Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    27-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pannenkoekjes verschillende recepten


    Te gek, die lekkere pannenkoekjes

    Elegant voorgerecht of vegetarische hoofdmaaltijd?
    Ongelooflijk wat je met pannenkoeken kunt doen!

                          crepes
     Het basisbeslag

    Voor 12 pannenkoekjes: 200 g tarwebloem, 4 dl melk, 4 eieren, 1 snuifje zout

    1. Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en breek er de eieren in.
    2. Meng de eieren met de bloem met behulp van een vork of mixer. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf kloppen tot u een glad en vloeibaar beslag hebt verkregen.
    3. Kruid het beslag met zout en laat het 30 minuten rusten.

    Winterse boekweitpannenkoeken

    Voor 8 stevige pannenkoeken: basisbeslag (maar gebruik 175 g boekweitbloem en 25 g tarwebloem, en water in de plaats van melk), 2 takjes verse koriander, 4 wortelen, 4 uien, olie voor het bakken, 8 eieren, 16 fijne plakjes gerookt spek, zout, peper.

    1. Was en droog de koriander, haal er de blaadjes af en roer ze door het pannenkoekenbeslag.
    2. Maak de wortelen en uien schoon terwijl het beslag rust. Snijd de wortelen in zeer fijne reepjes en hak de uien fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met een dikke bodem. Voeg de groenten, zout en peper toe en laat gedurende 25 minuten gaar sudderen op een zacht vuurtje met het deksel op de pan (nu en dan roeren).
    3. Verhit een koekenpan met een antiaanbaklaag en laat daarin de plakjes spek kleuren (zonder vetstof).
    4. Maak de pan schoon en verhit er een beetje olie in. Giet er een kleine soeplepel pannenkoekenbeslag in en draai met de pan tot ze helemaal met beslag gevuld is. Laat 2 minuten bakken en keer de pannenkoek dan om met een spatel. Breek een ei in het midden van de pannenkoek en voeg dan 1 eetlepel van het groentemengsel en 2 plakjes spek toe. Vouw de zijkanten van de pannenkoeken naar het midden toe om zodat u een vierkant krijgt. Laat 1 minuut bakken en keer de pannenkoek nog een keer om. Laat nog enkele seconden bakken.
    5. Haal de pannenkoek uit de pan en serveer hem meteen. Bak nu op dezelfde manier de andere pannenkoeken en dien ze na het bakken meteen op.

    Pannenkoekjes met krab en kerrie



    Voor 12 flensjes:
    basisbeslag 1 snuifje + 1/2 koffielepel kerriepoeder, een kwart van een knolselder, 2 groene appels (Granny Smith), olie voor het bakken, 200 g krabvlees, 1 dl room zout

    1. Roer het snuifje kerriepoeder door het pannenkoekenbeslag.
    2. Schil de knolselder, was en droog de appels. Snijd ze in staafjes, laat ze 10 min. blancheren in kokend water en giet af.
    3. Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Voeg de staafjes toe en laat ze 5 minuten fruiten op een zacht vuurtje. Voeg het uitgelekte krabvlees en zout toe en meng, daarna kerriepoeder en room. Laat 5 min. zachtjes koken terwijl u geregeld roert. Houd warm.
    4. Bak 12 pannenkoekjes van het beslag in een pan met dikke bodem. Schep telkens een flinke eetlepel van het krabmengsel op het pannenkoekje en vouw het in vieren. Dien meteen op zodra alle pannen koekjes gebakken en gevuld zijn.

    Vegetarische pannenkoeken met bechamelsaus



    Voor 12 pannenkoeken:
    basisbeslag, 1 kleine courgette, olie, 300 g champignons, 30 g boter, 100 g grofgehakte walnoten, zout, peper van de molen

    Voor de bechamelsaus: 30 g boter, 30 g bloem, 3 dl melk, een snuifje nootmuskaat, zout, peper.

    1. Rasp de courgette fijn, roer ze door het beslag en bak één na één de 12 pannenkoeken. Houd ze warm.
    2. Maak de bechamelsaus: verhit de boter op een middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer alles snel met een garde tot een glad en schuimig mengsel. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf kloppen tot u een vrij dikke saus zonder klonters hebt verkregen. Dek de pan af en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje (nu en dan roeren). Giet de saus door een fijne zeef en kruid ze met nootmuskaat, zout en peper.
    3. De vulling: borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de boter en bak er snel de champignons in. Kruid met zout en peper en voeg de walnoten toe. Meng goed en laat even doorwarmen.
    4. Leg een pannenkoek op een verwarmd bord en schep er vulling op. Overgiet met saus. Leg er een tweede pannenkoek bovenop en garneer hem opnieuw met vulling en saus. Eventueel kunt u hier bovenop nog een derde laag leggen.

    Exotische pannenkoeken

    Voor 8 tot 10 flensjes: basisbeslag, 1 eetlepel kristalsuiker, olie voor het bakken, 2 sinaasappels, 1 gele pompelmoes, 2 bananen, 2 passievruchten, 2 dl room, 1 vanillestok, 300 g magere verse kaas, 2 eetlepels boter poedersuiker

    1. Roer de suiker door het basisbeslag, bak dunne pannenkoekjes, pel de sinaas-appels en de pompelmoes en snijd ze in partjes. Snijd de bananen in rondjes, lepel het vruchtvlees uit de passievruchten.
    2. Klop de room tot slagroom. Schraap het merg uit de vanillestok. Meng de slag-room met de kaas, het vanillemerg en 1 eetlepel poedersuiker tot een crème.
    3. Laat de boter smelten in een pannetje en fruit er de sinaasappel- en pompelmoespartjes in. Bestrooi met 2 eetlepels poedersuiker en laat karamelliseren op een middelhoog vuur. Voeg dan de rondjes banaan toe.
    4. Leg 2 eetlepels crème op elk flensje en vouw ze tot driehoekjes. Verdeel ze over warme borden en beleg met de partjes sinaasappel en pompelmoes, rondjes banaan en vruchtvlees van de passievruchten. Overgiet met wat sap en dien op.

    Françoise Plume
    bron; plusmagazine.be

    Categorie:PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE,
    Tags:boekweit,pannenkoeken,bloem,eieren,melk,zout,krap,kerrie,appel,noten,courgette,champignons,fruit,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwaliteit verse worsten blijft onaanvaardbaar


    Kwaliteit verse worsten blijft onaanvaardbaar



    De kwaliteit van verse worsten blijft onaanvaardbaar. Dat stelt Test-Aankoop bij de voorstelling van de Voedingsbalans 2010. De consumentenorganisatie had in zijn jaaroverzicht wel lovende woorden voor de sterk verbeterde kwaliteit van frituren en de aanzienlijk gedaalde antibioticawaarden in onze voeding.

    Test-Aankoop opent zijn voedingsoverzicht van het voorbije jaar met het opmerkelijke aantal ingrepen door het Voedselagentschap. Dat haalde vorig jaar 25 voedingswaren uit de rekken en vaak ging het om worsten of hamburgers.
     
    "De door ons geteste worsten werden in meer dan de helft van de gevallen te warm bewaard bij de supermarkt of de beenhouwer", zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop. Bovendien bevatten 13 van de 33 gemengde worsten die werden getest, geen runds- of kalfsvlees. In liefst tien geteste worsten werd de Listeria-bacterie aangetroffen en bovendien bevat meer dan de helft van de stalen te veel zout. De consumentenorganisatie eist strengere controles door het voedselagentschap en afschrikwekkender sancties.
     
    Honingstalen
    Andere sectoren boekten in 2010 dan weer aanzienlijke vooruitgang. Acht jaar geleden werd bijvoorbeeld in 65 procent van de geteste honingstalen antibiotica aangetroffen. In 2010 was dat gedaald tot minder dan tien procent.
     
    Frituren
    Ook de frituren, die twintig jaar geleden nog ernstig door de mand vielen, lijken te hebben geleerd uit de kritiek. In 1987 bakte meer dan 80 procent zijn frieten in vet van slechte kwaliteit. In 2010 was dat maar twee procent meer, al blijft er een probleem met het gehalte verzadigde vetzuren.
     
    (belga/lpb) bron; demorgen.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:verse worst,
    26-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dure komkommers

    Dure komkommers


      
    Foto: Jos

    Een winkel in Gent heeft afgelopen week de eerste binnenlandse komkommers aangekocht. Dat gebeurde per opbod op de veiling van Roeselare. Sosthènes De Keyzer betaalde niet minder dan 700 euro voor een kistje van veertien komkommers. Dat komt neer op 47 euro per stuk.

      "Ik heb dat met plezier betaald, want de opbrengst gaat integraal naar een jongerenproject van Poverello", zegt de filiaalhouder. De veiling verdubbelde die som nog eens voor het goede doel.

      De primeurs, die gekweekt werden door Nico Perneel uit het Belgische Oostnieuwkerke, lagen gisteren in de Gentse winkel voor de normale prijs van twee euro per stuk. 

      Schuurman bron; telegraaf.nl


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:komkommers,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissoep



      Vissoep van Marco Poldervaart

      Gisteren kookte Marco Poldervaart chef-kok/eigenaar van De Gastronoom in Harlingen nl. de sterren van de hemel in de internationaal als zwaarste kookwedstrijd ter wereld beschouwde Bocuse d’Or in Lyon. ”

      Voor dit recept van Poldervaart ga je naar je visboer. En je vraagt of die vast wil fileren maar dat je wel de koppen en graten mee wilt.

      Ingrediënten:

      900 gram wijting, zeeduivel, baars en/of brasem,schoongemaakt
      en in niet te grote stukken. Afval ook meenemen.
      2 uien, gepeld en gesnipperd, 3 teentjes knoflook, (fijn gehakt),
      2 tomaten, ontveld en gehakt,1 eetlepel olie, takje verse tijm,
      1 laurierblaadje, 20 stukjes dungeschaafde sinaasappelschil,
      1 dl droge witte wijn ,peper en zout ,gehakte peterselie.

        

      Foto: Frank van der Vleuten
      Bereidingswijze:

      Maak een bouillon van visafval, een derde van de ui en 1 liter water. Laat die 15 minuten trekken en zeef hem. Verhit de olie zachtjes in een zware pan. Voeg knoflook en de rest van de ui toe. Bak dit zachtjes in 5 minuten glazig, niet bruin. Voeg vis, tomaat, kruiden, sinaasappelschil (kijk, daar zouden wij nu nooit op gekomen zijn) , wijn, zout, peper en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten sudderen. Verwijder het laurierblad, de tijm en sinaasappelschil. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer het heet.

      Felix Wilbrink 
      bron;telegraaf.nl

      Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
      Tags:vissoep,wijting, zeeduivel, baars,ui,look,tomaat,kruiden,wijn,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien romantische hotels voor Valentijn

       
      Tien romantische hotels voor Valentijn


      De Villa Contessa in het Duitse stadje Bad Saarow is een echt liefdesnestje.


      De prachtige voorgevel van Santini Residence
      De prachtige voorgevel van Santini Residence


      Een romantische kamer in het Santini Residence te Praag
      Een romantische kamer in het Santini Residence te Praag


      Zeer smaakvolle kamer in het Hotel 41 in Londen
      Zeer smaakvolle kamer in het Hotel 41 in Londen


      Hotel 41 ligt vlakbij Buckingham Palace
      Hotel 41 ligt vlakbij Buckingham Palace


      Romantiek verzekerd in hotel Grodék
      Romantiek verzekerd in hotel Grodék


      Een fraai ingerichte kamer in Hotel Grodék
      Een fraai ingerichte kamer in Hotel Grodék


      De Villa Contessa in het Duitse stadje Bad Saarow is heel intiem
      De Villa Contessa in het Duitse stadje Bad Saarow is heel intiem


      Een wellness om u tegen te zeggen in de Villa Contessa
      Een wellness om u tegen te zeggen in de Villa Contessa


      Een hotel als een idylle: Hotel Moulin d' Abbaye in Brantôme
      Een hotel als een idylle: Hotel Moulin d' Abbaye in Brantôme


      De uiterst gezellige lobby van het Moulin D' Abbaye
      De uiterst gezellige lobby van het Moulin D' Abbaye


      De gezellige huiselijkheid van Hotel Amfitriti
      De gezellige huiselijkheid van Hotel Amfitriti


      Een kamer die bol staat van de romantiek in het Brugse Pand hotel
      Een kamer die bol staat van de romantiek in het Brugse Pand hotel


      Het prachtige domein van Il Cantico della Natura
      Het prachtige domein van Il Cantico della Natura


      Heerlijk intiem dineren in het Il Cantico della Natura
      Heerlijk intiem dineren in het Il Cantico della Natura


      De magnifieke omgeving van Villa Carona in Zwitserland
      De magnifieke omgeving van Villa Carona in Zwitserland


      Een zeer charmante kamer in het Italiaanse hotel Ca'n Simó
                                 Een zeer charmante kamer in het Italiaanse hotel Ca'n Simó

      Jaarlijks wisselen verliefde koppeltjes cadeaus als bloemen en juwelen uit op Valentijnsdag. Diegenen die hun geliefde willen imponeren geven in plaats daarvan een onvergetelijk romantisch weekendje weg. Hotelprijsvergelijker Trivago heeft een selectie gemaakt van de gezelligste romantische hotels. De volgende oogstrelende accomodaties, die zeer goede beoordelingen van reizigers hebben gekregen, garanderen een bijzondere tijd samen.

      1. Santini Residence, Praag
      De elegante Santini Residence beschikt over negen ruime suites waar stellen samen kunnen genieten van een romantische tijd. Sommige kamers hebben een speciale toets gekregen: sierlijke plafondschilderijen die de aandacht van alle bezoekers trekken. Gelegen in het midden van het historische centrum van Praag is het luxueuze hotel een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de hoofdstad van Tsjechië. De Praagse Burcht en de Karelsbrug zijn gemakkelijk bereikbaar. 's Avonds kunnen gasten ontspannen op de gezellige sofa's in de lounge met een glas rode wijn onder muzikale begeleiding.

      Meer info: Santini Residence

      2. Hotel 41, Londen
      Gasten in Hotel 41 bevinden zich in de buurt van de Queen: het luxe stadshotel is te vinden achter Buckingham Palace. Op een rustige en exclusieve locatie verwelkomt het hotel zijn gasten met de flair van een traditionele Londense club. In de smaakvol ingerichte lounge met kroonluchters en antiek meubilair kunnen stellen genieten van hun afternoon tea in een elegante sfeer. Na een wandeling over de Tower Bridge en door de straten van de bruisende hoofdstad wachten comfortabele en stijlvolle kamers op de hotelgasten.

      Meer info: 41hotel

      3. Hotel Gródek, Krakau
      Het Grodek hotel is weggestopt in een kleine zijstraat in het historische centrum van Krakau. De 23 kamers zijn individueel ingericht met grote aandacht voor detail. Vanaf hier kunnen we een reis ondernemen naar het verleden. De populaire 'Kings Way' voert reizigers mee langs de herdenking van de Slag om Tannenberg, een grote gotische toren en de middeleeuwse markt. Het charmante stadshotel ligt op slechts twee minuten afstand van dit stadsdeel. In de intieme sfeer van het hotelrestaurant kunnen gasten 's avonds genieten van een romantisch diner bij kaarslicht.

      Meer info: Hotel Grodék

      4. Villa Contessa, Bad Saarow (Duitsland)
      Villa Contessa ligt in Bad Saarow aan de Scharmützelsee in Brandenburg op slechts ongeveer een uur rijden van Berlijn. Gelegen in een pittoreske natuurlijke omgeving, biedt dit kleine hotel onderdak aan acht wereldse en liefdevol ingerichte kamers. Highlight voor koppels: The Rose Spa Suite met een eigen infraroodsauna en een hemelbed. Gasten die de luxesuite boeken kunnen privé genieten van de bekroonde keuken op het terras aan het meer. Stellen kunnen tijd besteden aan een romantisch ritje, in de populaire thermische baden of op een boot op het meer.

      Meer info: Villa Contessa

      5. Moulin d'Abbaye, Brantome (Frankrijk)
      Moulin d'Abbaye ligt in het charmante stadje Brantome in een gerestaureerd molenhuis aan de rustige rivier de Dronne. De kamers zijn allemaal vernoemd naar bekende wijnen en met oog voor detail versierd. In de kleine stad in de Dordogne is veel te zien: middeleeuwse overblijfselen, ruïnes en gotische gevels op de Rue Joussen. Na een wandeling door de stad kunnen reizigers genieten van een romantisch diner in het hotelrestaurant en betoverd worden door de magie van dit hotel.

      Meer info: Moulin d'Abbaye

      6. Amfitriti Paradosiakos Xenonas, Nafplio (Griekenland)
      Het Amfitriti Paradosiakos Xenonas is een klein en elegant hotel in de prachtige havenstad Nafplio. Elk van de vijf kamers is individueel ingericht in een bepaalde kleur. Handgemaakte tapijten en antiek meubilair geven de kamers een romantisch historisch gevoel zonder in te boeten aan modern comfort. Met uitzicht op zee vanaf het ontbijtterras kunnen de gasten hun dag beginnen op de Peleponnesos. Liefhebbers van Griekse mythologie hebben ook veel te ontdekken met in de buurt de archeologische sites van Mykene en Epidauros.

      Meer info: Amfitriti

      7. Hotel The Pand, Brugge
      Het eersteklas hotel The Pand is gelegen in het centrum van Brugge. Versierd met tal van kunstwerken, antiek en mooie stoffen worden de gasten omgeven door luxe. Een boottocht op de prachtige Reien is een must tijdens een bezoek aan de stad. Langs de oevers valt veel te ontdekken: verborgen tuinen, artistieke gevels en middeleeuwse huizen. Gasten kunnen ook wat tijd doorbrengen bij de open haard in de bibliotheek van The Pand.

      Meer info: The Pand

      8. Il Cantico della Natura, Magione (Italië)
      Il Cantico della Natura is opgebouwd uit massieve stenen uit de 16e eeuw en is de thuisbasis van twaalf kamers en suites. Omgeven door olijfbomen hebben gasten een adembenemend uitzicht op het Meer van Trasimeno. De kamers zijn gezellig en individueel ingericht met mooie meubels. In de jacuzzi of de sauna kunnen koppeltjes genieten van 'la dolce vita'. Voor geïnteresseerden organiseert het hotel regelmatig verschillende activiteiten zoals zeilen, mountainbiken of kooklessen waarin verse ingrediënten uit de regio Umbrië worden gebruikt.

      Meer info: Il Cantico della Natura

      9. Villa Carona, Carona (Zwitserland)
      In Ticino, in het zuiden van Zwitserland, is Villa Carona te vinden in het artistieke dorp Carona. In het tweehonderd jaar oude adellijke huis heeft het hotel 18 individueel ingerichte kamers. In deze familiale gerunde herberg staan rust en recreatie op de voorgrond. Met name de tuinen van het huis zijn een klein paradijs: hier kunnen gasten een ontbijt met uitzicht op Monte Generoso nemen voordat ze de populaire wandeling van Carona naar het pittoreske dorpje Morcote maken.

      Meer info: Villa Carona

      10. Ca'n Simó, Alcudia (Mallorca)
      Het kleine familiehotel Ca'n Simó met slechts zeven kamers is gelegen tussen de baai van Alcudia en Pollença. In traditionele Mallorcaanse stijl kunnen gasten genieten van de gemakken van moderne luxe, weg van de toeristische drukte van Mallorca. Het gebied rond de levendige stad van Alcudia is ook een plek voor rustzoekers: of het nu een romantische wandeling op het strand, een rondleiding op de nabijgelegen golfbaan of een excursie naar de grotten van de draak van Porto Cristo is. Na een spannende dag op de Balearen kunnen gasten ontspannen in de whirlpool of sauna van het hotel.
       
      (kve)bron; hln.be

      Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
      Tags:Hotels,Valentijn,
      25-01-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papillot van kipfilet, scampi en kruidenboter



      Papillot van kipfilet, scampi en kruidenboter

      voor 4 personen

      4 kipfilets,12 scampi,400 g roomboter,
      verse tuinkruiden als (dille, peterselie, bieslook, basilicum, dragon en kervel)
      1 citroen,1 teentje look,2 tomaten,peper en zout.

                                         

      Bereidingswijze

      Hak de verse tuinkruiden fijn, meng ze met de boter en breng de boter op smaak met het uitgeperste look teentje, het sap van de citroen, peper en zout. Neem vier vellen aluminiumfolie, verdeel er de boter over en leg er de kipfilet op. Ontvel en ontpit de tomaten, snijd ze in blokjes. Leg op elke kipfilet 3 scampi's en daar bovenop de tomatenblokjes. Bestrooi ruim met peper uit de molen. Plooi de folievellen goed dicht en plaats ze gedurende tien tot vijftien minuten in de oven op 220°C.

      Tip; Lekker met een gepofte aardappel en een frisse salade.
      Kip in papillotte is ook een ideaal barbecuegerecht.

      Calorie/vetarmtip; vervang de roomboter door kippenboillon (vetarm)

      bron; mijnflandria.be

      Categorie:WILD & GEVOGELTE
      Tags:kipfilet,scampi,kruidenboter,citroen,tomaat,look,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brons voor België op WK patisserie


       Brons voor België op WK patisserie


                                                                   .© ap 
                                   De Spaanse creatie op het WK patisserie

      België is vandaag derde geworden op het wereldkampioenschap patisserie in het Franse Lyon. Spanje won de internationale competitie voor het eerst; Italië pakte zilver.

      Aan de twaalfde editie van de Coupe du Monde de la Pâtisserie namen negentien landen deel. Tijdens een tien uur durende competitie moest elke ploeg, bestaande uit een banketbakker, een chocolatier en een ijsbereider, verschillende gerechten bereiden. De jury beoordeelde de creaties natuurlijk op smaak, maar ook op bijvoorbeeld presentatie, techniek en originaliteit.

      België werd in Lyon vertegenwoordigd door Pascal De Deyne, Dieter Charels en Marijn Coertjens. Zij werden twee jaar intensief voorbereid door hofleverancier Herman Van Dender.

      (belga/ep)ron; hln.be

      Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
      Tags:patisserie,
      24-01-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's omwikkeld met colonnata-spek


      Scampi’s omwikkeld met colonnata-spek op een
      bedje van Toscaanse bonen

      voor 4 personen :
      12 wilde zeewaterscampi’s, 12 dunne schijven colonnata-spek olijfolie, peper , 200 g gedroogde toscaanse bonen, rozemarijn, sjalot, 50 g colonnata-spek, 2 tomaten, vleesbouillon.

                                             scampi s omwikkeld met colonnata spek op een bedje van toscaanse bonen
        
      Bereiding :
      De bonenbereiding

      1 Laat de gedroogde bonen een dag tevoren weken in koud water, laat ze uitlekken en zet ze weg.

      2 Kook de bonen beetgaar in ruim water met snuifje zout gedurende ongeveer 2 uur.

      3 Laat ze, eens ze gaar zijn, uitlekken. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de sjalot hierin aan. Voeg dan de bonen, rozemarijn en het fi jngehakte colonnata-spek toe. Laat zachtjes fruiten. Breng op smaak brengen met peper en zout. Voeg op het einde de ontvelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat toe. Voeg, als het geheel wat te droog wordt, wat vleesbouillon toe.

      De bereiding van de scampi

      1 Pel de scampi’s en bak deze met een scheut olijfolie kort aan en breng op smaak met peper, geen zout omdat lardo redelijk zoutig is.

      2 Omwikkel deze met de schijven lardo en laat gratineren in een voorverwarmde oven.

      Bordschikking

      1 Leg de Toscaanse bonen op een bord en leg er de scampi’s bovenop, werk af met een scheutje olijfolie.

      Tip; Inplaats van colonnata-spek kun je ook
      gedroogde ham(b.v.seranno) gebruiken.

      ambiance.be
      bron; gva.be


      Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
      Tags:scampi,spek,bonen,rozemarijn,sjalot,tomaat,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pur Natur krijgt blauw, mager broertje

       
      Pur Natur krijgt blauw, mager broertje

      pur natur krijgt blauw mager broertje

      pur natur krijgt blauw mager broertje

       Het yoghurtassortiment van Pur Natur wordt uitgebreid met een volledig nieuw, blauw gamma. Zo kunnen vrouwen die op hun lijn letten nu ook smullen van de smeuïge yoghurt.

      Het Vlaamse familiebedrijf Mik breidt zijn bestaande Pur Natur-gamma uit met een nieuwe, magere variant. De 'blauwe' yoghurt bevat minder dan 1% vetgehalte en is, net zoals de andere Pur Natur-producten, 100% biologisch.

      In het Pur Natur-aanbod vind je een magere natuuryoghurt, een volle natuuryoghurt, en een yoghurt gezoet met rietsuiker terug.

      bron; gva.be

       

      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:yoghurt,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry verlost je van verkoudheid

       
      Curry verlost je van verkoudheid


      curry verlost je van verkoudheid


      curry verlost je van verkoudheid

       
      Word je de gehele winter geplaagd door een aanblijvende verkoudheid? Dan moet je niet langer je heil zoeken bij medicatie. Volgens voedingsexpert Gurpareet Bains helpt een hete curry even goed.

      In hete curry's zit de stof fenugreek, die zorgt ervoor dat je luchtwegen ontsmet worden. Wanneer je verkouden bent zorgt het er daardoor voor dat je verlost raakt van je loopneus en verstopte sinussen. Ben je niet verkouden? Dan zorgt de stof ervoor dat je ruim 3 maanden gespaard blijft van kleine ziektes zoals een verkoudheid.

      bron; gva.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:curry,kruiden,fenugreek,
      23-01-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met ham, kerriesaus en roquefort




       Bloemkool met ham, kerriesaus en roquefort

       
      voor 2 personen:

      1 kleine bloemkool (of een halve grote),
      6 mooie plakken rauwe ham (Parma, Ganda, Superano,...),
      150 g roquefortkaas, peper,

      Voor de kerriesaus:
      25 g boter, 20 g bloem, 2,5 dl runderbouillon,
      2 eetlepels kerriepoeder, 2 eetlepels room,
      1 eierdooier, peper, zout,nootmuskaat.

                                

      Bereidingswijze;

      Verwijder de buitenste groene bladeren van de kool en snijd de stronk weg. Verdeel de kool in niet te grote roosjes. Laat deze 10 minuten beetgaar koken in gezouten water. Giet ze af en houd ze warm.

      Maak de saus: laat de boter smelten op een laag vuurtje, roer er de bloem en de helft van het kerriepoeder onder tot een gebonden roux. Voeg de bouillon toe en laat de bereiding al roerend met een garde, zachtjes inkoken tot een gladde, gebonden saus. Kruid ze met peper, zout, nootmuskaat en de rest van het kerriepoeder en laat de saus 10 minuten sudderen in een gesloten pan.

      Omwikkel de zes grootste bloemkoolroosjes met een plak ham en houd die op zijn plaats met een satéstokje of een cocktailprikker. Leg de rolletjes daarna voorzichtig in een schaal samen met de rest van de bloemkool en houd warm.

      Neem de saus van het vuur en roer er de eierdooier en de room door. Snijd de roquefortkaas in stukjes en voeg ze toe aan de saus. Giet daarna de saus over de bloemkool en dien meteen op.

      bron;knackweekend.rnews.be

      Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
      Tags:Bloemkool,ham,kerriesaus,roquefortkaas,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met sint-jakobsschelpen en rucola

                                  

      Spaghetti met sint-jakobsschelpen en rucola

      De Sint-Jakobsschelp is een gastronomische specialiteit en is erg gewild door het melkwitte vlees dat rijk aan ijzer is.
      Wie niet zo goed paprika's verteert, kan een gepelde en ontpitte tomaat in stukjes opdienen.

      voor 4 personen 
      12 sint-jakobsvruchten,400 g spaghetti,50 g rucola (raketsla)
      50 g parmezaanschilfers,1 rode paprika,½ citroen,tijm,
      olijfolie,peper en zeezout.
                    
                       
                                  image


      Bereidingswijze :

      1. Schil de rode paprika met een dunschiller. Verwijder de pitjes en snijd het rode vruchtvlees in blokjes.
      2. Bak de stukjes paprika in een lepel olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg de tijm toe en laat 5 minuten bakken. Houd apart.
      3. Kook zonder deksel de spaghetti beetgaar in gezouten water.
      4. Snijd de zeer koude sint-jakobsvruchten in de hoogte in drie fijnere schijfjes.
      5. Giet de spaghetti af. Voeg een scheut zeer goede olijfolie, de raketsla, de paprikablokjes en een paar druppels citroensap toe. Peper. Meng de hete spaghetti en laat de rucola wat slinken door de warmte. Zet eventueel de pot nog heel even op het vuur.
      6. Verdeel de spaghetti over de warme borden. Leg de dunne schijfjes rauwe sint-jakobsschelp op de pasta. Bestrooi eventueel met een klein beetje grof zeezout en peper. Werk af met schilfers parmezaan en serveer.

        bron; visinfo.be

      Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
      Tags:Spaghetti,sint-jakobsschelpen,rucola,parmezaan,paprika,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse gebakken gamba's met knoflook en uien



      Spaanse gebakken gamba's met knoflook en uien

      nodig 4 pers;

      24 gamba's (rauw), 4 teentjes knoflook, 2 kleine uien,
      4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels medium sherry, 1 eetlepel citroensap,
      zout en peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 


      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:gamba's,look,ui,olijfolie,sherry,citroen,peterselie,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Soep; Minestrone met stokbrood en parmesan


        Soep - Minestrone met stokbrood en parmesan
       

      Voor 10 personen;
      • 4 l blanke fond, 250 gr ui (halveren en snipperen),
      • 300 gr prei (in reepjes), 200 gr knolselder (in paysanne),
      • 250 gr wortelen (in paysanne), 200 gr raap (in paysanne),
      • 100 gr doperwten, 100 gr princessebonen (in brunoise),
      • 100 gr aardappel (in paysanne), 100 gr mager gerookt spek,
      • 2,5 dl olijfolie, 250 gr soeptomaat, 100 gr tomatenpuree,
      • 30 gr peterselie, 20 gr knoflook (pletten),
      • 50 gr engelenhaar (vermicelli), 100 gr geraspte parmezaan,
      • kruidenboeket, peper en zout.

        Minestrone

      Bereidingswijze;

      1. Ui halveren en snipperen en afzonderlijk in een kommetje houden
      2. knoflook pletten
      3. prei halveren en in reepjes snijden (halve cirkeltjes dus) en afzonderlijk in een kommetje houden
      4. knolselder in plakjes snijden en daarna in driehoekjes snijden en afzonderlijk in een kommetje houden
      5. wortelen in driehoekjes snijden en afzonderlijk in een kommetje houden
      6. rapen in plakjes snijden en daarna in driehoekjes snijden en afzonderlijk in een kommetje houden
      7. aardappelen in schijfjes snijden en daarna in driehoekjes en afzonderlijk in een kommetje houden
      8. princesseboontjes in kneile stukjes versnijden en afzonderlijk in een kommetje houden
      9. mager gerookt spek in reepjes snijden
      10. spekreepjes aanstoven in de helft van de olijfolie (zonder de olie, noch het spek te laten kleuren
      11. gesnipperde ui, preireepjes, wortel- en knolselder driehoekjes en de helft van de knoflook toevoegen en verder soven zonder te kleuren
      12. tomatenpuree toevoegen, mengen en verder aanstoven
      13. met de ontvette blanke fond bevochtigen
      14. kruidenboeket toevoegen
      15. gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen
      16. raapdriehoekjes, princessebonen en doperwten toevoegen
      17. gedurende 5 minuten zachtjes laten verder pruttelen
      18. aardappeldrieheokjes toevoegen
      19. gedurende 3 minuten zachtjes laten verder pruttelen
      20. kruidenboeket verwijderen
      21. de soep op smaak brengen met peper en zout

      Presentatie

      • Peterselie grofhakken
      • Engelenhaar in gezouten water gaarkoken
      • Onmiddelijk onder koud stromend water verfrissen (om ervoor de te zorgen dat het kookproces stopt) en laten uitlekken
      • De tomaten emonderen en in blokjes snijden
      • Het stokbrood in schuine plakjes snijden en onder de salamander toasten
      • De rest van de geplette knoflook in olijfolie aanstoven zonder te kleuren (gaargemaakte knoflook smaakt minder scherp en minder bitter)
      • De stokbroodtoastjes met gestoofde knoflook insmeren en met gemalen parmezaan bestrooien
      • Onder de salamander laten korsten
      • Vlak voor het serveren de tomatenblokjes en het engelenhaar bij de soep scheppen en de borden bestrooien met peterselie
      • de toastjes afzonderlijk serveren
      • Ook de rest van de gemalen parmezaan afzonderlijk doorgeven

       artikel van Anne VERBERCKMOES
      bron; hungryfeelings.be


      Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
      Tags:Minestrone,stokbrood,parmesan,prei,knolselder,wortelen,raap,doperten,princessebonen,aardappel,tomaat,look,vermicelli,spek,kaas,
      21-01-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse salade met witte bonen, ganzenlever en rode biet


      Winterse salade met witte bonen, ganzenlever en rode biet

      Voor 4 personen:
      3 koffiekoppen gedroogde witte bonen, 2 liter lichte kippenbouillon,
      1 kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier),
      gemengde sla naar keuze (mesclun), 1 gekookte kleine rode biet,
      4 el zonnebloempitten,verse kervel. 
      120 g ganzenleverterrine (in dobbelstenen gesneden),

      Voor de mosterddressing:
      1 el mosterd, 6 el olijfolie, 2 el sherryazijn,
      1 tl suiker, peper en zout. 

                                    

      Bereidingswijze

      Week de bonen gedurende 1 nacht in koud water. Spoel ze ’s anderendaags goed af en laat ze uitlekken. Zet lichte kippenbouillon met de kruidentuil op het vuur en voeg de bonen toe. Breng zacht aan de kook en laat gedurende 45 min. zacht koken. Draai het vuur uit en laat de bonen afkoelen in het kookvocht.

      Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing. Klop tot een homogene saus en laat rusten in de ijskast.

      Trek de sla in grove stukken en doe in een kom. Voeg de repen rode biet en de bonen toe. Lepel de dressing erover en meng voorzichtig onder elkaar. Verdeel op borden en werk af met de zonnebloempitten, de ganzenlever en de kervel.

      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
      Tags:salade,mosterd,dressing,witte bonen,ganzenlever,rode biet,kervel,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensmignonette met witte bonen in tomatensaus en spinazie

      witte bonen
      Op de juiste manier bereid hebben witte bonen een fijn,geraffineerd aroma.
      Witte bonen en zwarte truffel zijn een voorbeeld van een perfect smaakhuwelijk. Ook lekker blijft tomatensaus met witte bonen, bijvoorbeeld in combinatie met kalfstong of gebakken makreel. Ook in stoverij zijn witte bonen op hun plaats.


      Varkensmignonette met witte bonen
      in tomatensaus en spinazie

      Voor 4 personen:

      3 koffiekoppen gedroogde witte bonen,
      2 liter lichte kippenbouillon, 1 kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier),
      4 dl passata van tomaten, 1,5 dl krachtige kippenbouillon,
      peper en zout, 4 varkensmignonettes (van 120 g elk),
      boter, gestoofde spinazie, verse peterselie.

                             

      Bereidingswijze

      Week de bonen gedurende 1 nacht in koud water. Spoel ze ’s anderendaags goed af en laat ze uitlekken. Zet lichte kippenbouillon met de kruidentuil op het vuur en voeg de bonen toe. Breng zacht aan de kook en laat gedurende 45 min. zacht koken. Draai het vuur uit en laat de bonen afkoelen in het kookvocht.

      Breng de passata op zacht vuur aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg een scheut krachtige bouillon toe en kruid met peper en zout. Voeg de bonen toe en warm voorzichtig op.

      Bak het varkensvlees net gaar in boter, kruid met peper en zout. Serveer met de spinazie en de bonen en werk af met fijngehakte peterselie.
       
      bron:knackweekend.rnews.be

      Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
      Tags:Varkensmignonette,witte bonen,tomaten,spinazie,peterselie,kruiden,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus



      Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus

        Voor 4 personen:

      4 stukken Certus varkensspiering van +/- 180 g,
      2 eetlepels arachideolie om te roosteren,
      (eventueel) 1 theelepel bonenkruid,versgemalen peper en grof zout,
      een halve bloemkool,30 g boter,2 dl vleesbouillon,1 ui,
      1 dl room,4 eetlepels pickles,nootmuskaat,
      750 g vastkokende aardappelen.

      Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus

      Bereidingstijd: +/- 20 min.

      Snij de bloemkool in roosjes. Strijk het vlees in met de olie en rooster op een matig warme grillpan. Kruid met grof zout en peper en strooi er net voor het serveren het bonenkruid over. Kook intussen de bouillon met de gesneden ui voor de helft in. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken. Voeg dan de pickles toe en breng op smaak met zout en peper. Bak intussen de bloemkoolroosjes in boter op hoog vuur in een ruime pan. Kruid met een beetje zout en nootmuskaat. Peper hoeft niet. Schik vervolgens het vlees op warme borden, lepel de saus en de bloemkoolroosjes erlangs, serveer met een gebakken of gekookte aardappel.

      bron;kwaliteitsvlees.be

      Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
      Tags:varkensspiering,bloemkool,Blackwellsaus,room,pickles,aardappel,
      20-01-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepvriespizza bevat meer zout en vet dan verse



      Diepvriespizza bevat meer zout en vet dan verse



      Diepgevroren pizza's in zijn vaak gezonder dan de vers gemaakte exemplaren in supermarkten of afhaalrestaurants, ontdekten onderzoekers.

      Zout en vet

      Hoewel diepvriespizza's met een dunne korst de gezondste optie lijken, is dit niet altijd het geval. Dezelfde studie toont namelijk aan dat die met een dikke korst minder vet of zout bevatten. Het onderzoek werd verricht door consumentenorganisatie Which?, die wil een duidelijk label op verpakkingen van supermarkten en afhaalrestaurants om pizzaliefhebbers te helpen gezonde keuzes te maken.

      Moeilijk vergelijken
      De meest ongezonde pizza verkrijgbaar is een vers exemplaar met vlees van Domino's. De bewuste 'Pepperoni Passion' is goed voor 365 calorieën en bevat 19,1 vet per 100 gram.  Een woordvoerder van de consumentenorganisatie Which: "We ontdekten dat voedingswaarden en portiegrootten vaak op een onrealistische en erg verschillende manier worden weer gegeven, zelfs bij pizza's van dezelfde fabrikanten, waardoor het erg moeilijk is om producten te vergelijken."
       
      (ep) bron; hln.be

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:pizza,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingrediënten voor een pizza margherita van 25 cm


      Ingrediënten voor een pizza margherita van 25 cm

      ingrediënten voor de pizzabodem (zie hieronder)
      - tomatensaus: gezeefde tomaten, een bosje verse basilicum,
      - 180 gr mozzarella,zout en peper uit de molen,een beetje olijfolie.


                                 Recept van de pizza margherita - tomatensaus & mozarella

      bereiding;

      - De oven voorverwarmen op 220°C (200°C voor een heteluchtoven). Zorg ervoor dat u de plaat er van tevoren uit haalt.
      - Vet de plaat licht in met wat olijfolie.
      - Leg de bodem op de plaat.
      - Bedek de bodem met tomatensaus.
      - Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de pizza ermee.
      - Bestrooi met peper.
      - Verdeel de basilicumblaadjes erover.
      - Bak de pizza ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.

      bron;.skynet.be/la_cuisine_belge


      Categorie:PIZZA'S,
      Tags:pizza,basilicum,mozzarella,tomatensaus,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf pizza maken? Waarom niet!


      Het recept voor de pizzabodem

      Zelf pizza maken? Waarom niet… Twee handen zijn genoeg!
      Met dit recept voor een pizzabodem maakt u snel heerlijk geurende pizza's, puur natuur en helemaal niet moeilijk.

      Ingrediënten

      150 gr tarwebloem, 1 eetlepel olijfolie, 8 cl lauw water,
      een halve theelepel zout, +/- 12 gr bakkersgist.

      bereiding:
      Voor een pizza voor twee personen (of een grote eter):

      Neem een grote kom. Schep de bloem in de kom, zodat er een piramidevorm ontstaat en maak in het midden een kuiltje. Doe daarin de gist en giet er enkele druppels water bij om het gistproces op gang te brengen. Strooi het zout er omheen.

      Als de gist dunner wordt, de bloem met gist bedekken door de bloem van de buitenkant naar de binnenkant te duwen. Laat het meel ongeveer +/- 20 minuten rusten. Het oppervlak van het meel moet gaan borrelen door de activiteit van het gist.

      Maak het kuiltje dieper met een hand en voeg lauw water toe.
      Beetje bij beetje het water toevoegen en met de andere hand mengen met het meel, zodat er een deegbal ontstaat.

      Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg.
      Doe het deeg terug in de kom. Bedek het met een droge theedoek en laat het 30-45 minuten rusten in een tochtvrije ruimte, tot het deeg in volume verdubbeld is.

      Het werkblad met bloem bestuiven en het deeg uitrollen met een deegroller. De randen kunnen plat blijven, ze zwellen op tijdens het bakken in de oven.

      Voordat u de pizza gaat beleggen, kunt u de bodem op een ingevette bakplaat leggen. Daarvoor kunt u olie of boter gebruiken.

      U kunt de pizza bakken in een voorverwarmde oven op 240 °C (of 220 °C voor een heteluchtoven), gedurende 13-15 minuten. De pizza wordt dus op hoge temperatuur gebakken.

      Het geeft een knapperig resultaat!

      Het recept voor snelle pizzabodem


      Sinds u uw eerste zelfgemaakte pizza heeft geproefd, kijkt u niet meer naar het vriesvak. Heeft u het druk vanavond of geen gist bij de hand?
      Maakt u zich geen zorgen, deze bodem "biscuit" is een goed alternatief voor een dergelijke situatie.

      Ingrediënten

      175 gr zelfrijzend bakmeel ,30 gr boter,
      12 cl melk op kamertemperatuur ,een halve theelepel zout.

      Voorbereidingen voor de bodem:

      Voor een pizza voor twee personen (of een grote eter):

      Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

      Neem een grote kom. Schep de bloem in de kom, zodat er een piramidevorm ontstaat. Maak in het midden een kuiltje. Strooi het zout er omheen. Werk de zachte boter door het meel.

      Maak het kuiltje dieper en voeg in één keer bijna alle melk toe. Met draaiende bewegingen met de hand de ingrediënten mengen, zodat er een deegbal ontstaat. Een beetje melk toevoegen als dat nodig is.

      Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

      Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg.


      Nu kunt u het deeg uitrollen met een deegroller (vergeet niet het werkblad opnieuw met bloem te bestuiven). Vouw de randen van de bodem iets omhoog, om ze straks knapperig te krijgen.

      Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

      Voordat u de pizza gaat beleggen, kunt u de bodem op een ingevette bakplaat leggen. Daarvoor kunt u olie of boter gebruiken.

      U kunt de pizza bakken in een voorverwarmde oven op 240 °C (of 220 °C voor een heteluchtoven), gedurende 13-15 minuten. De pizza wordt dus op hoge temperatuur gebakken.

      Het geeft een knapperig resultaat! 

      bron; bron;.skynet.be/la_cuisine_belge


      Categorie:PIZZA'S,
      Tags:pizzabodem,bloem,olijfolie,water,zout,gist,zelfrijzend bakmeel,boter,melk,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!