Maltitol had bij overmatige consumptie echter mogelijk een laxatieve bijwerking. Onderzoek met Stevia toont aan dat dit euvel nu volledig van de baan is.

    “Stevia is de zoetstof van de toekomst,” aldus Felix Verdegem, bestuurder van Cavalier. “Bovendien is deze nieuwe chocolade even lekker, of misschien zelfs lekkerder dan de traditionele chocoladerecepten mét suiker.”

    De nieuwe chocolade met Stevia zal heel binnenkort in productie worden genomen, en de chocoladetabletten zullen kort daarna overal in de winkelrekken verschijnen

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    23-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van gerookte forel en champignons



    Salade van gerookte forel en champignons

    Fris zeegerecht, een heerlijke verleiding



       
                                                FOTO; HOBBYFOTOGRAFIE j & G

    Benodigdheden voor 4 pers;
     

    600 g forelfilet (gerookt)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    2 cl wijnazijn (rood)
    1 eetlepel mosterd
    20 druppels Worcestershiresaus
    0.5 dl visfumet
    100 g veldsla
    250 g champignons
    2 takjes dille
    peper
    zout 

     
                                                                                                    FOTO; HOBBYFOTOGRAFIE j & G

    Bereidingswijze :
    10 + 15 minuten

    1. De champignons reinigen, in schijven snijden en laten bruinen in een kwart van de olie. Ze op smaak brengen en uit de pan nemen.
    2. Het bakvet blussen met de azijn. Mosterd, Worcestershiresaus, visfumet en de overblijvende olie bijvoegen en roeren. De saus op smaak brengen met peper en zout.
    3. De veldsla reinigen en verdelen over de borden. De champignons erop leggen en de lauwe saus erover verdelen.
    4. De forelfilets op de borden schikken en met dillepluksels versieren

    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefkonijn: Royale op het Albertstrand

     


    Proefkonijn: Royale Restaurant-brasserie
    op het Albertstrand


    foto restaurant Royale

     Knokke in April is Ibiza niet, maar zodra de lentezon zich vertoont, zetten de gasten hun kraag rechtop en nestelen ze zich achter glas op de dijk. Het brede strand is aangeharkt om er op zijn paasbest bij te liggen.

    De moeder had een brief geschreven. Dat haar zoon ooit nog een wedstrijd had gewonnen van De Morgen en dat hij toen van mij een prijs had gekregen. Dat hij inmiddels volwassen was en een restaurant had in Knokke dat goed draaide. Ze zwoer dat de zoon er niets van wist, dat ze deze brief op eigen initiatief had geschreven. Exact kan ik er niet uit citeren, want die brief zit in een verhuisdoos onder tientallen andere dozen en is bijgevolg onbereikbaar. Maar toen ik op een maandag toevallig aan de kust verzeilde en de maag begon te grommelen, herinnerde ik me wel de naam die ze had genoemd, Royale. Het blijkt een brede brasserie op het Albertstrand, met een feestelijk lunchmenu van 34 euro dat op een bord staat aangekondigd.

    Neen, geen Ibiza, zien we, als we de deur openduwen, eerder een landschap van voornamelijk grijze hoofden en niet-leerplichtige kinderen. Tussen de tafels door laveren kelners en de gastheer, die bij de vaste klanten even halt houdt om een praatje te slaan en de nieuw gearriveerden een tafeltje laat kiezen. Zou dat de geliefde zoon zijn, vraag ik me af, maar ik zwijg, zoals beloofd.

    De kelner brengt meteen borrelnootjes en de kaart - meer een boekje, want het dient zowel voor de koffiedrinkers 's middags als voor de aperitievers en de mensen die komen eten. Groot is het aanbod, en degelijk klassiek. Van soep tot tarbot (het duurste gerecht op de kaart), van croque-monsieur tot salade met sint-jakobsvruchten en scampi. We beslissen om in het zeerepertoire te blijven met tomaat-garnaal, garnaalkroket, vissoep en? de eerste asperges van het seizoen.

    Met een karaf witte huiswijn (12,50 euro) in mooie, grote glazen, komen onmiddellijk verse borrelnootjes (wel dezelfde) en een mandje met twee soorten vers brood. Test één: de tomaat-garnaal (15,5 euro) is niet ontveld. Maar ze komt niet uit de koelkast en de mayonaise is huisgemaakt en wordt apart geserveerd. Mijn twee garnaalkroketten (12,90) zijn correct, met een harde korst, gefrituurde peterselie en een ouderwets slaatje van geraspte wortelen, komkommer en kropsla. In afwachting van het hoofdgerecht tel ik het aantal gasten. Minstens vijftig, schat ik, en de bediening loopt vlot.

    Mensjes kijken is een heerlijke sport, en we vergelijken een jonge vrouw aan wie ongeveer alles gelift werd, met een wat oudere dame die duidelijk te veel en te vaak van de zon heeft genoten en nu diepbruin gerimpeld en gegroefd is. Aan de overkant komt een terrine geurige vissoep (11,90), met rouille en toast. De soep is lekker maar de rouille krijgt van mijn vriendin een onvoldoende: "Mijn man maakt dat beter, dit lijkt eerder cocktailsaus." Tja, daar heb ik geen verhaal tegen. Voor mij zijn er een vijftal witte asperges (21,90) met aardappelen gekookt in de schil, en hollandaisesaus. Die had een beetje meer pit moeten hebben, de asperges zijn goed schoongemaakt en precies gegaard. Wij zijn voldaan, maar rondom ons zien we nog nadrukkelijk genieten van crème brûlée en ijscoupes, en de hoorntjes slagroom die bij de koffie komen, worden uitgelikt. Royale is een oer-Belgische, klassieke brasserie met correct eten en toegewijde ontvangst.
    Wat je misschien op Ibiza niet zou vinden.

    Royale
    Zeedijk 551
    8300 Knokke-Heist
    050/60.22.76
    Woensdag gesloten


    Agnes Goyvaerts
    bron; demorgen.be

     




     

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je huis partyproof

     

    Maak je huis partyproof


    maak je huis partyproof


    Een feestje organiseren, vergt heel wat tijd. Toch kan je via een weldoordacht plan een gezellige stressloze avond tegemoet gaan.

    Maak een tweetal weken voor het feestje een todo-lijstje op en zorg dat je iedere dag een paar karweitjes op het lijstje afmaakt. Hierdoor krijg je een beter overzicht en weet je perfect hoe je er enkele dagen voor het feest voor staat.

    Je gasten gaan steeds een kijkje nemen in je badkamer en slaapkamer. Zorg er dus voor dat je lakens gestreken zijn. Als je weinig tijd hebt, strijk je enkel de bovenkant om een nette look te creëren. Verstop je persoonlijke dingen zoals een voetcrème of andere producten waarvan je niet wilt dat je gasten ze zien. Leg steeds een propere, nette handdoek en een nieuwe zeep klaar, zodat je gasten zich welkom voelen

    Vermijd felle lichtbronnen, deze maken een huis ongezellig. Kies daarentegen eerder voor een staande lamp of enkele kaarsjes. Wil je toch een grote lichtbron gebruiken? Vervang je 60 watt-lamp dan door een lampje van 25 watt. Dit zorgt voor een gezelligere sfeer.

    Om je gasten zich extra welkom te laten voelen, kan je voordien al een bar opstellen. Zet er een ijsemmer neer, enkele kopjes met meloen- en citroenschijfjes en sterke dranken. Je vrienden kunnen dan hun eigen cocktails maken.

    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op speelse wijze leren eten

     

    Op speelse wijze leren eten


    op speelse wijze leren eten


    Kinderen hebben vaak heel wat vragen over het voedsel dat ze krijgen voorgeschoteld. Is kaas van een koe? Waarom is chocolademelk bruin en wat kan je voor de rest nog verbinden aan choco? Het boek Samen koken en kwartetten helpt ouders op weg.

    Als volwassene is het vaak moeilijk om de denkwijze van je kind te doorgronden. Wat jij als vanzelfsprekend vindt, is voor hem of haar een geheel nieuwe ontdekking. Daarom schreef Juliet van der Weijden het boek Samen koken en kwartetten. In de doos zit een kwartetspel waarin voedingsmiddelen aan elkaar gekoppeld worden. Zo komen je kinderen meer te weten over melk, cacao, fruit en groenten en dieren.

    Na het spelletje kwartetten kunnen kinderen zich verdiepen in het bijgevoegde boekje. Dat leert hen waarom appels soms zuur smaken, hoe chocolade gemaakt wordt en waarom een koe gras eet om melk te maken. Bovendien staan in het boek ook allerlei handige kinderrecepten die ze samen met hun ouders kunnen uitproberen. Speels koken was nog nooit zo leerrijk.

    Samen koken en kwartetten, Juliet van der Weijden, Inmerc, 14,95

    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!