Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    10-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak Frit


    Proefkonijn: Steak Frit

    'Wat de mensen vandaag willen is duidelijkheid, niet te veel keuze, een goede verhouding van prijs en kwaliteit', zegt horeca-entrepreneur Fernand David.
    David is niet aan zijn proefstuk. Hij heeft me uitgenodigd op het terras van zijn jongste realisatie, de brasserie Steak Frit', in het hartje van toeristisch Brussel, het Heilig Eilandje. Vroeger was hier Chez Stans, een bekende volkse bierbrasserie. Daarvan zijn alleen de donkere lambriseringen overgebleven. "Het mocht vooral geen folklore uitstralen, maar wel de gemoedelijkheid van een brasserie", benadrukt hij, en daarom heeft hij het vormgeversduo Oeyen & Winters in de arm genomen. David leerde het klappen van de zweep bij de Hiltonketen, en zette daarna als zelfstandige onder meer de Museum Brasserie en de Ostend Queen op de sporen. Met Steak Frit' richt hij zich tot een breed publiek.



                                     Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail;
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be

    Terwijl we het aanbod bestuderen, wordt er onmiddellijk een mandje dik gesneden bruin brood op tafel gezet, enkele blokjes potjesvlees, radijsjes, boter én smout. Als aperitief kiezen we een klein glas kriek, gemaakt op basis van witbier en niet van geuze, van brouwerij Huyghe, bekend van Delirium Tremens. Je kunt hier gerust voor één gerecht komen - het cafédeel met grappig betegelde tafeltjes is non-stop open - maar voor de prijs moet je het niet laten.

    Alle voorgerechten - klassiekers als garnaalkroketten, maatjes, Brusselse zomerpaté en ham in gelei met peterselie - kosten minder dan 12 euro, de dagsoep met balletjes 6 euro. Hoofdgerechten zijn onder andere vers bereide rundstartaar (17 euro) en contrefilet van Iers rund (21). Wat zullen we drinken? Dat is niet moeilijk. Ofwel een pintje (2,5), ofwel witte, rode of roséwijn (alle 15). Geen karaffen met twijfelachtige inhoud, de wijn - in ons geval een Mâcon-Villages - wordt aan tafel ontkurkt. De rode is een bordeaux supérieur (3 euro).

    Drie garnaalkroketjes met gefruite peterselie worden snel voor ons op tafel gezet door de Nederlandstalige dienster, in deze omgeving eerder een curiosum. Ze zien er artisanaal uit en smaken lekker. Omdat Fabiola mijn favoriet lid van het koninklijk huis is, vervolg ik met een koninginnenhapje Reine Fabiola (18), met kip en grijze garnalen. Aan de overkant komt de Ierse steak. Het bladerdeeggebakje is overvloedig gevuld en nog krokant, zoals het hoort. Het rund blijkt geen grote lap vlees, maar drie langzaam gegaarde, nog rode stukjes. Er komt een bokaal kropsla met rode ui op tafel, verschillende sausjes, en de frietjes worden door de kelner uitgeschept. De grote tovertruc van Steak Frit' is de 'repasse', een tweede bediening voor alle gerechten. Wie wil krijgt een nieuwe portie vlees, frietjes of stoemp.

    Ik heb hierna geen behoefte meer aan een dessert, maar van meneer David móet ik nog van de rijstpap proeven. Die wordt geserveerd in een weckpotje. "Alles wordt voorbereid in ons atelier in Laken", vertelt hij, "en hier in de keuken gebeurt enkel de afwerking." Bruine suiker op de rijstpap strooien, de sla aanmaken, de frieten bakken. "Alleen zo kun je constante kwaliteit garanderen, zeker wanneer de volgende vestigingen (een aan de Naamse Poort, een in de Europese wijk, ag) zullen draaien." Bij de koffie komt een leuke verrassing: minicupcakes, huisgemaakt, met een dotje chocolademousse of mojitoroom erbovenop.

    Grote Markt, Predikherenstraat 14, 1000 Brussel, 02/514.37.10
    Europese wijk: Archimedesstraat 65, 1000 Brussel
    Naamse Poort: Naamsestraat 51, 1000 Brussel


    Agnes Goyvaerts bron; demorgen.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:brussel,staek frit,
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van nonnenklooster tot Amsterdamse 'raw bar'



    Van nonnenklooster tot Amsterdamse 'raw bar'
     


    We zijn op een historische plek in hartje Amsterdam. In de vijftiende eeuw schreden hier de nonnen door de lange gangen. Honderd jaar later werd het klooster verbouwd tot een onderkomen voor hooggeplaatste gasten zoals Willem de Zwijger en Maria de Medici.

      Meer recent diende het pand op de Oudezijds Voorburgwal als favoriete trouwlocatie. Eind twintigste eeuw kwam het pand in handen van een Franse hotelketen. Het kreeg opmerkelijk genoeg een Engelse naam: The Grand. Michael Jackson sliep er, net als Chirac. In het restaurant op de begane grond kon je voordelig lunchen en goed dineren. Toch bleef de zaak in de schaduw staan van andere bejubelde hotel-restaurants zoals La Rive (Amstel), Vermeer (Barbizon Palace) en Vinkeles (The Dylan). Tijd voor een extreme make-over dus.

      Melkbar

      Het resultaat mag er wezen. Van het schemerige pijpenlarestaurant is weinig over. In plaats daarvan een licht interieur dat doet denken aan de melkbar uit Stanley Kubricks cultfilm A Clockwork Orange. Witte plastic tafels en twee helverlichte bars die dienen als een soort brug naar de achtergelegen loungeruimte.



      Wat echter bleef, is de professionele staf met als boegbeeld Aurélien Poirot. De Franse chef-kok werkte eerder in diverse Parijse sterrenzaken zoals Le Carré des Feuillants, Il Cortille en Le Meurice. Goed, dat weten we dus alvast: die man kan koken!

      Maître Jos van Hunen en sommelier Hans Tuin maken het team compleet dat sinds kort aan de slag is met een formule die al net zo vernieuwend is als het interieur.

      Bridges wil zich namelijk onderscheiden als visrestaurant en raw bar. Nee, geen sushi's, dat is zó jaren negentig. Dan liever sashimi of een hele batterij van tot tartaar gehakte visjes en schelpdieren.

      Dat willen we dus graag uitproberen met een Tasting van de Raw Bar (€12). Kraakverse stukjes rauwe tonijn, zeebaars, zalm (licht tranig bijsmaakje), dunge-sneden coquilles en een blaadje gevuld met zalmeitjes mogen we naar eigen inzicht dippen in respectievelijk uitjes, kappertjes, mierikswortelmayo en natuurlijk soja. Prima starter!

      Van de kleine wijnkaart nemen we de Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc 2008 van Spy Valley (€42). Een wijn geknipt voor de raw bar. Aangezien vaste tafelgenote een avondje vrij is, wordt haar plaats ingenomen door de artdirector van onze krant. Hij heeft als voorgerecht zijn zinnen gezet op de halve tandoori-kreeft met komkommer, koriander en stukjes naan (€22,50). Het is chef Poirots filosofie om per gerecht slechts enkele ingrediënten toe te voegen, zodat de smaak van de vis het best tot zijn recht komt. In dit geval was hij helaas behoorlijk uitgeschoten met de tandooripasta. Van de fijne smaak van kreeftvlees is hoegenaamd niets meer over. Een tikje minder mag best.

      Mijn tartaar van coquilles en zeebaars, afgetopt met een laagje sturia kaviaar (€16), is daarentegen subliem. De zee op je tong, waarbij de zure room zorgt voor het filmende effect.

      Voor de artdirector voldoende reden om als hoofdgerecht ook voor tartaar te kiezen. In dit geval een heel grof gehakte geelvin tonijn 'op Amerikaanse wijze' met babysla en huisgemaakte frieten (€25). Hem horen we voorlopig niet meer, wat doorgaans een goed teken is.

      Mijn zeeduivel met gebakken eendenlever en gebraiseerde witlofjes (€28) ziet er op papier aantrekkelijk uit, maar de vis heeft iets te lang gehad. De foie gras is echter voorbeeldig. Zoiets kun je ook gerust aan een Franse chef overlaten. Dat rode wijn heel goed bij vis kan gaan, bewijst het licht gekoelde glas Crozes-Hermitage 'Les Meysonniers' 2006 van M. Chapoutier (€9). Een prima combi. De toetjes ten slotte zijn volgens ons niet Poirots sterkste kant. Mijn in hisbiscusthee gemarineerde ananas met mascarponesorbet en aan de overkant de torrone (nougat) met pijnboompitjes, pistacheijs en pijnboommousse (beide €14) zijn aardig, maar niet bijzonder.

      Toch een verrassend lekker en origineel maal. Bridges is voor Amsterdam een échte aanwinst!

      Bridges, Oudezijds Voorburgwal 197 1012 EX, tel. 020-5553560, www.bridgesrestaurant.nl. Alle dagen open,
      za. geen lunch, terras, valetparking, menu's: €35 (lunch, 2 gangen) - €49 (3).

      Pieter Nijdam bron; telegraaf.nl


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Bridges,Raw Bar,Amsterdam,Nederland,
      12-08-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vacantie ; Toertocht met onze boot over de Nederlanse wateren


      Vacantie ; Toertocht met onze boot over de
      Nederlanse wateren
       
      http://blog.seniorennet.be/fotovanjoke/

      Onze laatste aanlegplaats was in de Jachthaven Pietersplas we hebben er heerlijke dagen gehad met voldoende rust en stilte.
      Om te gaan eten was er geen enkel probleem met het Restaurantje SOFA aan de kade ( in het groen) we hebben er lekker ge eten, zie hieronder de photo's van het restaurantje met photo van een lekkere salade.


                    
       
                   Heerlijk gerechtje; Carpacio van Pastrami,rucolasla,olijfolie,en kaas 


                     



                     
                                                          Photo's; Hobbyfotografie J & G

      Restaurant SOFA Hogeweerd 6 6229 am Maastricht NL.
      http://www.sofamaastricht.nl/


      Bekijk onze zomertoertocht volledig op de volgende link
      http://blog.seniorennet.be/fotovanjoke/


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:foto's,
      07-08-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenrestaurant opent deuren in Sydney


      Hondenrestaurant opent deuren in Sydney

      Dit is toch ook eten en genieten?


      In de Australische stad Sydney is sinds kort een hondenrestaurant geopend. Het restaurant 'Chew Chew' is uitsluitend bestemd voor honden, hun baasjes of bazinnetjes mogen wel ter begeleiding mee naar binnen, maar kunnen er niets eten

      Vissoep of lamsbotjes?
      'Chew Chew' biedt de honden een menu met onder meer biefstuk met champignons en kippenvleugeltjes. Andere specialiteiten van het huis zijn vissoep en lamsbotjes.

      Volgens initiatiefnemer en eigenaar Naoko Okamoto van het resaurant blijkt zijn horeca-voorziening een echt gat in de markt te zijn. Hij zegt: "Veel mensen hebben me al laten weten op zoek te zijn geweest naar een plek waar ze met hun hond terechtkonden".
       
      (lb) bron; hln.be 

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Hondenrestaurant,Sydney,
      03-08-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant aan het water


      Restaurant aan het water

       

      We ontdekten op enkele kilometers van Amsterdam, aan de rand van het IJsselmeer, een heerlijk eetadres naast het riet en klotsend water. Eerder toevallig kwamen we in restaurant Het Veerhuys terecht. Wat een verrassing! We vielen van de ene culinaire verbazing in de andere, het ene gerecht al verfijnder dan het andere.

      Modern, creatief én met de plaatselijke specialiteiten (eindelijk eens lamsoor geproefd). De bediening was perfect, maar zonder het stijve dat bij veel restaurants irriteert. Ook de wijnkaart is indrukwekkend. De prijs-kwaliteitsverhouding is er dus meer dan ok. En wat kan er heerlijker zijn dan het luie getalm met steeds meer tussenhapjes naast riet en water?

      Er waren wat sierlijk voorbijvarende bootjes, Popeye-achtige kapiteintjes en als kers op de taart een heuse reiger die ons mysterieus lang vanop de steiger gadesloeg. We houden prachtige herinneringen over aan onze maaltijd bij het IJsselmeer, des te meer omdat de andere restaurants die we tijdens onze reis aandeden allemaal minstens even duur waren en soms gewoon slecht. Kortom, allen daarheen.

      www.hetveerhuys.nl

      ROSE DUHAMEL
      bron;demorgen.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:hetveerhuys,nederland,
      21-07-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste ijsjes van het land


      De beste ijsjes van het land


      © Gelateria Da Vinci -

      Gelateria Da Vinci

       In de Geldmuntstraat in Brugge ligt ijssalon Gelateria Da Vinci. Het ijs en de sausjes worden al sinds de opening in 1995 huisgemaakt. Uitbaatster Sylvia "ontdekte" in al die tijd maar liefst 150 verschillende smaken, maar sommige verdwenen na enige tijd weer. Weet je niet precies wat je wil? Dan kan je altijd eerst eens proeven...

      © Glacier Zizi -

      Glacier Zizi

      De geschiedenis van Glacier Zizi begint bij de in Brussel geboren Italiaan Izzi Gabrielle, die door de kinderen al gauw Zizi genoemd werd en die in 1933 met zijn ijskar rondtrok met slechts drie smaken: chocolade, vanille en banaan.

      In 1976 liet Gabrielle Izzi zijn zaak over aan zijn neef Giono Pacitti, wiens vader nog steeds aan het roer staat van de zaak.

      Ondertussen werd de zaak grondig vernieuwd en is het een echt degustatiesalon geworden. Ook het gamma producten is uitgebreid!

      De huisgemaakte producten worden door zorgvuldige vrouwenhanden klaargemaakt en aangeboden met de glimlach!


      © De Ijshoeve -

      De Ijshoeve

       Op 2 kilometer van het centrum van Damme, vind je De Ijshoeve. Oorspronklijk een authentiek landbouwbedrijf, maar 10 jaar geleden (voorzichtig) begonnnen met de bereiding van ijs en desserts en vandaag uitgegegroeid tot een echte ijshoeve! Het assortiment telt maar liefst 57 smaken. Vanille blijft een klassieker, maar ook speculoosijs, amandelijs, rozenijs en ijs met violetsmaak zijn erg in trek! Een unicum is het ijs van zoete rode wijn, dat je alleen hier kan proeven.

      bron; skynet.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:ijstjes,De Ijshoeve,Glacier Zizi,Gelateria Da Vinci,
      17-07-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgoedlogies Hotel en Restaurant De Gouden Leeuw


      Erfgoedlogies Hotel en Restaurant De Gouden Leeuw


      Als je Scherpenisse (bij Tholen) binnenrijdt, verwacht je niet dat je in een restaurant terechtkomt zoals De Gouden Leeuw het is dan ook een verborgen Zeeuwse parel.Het is een warme dag en binnen is het fris en een huiselijk interieur met zeer gemakkelijke zetels. Zoals het u wellicht niet verrast zou ons etentje een duidelijk thema van vis en schaaldieren krijgen. Niet alleen omdat we ons in Zeeland bevonden, maar ook omdat De Gouden Leeuw in Nederland en België een behoorlijk reputatie geniet vanwege haar Oosterschelde-kreeft.

       Maar goed, we komen voor het eten van een Kreeftenmenu,
      ongeveer half juni, zie hier de foto's;

       












      En omdat bovendien de bediening snel en vriendelijk is en we niet schrikken van de rekening, gaan we tevreden weg.

      De Keuken van het a la carte restaurant is befaamd in verre omgeving en is door Michelin bekroond met een BIB Gourmand. Patron Cuisinier Maurice de Coninck werkt veelal met streekproducten en volgt de seizoenen met een knipoog naar de Mediterraanse keuken. Befaamd zijn ondermeer de gerechten met verse Oosterscheldekreeft, Zeeuwse mosselen en Thools Lamsvlees. De entourage is ongedwongen sfeervol en ’s zomers kan in de binnentuin worden gegeten.

      Hoge markt 8 - 10
      4694 CG Scherpenisse

      Telefoon:

      +31 (0) 166 - 66.39.01

      Fax:

      +31 (0) 166 - 66.20.79

      Openingstijden restaurant Dinsdag t/m zaterdag geopend.
      Lunch van 12.00 tot 14.30 uur. Diner vanaf 17.30 uur


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:De Gouden Leeuw,Scherpenisse,Nederland,
      14-07-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalkroketten


      Garnaalkroketten

                                               Garnaalkroketten 

      In tegenstelling tot de oorsprong van de aardappelkroketten, die geschiedkundig te bepalen is, is die van de garnaalkroketten niet te preciseren. De grijze garnalen maken, zoals de mosselen, deel uit van onze nationale gastronomie. Toeristen zijn makkelijk te herkennen aan de manier waarop ze onze garnaalkroketten proeven. Ze versnijden hun garnaalkroket, nemen onmiddelijk een hap en verbranden bijgevolg hun tong en gehemelte. Gezien de smeuïge samenstelling van de kroket is het onmogelijk om de hap weer uit te spuwen. De garnaalkroket wordt soms vereerd als een cultus en op meesterlijke wijze bereid, maar soms ook op een teleurstellende en zelfs walgelijke manier gereserveerd.

      Hebt u al geproefd van de kroketten van Les Armes de Bruxelles, die zoals de naam doet vermoeden in Brussel gevestigd is ? Hun garnaalkroketten roepen een fractie van pure gelukzaligheid op. Behalve de garnaalkroketten die u thuis zelf bereidt, kan geen enkele garnaalkroket tippen aan die van Les Armes de Bruxelles. Als u een uitgezakte garnaalkroket krijgt voorgeschoteld met drie takjes aangebrande, schriele peterselie, zult u met een krop in de keel mijmeren over hun garnaalkroketten. U zult met veel heimwee terugdenken aan hun knapperige korst met de juiste hoeveelheid paneermeel en aan de zachte vulling die overvloedig is voorzien van heerijke garnalen. Herrinert u zich ook het bosje gefrituurde peterselie ? Er valt weinig aan toe te voegen. Alleen dat de garnaalkroketten dikwijls worden toegetakeld en de daders veel te vaak vrijuit gaan.
       
      bron; skynet.be

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:garnaalkroketten,Les Armes de Bruxelles,
      16-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLGENS HEN DIE HET KUNNEN WETEN...


      VOLGENS HEN DIE HET KUNNEN WETEN... CHINA

      Als wij echt lekker Chinees willen eten, gaan we naar dat ene restaurant, je weet wel, met die onopvallende gevel. Van buitenaf gezien zou je echt niet zeggen dat daar het beste restaurant van de stad zit, ik meen het, het is om van je stoel te vallen wat je daar op je bord krijgt.'

      Dat Chinees niet hetzelfde is als 'chop suey met extra currysaus' hoeven we de gastronomen niet uit te leggen. De gebonden, zoeterige en glimmende sauzen van bij de afhaal-Chinees zijn ver te zoeken in de echt Chinese restaurants, die worden gekenmerkt door de pure bereidingen, korte gaartijden en ultraverse producten van topkwaliteit. Wil je een perfect gestoomde vis, dan moet die vis om te beginnen al perfect zijn. Veel meer dan wat lichte sojasaus, een julienne van Chinese bieslook en lente-ui en wat gerookte olie uit de wok komt bij zo'n gerecht niet kijken.
      Hoe herken je goed klaargemaakt Chinees eten? In de goede Chinese keuken proef je 'de smaak van de wok'en echt Chinees eten geeft zowel energie als rust.

      DE TOPPER: THE BEST Aan welke Chinees je het ook vraagt, altijd noemt hij The Best als beste Chinees in België. Het is een drukbezocht restaurant met vooral Aziatische klanten. Alleen al de jasmijnthee is er van topkwaliteit en de dimsum zijn wereldberoemd. Nooit eerder aten we bij een Chinees zulke mooie, rosé gebakken lamskoteletjes. En in de kraakverse tarbot in een lichte sojasaus proefden we de wok, precies zoals het hoort. Perfect!

      The Best, Van Wesenbekestraat 57, 2060 Antwerpen, 03/295.75.25,www.restaurantthebest.be

      CITÉ DU DRAGON Een Chinees restaurant voor speciale momenten vanwege het mooie, paradijselijke kader. Constante kwaliteit, lekker Chinees eten.

      Cité du Dragon, Waterloosesteenweg 1024, 1180 Brussel, 02/375.80.80,www.citedudragon.be

      HARVEST Probeer hier zeker het eendenmenu, dat je wel een dag op voorhand moet bestellen. Eerst is er pekingeend met pannenkoekjes en pruimensaus, dan worden van de billetjes heerlijk krokante hapjes gemaakt, ten slotte wordt de rest van de eend bereid met groenten en bouillon.

      Harvest, Ter Rivierenlaan 100, 2100 Deurne, 03/325.66.99,www.restaurantharvest.be

      WOW WOK Wow Wok heette vroeger Dim Sum House en dimsum is er nog altijd de specialiteit. Moderne ambiance en gewoon lekker eten.

      Wok Wok, Oude Koornmarkt 4, 2000 Antwerpen, 03/293.84.36

      Auteur: DOOR DAPHNE AALDERS
      bron; standaard.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      16-05-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotspot: eten uit de moestuin van Villa Augustus



      Hotspot: eten uit de moestuin van Villa Augustus

      Eten uit de moestuin onder het genot van live klassieke muziek, het kan dit weekend bij Villa Augustus in Dordrecht. Dit hotel annex restaurant is al een tijd geopend, maar voor wie er nog niet geweest is, is het een tripje naar Dordrecht zeker waard.

      Foto: Villa Augustus 
      Foto: Villa Augustus

      De oude watertorensteekt al van ver boven de skyline van Dordrecht uit. Erg mooi gelegen aan het water, vlakbij de oude elektriciteitscentrale, is Villa Augustus dé hotspot van het moment. In de mooi opgeknapte toren kan men logeren in een van de stijlvol ingerichte kamers.

      Moestuin
      Voor wie één dagje
      Dordrecht volstaat, is het leuk om alleen in het restaurant iets te eten of drinken. Omdat alle groenten worden verbouwdinde moestuintjes rondom het restaurant, wisselt de menukaart wekelijks, afhankelijk van het aanbod.

      Zelfgemaakte jam die u in het Marktcafé kunt kopen
       Zelfgemaakte jam die u in het Marktcafé kunt kopen

      Cadeauwinkel
      Alle groenten uit de tuinen en de eigengemaakte jam en olijfolie zijn in de winkel bij het Markt Café te koop. Ook de cadeauwinkel, met originele presentjes en boeken voor kinderen en volwassenen, past helemaal bij de vriendelijke uitstralingvan het geheel.

      Klassieke muziek
      Zondag 23 mei speelt van 16.00 tot 17.30  speelt het Daniel Kwartet. Kaarten per concert zijn €15,-. Voor een uitgebreide zomeragenda, kunt u
      hier terecht.

      Villa Augustus, Oranjelaan 7, Dordrecht, reserveren: 078-639 3 111
      Maandag t/m donderdag 7.00-24.00u, vrijdag 7.00-1.00u, zaterdag 8.00-1.00u, zondag 8.00-24.00u

      bron;elsevier.nl


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      11-05-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie De Foyer

                                
                                   Proefkonijn:
      Brasserie De Foyer

                                             Soms aarzel ik om een adres prijs te geven.
                                                      De Foyer in Gent is er zo één. 



                                     De Foyer Brasserie
                                                                                  photos.igougo.com

      Dit stijlvolle brasserie is op het tweede niveau van het Publiekstheater (Groot Huis), een gebouw dat vroeger werd de Koninklijke Nederlandse Schouwburg. Daterend uit de late 1800's, beschikt dit aantrekkelijke faciliteit is ontworpen door Edmond De Vigne. De grote eetzaal heeft een semi-formele kwaliteit aan het past bij de locatie in het theater en de piano draagd bij aan deze indruk. De meest wenselijke zetels zijn de mensen door de ramen, waar u kunt genieten van het uitzicht van het charmante Sint-Baafsplein, maar zoals men zou kunnen zeggen zijn er hier geen slechte tafels. Tijdens de warmere maanden zijn er zelfs zitplaatsen buiten op het terras. Er zijn ook een aantal ronde tafels in de foyer (natuurlijk!).

      Het menu bevat veel visgerechten. Er is een display tank gevuld met mosselen, de specialiteiten in Gent samen met de crevettes (garnalen). Tijdens onze lunch genoot een van mijn collega's van tomate crevettes, een salade-achtige schotel met kleine grijze garnalen gevuld in een sappige rode tomaat. Ik bestelde nog een Gentse specialiteit, kip in waterzooi.Dit gerecht is een beetje een kruising tussen een soep en een hoofdgerecht, de drie vlezige stukjes kip (beenderen inbegrepen) verdrinken in een heerlijke bouillon die niet te romig of te soeperig is.  opgediend samen met de kip in een kom. Je zal waarschijnlijk van iedere hap van de waterzooi genieten. Vermoedelijk is er een meer verfijnde versie, maar deze versie lijkt zeer authentiek en was de perfecte opwekkende middel voor een regenachtige middag. Het menu bestaat uit eeuwige favorieten als biefstuk, lam, zalm en andere vis specials. De wijn en bier lijst heeft vele mooie selecties.

      Er zijn smakelijke menu's, lunch en diner specials, en een ontbijtbuffet op zondag. Op de lijst zie ik bijzondere heerlijke dessert, met inbegrip van typische keuzes creme brulee, chocolademousse, tiramisu, cakes en taarten.

      De Foyer is een zeer mooie plaats om er naar toe te gaan voor de lunch,   De sanitaire voorzieningen lijken erg low key voor een dergelijke geraffineerde ontspannings  inrichting, maar de muur met postings van de komende evenementen in de stad is een verfrissende touch.

      De Foyer
      Sint-Baafsplein 17, 9000 Gent
      09/234.13.54
      www.foyerntgent.be
      Maandag en dinsdag gesloten

      bron;
      billmoy in Gent


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      01-05-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een stukje Japan in Brussel

       

      Een stukje Japan in Brussel

       

      Deze middag is het er eindelijk van gekomen: gaan lunchen bij Kamo! Een Japanse vriendin had ons eerder al het voortreffelijke Sushi Kobo in Woluwe doen ontdekken. We zijn er twee keer met haar gaan eten en dat was telkens een feest, want als Japanse weet ze als geen ander dat de Japanse keuken meer is dan sushi en ramen.  Had het van haar en van ons afgehangen dan waren we er nog vaak op bezoek geweest, helaast besloot het piepkleine restaurantje een paar maand terug nog enkel take-away te doen.

      Tot zij en haar man ons een maand geleden vertelden over Kamo.... Fantastisch nieuws, want ze had, en dan nog in de buurt van haar werk, een zo mogelijk nog beter Japans restaurant gevonden! Vol overgave vertelde ze over de open keuken, waar je de Japanse koks live aan het werk zag, over de uitzonderlijke kwaliteit (een beetje opzoekwerk leerde mij intussen dat
      Gault Millau Kamo als Aziatisch restaurant van het jaar uitriep) en dan bovenal de prijs/kwaliteitsverhouding van de lunch.

      Terwijl Kamo namelijk behoorlijk duur als je gewoon iets van de kaart kiest, is de lunch aan tien euro (met thee inbegrepen) ongeloofelijk zijn geld waard. Er zijn een aantal opties 's middags (sommige kosten 12 euro) - wij kozen drie verschillende gerechten en konden zo proeven van krokante kip met een lichte zoetzure saus, rosé gebakken eend met soya en gegrilde makreel. 

                             
                            Kamo © La Cucina


      Ondertussen vertelde ze ons dat de kok eigenlijk liever geen sushi maakt omdat hij vooral wil laten proeven van de minder bekende Japanse keuken. Sushi's zijn evenwel een Belgische publiekstrekker, dus staan ze toch nog op de kaart (en zijn ze naar verluidt ook onberispelijk). Dus als je er bent, laat je verleiden door de keuze van de chefkok.

      Reserveren is een must: Kamo, Jaargetijdenlaan 123 (zijstraat Generaal Jacqueslaan), 02/648.78.48.

      bron; La-Cusina.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      28-04-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastramihotspot in Antwerpen



      Pastramihotspot in Antwerpen

      Broodje pastrami verkrijgbaar in Caffè Internazionale.

      Broodje pastrami verkrijgbaar in Caffè Internazionale.

      Op 6 mei gaat in Antwerpen de eerste Pastramihotspot open. De zaak krijgt de naam Caffè Internazionale.

      Pastrami is van oorsprong een Roemeense/Joodse specialiteit. De hedendaagse Pastrami bestaat uit gerookt, gepekeld rundvlees en is razend populair in New York, waar het kortweg 'deli' wordt genoemd. De dunne plakjes vlees dienen als beleg voor sandwiches en kunnen zowel warm als koud opgediend worden.

      Vanaf 6 mei kan je de echte Pastrami proeven in het Antwerpse Caffè Internazionale. De zaak, gerund door de Italiaan Marco Migliore en Deborah Waknine,  biedt ook Belgisch ontbijt, verschillende Italiaanse koffies (espresso, ristretto, caffè macchiato, latte macchiato, cappucino en lungho) en huisgemaakte gebak.

      Caffè Internazionale, Volkstraat 21, 2000 Antwerpen (Zuid). Dagelijks opend van 8.30 uur tot 22.30 uur.

      David Bitoune
      bron; knackweekend.rnews.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      23-04-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefkonijn: Royale op het Albertstrand

       


      Proefkonijn: Royale Restaurant-brasserie
      op het Albertstrand


      foto restaurant Royale

       Knokke in April is Ibiza niet, maar zodra de lentezon zich vertoont, zetten de gasten hun kraag rechtop en nestelen ze zich achter glas op de dijk. Het brede strand is aangeharkt om er op zijn paasbest bij te liggen.

      De moeder had een brief geschreven. Dat haar zoon ooit nog een wedstrijd had gewonnen van De Morgen en dat hij toen van mij een prijs had gekregen. Dat hij inmiddels volwassen was en een restaurant had in Knokke dat goed draaide. Ze zwoer dat de zoon er niets van wist, dat ze deze brief op eigen initiatief had geschreven. Exact kan ik er niet uit citeren, want die brief zit in een verhuisdoos onder tientallen andere dozen en is bijgevolg onbereikbaar. Maar toen ik op een maandag toevallig aan de kust verzeilde en de maag begon te grommelen, herinnerde ik me wel de naam die ze had genoemd, Royale. Het blijkt een brede brasserie op het Albertstrand, met een feestelijk lunchmenu van 34 euro dat op een bord staat aangekondigd.

      Neen, geen Ibiza, zien we, als we de deur openduwen, eerder een landschap van voornamelijk grijze hoofden en niet-leerplichtige kinderen. Tussen de tafels door laveren kelners en de gastheer, die bij de vaste klanten even halt houdt om een praatje te slaan en de nieuw gearriveerden een tafeltje laat kiezen. Zou dat de geliefde zoon zijn, vraag ik me af, maar ik zwijg, zoals beloofd.

      De kelner brengt meteen borrelnootjes en de kaart - meer een boekje, want het dient zowel voor de koffiedrinkers 's middags als voor de aperitievers en de mensen die komen eten. Groot is het aanbod, en degelijk klassiek. Van soep tot tarbot (het duurste gerecht op de kaart), van croque-monsieur tot salade met sint-jakobsvruchten en scampi. We beslissen om in het zeerepertoire te blijven met tomaat-garnaal, garnaalkroket, vissoep en? de eerste asperges van het seizoen.

      Met een karaf witte huiswijn (12,50 euro) in mooie, grote glazen, komen onmiddellijk verse borrelnootjes (wel dezelfde) en een mandje met twee soorten vers brood. Test één: de tomaat-garnaal (15,5 euro) is niet ontveld. Maar ze komt niet uit de koelkast en de mayonaise is huisgemaakt en wordt apart geserveerd. Mijn twee garnaalkroketten (12,90) zijn correct, met een harde korst, gefrituurde peterselie en een ouderwets slaatje van geraspte wortelen, komkommer en kropsla. In afwachting van het hoofdgerecht tel ik het aantal gasten. Minstens vijftig, schat ik, en de bediening loopt vlot.

      Mensjes kijken is een heerlijke sport, en we vergelijken een jonge vrouw aan wie ongeveer alles gelift werd, met een wat oudere dame die duidelijk te veel en te vaak van de zon heeft genoten en nu diepbruin gerimpeld en gegroefd is. Aan de overkant komt een terrine geurige vissoep (11,90), met rouille en toast. De soep is lekker maar de rouille krijgt van mijn vriendin een onvoldoende: "Mijn man maakt dat beter, dit lijkt eerder cocktailsaus." Tja, daar heb ik geen verhaal tegen. Voor mij zijn er een vijftal witte asperges (21,90) met aardappelen gekookt in de schil, en hollandaisesaus. Die had een beetje meer pit moeten hebben, de asperges zijn goed schoongemaakt en precies gegaard. Wij zijn voldaan, maar rondom ons zien we nog nadrukkelijk genieten van crème brûlée en ijscoupes, en de hoorntjes slagroom die bij de koffie komen, worden uitgelikt. Royale is een oer-Belgische, klassieke brasserie met correct eten en toegewijde ontvangst.
      Wat je misschien op Ibiza niet zou vinden.

      Royale
      Zeedijk 551
      8300 Knokke-Heist
      050/60.22.76
      Woensdag gesloten


      Agnes Goyvaerts
      bron; demorgen.be

       




       

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      13-04-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paella getest


      Paella getest

                                    Hoe smaakt de Spaanse klassieker in onze eethuizen?
                                    Culinaire experts op ronde in Vlaanderen en Brussel.

      Valencia: Uit Valencia

       

      De Valenciaanse familie Miralles vestigde zich meer dan dertig jaar geleden in Antwerpen. Vandaag leidt de tweede generatie, met name José, de Valencia. De keuken is uitgerust met extra vuren zodat de chef een dozijn paellapannen tegelijk kan gebruiken.

      José Miralles ontvangt hartelijk en in accentloos Antwerps. Op de kaart staan twee soorten traditionele paella (18 euro p.p.) die naargelang van het aanbod aan seizoenproducten met suggesties worden uitgebreid. Zo is paella met verse artisjokken een aanrader.

      Paella kan vooraf telefonisch besteld worden om de wachttijd te verkorten. De fijne Bombarijst wordt gecombineerd met verschillende soorten groene en witte bonen en gegaard in een lekkere visbouillon. Garnituur zijn onder meer iets te ver gegaarde gamba’s, grote droge mosselen, langoustines, knapperige inktvispootjes en opmerkelijk sappige stukjes konijn en kip.

      De schotel wordt zeer warm geserveerd, wat bijdraagt tot de smaak. Liefhebbers van socarrat kunnen dat vooraf melden. In onze pan was er een lichte, maar onvoldoende aanzet tot hartige korstzetting.


      Oude Leeuwenrui 26

      2000 ANTWERPEN
      Tel. : 03/234.09.23
      Fax. : 03/233.00.71



      La Cueva de Castilla: Sappig en vol smaak





      Volgens insiders is La Cueva de Castilla, gelegen op de hoek van het gemeenteplein van Schaarbeek, het beste Spaanse restaurant van België. De keuken en het decor zijn traditioneel Spaans en de gerechten worden met de grootste zorg bereid. Voor een paella met kip en zeevruchten betaal je 20 euro per persoon. Het wachten wordt beloond met een eersteklaspaella, die wij, voor de eerste keer en met plezier, opaten tot de laatste korrel rijst.

      Bij navraag bleek dat kok Javier Arroz Bomba (Garrido Leon, categorie Extra) gebruikt. Eerst worden inktvisjes, ui, paprika en kip in olijfolie gefruit, dan wordt de warmte in de pan geblust met witte wijn en komt de rijst erbij om alles onder te gieten met zelfgetrokken bouillon van gevogelte en schaal- en schelpdieren. De zeevruchten worden afzonderlijk kort gegaard. Het kookvocht uit de schelpen gaat bij de rijst, maar de zeevruchten zelf worden pas op het laatst toegevoegd, zodat ze niet verkookt maar sappig en optimaal van kwaliteit zijn.
      Als Javier het vuur uitzet, dekt hij de pan af en laat de paella nog vijf minuten rusten. De rijst zit dan vol smaak en is moelleux, met lichte weerstand tussen de tanden en plakt niet.

      Colignonplein 14
      1030 SCHAARBEEK
      Tel. : 02/241.81.80


      La Tapa de Oro: Rijk geschakeerd smakenpalet




      In het centrum van Houthalen vinden we La Tapa de Oro, een restaurant met ruime toog waar het op de vrijdagavond van ons bezoek eerst geanimeerd en later storend luidruchtig toeging. Gelukkig trad de gastvrouw na een tijdje op om te dimmen.

      In afwachting van de paella, die veertig minuten bereidingstijd vergt, snoepten we van prima gestoomde venusschelpen (8,50 euro) en krokant gefrituurde chipirones (kleine inktvisjes, 7 euro). Dezelfde zorg voor het betere product blijkt ook uit de rijkelijke garnituren.

      De chef bereidt paella niet in de traditionele pan maar in een ovalen aarden schotel (20 euro). Het resultaat is een smakelijke paella waarvan de rijst iets te plakkerig gekookt is. Maar hij pleziert dankzij de degelijke schaal- en schelpdieren en door zijn rijk geschakeerde smakenpalet.

      Pastorijstraat 6A

      3530 HOUTHALEN
      Tel. : 011/81.85.89
      Fax. : 011/81.85.89

      Mocht de rijst met iets meer zorg bereid zijn, dan zou de paella nog aanzienlijk aan authenticiteit en kracht winnen. De schotel voor twee was zo ruim bemeten dat drie gasten er makkelijk hun buikje mee hadden kunnen rond eten.

      Las Mañas: Onder de verwachting





      Miguel Espantoso dirigeert het aanhoudende komen en gaan van voornamelijk Spaanse en lokale gasten met stijl en gevoel voor Antwerpse zwans. Las Mañas, aan de ingang van de Waaslandtunnel, is een culinair monument in de Scheldestad. Couleur locale en ambiance zijn verzekerd. De Nederlandse journalist/tv-presentator Mart Smeets schreef er een innemend stukje over dat - terecht - de website opent.

      We kennen het restaurant van smaakvolle bereidingen die met zorg en zin voor authenticiteit op tafel verschijnen. Onze paella (14 euro p.p.) was jammer genoeg niet representatief voor die kwaliteiten. De rijst miste de typische ‘beet’. Miguel was zo eerlijk toe te geven dat er Portugese parboiled rijst wordt gebruikt omdat die makkelijker te verwerken is.

      Ook ontbrak het geurige saffraanaroma. Lekkere paella charmeert door een complexe versmelting van smaken met als motor een fijne bouillon. De gebruikte ingrediënten misten de intensiteit om echt te boeien. De gevraagde socarrat was er niet wegens het type pan dat gebruikt werd. Een magere troost is dat de andere gerechten op de ruime kaart wel gegarandeerd enthousiasme opwekken.

      Ankerrui 34
      2000 ANTWERPEN
      Tel. : 03/231.72.20
      Fax. : 03/234.02.74


      Casa Ibérico: Respect voor de ingrediënten




       
      Tim Huygens opent alleen ’s avonds zijn tapasbar en restaurant Casa Ibérico. Als wijninvoerder houdt hij op dezelfde locatie ook een wijnwinkel open. Die twee zaken kan hij blijkbaar makkelijk combineren want de paella die we proeven is van uitzonderlijke kwaliteit (22 euro p.p.). Huygens heeft zich verdiept in de materie en levert een rijkelijke en genuanceerde schotel af waarbij vooral het respect voor de gebruikte ingrediënten opvalt.

      Garnituren zijn, naast fijngesneden pittige chorizoworst, onder meer gamba’s en verse langoustines die met behoud van hun sappige textuur apart bereid werden. Bombarijst, op de perfecte temperatuur gegaard, krijgt smaak en structuur door het gebruik van rijke schaaldierenbouillon én kippenfond. Saffraan is voldoende aanwezig om het gerecht een aromatisch cachet te geven.

      Door de strikte selectie van ingrediënten en de precieze gaarmethode kan deze paella zich qua smaak en presentatie meten met de betere versies in Valencia. Nog wat aandacht voor de socarrat, en we hoeven niet meer naar ginds te vliegen!

       Kautershoek 1
      3290 DIEST
      Tel. : 013/32.63.43
      Fax. : 013/32.63.42

      Galicia: Minder maar beter





      Café, pension en restaurant Galicia heet de zaak van Pepe Pena nog altijd.  De toog wordt nog gefrequenteerd door Spaanse inwijkelingen die elkaar opzoeken om een kaartje te leggen.

      Het restaurantgedeelte lokt bijna uitsluitend Belgen die door de Galicische uitbater in het Frans ontvangen worden. Hij maakt paella op het moment zelf en heeft daarvoor veertig minuten bereidingstijd nodig. Vaste klanten bellen vooraf wanneer ze er aankomen zodat ze onmiddellijk aan tafel kunnen gaan. De Bombarijst zelf is van superieure kwaliteit. Pepe Pena gebruikt het Spaanse merk SOS, dat iets duurder is dan andere maar dat goed zijn vastekorrelstructuur bewaart. Zijn paella kent geen aanzet tot socarrat.

      Garnituur voor twee personen omvat paprika’s, (te ver) gegaarde gamba’s en langoustines, stukgekookte venus- en, tapijtschelpen, taaie inktvis, droge mosselen en kippenboutjes van wisselende kwaliteit (13 euro p.p.). Met minder maar beter bereide producten zou deze paella aanzienlijk aan kwaliteit kunnen winnen.

      Uitstekende streekkeuken.Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Eerlijke produkten.Vriendelijke bediening. Meer moet dat niet zijn.

      Galicia
      Paardenmarkt 123

      2000 ANTWERPEN
      Tel. : 03/231.98.15
      Fax. : 03/231.98.15

      bron;
      knackweekend.rnews.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      12-04-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op restaurant in een erotisch decor


      Op restaurant in een erotisch decor

      Seks verkoopt, dat is genoegzaam bekend. En tegenwoordig maakt ook het culinaire wereldje daar handig gebruik van. Sommige restaurants gaan dan ook erg ver om klanten te lokken. Halfnaakte diensters, een naakte vrouw als bord of een menukaart met enkel gerechten in de vorm van geslachtsorganen : er is voor elk wat wils. Opmerkelijke restaurants met een erotisch inslagje. Smakelijk !

      Naakte vrouwen op het menu


      © flickr

      Nyotaimori is een eeuwenoud gebruik in Japan, voorbehouden aan de mannelijke elite. Het concept? Sushi degusteren met het lichaam van een naakte geisha als bord. Een controversiële traditie, maar sommige restaurants draaien er hun hand niet voor om. In Europa en in de USA hebben traiteurs ondertussen hun pijlen gericht op evenementen of privéfeestjes om de body sushi te promoten. Maar handtastelijkheden mogen de deelnemers uit hun hoofd zetten: respect voor de dames is een vanzelfsprekende zaak, en bovendien mag je niet met hen praten. Het enige wat zo’n model moet doen is dan ook uren blijven stilliggen en een perfect verzorgd lichaam etaleren.

      Chippendales en Bunny Girls



      © casa erotica

      In Dilbeek, vlakbij Brussel, is Casa Erotica een buitenbeentje in het restaurantlandschap. De mannelijke obers zijn uitgedost als Chippendales,
      hun vrouwelijke tegenhangers als bunny girls. En uiteraard dragen die een minimum aan textiel. Vanaf de tafels heb je een uitstekend zicht op het podium met danspaal waarop vaak striptease-acts doorgaan. Dit adresje kan je enkel op zaterdag bezoeken, maar het concept is toch een daverend succes bij vriendengroepen, zowel mannen als vrouwen. Voor vrouwen zijn er speciale ladies nights: voor 45 euro krijg je eten en een onvergetelijk spektakel voorgeschoteld. Kies je voor de luxeversie, dan krijg je de dranken erbij, plus het vervoer per limo vanaf je woonplaats.

      Lingerierestaurants in Portugal




      © lingerie restaurant


      Drie Lingerie Restaurants zijn er in Portugal, en in dat land zijn ze de enige in hun soort. Net als in Brussel zijn de obers en diensters er vrijwel naakt. Bovendien kan je er op de kaart kiezen uit specialiteiten met tot de verbeelding sprekende namen als Hot & Sexy Erotic Soup, Oh My Love of African Orgasm. De initiatiefnemers organiseren ook ontgroeningsfeesten en zelfs party’s om je echtscheiding de nodige luister bij te zetten. Of wat dacht je van een erotisch dessert, geserveerd op een dienster? Opgelet: eten is toegestaan, aanraken niet.


      Verpleegsters en dwangbuizen



      © hospitalis restaurant



      Op het eerste gezicht is er niets choquerends op te merken aan dit Hospitalis Restaurant in het centrum van Riga. Toch hebben de gerechten er namen die klinken als pijnlijke operaties én worden ze opgediend in inox borden met chirurgische instrumenten. Je eet er in een ziekenhuisdecor of in een heuse 
      nep-operatiezaal. Maar de meeste klanten komen er eten omdat de diensters zijn uitgedost als sexy verpleegsters. Op aanvraag krijg je zelfs een dwangbuis aangemeten en voeren ze je met een lepeltje.


      De ultieme Manga-fantasie


      © imaid café ontario


      Ze vinden hun oorsprong in de Mangacultuur, de Maid Cafés die een hit zijn in Tokyo en omgeving (maar ook in Californië en Canada). In die etablissementen loopt het dan ook vol met meisjes gekleed in een kort rokje en een huishoudschort – soms ook met een plumeau.  Foto’s nemen, de dames proberen te verleiden of ze aanraken mag niet. Men laat echter niets aan het toeval over om de bezoekers te entertainen: mannen die de walgelijke brouwseltjes die hen worden voorgeschoteld niet willen drinken, zullen daarvoor gestraft worden. Indien gevraagd voeren de diensters – in alle vormen en maten – je met een lepeltje.


      Erotisch restaurant in Thessaloniki


      © allo magazi


      Allo Magazi, een restaurant in Thessaloniki, Griekenland. Wie z’n verjaardag op een onvergetelijke manier wil vieren, kan dat hier met een striptease of go go dance. Maar er is meer: de schotels die er worden geserveerd hebben de vorm van vrouwelijke of mannelijke geslachtsorganen. Het decor bestaat uit erotische kunstwerken. Wie dat wil, kan zich door de chef van het restaurant laten vastbinden. Alsof dat nog niet genoeg is, staan er ook seksspeeltjes uitgestald die te koop zijn.


      Het beste stukje vlees voor 200 euro


      © flickr

      Veel Chinese zakenmannen zijn bereid om 200 euro neer te tellen om zich iets mannelijker te voelen dankzij de specialiteiten van dit restaurant. Of het eten van dierenpenissen dat effect heeft, durven we te betwijfelen. Alle mogelijke bereidingswijzen kunnen gevraagd worden : gegrild, gefrituurd, gekookt of gebraden! Voor wie nog honger heeft nadat het lid van een yak de revue is gepasseerd op een bord, smakelijk !

      bron;skynet.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      10-04-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant; Graanmarkt 13: Pure gastronomie


      Restaurant; Graanmarkt 13: Pure gastronomie

      Niets aan de roomwitte gevel van het majestueuze burgerpaleisje doet vermoeden dat zich in de kelder een nieuw, intiem klasserestaurant
      bevindt. En toch zijn ’s middags en ’s avonds de meeste tafels bezet.
       


      Bij Seppe Nobels en Sharon Hofmans eet je modern en lekker, zonder moleculair gegoochel.

      Boven aan de trap is er een boetiek met kleding en accessoires van toonaangevende designers; op de bovenste verdieping is een kunstgalerie ondergebracht. Onder aan de trap kun je lunchen en dineren of even uitrusten bij een glaasje, met of zonder een clubsandwich of… een potje kaviaar.

      De inrichting is getekend BaseDesign en oogt, zoals de naam suggereert, sober en stijlvol. Kale muren in gebroken wit en betonnen vloeren worden gecombineerd met zwart meubilair, zicht op een uitgelichte keuken en tafels gedekt met smetteloos wit linnen.

      Vanaf het eerste uur stroomden chique klanten toe uit de villawijken van Schilde, Brasschaat en Sint-Martens-Latem. Het gegoede volk kent de chef uit de tijd dat hij chef-aan-huis was. Zij komen naar Graanmarkt 13 voor het lekkere eten, en het discrete huiskamersfeertje.
      Chef Seppe Nobels laat dagelijks proeven dat het mogelijk is om modern en superlekker te eten zonder moleculair gegoochel. Goede producten op de juiste manier bereiden: daar draait het bij hem om.

      Carpaccio van gegaarde kalfskop met gepoft varkensoor en een schil van de eerste asperge uit Tremelo, gemarineerde en op lage temperatuur gegaarde makreel met tzatziki en soepje van prei en paling vormden de originele en lekkere welkomsthapjes. Er waren twee verschillende voorgerechten: gebakken ganzenlever met twee structuren van verse erwt, schuim van gember en poeder van peperkoek (20 euro) en tartaar van tonijn en kalf uit Corrèze met croutons, kwartelei en één Belgische friet (22 euro).

      Beide voorgerechten waren fijn maar klein, en daardoor gepeperd van prijs. Er waren ook twee verschillende hoofdgerechten: een mooi stuk zeebaars gewikkeld in smeltend zachte lardo di Colonnata met beignet van petit-grisslakken, jonge spinazie en jus van schorseneer en lentetruffel (26 euro) en duif uit Auvergne met krokant gegaarde boutjes, Mechels witloof, aardpeer, bloedworst en jus met port (24 euro). Beide hoofdgerechten wisten te verrukken.

      Het glas werd gevuld met een Domaine de l’Olivette 2007 (28 euro). Deze evenwichtige Vin de pays des Côteaux de la Cabrerisse, was schitterend op dronk en wist neus en mond te strelen! Sorbet van yoghurt met crème van basilicum en sponscake van pistache (12 euro) vormden een lekkere en frisse afsluiter van een schitterende maaltijd.

      Restaurant Graanmarkt 13
      Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen


      Pieter van Doveren
      bron; knackresto.rnews.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      06-04-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lekkerste broodjes van Brussel!



      De lekkerste broodjes van Brussel!

       

      Neen, wie denkt dat ik het nu over de Suisse ga hebben zit fout! Voor niet-Brusselaars: Au Suisse is een legendarische broodjeszaak in centrum Brussel, alom geprezen voor zijn heerlijk belegde broodjes. Niet slecht, maar als er één broodjeszaak in het Brusselse is die wat mij betreft de king of all is, dan is het wel Thérèse et Dominique!  

                                     Thérèse et Dominique © La Cucina

      Ze zijn er eigenlijk met vier: moeder, vader, dochter en zoon en ze maken heerlijke broodjes. Bestel er niet de usual smos of martino, maar probeer bijvoorbeeld eens die met gepaneerde vis en hun zelfgemaakte béarnaise.
      Of die met vleesbrood en gegrillde groenten. Dominique en Thérèse hebben Italiaanse roots en dat merk je aan het groot aanbod aan lekkere ingrediënten waar je uit kan kiezen.

      Je komt er best redelijk vroeg op de middag, want rond halféén staat er meestal al een rij tot buiten aan te schuiven. En je volgt ook best de rij, want Dominique en Thèrese hebben overal bordjes geplakt waar dat op staat. Voor de rest gaat het er vrij anarchistisch aan toe: je neemt zelf je onderlegger en bestek en zo als je je broodje ter plekke opeet. Drank bestel je bij de zoon rechtstreeks aan de gebricoleerde toog. En eigenlijk is zowat alles van het legendarische non-interieur in elkaar gebricoleerd. Maar de broodjes daarentegen...

      Thérèse et Dominique, Dejonckerstraat 23 (straat die parallel loopt met het eerste stuk van de Louizalaan), 1050 Elsene. 
      bron; la-cucina.be/index.


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      18-02-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mes & Vork: Retaurant; Het Land



      Mes & Vork: Retaurant;  Het Land


      Onverwachte ster in Berlaar

      Steven Bes schrok zich een hoedje toen hij maandagochtend 23 november telefoon kreeg. Hij zat rustig in de Pyreneeën op een terras van herfstzon en ontbijt te genieten. Dat hij ooit nog een Michelinster zou krijgen voor zijn restaurant in het afgelegen Berlaar, nee, dat had de prille veertiger niet meer verwacht.


       Je zou zweren dat hij ooit de finesses heeft geleerd bij topchef Johan Segers  

      Chefs met die ambitie gaan trouwens niet met vakantie wanneer de Rode Gids uitkomt. Mooi statement was dat. Koken in functie van culinaire gidsen of mee surfen op trends is niet aan hem besteed. Restaurant Het Land in Berlaar oogt fraai en verzorgd maar niet protserig. De bediening is professioneel en niet serviel. De keuken is authentiek, wars van poeha en voor het hoge kwaliteitsniveau netjes geprijsd. De zaak verdient zeker een ster. Veel restaurants met een ster willen dat ook per se uitstralen. Daardoor ontstaat de verkeerde perceptie dat Michelin bij de toekenning van de eerste ster ook veel belang hecht aan allure of chique omkadering. Met deze ster wordt het bewijs geleverd dat chefs die focussen op een lekker bord, ook zonder grote financiële middelen tot de restaurantelite kunnen doorstoten. Bes hoort daar nu ook bij.

      Gelukkig is hij sindsdien niets veranderd. We volgen hem sinds 1994 wanneer hij eerst in Lier een zaak opent. Zijn kookstijl is uiteraard matuur geworden. Hij werkt met betere producten dan in zijn beginperiode. Maar al die tijd is hij trouw gebleven aan de keuken van zijn lievelingschef, Johan Segers. Je zou zweren dat hij ooit bij die topchef van 't Fornuis in Antwerpen de finesse van het vak heeft geleerd, al is dat niet zo. Zijn bereidingen tonen hetzelfde respect voor elegant verwerkte basisproducten van onberispelijke kwaliteit waarvan de smaken in verfijnde terroirstijl op het bord verschijnen. Als gerechtje vooraf smullen we van een gedeelde portie garnaalkroketten (16 euro). Subliem uitgevoerd. Naast traditionele garnituur van gefrituurde peterselie en een halve citroen verrast Bes met een voortreffelijke compote van eerstekeusbliktomaten die wonderwel aansluit bij de romige garnalen in krokante goudkorst. Door het tomatenvlees te laten uitlekken en vervolgens te bewerken met olijfolie en suiker en in te koken met look, laurier, tijm, peper en zout komt het natuurlijke glutamaat extra naar voren. Heerlijk hartig. Pure umami, een ode aan de vijfde smaak.

      Daarna trekt Bes in het vegetarische voorgerecht de lijn van intense smaken verder door. Rode biet verwerkt hij dankzij een paar muntblaadjes tot een pittig soepje. Ook de chutney van bietjes opgewerkt met sinaasappel, look en gember is een verfijnd smaakbommetje. Beide garnituren harmoniëren mooi bij licht verwarmde, zachte geitenkaas Sainte-Maure de Touraine die verwerkt is tussen laagjes gedroogde granny smith (18 euro). Een kruidige salade zorgt voor een verfrissende noot. Het andere voorgerecht is ook één en al verfijning. Vlees van noordzeekreeft, geparfumeerd met druppeltjes sesamolie, verwerkt hij in mayonaise op smaak gebracht met miso en limoen. Gerold in tonijnfilet maakt hij daarmee scherp aangesneden canneloni. Garnituur zijn gelijkaardige rolletjes van rammenas gevuld met fijngesneden wortel en prei die kort in sojasaus en limoensap gemarineerd worden (18 euro). Als hoofdgerecht kiezen we twee keer een vleescompositie. Zowel voor het Aberdeenribstuk gecombineerd met ossenstaart (26 euro) als voor de gebakken zwezerik met gekonfijte kalfswang rijdt de vader van de chef wekelijks naar de onvolprezen slager Vermeulen in Antwerpen (34 euro). Prima keukenwerk begint immers met het aanschaffen van topingrediënten. De sublieme kwaliteitsproducten krijgen van Bes een waardige behandeling. Krachtig staartvlees is in madera, port, rode wijn en basissaus murw gesudderd. Bij diep smakende botermalse kalfswang krijgen we een gietijzeren Staubcasserole met hutsepot van onder meer aardappelen aangezet in ganzenvet, spekjes, kool, wortelen en knolselder. Smakelijker kan je een tafel niet dekken.


      Restaurant Het Land
      > Smidstraat 39, 2590 Berlaar, 03/488.22.56,
      www.hetland.be
      > Gesloten op zondag en maandag, woensdag- en zaterdagmiddag. Lunchmenu twee gangen (30 euro), drie (38 euro) of degustatiemenu vier bereidingen (59 euro)


      (Willem Asaert)
      bron; demorgen.be

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      17-12-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GARNAALKROKETTEN VAN ESCABECHE EN MAGMA



      DE GARNAALKROKETTEN VAN ESCABECHE EN MAGMA

      De perfecte garnaalkroket maken is een kunst. Een goede vulling heeft een basis van even in melk gekookte en getrokken garnaalkoppen en -karkassen en een roux, gemengd met vers gepelde grijze garnalen, een eierdooier, gemalen emmenthaler, sap van een halve citroen, peper, zout en eventueel nootmuskaat. Daaromheen moet een lichte korst van bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel, die bij het bakken in de olie een brosse structuur krijgt. Gefrituurde peterselie is de passende begeleider. Twee restaurants verrasten me dit jaar met voor mij perfecte garnaalkroketten: Escabèche en Magma.
      BRUNO VANSPAUWEN, RESTAURANTRECENSENT

       
      Escabèche. Sobere inrichting sluit aan bij het type keuken.
       
      © Michel Vaerewijck
      Escabeche, Dumortierlaan 94, 8300 Knokke. 050/60.76.50, dinsdag en woensdag gesloten


      Magma 
      © Greetje Van Buggenhout
      Magma, Vlaamse Kaai 16, 2000 Antwerpen. 03/238.61.97, zondag gesloten
      bron; destandaard.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!