Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staub nu ook te koop in België

     

    Staub nu ook te koop in België

                                        Staub nu ook te koop in België 

    Sinds kort verdeelt Demeyere bij ons het Franse merk Staub, bekend door de geëmailleerde gietijzeren cocottes. Staub staat voor een natuurlijke, gezonde en smakelijke keuken. Dat onder meer door de picots, een soort van spikes onderaan het deksel die een voortdurende besprenkeling van condensatiedruppels garanderen.

    De zwarte matte en geëmailleerde binnenkant van de cocottes is zeer resistent en de knoppen in messing of vernikkeld zijn bruikbaar in de oven. De egale bodems zijn speciaal ontwikkeld zodat ze je kookplaat niet beschadigen en dat geldt ook voor inductie. Je kan er zowel mee bakken en braden als karamaliseren en het geëmailleerde gietijzer houdt ook de koude vast zodat je je bereidingen in de koelkast kan bewaren voor het opdienen.
    Staub geeft bovendien een levenslange garantie op alle producten. www.demeyere.be

    bron; skynet.be

    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    28-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastramihotspot in Antwerpen



    Pastramihotspot in Antwerpen

    Broodje pastrami verkrijgbaar in Caffè Internazionale.

    Broodje pastrami verkrijgbaar in Caffè Internazionale.

    Op 6 mei gaat in Antwerpen de eerste Pastramihotspot open. De zaak krijgt de naam Caffè Internazionale.

    Pastrami is van oorsprong een Roemeense/Joodse specialiteit. De hedendaagse Pastrami bestaat uit gerookt, gepekeld rundvlees en is razend populair in New York, waar het kortweg 'deli' wordt genoemd. De dunne plakjes vlees dienen als beleg voor sandwiches en kunnen zowel warm als koud opgediend worden.

    Vanaf 6 mei kan je de echte Pastrami proeven in het Antwerpse Caffè Internazionale. De zaak, gerund door de Italiaan Marco Migliore en Deborah Waknine,  biedt ook Belgisch ontbijt, verschillende Italiaanse koffies (espresso, ristretto, caffè macchiato, latte macchiato, cappucino en lungho) en huisgemaakte gebak.

    Caffè Internazionale, Volkstraat 21, 2000 Antwerpen (Zuid). Dagelijks opend van 8.30 uur tot 22.30 uur.

    David Bitoune
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minikroketjes met Noordzeegarnaal

     

    Minikroketjes met Noordzeegarnaal



                                           

    Ingrediënten;

    - 1250 g Noordzeegarnaal (ongepeld)
    - 100 g kaas
    - 250 g paneermeel
    - 200 g bloem (tarwebloem)
    - 2  eiwit
    - 2  eierdooier
    - 75 g boter (bakboter)
    - 1 dl room
    - 2  citroen
    - 1 bosje peterselie
    - 1 cl olijfolie (extra vierge)
    - 0  peper
    - 0  zout
    - 10 dl water

    Bereiding;

    De garnalen pellen. De koppen en schalen met het water aan de kook brengen, 20 minuten laten sudderen en de garnaalfumet door een neteldoek zeven.Een roux bereiden met de boter en de helft van de bloem. De hete garnaalfumet erdoor mengen en onder voortdurend roeren inkoken tot een dikke gladde saus.De room en de eierdooiers loskloppen en bij de kokende saus voegen. Opnieuw aan de kook brengen en onmiddellijk van het vuur halen. De gemalen kaas en het citroensap erdoor mengen, op smaak brengen met peper en zout, de garnalen erdoor mengen en een nacht in de koelkast laten opstijven.

    De garnaalbereiding tot kleine balletjes rollen. Het eiwit loskloppen met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout. De balletjes door de resterende bloem wentelen, even afkloppen, in het eiwit dompelen en door het paneermeel halen.

    De garnaalballetjes 6 minuten in hete olie frituren.De peterselieplukjes eveneens kort in de hete olie frituren en kruiden met zout.
    De minigarnaalkroketjes serveren met de gefrituurde peterselie, 
    citroen en sliertjes citroenschil.

    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Carpaccio met asperges
     

    Carpaccio met asperges
     
                                Carpaccio met asperges 

    Ingrediënten voor 4 pers.

    • 1 bussel witte asperges
    • 200 g sneetjes carpaccio van rund
    • 8 ansjovisfilets (in olie)
    • 2 eetlepels mayonaise (met olijfolie)
    • 1 theelepel worcestershiresaus
    • 3 à 4 eetlepels melk
    • 1/2 citroen
    • 2 eetlepels schilfers van parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels grof gehakte bieslook
    • peper en zeezout

    Bereiding;

    1 Schil de asperges. Breek er met de hand het houterige uiteinde vanaf. Houd schillen en uiteinden bij. Bewaar de asperges, gewikkeld in een vochtige handdoek even in de koelkast.
    2 Laat met de schillen en uiteinden van de asperges, water en wat zout een bouillon koken. Laat een half uur koken. Zeef de bouillon.
    3 Snijd de punten van de asperges. Snijd de stengels in schijfjes van een halve cm dik. Laat de punten en de schijfjes gedurende 2 minuten blancheren in de hard kokende bouillon van asperges. Schep de asperges eruit en spoel onder de koudwaterkraan. Laat de asperges verder afkoelen.
    4 Leg de ansjovisfilets een half uur in water om wat te ontzouten. Snijd de ansjovis in kleine stukjes.
    5 Meng de Worcestershiresaus, peper en wat citroensap met de mayonaise. Voeg melk tot dat een mooie maar lopende saus is ontstaan.
    6 Verdeel de aspergestukken over de borden. Bestrooi met wat gehakte ansjovis. Leg er de sneetjes carpaccio op. Bedruip met de saus. Werk af met de aspergepunten, de parmezaanschilfers, wat zout en grof gehakte bieslook. Serveer.

    bron; skynet.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische chocolatier ontwikkelt gezonde chocolade



    Belgische chocolatier ontwikkelt gezonde chocolade


    belgische chocolatier ontwikkelt gezonde chocolade 2


    De Oost-Vlaamse chocolatier Cavalier is er als eerste in geslaagd om gezonde Belgische chocolade te maken. Daarvoor wordt Stevia gebruikt, een caloriearme zoetstof die bijdraagt tot een betere tandhygiëne en verhoogde insuline-efficiëntie. Dat wil zeggen dat de zoetstof bijzonder geschikt is voor iedereen die zijn dagelijkse suikerinname wil beperken en toch van chocolade wil genieten.

    Stevia is een natuurlijk product dat oorspronkelijk afkomstig is uit Paraguay. De plant wordt al eeuwenlang als zoetmiddel gebruikt door lokale bewoners. Maar ook andere landen, zoals Japan, kennen al langer de gezonde werking van Stevia.

    Toekomst

    De suikervervanger die Cavalier tot op heden gebruikt is maltitol. Maltitol had bij overmatige consumptie echter mogelijk een laxatieve bijwerking. Onderzoek met Stevia toont aan dat dit euvel nu volledig van de baan is.

    “Stevia is de zoetstof van de toekomst,” aldus Felix Verdegem, bestuurder van Cavalier. “Bovendien is deze nieuwe chocolade even lekker, of misschien zelfs lekkerder dan de traditionele chocoladerecepten mét suiker.”

    De nieuwe chocolade met Stevia zal heel binnenkort in productie worden genomen, en de chocoladetabletten zullen kort daarna overal in de winkelrekken verschijnen

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    23-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van gerookte forel en champignons



    Salade van gerookte forel en champignons

    Fris zeegerecht, een heerlijke verleiding



       
                                                FOTO; HOBBYFOTOGRAFIE j & G

    Benodigdheden voor 4 pers;
     

    600 g forelfilet (gerookt)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    2 cl wijnazijn (rood)
    1 eetlepel mosterd
    20 druppels Worcestershiresaus
    0.5 dl visfumet
    100 g veldsla
    250 g champignons
    2 takjes dille
    peper
    zout 

     
                                                                                                    FOTO; HOBBYFOTOGRAFIE j & G

    Bereidingswijze :
    10 + 15 minuten

    1. De champignons reinigen, in schijven snijden en laten bruinen in een kwart van de olie. Ze op smaak brengen en uit de pan nemen.
    2. Het bakvet blussen met de azijn. Mosterd, Worcestershiresaus, visfumet en de overblijvende olie bijvoegen en roeren. De saus op smaak brengen met peper en zout.
    3. De veldsla reinigen en verdelen over de borden. De champignons erop leggen en de lauwe saus erover verdelen.
    4. De forelfilets op de borden schikken en met dillepluksels versieren

    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefkonijn: Royale op het Albertstrand

     


    Proefkonijn: Royale Restaurant-brasserie
    op het Albertstrand


    foto restaurant Royale

     Knokke in April is Ibiza niet, maar zodra de lentezon zich vertoont, zetten de gasten hun kraag rechtop en nestelen ze zich achter glas op de dijk. Het brede strand is aangeharkt om er op zijn paasbest bij te liggen.

    De moeder had een brief geschreven. Dat haar zoon ooit nog een wedstrijd had gewonnen van De Morgen en dat hij toen van mij een prijs had gekregen. Dat hij inmiddels volwassen was en een restaurant had in Knokke dat goed draaide. Ze zwoer dat de zoon er niets van wist, dat ze deze brief op eigen initiatief had geschreven. Exact kan ik er niet uit citeren, want die brief zit in een verhuisdoos onder tientallen andere dozen en is bijgevolg onbereikbaar. Maar toen ik op een maandag toevallig aan de kust verzeilde en de maag begon te grommelen, herinnerde ik me wel de naam die ze had genoemd, Royale. Het blijkt een brede brasserie op het Albertstrand, met een feestelijk lunchmenu van 34 euro dat op een bord staat aangekondigd.

    Neen, geen Ibiza, zien we, als we de deur openduwen, eerder een landschap van voornamelijk grijze hoofden en niet-leerplichtige kinderen. Tussen de tafels door laveren kelners en de gastheer, die bij de vaste klanten even halt houdt om een praatje te slaan en de nieuw gearriveerden een tafeltje laat kiezen. Zou dat de geliefde zoon zijn, vraag ik me af, maar ik zwijg, zoals beloofd.

    De kelner brengt meteen borrelnootjes en de kaart - meer een boekje, want het dient zowel voor de koffiedrinkers 's middags als voor de aperitievers en de mensen die komen eten. Groot is het aanbod, en degelijk klassiek. Van soep tot tarbot (het duurste gerecht op de kaart), van croque-monsieur tot salade met sint-jakobsvruchten en scampi. We beslissen om in het zeerepertoire te blijven met tomaat-garnaal, garnaalkroket, vissoep en? de eerste asperges van het seizoen.

    Met een karaf witte huiswijn (12,50 euro) in mooie, grote glazen, komen onmiddellijk verse borrelnootjes (wel dezelfde) en een mandje met twee soorten vers brood. Test één: de tomaat-garnaal (15,5 euro) is niet ontveld. Maar ze komt niet uit de koelkast en de mayonaise is huisgemaakt en wordt apart geserveerd. Mijn twee garnaalkroketten (12,90) zijn correct, met een harde korst, gefrituurde peterselie en een ouderwets slaatje van geraspte wortelen, komkommer en kropsla. In afwachting van het hoofdgerecht tel ik het aantal gasten. Minstens vijftig, schat ik, en de bediening loopt vlot.

    Mensjes kijken is een heerlijke sport, en we vergelijken een jonge vrouw aan wie ongeveer alles gelift werd, met een wat oudere dame die duidelijk te veel en te vaak van de zon heeft genoten en nu diepbruin gerimpeld en gegroefd is. Aan de overkant komt een terrine geurige vissoep (11,90), met rouille en toast. De soep is lekker maar de rouille krijgt van mijn vriendin een onvoldoende: "Mijn man maakt dat beter, dit lijkt eerder cocktailsaus." Tja, daar heb ik geen verhaal tegen. Voor mij zijn er een vijftal witte asperges (21,90) met aardappelen gekookt in de schil, en hollandaisesaus. Die had een beetje meer pit moeten hebben, de asperges zijn goed schoongemaakt en precies gegaard. Wij zijn voldaan, maar rondom ons zien we nog nadrukkelijk genieten van crème brûlée en ijscoupes, en de hoorntjes slagroom die bij de koffie komen, worden uitgelikt. Royale is een oer-Belgische, klassieke brasserie met correct eten en toegewijde ontvangst.
    Wat je misschien op Ibiza niet zou vinden.

    Royale
    Zeedijk 551
    8300 Knokke-Heist
    050/60.22.76
    Woensdag gesloten


    Agnes Goyvaerts
    bron; demorgen.be

     




     

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je huis partyproof

     

    Maak je huis partyproof


    maak je huis partyproof


    Een feestje organiseren, vergt heel wat tijd. Toch kan je via een weldoordacht plan een gezellige stressloze avond tegemoet gaan.

    Maak een tweetal weken voor het feestje een todo-lijstje op en zorg dat je iedere dag een paar karweitjes op het lijstje afmaakt. Hierdoor krijg je een beter overzicht en weet je perfect hoe je er enkele dagen voor het feest voor staat.

    Je gasten gaan steeds een kijkje nemen in je badkamer en slaapkamer. Zorg er dus voor dat je lakens gestreken zijn. Als je weinig tijd hebt, strijk je enkel de bovenkant om een nette look te creëren. Verstop je persoonlijke dingen zoals een voetcrème of andere producten waarvan je niet wilt dat je gasten ze zien. Leg steeds een propere, nette handdoek en een nieuwe zeep klaar, zodat je gasten zich welkom voelen

    Vermijd felle lichtbronnen, deze maken een huis ongezellig. Kies daarentegen eerder voor een staande lamp of enkele kaarsjes. Wil je toch een grote lichtbron gebruiken? Vervang je 60 watt-lamp dan door een lampje van 25 watt. Dit zorgt voor een gezelligere sfeer.

    Om je gasten zich extra welkom te laten voelen, kan je voordien al een bar opstellen. Zet er een ijsemmer neer, enkele kopjes met meloen- en citroenschijfjes en sterke dranken. Je vrienden kunnen dan hun eigen cocktails maken.

    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op speelse wijze leren eten

     

    Op speelse wijze leren eten


    op speelse wijze leren eten


    Kinderen hebben vaak heel wat vragen over het voedsel dat ze krijgen voorgeschoteld. Is kaas van een koe? Waarom is chocolademelk bruin en wat kan je voor de rest nog verbinden aan choco? Het boek Samen koken en kwartetten helpt ouders op weg.

    Als volwassene is het vaak moeilijk om de denkwijze van je kind te doorgronden. Wat jij als vanzelfsprekend vindt, is voor hem of haar een geheel nieuwe ontdekking. Daarom schreef Juliet van der Weijden het boek Samen koken en kwartetten. In de doos zit een kwartetspel waarin voedingsmiddelen aan elkaar gekoppeld worden. Zo komen je kinderen meer te weten over melk, cacao, fruit en groenten en dieren.

    Na het spelletje kwartetten kunnen kinderen zich verdiepen in het bijgevoegde boekje. Dat leert hen waarom appels soms zuur smaken, hoe chocolade gemaakt wordt en waarom een koe gras eet om melk te maken. Bovendien staan in het boek ook allerlei handige kinderrecepten die ze samen met hun ouders kunnen uitproberen. Speels koken was nog nooit zo leerrijk.

    Samen koken en kwartetten, Juliet van der Weijden, Inmerc, 14,95

    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijtgranen bevatten meer suiker dan donut

     

    Ontbijtgranen bevatten meer suiker dan donut


    ontbijtgranen bevatten meer suiker dan donut


    Heel wat ontbijtgranen zijn een ongekende suikerbom. Volgens Britse onderzoekers bevat een klein kommetje ontbijtgranen vaak zelfs meer suiker dan een koffiekoek, donut of chocoladereep.

    Een kommetje ontbijtgranen, vooral deze voorzien van een chocolade of honing omhulsel, bevat gemiddeld 13,6 gram suiker per 40 gram. Dat zijn 3 theelepels per klein kommetje. Een donut bevat slechts 8,6 gram suiker, chocoladecake slechts 5,4 gram. Daarmee zijn ontbijtgranen ongezonder dan al deze zoete snacks.

    Volgens de Britse onderzoekers liggen ontbijtgranen dan ook aan de basis van obesitas bij kinderen. "We denken wel dat het gezonder is, maar eigenlijk schotelen we onze kinderen een ongekende suikerbom voor."

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwste Sex and the City cocktails onthuld

     

    De nieuwste Sex and the City cocktails onthuld


    de nieuwste sex and the city cocktails onthuld


    2 juni 2010 staat bij heel wat vrouwen rood aangevinkt in hun agenda. Die dag volgt namelijk de Belgische lancering van de film Sex and The City 2. En daar horen enkele hippe, nieuwe cocktails bij. Wij konden de hand leggen op de
    recepten van deze magische cocktails, zodat je nu al helemaal in de stemming kan komen.

    De cosmpolitan werd razend populair dankzij de tv-serie en bijhorende film Sex and The City. Voor de lancering van de tweede prent komt champagneproducent Moët & Chandon met vier extra glamoureuze nieuwe cocktails op de proppen. The Fashionista, The Player, The Socialite en The Bombshell brengen ons al helemaal in de filmstemming.

    The Fashionista

    20 ml granaatappelsap
    90 ml Moët Impérial/Rosé Impérial
    Een rozenblaadje

    Giet het granaatappelsap in een champagneglas en vul langzaam bij met de champagne. Roer alles langzaam met een lepel en werk af met een rechtopstaand rozenblaadje.

    The Player

    10 ml vers limoensap
    10 ml gemberlikeur
    90 ml Moët Impérial/Rosé Impérial
    Schil van een limoen

    Begin met het limoensap en giet er vervolgens de gemberlikeur over. Afwerken doe je met champagne. Roer alles zachtjes door elkaar en laat een stukje limoenschil naar de onderkant van het glas zakken.

    The Socialite

    15 ml vlierbessen likeur
    90 ml Moët Impérial/Rosé Impérial
    Bruin suikerklontje

    Plaats het suikerblokje onderaan je champagneglas en giet er de vlierbessen likeur over. Afwerken doe je met de champagne.

    The Bombshell

    15 ml mandarijnsap
    10 ml Marashino likeur
    90 ml Moët Impérial/Rosé Impérial
    Maraschino kers

    Plaats de kers in je champagneglas en giet er het mandarijnsap en de maraschino likeur over. Afwerken doe je met de champagne.

    bron; gva.be


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Goossens dweilt



    Peter Goossens dweilt


    Kijken erg leuk!!

    bron; seniorennet.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een topchef aan de afwas




    Een topchef aan de afwas



    Zeker bekijken

    bron; seniorennet.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte zalmforel


    Gerookte zalmforel

    Perfecte combinatie gemakkelijk te maken, en snel klaar

    image

     Ingrediënten voor 4 pers:

    400 g gerookte zalmforelfilet
    150 g spek
    400 g gekookte aardappelen
    50 g waterkers
    1 ei
    60 g boter
    preischeutjes
    fijngesneden bieslook
    fijngesneden lenteuitjes
    nootmuskaat
    peper en zout

    voor de saus:
    50 g sjalotjes
    2 dl witte wijn
    2 dl visfumet
    100 g boter
    peper en zout

    Bereidingswijze;15 a 20 min.

    1. De waterkers fijnhakken en pureren. De gekookte aardappelen pureren en mengen met waterkerspuree, het ei, 40 g boter, nootmuskaat, wat peper en zout. Warm houden.
    2. Het spek in reepjes snijden en bakken in de resterende boter.
    3. Voor de saus: de sjalotjes fijnsnijden en met de wijn laten inkoken. De visfumet toevoegen, verder inkoken tot sausdikte, zeven en op smaak brengen met peper en zout. De saus op een zeer laag vuur zetten en er de boter klontje na klontje door kloppen.
    4. De gerookte zalmforel over de borden verdelen, er met de spuitzak een roos waterkerspuree bij spuiten en er witte botersaus naast lepelen. De zalmforel en de saus bestrooien met spekreepjes.
    Versieren met bieslook en fijngesneden lenteuitjes.

    Tip :

    Heel lekker receptje warm even de borden op vooraf.
    De gerookte zalmforel, kan vervangen worden door gerookte zalm
    of gerookte forel of een combinatie van de verschillende soorten.   


    bron; visinfo.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Lamscurry



    Recept - Lamscurry

     


    Ingrediënten voor 4 pers;

    750 g lamsvlees (schouder of nek, in blokjes)
    3 el arachideolie
    4 uien
    1 el arachideolie
    6 el basiscurrypoeder
    1 l lamsfond
    50 g gember
    2 grote steranijs
    1 granny smith appel, in stukjes
    1 banaan, in stukjes
    2 el gemberpoeder
    sap van 1/2 citroen
    1 teentje look
    1 el versgemalen zwarte peper
    1 el zeezout
    2 el groene kardemom
    1 el gemalen kardemom
    1 el basiscurrypoeder
    150 g kleine en middelgrote (Thaise) aubergines
    12 okra’s
    1 el arachidolie
    zeer verse peperkorrels

    Bereidingswijze;

    Bak het vlees kort aan in olie.

    Pel de ui, snij fijn en stoof aan in olie. Laat goed bruinen. Voeg currypoeder toe en laat even krachtig meestoven. Doe het vlees en de lamsfond erbij en voeg ook de overige ingrediënten toe, behalve de aubergines en de okra’s. Laat onder deksel op matig vuur gaar stoven. Laat afkoelen en een nacht rusten.

    Warm de curry opnieuw op. Bak de aubergines en okra kort aan in olie en doe bij de curry. Voeg voor het parfum nog een eetlepel basiscurrypoedertoe. Laat vijf minuten sudderen. Garneer met verse peperkorrels en serveer.

    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. groenten; Okra
     
    groenten; Okra
     

    okra

     
     
    salade-van-gekookte-okra-met-zongedroogde-tomaten-887
     TIP;

    Uitgekeken op alledaagse soorten en combinaties? Neem dan eens okra’s. Deze smakelijker groente leent zich vooral goed voor combinaties met andere groentensoorten.

    Beschrijving

    Okra’s behoren tot de vruchtgroenten. Ze zien er een beetje uit als een kruising tussen een groene peper en een courgette. Ze hebben een pittige smaak. Je vindt ze terug in de Marokkaanse, Indiase en Creoolse keuken. Tijdens het koken wordt okra wat slijmerig. Dit ‘sap’ heeft een grote gelatineachtige bindkracht. In Creoolse gerechten wordt okra daarom vaak gebruikt als bindmiddel.

    Wat kan ik ermee?

    - koken
    - stoven met tomaat en knoflook
    - roerbakken samen met paprika, tomaat
    - in een lamstoofschotel met tomaat en olijf
    - op de barbecue, bestreken met olijfolie
    - rauw in een rauwkostsalade
    - doop de okra’s in losgeklopt ei,wentel ze door maïzena en frituur 3 minuten op 180° C.

    Waar let ik op bij het kopen?

    Kies stevige fris uitziende groente okra’s zonder bruine plekken

    Hoe bewaar ik ze?

    Buiten de koelkast op een koele plek, ongeveer 3 dagen houdbaar. In de koelkast blijft de kleur mooier, maar gaat de smaak wat sneller verloren.

    Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden?

    Was de okra's goed in fris water, verwijder het puntje en de steelaanzet.
    Snij de okra’s indien nodig in stukjes

    Wanneer zijn ze er?

    Verse okra’s zijn vooral 's zomers verkrijgbaar.

    Richtlijn voor bereidingstijden;

    Koken: 5 minuten
    Magnetron: 3 minuten
    Frituren: 3 minuten
    Roerbakken: 3 minuten

    Wat zit erin? (per 100 gram rauw)

    Kcal: 48
    Vitamine C: 20 mg
    Foliumzuur: 64 mg
    Vitamine B6: 0,22 mg
    Magnesium: 71 mg

    bron;groentenenfruit.nl


    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept currypoeder


    Basisrecept currypoeder




    Ingrediënten voor ca. 6 el:
    2 el korianderzaad
    1 el komijnzaad
    1 el zwarte peperkorrels
    2 tl mosterdzaad
    2 kruidnagels
    1 gedroogd chilipepertje
    1 tl hele fenegriekzaadjes
    1 tl kurkumapoeder
    1 tl gemberpoeder

    Bereidingswijze;

    Verhit een gietijzeren pan. Doe daarin koriander-, komijn- en mosterdzaadjes, peperkorrels, kruidnagels en chilipeper. Schud ze voortdurend zachtjes op tot ze een lichtgeroosterd aroma vrijgeven. Voeg dan fenegriek, kurkuma- en gemberpoeder toe en verhit nog eens 15 seconden. Haal uit de pan en laat afkoelen.

    Maal in een kruidenmolen tot fijn poeder. Bewaar in blik.
     
    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:KRUIDEN,MARINADES,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire steden om te ontdekken

    Culinaire steden om te ontdekken



    San Sebastián, gelegen in Spaans Baskenland, biedt prima eetadressen.

    San Sebastián, gelegen in Spaans Baskenland, biedt prima eetadressen.  

    Om lekker te eten hoeft u niet naar de bekende culinaire hoofdsteden zoals Parijs en Rome. Tien alternatieven.

    Om lekker te eten hoeft u niet naar de bekende culinaire hoofdsteden zoals Parijs en Rome. GlobetrotterSimon Majumdar bezocht honderd steden voor zijn boek Eat My Globe en ontdekte tien steden waar het eten minstens even goed is.

    1. San Sebastian in Spanje.
    2. Mougins in Frankrijk.
    3. Luxemburg.
    4. Göteborg in Zweden.
    5. Palermo op Siciliё.
    6. Ludlow in Groot-Brittanniё.
    7.Las Vegas in de VS.
    8. Bologna in Italiё.
    9. Edinburgh in Schotland.
    10. Singapore.


    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossobuco alla Milanese met gremolata en tagliatelle


    Ossobuco alla Milanese met gremolata en tagliatelle





    Ingrediënten;
    Aantal voor 4 pers.

    - 4 kalfsschenkels (2 cm dikte)
    - 2 uien
    - 100 gr wortelen
    - 100 gr bleekselder
    - 3 tomaten (of 1 blik tomaatstukjes)
    - 2 el bloem
    - 4 el olijfolie + klontje boter
    - 125 ml witte wijn
    - 200 ml kalfsfond of bouillon
    - 1 teen look, peper en zout
    - kruidentuil van 2 laurierblaadjes en enkele takjes tijm
    - basilicum (voor de garnering)

    - voor de gremolata;
    - 1 geboende citroen
    - 1 bosje peterselie (handvol)
    - 1 à 2 tenen look uit de knijper

    Bereiding;

    Snijd alle groenten in grove blokjes van ongeveer 1 cm.
    Snijd de randen van het vlees om de 2 cm in, om het opkrullen te voorkomen. Wentel het vlees in de bloem en kruid het met peper en zout.

    Doe de olijfolie en de boter in een grote, diepe pot en bak de kalfsschenkels goudbruin. Haal ze weer uit de pot en leg ze op een bord. Stoof de ui, de bleekselder en de wortels in dezelfde pot aan en pers de look erbij. Laat 2 minuten stoven.
    Doe het vlees er weer bij en blus met de witte wijn en de bouillon of fond. Doe de kruidentuil en de tomaten erbij en laat minstens 2 uur pruttelen op een laag vuur. Je kan, als dat nodig blijkt, de saus verder indikken met maïzena.

    Rasp de schil (de zeste) van de citroen en meng ze met de fijngehakte peterselie en de geperste look.
    Leg de schenkels en de saus in verwarmde borden en bestrooi met wat gremolata (opgepast, de smaak kan snel overheersen). Garneer met wat basilicum. Serveer met tagliatelle.

    bron;vt4.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    21-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijsfilets op een bedje van sojascheuten


    Pladijsfilets op een bedje van sojascheuten

       Voor 4 personen;
    - 400 g pladijsfilet, 125 g sojascheuten, 2  tomaten of pot/blik
    - 1 teentje knoflook, 1 takje oregano, 2 takje dille
    - 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), 25 g boter (bakboter)
    - 0.5 dl room, peper, zout. 

                 

                  Bereiding;

    De tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden of een pot/blik gebruiken.De sojascheuten in een brede, lage magnetronschaal leggen. Bevochtigen met een weinig water, op smaak brengen met peper en zout en drie minuten laten garen bij 850 W.

    De tomatenblokjes erbij voegen tegen de wanden van de magnetronschaal en opnieuw een viertal minuten laten garen bij 850 W.

    De visfilets, eventueel opgerold, op de groenten leggen. Kruiden met oregano, peper en zout. Bedekken met enkele vlokjes boter, afdekken en nog 8 minuten laten garen op 850 W.Het stoofvocht afgieten, laten inkoken met de room en op smaak brengen met peper en zout.

    Het ingekookte stoofvocht opnieuw over de bereiding gieten. Garneren met gesnipperd bieslook en takjes dille. Serveren met rijst of pasta.
     
    bron; skynet.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:pladijs, schol, sojascheuten, tomaten, bieslook, dille, oregano, room,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!