Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    08-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde zalm met pittige saffraanrisotto en waterkers

     
    Gegrilde zalm met pittige saffraanrisotto en waterkers

     Nodig 4 pers.
    • 4 mooie zalmfilets van 180 à 200 g per portie,1 witte ui,
    • 1 kleine chilipeper,1 g saffraandraadjes,2 eetlepels olijfolie,
    • 30 g boter,1 teentje knoflook gepeld en ontkiemd,
    •3 dl visbouillon,1 dl witte wijn,140 g carnarolirijst,
    • 2 rode paprika’s,2 busseltjes waterkers gewassen,
    • 60 g mascarpone.
                                          Gegrilde zalm met pittige saffraanrisotto en waterkers 

    Bereiding;
    1 Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.
    2 Verwijder de zaadjes van het chilipepertje en snijd deze zeer fijn. Als je een minder pikante risotto wil, gebruik dan slechts de helft van het chilipepertje.
    3 Warm de visbouillon op.
    4 Schil de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes.
    5 Laat de ui, paprika, knoflook en de chilipeper glazig stoven in de olijfolie, voeg de rijst en de saffraan toe, laat de rijst 1 minuut zachtjes meestoven en blus met
    de witte wijn. Voeg vervolgens de visbouillon toe, roer goed om en laat de rijst op een heel zacht vuurtje wellen onder deksel (niet meer roeren). Als het vocht verdampt is alvorens de rijst gaar is, voeg dan nog een weinig water toe.
    6 Neem de risotto van het vuur wanneer deze gaar is (ongeveer 18 à 20 minuten) en roer er de boter en de mascarpone door. Breng op smaak met peper en zout.
    7 Grill de zalmfilets 2 à 3 minuten langs elke zijde, ze moeten nog lichtroze zijn binnenin. Kruid de zalm met peper en zout.
    8 Verdeel de risotto over de borden, schik er de zalmfilets op en werk af met de waterkers.
     
    bron; skynet.be

    Categorie:RIJSTGERECHTEN
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Aardappelen rode bieten salade met tonijn


    Recept- Aardappelen rode bieten salade met tonijn




    Bereiding;

    Schil de aardappels snij ze in vieren en kook ze.
    Giet de aardappels af en laat ze een beetje afkoelen.
    Open het glazen potje of blikje tonijn en het pakje voorgekookte bietjes en giet het sap van beide eraf.
    Je kan nu de aardappels in stukjes snijden en er de fijn gesneden bietjes   doorheen mengen, op smaak brengen met tomaten azijn, olijfolie, peper en fijn gesneden kappertjes.

    Fijn gesneden ijsbergsla met blokjes tomaten, op het bord leggen, het aardappel slaatje, per pers. 2 stukjes tonijn een half gekookt eitje, en alles afwerken met olijfolie en basilicum.

    Plaats het gerecht ( kort) in de koelkast.
    Heerlijk en makkelijk voor als het warm weer is.


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Korea creëert wonderdrankje

     
    Noord-Korea creëert wonderdrankje waar je slimmer van wordt



    Noord-Korea zou, naar eigen zeggen, een "wonderdrank" hebben gecreëerd waarbij hersencellen vermenigvuldigd worden. Verder zou de drank ook de veroudering van de huid tegengaan.
     
    Het drankje bevat 60 soorten "micro-elementen" van meer dan 30 plantensoorten, aldus het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA. Het "wondermiddel" zou het mentale vermogen verbeteren door het vermenigvuldigen van hersencellen en, het zou de huid beschermen tegen rimpels.
     
    De uitvinding is een "doorbraak" van het overheidsbedrijf Moranbong Carbonated Fruit Juice Joint Venture, dat ook frisdranken met fruitsmaken maakt.
     
    Naar verluidt zou er al interesse getoond zijn door Chinese, Duitse en andere zakenmensen. Wij vermoeden dat het drankje met een korreltje zout nog beter werkt.
     
    (belga/mvl) bron; demorgen.be 

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    07-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat: binnen of buiten, gewoonweg buitengewoon!


    Tomaat: binnen of buiten, gewoonweg buitengewoon!

     Volgens het foodpairing-principe leveren tomaten een wijd gamma aan combinaties op: hazelnoten, baguette, donkere chocolade, zwarte thee, gebakken eendenlever, honing, mosselen, kaviaar, palmlikeur, wijn van de Chardonnay-druif…

    Tomaten dragen bij tot een goed kaliumgehalte in ons lichaam, wat zeker van belang is voor wie actief de zomer beleeft. Bovendien is een tomaat zeer caloriearm.

                                            4/06/2010 Tomaat: binnen of buiten, gewoonweg buitengewoon!

    Leuk is ook dat binnenlandse tomaten in veel vormen en groottes voorkomen: losse tomaten, trostomaten, pruimtomaten, kerstomaten…

    Keukentips;
    Een tomaat koop je best niet te rijp.
    Bewaren doe je wel op een koele plaats maar liefst niet in de koelkast! Want tomaten zijn gevoelig voor bederf wegens lage temperatuur. Slechts een zeer rijpe tomaat belandt uiteindelijk in het koelvak.
    Koop tomaten met stevig vruchtvlees, gelijk van kleur op het ganse oppervlak en glanzend van uitzicht, vrij van vergroeiing of beschadiging.

    Gezondheid;

    Een tomaat is rijk aan vitamine A, kalium, vezels en caroteen. Vitamine A en caroteen zijn belangrijk voor de huid, ook niet onbelangrijk tijdens de zomermaanden wanneer door de zon de huid als het ware een versneld verouderingsproces ondergaat. Caroteen wordt namelijk in het lichaam gedeeltelijk omgezet in (pro)vitamine A die een positief effect heeft op de ogen en zorgt voor een gezonde huid.
    Pas op! Een teveel aan vitamine A kan schadelijk zijn. Daarom bevelen medici een goed gevarieerd menu aan met veel groenten en fruit. Voornamelijk in rode, oranje en gele groenten en fruit vind je caroteen. Wortelen zijn een bekend voorbeeld.

    bron;flandria.vlam.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde Tomaten op de barbecue



    Geroosterde Tomaten op de barbecue

    Nodig 4 a 6 pers;

    • 6 gr.tomaten,5 teentjes knoflook,4 eetl.olijfolie extra vergine,
    • 2 olijven, gemalen Parmezaanse kaas, 2 eetlepels verse tijm,
    • zeezout en zwarte peper,2 eetlepels kappertjes.

                         
                                             Recept uit: Big Book of Basics van Cornelia Schinharl & Sebastian Dickhaut ISBN 9044308505
       

    Bereidingswijze:

    Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze horizontaal doormidden. Bestrooi de snijkant met zeezout en zwarte peper.
    Pel de knoflookteentjes en stamp ze fijn in een vijzel samen met de olijven.
    Verwarm de olijfolie, voeg het fijngestampte knoflook met olijven toe en laat 1 tot 2 minuten zachtjes fruiten tot het knoflook net bruin begint te worden. Neem de pan van het vuur en giet de knoflookolie in een kommetje.

    Strijk het rooster in met wat olie. Leg er de halve tomaten op met het snijvlak naar beneden. Laat ze 3 tot 5 minuten roosteren tot ze bruin beginnen te worden. Halfweg de roostertijd een kwartslag draaien voor een mooi ruitjespatroon.
    Draai de tomaten ondersteboven en strijk de geroosterde zijde in met de knoflookolie met olijven en strooi de kappertjes over. Laat ze nogmaals 3 tot 5 minuten roosteren tot de ronde onderkant bruin is. De gemalen kaas over de warme tomaten op het einde.

    Schik wat blaadjes rucola salade op een schaal en leg er de tomaten op en bestrooi ze met fijne tijm.


    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van tomaat en courgettes (vegetarisch)


    Carpaccio van tomaat en courgettes (vegetarisch)  

     


    Bereiding;
    Snijd één tomaat en een halve courgette in dunne plakjes. Snipper 1 sjalot fijn. Meng de fijngesnipperde sjalot met 1 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel notenolie, 1 koffielepel balsamico-azijn, 1 geperst knoflookteentje, 1 eetlepel pijnappelpitten,
    peper en zout. Schik de plakjes groenten op een bord, overgiet ze met de dressing en laat 5 minuten trekken in de koelkast.


    bron; starttoeat.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    06-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude langoustines à la nage


    Koude langoustines à la nage

                                             
                                                    Koude langoustines à la nage 

    Bereiding;
    1 Maak de langoustines schoon: breek de koppen van de langoustines. Snijd met een schaar de onderzijde van de staart open. Breek het pantser van het staartvlees. Snijd het darmkanaal uit het vlees. Houd de staarten bij in de koelkast.
    2 Maal de koppen en de pantsers van de langoustines even grof in de keukenrobot. Bak de koppen en pantsers op hoog vuur in wat olijfolie gedurende 3 minuten.
    3 Giet er de witte wijn bij en laat voor de helft inkoken.
    4 Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten pruttelen. Peper en zout. Zeef de saus en laat afkoelen in de koekkast.

    5 Stoom de langoustinestaarten gedurende 3 minuten. Besprenkel de staarten met goed wat citroensap, peper en zout. Dek af en houd bij in de koelkast.
    6 Snijd de geschilde worteltjes in schijfjes of stukken. Stoom gedurende 15 minuten. Laat afkoelen.
    7 Kook de erwten in hard kokend gezouten water. Laat 5 minuten koken zonder deksel. Giet af en spoel met koud water.
    8 Maak de lente-ui schoon. Snijd er het wit met 3 cl van het groen af. Kook gedurende een minuut in hard kokend water en spoel met koud water.

    9 Verdeel de room over 4 diepe borden. Leg er de wortelen en de erwten in. Leg de lagoustinestaarten in de borden. Werk af met de lente-ui en wat vers fijngesneden groen van de ui. Serveer ijskoud.
     
    Bron; skynet.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    02-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baskische kip met paprika's


    Baskische kip met paprika's

    nodig 4 pers;

    - 4 hoevekippenbillen,8 tomaten,2 rode,2 groene paprika's,2 flinke uien,
    - 4 teentjesknoflook,5 cl olijfolie (extra vierge),0.5 dlkippenbouillon,
    - peper,zout,2 takjes tijm,1laulierblad,saffraanpoeder,
    - 2 theelepeltjes piment d'Espelette of paprikapoeder,

    -250 g rijst,

                
                                                   
    Bereiding;

    De gepelde en ontpitte tomaten in vieren snijden.De schoongemaakte paprika's in reepjes snijden, de gepelde uien grof hakken en de knoflook fijnhakken.

    De olie verhitten in een diepe braadpan en daarin de kip aan alle kanten mooi laten kleuren.De uien en de knoflook glazig laten fruiten en toevoegen.
    De tomaten en de paprika's bij de kip voegen, kruiden met tijm,laulier,peper en zout en overgieten met de bouillon.Het deksel op de pan leggen en ongeveer 30 minuten laten sudderen op een laag pitje.
    Bestrooi kip en groenten 5 minuten voor einde kooktijd met piment d’Espelette.

    De gaarkookte rijst op smaak brengen met saffraan en paprikapoeder.

    Categorie:RIJSTGERECHTEN
    18-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mignongebraad met brie en courgetten


    Mignongebraad met brie en courgetten


    nodig 4 pers;
    1 kg mignongebraad,150 g brie,1 dl wijn (wit/droog),
    2 dl room,2  courgette in schijfjes,75 g boter (bakboter),
     peper, zout

                                                         

    Bereiding;

    Overlangs insnijdingen maken in het vlees en die opvullen met wat brie en plakjes courgette. Opbinden met keukengaren en laten kleuren in de hete boter. Kruiden met peper en zout.Nog ongeveer 50 minuten laten bakken tot het vlees gaar is. Uit de pan nemen en warm houden.

    De braadjus deglaceren met de witte wijn en de room en laten indikken op hoog vuur.Tot slot de rest van de brie erdoor roeren tot een mooi gebonden saus.

    Wat saus op warme borden scheppen en daarop een paar plakjes vlees schikken en serveren met de rest van de in boter gebakken courgettenschijfjes en puree of aardappelgratin.

    bron; skynet.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    17-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast met gewokte asperges, peultjes, shii-take en Spaanse peper



    Toast met gewokte asperges, peultjes,
    shii-take en Spaanse peper

    Nodig 4 pers:

    1 bussel groene en witte asperges,1 kleine rode Spaanse peper,
    200 g verse shii-take,150 g verse peultjes,4 dikke sneden boerenbrood,
    Worcestershiresaus,zwarte peper en zout,1 potje sesampasta,
    een flinke scheut room,1 fijngehakt teentje knoflook,
    2 eetlepels geroosterd sesamzaad,

    Bereidingswijze;

    Schil de asperges en snijd ze grof. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd in fijne reepjes. Snijd de shii-take en de peultjes in repen. Rooster de sneden boerenbrood in een broodrooster of in een met boter ingewreven pan en roerbak de groenten gedurende enkele minuten, tot ze beetgaar zijn. Kruid met wat Worcestershiresaus en peper en zout.

    Leng de sesampasta met de room aan tot een dikke saus en roer er het fijngehakt teentje knoflook onder. Kruid met peper en zout. Schik de toast op de borden en verdeel er de gewokte groenten over. Lepel er de sesamsaus over en rond en versier met geroosterd sesamzaad.

    Tip;
    Roerbak de hardste groenten eerst en vervolg met de zachtere soorten. Dus eerst de asperges en daarna de peultjes.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met balsamico


    Aspergesalade met balsamico


    nodig 4 pers;
    1,5 kg witte asperges, zout, suiker, peper, 2 eieren,saladekruiden
    (bv. Knorr), een scheutje aceto balsamico,1 kl mosterd, olijfolie.




    Bereidingswijze;

    Was en schil de asperges. Snij de stengels in stukken en kook ze 15 à 20 minuten in water met wat zout en suiker. Laat uitdruipen en gedeeltelijk afkoelen.

    Kook twee eieren gedurende 8 minuten. Verfris en pel ze, snij ze klein.

    Bereid de dressing: meng een zakje saladekruiden, een lepel suiker, een snuifje zout, peper, aceto balsamico (wit of rood) en een klein lepeltje mosterd met een flinke scheut goede olijfolie.

    Roer er de versneden eieren door en ook de asperges. Dien op.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag een beetje kaas eten is goed voor je immuunsysteem.

     
    Boterham met kaas verbetert je immuunsysteem


    Elke dag een beetje kaas eten is goed voor je immuunsysteem.

    kaas

    Naarmate we ouder worden, brokkelt ons immuunsysteem geleidelijk aan af. Ons lichaam slaagt er dan steeds minder in om tumorcellen af te breken, en kan zich steeds minder verweren tegen infecties.

    Onderzoekers van de Universiteit van Turku in Finland wilden nagaan of dat immuunsysteem geboost kon worden via eenvoudige ingrepen. Ze vroegen de inwoners van een rusthuis, allemaal met een leeftijd tussen 72 en 103 jaar, om vier weken lang kaas bij hun ontbijt te eten. De ene helft kreeg Gouda met probiotica te eten, en de andere helft kreeg een placebo.

    Via bloedtests werd vervolgens nagegaan welk effect de kaas met probiotica had op het immuunsysteem. Daaruit bleek dat het immuunsysteem van de personen die de kaas hadden gegeten een duidelijke boost had gekregen.

    Liselotte Ampe
    Bron:gezondheidsnet.rnews.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    16-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 120 jaar paling nu ook gerookte panga



    Na 120 jaar paling nu ook gerookte panga



    ''We blijven gewoon paling roken, maar de groei is eruit.''
    URK - Hij is het er niet mee eens, maar voor Sebastiaan Kraan is het een voldongen feit: de paling heeft een negatief imago bij de consument. Voor het eerst in de geschiedenis moet Gebroeders Kraan, ambachtelijke palingrokers sinds 1890, naast paling een ander product op de markt brengen. Het familiebedrijf in Urk rookt voortaan naast paling pangasius, de vis die uit Vietnam wordt ingevoerd en die de laatste jaren snel populair is geworden in Nederland.

    ''We blijven gewoon paling roken, maar de groei is eruit'', zegt Sebastiaan Kraan. Pangasius, veelal kortweg panga genoemd, wordt tot dusver niet op grote schaal gerookt. Het nieuwe product wordt deze maand gelanceerd op een grote visbeurs in Brussel en is daar zelfs genomineerd voor de Prix d'Elite. Inmiddels is het in Nederland te koop in de supermarkt.

    Sebastiaan Kraan zegt niet bang te zijn dat na de paling ook de panga een negatief imago zal krijgen en eveneens geweerd gaat worden uit de schappen van winkels. De panga van de gebroeders Kraan is gecertificeerd, ofwel voorzien van een stempel dat aangeeft dat het gaat om duurzame visserij.

    (ANP)bron;parool.nl

    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met gerookte zalm



    Pastasalade met gerookte zalm

    nodig 4 pers;

    200 g gerookte zalm, 150 g eierpasta, 4 eieren,
    5 el (walnoot)olie, ½ dl melk, 2 lente-uitjes,
    sap van halve citroen, 1 el geraspte mierikswortel,
    3 el bieslook (fijngeknipt), 75 g gepelde walnoten (grof gehakt),
    75 g waterkers of veldsla, zout en peper
     

                 Pastasalade met gerookte zalm

    Bereiding;

    Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Klop de eieren los met melk en zout en peper naar smaak. Verwarm 1 eetlepel (walnoot)olie in een steelpan en schenk het eimengsel erbij. Verwarm het ei al roerende tot het begint te stollen en rul wordt.

    Snijd de zalm in brede repen en de lente-ui in kleine ringetjes. Klop in een slakom het citroensap met 4 eetlepels (walnoot)olie, mierikswortel, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing. Giet de pasta af en schep de pasta direct met het roerei en de helft van de zalm en walnoten door de dressing.

    Verdeel de waterkers of veldsla over vier borden en schep de pastasalade erop. Verdeel de lente-uitjes en de rest van de zalm en walnoten erover.
    Lekker met vers geroosterd brood.

    Tip; kan ook met gerookte Forel of gerookte Paling.

    visrecepten.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotspot: eten uit de moestuin van Villa Augustus



    Hotspot: eten uit de moestuin van Villa Augustus

    Eten uit de moestuin onder het genot van live klassieke muziek, het kan dit weekend bij Villa Augustus in Dordrecht. Dit hotel annex restaurant is al een tijd geopend, maar voor wie er nog niet geweest is, is het een tripje naar Dordrecht zeker waard.

    Foto: Villa Augustus 
    Foto: Villa Augustus

    De oude watertorensteekt al van ver boven de skyline van Dordrecht uit. Erg mooi gelegen aan het water, vlakbij de oude elektriciteitscentrale, is Villa Augustus dé hotspot van het moment. In de mooi opgeknapte toren kan men logeren in een van de stijlvol ingerichte kamers.

    Moestuin
    Voor wie één dagje
    Dordrecht volstaat, is het leuk om alleen in het restaurant iets te eten of drinken. Omdat alle groenten worden verbouwdinde moestuintjes rondom het restaurant, wisselt de menukaart wekelijks, afhankelijk van het aanbod.

    Zelfgemaakte jam die u in het Marktcafé kunt kopen
     Zelfgemaakte jam die u in het Marktcafé kunt kopen

    Cadeauwinkel
    Alle groenten uit de tuinen en de eigengemaakte jam en olijfolie zijn in de winkel bij het Markt Café te koop. Ook de cadeauwinkel, met originele presentjes en boeken voor kinderen en volwassenen, past helemaal bij de vriendelijke uitstralingvan het geheel.

    Klassieke muziek
    Zondag 23 mei speelt van 16.00 tot 17.30  speelt het Daniel Kwartet. Kaarten per concert zijn €15,-. Voor een uitgebreide zomeragenda, kunt u
    hier terecht.

    Villa Augustus, Oranjelaan 7, Dordrecht, reserveren: 078-639 3 111
    Maandag t/m donderdag 7.00-24.00u, vrijdag 7.00-1.00u, zaterdag 8.00-1.00u, zondag 8.00-24.00u

    bron;elsevier.nl


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    15-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordprijs voor kistje Franse wijn

     

    Recordprijs voor kistje Franse wijn



    Een kistje Franse wijn heeft tijdens een veiling in Genève deze week een recordprijs van 109.250 Zwitserse frank (77.469 euro) opgeleverd. Dat hebben verantwoordelijken van het veilinghuis Christie's donderdag bekendgemaakt.
     
    Een anonieme Aziatische koper kocht het kistje met zes flessen Hermitage La Chapelle 1961, dat de verwachtingen ruimschoots overschreed.

    (belga/mvdb)
     bron; demorgen.be

    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusilli met groente-kaassaus


    Vegetarische pasta; Fusilli met groente-kaassaus

    nodig 4 pers;

    300 g fusilli pasta, 2 el olijfolie, 400 g grofgesneden wokgroenten,
    2 tenen knoflook, gesnipperd, 1 el Italiaanse kruiden,
    250 g vegetarische balletjes, 500g passata di pomodoro, 
    150 g gemalen kaas 

                     

    Bereiden;

    1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    2 Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de wokgroente 8 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de Italiaanse kruiden, de vegetarische balletjes en de passata toe en breng de saus al roerend aan de kook. Warm de saus 3 min. door en breng op smaak met peper en zout. Roer de helft van de kaas erdoor.

    3 Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de groente-kaassaus erop en serveer met de rest van de kaas.

    bron; ah.nl


    Categorie:VEGETARISCH,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gnocchi met courgette en gehaktballetjes

     
                             Tonijn met gepofte aardappel
           nodig 4 pers;

    • 4 grote aardappelen, 
    • 60 g kruidenboter, 
    • 1 el olie,
    • 1 zak Mexicaanse wokgroenten (diepvries),
    • 1 pot tacosaus mild (230 g),
    • 2 blikjes tonijn moot in water (a 195 g)



      Bereiden;

      1 Verwarm de oven voor op 250 °C. Kook de aardappelen in de schil 15 min. Kruis de aardappelen bovenop in, leg op elke aardappel 1 el kruidenboter en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Leg ze in de ovenschaal en schuif in de oven. Pof de aardappelen in 30 min. gaar.

      2 Verhit de olie in een wok en roerbak de Mexicaanse wokgroenten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de tacosaus toe en breng het tot tegen de kook aan. Laat de tonijn uitlekken en schep deze door de groente, verwarm zachtjes door.

      3 Serveer de tonijn in groentesaus met de gepofte aardappelen.

      bron; ah.nl


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenslaatje met munt


    Vruchtenslaatje met munt

     nodig 4 pers;

    - 2  kiwi, 200 g druiven (wit), 3  appel (Jonagold),
      2 eetlepel pijnboompitten,2 dl druivensap (zuur),8 blaadje munt,

                                              

    Bereiding;
    Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur. Scheur de muntblaadjes in dunne reepjes.Snij de kiwi en de appels met de schil in stukjes. Meng fruit, pitten en munt voorzichtig door elkaar.Overgiet met het wit druivensap en verdeel het vruchtenslaatje over glazen schaaltjes.

    bron; skynet.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom eten we konijn met pruimen?


                       Waarom eten we konijn met pruimen?

               Nieuw boek - De Ouden Belgen in de Keuken - auteur Marc Declercq

        Konijn met salade van pruimen en crumble van peperkoek: Belgische 'traditional' in nieuwe versie


    In zijn nieuwe boek De Ouden Belgen in de Keuken doet auteur Marc Declercq 25 traditionele Belgische gerechten als potjesvlees, tarte al djote of stoofkarbonaden op een boeiende manier uit de doeken.
    Hij geeft de originele bereidingen, presenteert de geschiedenis ervan en lekkere adressen uit de streek van herkomst.
    Deze vaak eeuwenoude recepten maken deel uit van ons culinaire erfgoed.
    Sommige zijn nauwelijks veranderd, andere evolueerden.
    Om te bewijzen dat de gerechten nog steeds actueel zijn, creëerde Kwinten De Paepe, chef van het Leuvense restaurant Trente, 25 nieuwe versies van de traditionals.


    Uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts, 32,50 euro. ISBN 9789089311207.  
     
    Pieter Van Doveren
    bron; knackweekend.rnews.be.


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!