Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    06-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met ei en peterselie



    Asperges met ei en peterselie

                                       Asperges met ei en peterselie
     
    Ingrediënten voor 4 pers;

    • 12 asperges
    • 3 eieren
    • 1 bussel peterselie
    • nootmuskaat
    • druivenpitolie
    • peper en zout

    Bereiding :

    1 Schil de asperges en snijd ze in schuine, gelijke stukken van 3 cm.
    2 Snijd de peterselie fijn.
    3 Verwarm een wok. Voeg een eetlepel druivenpitolie toe en wok de aspergeplakjes.
    4 Kluts de eieren en voeg ze toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    5 Serveer onmiddellijk en werk af met de fi jngesneden peterselie.

    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met schuim van mousseline en crumble van spek



    Asperges met schuim van mousseline en crumble van spek

     


    Ingrediënten voor 4 pers:

    1 kg asperges
    150 g spek van Duke of Berkshirevarken
    boter
    broodkruim
    2 eierdooiers
    50 g room
    50 g olijfolie
    10 cc dragonazijn
    1 bosje verse peterselie
    spuitfles onder druk (sifon)
    en 2 CO2-capsules
    peper & zout

    Bereidingswijze;

    Schil de asperges en snij de harde uiteinden weg. Zet het spek in de oven en laat 3 à 4 uur drogen op 90°C (als het snel moet gaan, kunt u het spek 2 minuten in de microgolfoven leggen). Maak een crumble van spek, gehakte peterselie, broodkruim en een beetje boter.

    Breng de asperges langzaam aan de kook, draai na 1 minuut het vuur uit en laat de stengels beetgaar worden.

    Meng room, dooiers, olijfolie en dragonazijn. Kruid met peper en zout. Vul hiermee een sifon, zet onder druk met twee CO2-capsules. Hou het schuim warm in een bain-marie van 50 à 60°C (opletten, de dooiers mogen niet stollen). Schud de fles nog even net voor het opdienen, spuit het schuim op het bord en serveer met asperges en crumble.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duo van cannelloni en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren



    Duo van cannelloni en carpaccio van
    sint-jakobsschelpdieren

     


    Ingrediënten v
    oor 4 personen:

    Carpaccio:
    4 sint-jakobsnoten
    10 gepelde pistachenoten

    Decoratie:
    truffelparels (kaviaarvormige truffelbolletjes, ISPC)
    of druppels truffelolie
    fleur de sel ( zeezout) 

    Cannelloni:
    4 sint-jakobsnoten
    40 g ganzenlever
    1 sjalot
    4 dunne sneden knolselder
    4 grote bladeren spinazie
    olijfolie
    wittewijnazijn
    zure room
    fleur de sel  ( zeezout)
    scheuten rode biet (versiering)

    Bereidingswijze;

    Snij 4 sint-jakobsnoten elk in 3 dunne sneetjes. Schik ze als carpaccio op de borden. Bestrooi met grofgemalen pistachenoten en verdeel er enkele truffelparels over.

    Bereid de cannelloni. Meng 4 grofgesneden sint-jakobsnoten, blokjes ganzenlever en fijngesneden sjalot. Blancheer 4 dunne schijven knolselder. Marineer deze in olijfolie, en wittewijnazijn, kruid met peper en zout. Blancheer 4 grote spinaziebladeren. Verdeel de tartaar over een velletje knolselder bedekt met een spinazieblad, rol op en snij in tweeën.

    Werk af met zure room en fleur de sel.


    bron; knackweekendrnews.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    28-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minikroketjes met Noordzeegarnaal

     

    Minikroketjes met Noordzeegarnaal



                                           

    Ingrediënten;

    - 1250 g Noordzeegarnaal (ongepeld)
    - 100 g kaas
    - 250 g paneermeel
    - 200 g bloem (tarwebloem)
    - 2  eiwit
    - 2  eierdooier
    - 75 g boter (bakboter)
    - 1 dl room
    - 2  citroen
    - 1 bosje peterselie
    - 1 cl olijfolie (extra vierge)
    - 0  peper
    - 0  zout
    - 10 dl water

    Bereiding;

    De garnalen pellen. De koppen en schalen met het water aan de kook brengen, 20 minuten laten sudderen en de garnaalfumet door een neteldoek zeven.Een roux bereiden met de boter en de helft van de bloem. De hete garnaalfumet erdoor mengen en onder voortdurend roeren inkoken tot een dikke gladde saus.De room en de eierdooiers loskloppen en bij de kokende saus voegen. Opnieuw aan de kook brengen en onmiddellijk van het vuur halen. De gemalen kaas en het citroensap erdoor mengen, op smaak brengen met peper en zout, de garnalen erdoor mengen en een nacht in de koelkast laten opstijven.

    De garnaalbereiding tot kleine balletjes rollen. Het eiwit loskloppen met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout. De balletjes door de resterende bloem wentelen, even afkloppen, in het eiwit dompelen en door het paneermeel halen.

    De garnaalballetjes 6 minuten in hete olie frituren.De peterselieplukjes eveneens kort in de hete olie frituren en kruiden met zout.
    De minigarnaalkroketjes serveren met de gefrituurde peterselie, 
    citroen en sliertjes citroenschil.

    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamba's met gekonfijte citroen en dille




                          Gamba's met gekonfijte citroen en dille


    Ingredienten voor 4 personen;


    20 rauwe gamba's, 1 gekonfijte citroen, 4 takjes dille,
    2 eetlepels olijfolie, zout en witte peper.




     1. Pel de gamba's zonder de schaal van de staart te verwijderen. 
      Snijd de helft van de citroen in dunne schijfjes en de 
      andere helft in blokjes.

    2. Was, droog en ontblader de dille.

    3. Verhit de olie kort in een pan.
    Voeg de gamba's en de blokjes gekonfijte citroen toe.

    4. Bak ze gedurende 3 minuten op een gemiddeld vuur. Kruid met peper en zout. Plaats het deksel op de pan en laat gedurende 5a6 minuten bakken op een laag vuur. Haal de pan van het vuur.

    5. Verdeel de gamba's en de citroenblokjes over vier voorverwarmde stoofpotjes. Werk af met een schijfje citroen en wat dille en dien op.

    bron;plusmagazine.rnews.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    15-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fetahapjes

     

    Fetahapjes



                                               

    Ingrediënten;
    - 20  minitoastje
    - 200 g fetakaas
    - 200 g spinazie
    - 8  ui, pijpuitje
    - 1 cl olijfolie (extra vierge)
    - 0  peper

    Bereiding;

    Snij de harde stengels van de spinazie. Blancheer de spinazie. Laat goed uitlekken en afkoelen. Snij de pijpui fijn en fruit in de olijfolie. Bestrooi met peper. Beleg de toastjes met een blaadje spinazie en hierop een schepje ui. Eindig met een blokje feta. Tip: u kan ook warmoesbladeren gebruiken in plaats van spinazie; de toastjes kan u vervangen door deegbakjes of sneetjes gegrild stokbrood.

    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna cotta van grondwitloof



    Panna cotta van grondwitloof





    Ingrediënten voor 4 pers.;

    4 stronken grondwitloof
    1 l melk
    2,5 dl room
    peper en zout
    1,5 blaadje gelatine
    hoeveboter
    1 dikke bloedworst
    200 g grijze garnalen
    2 eierdooiers
    1 flesje Rodenbach
    suiker
    ganzenlever

    Bereiding;

    Haal het bittere hart uit de witloofstronken en stoof aan in boter, laat lichtjes kleuren. Breng de room aan de kook en haal van het vuur. Voeg het witloof toe en pureer. Druk door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Los de geweekte gelatineblaadjes op in het warme mengsel. Vul vier vormpjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

    Ontdoe de bloedworst van het vel en snij ze in plakken. Bak de plakjes bloedworst net vóór het opdienen aan beide kanten kort aan in hete hoeveboter.

    Klop de sabayon met de eierdooiers, suiker en bier.

    Ontvorm de panna cotta en plaats deze in het midden van een bord, schik hierop een plak bloedworst en werk af met garnalen.

    Snij met een dunschiller een dunne plak van de ganzenlever. Rol op en plaats bovenop de garnalen

    De sabayon op een decoratieve manier op de borden aan brengen.

    bron; streekproduct.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    26-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ganzenlever met rode kool



    Ganzenlever met rode kool



    Ganzenlever met rode kool

    Nodig: 350 g rauwe ganzenlever, 1/2 rode kool, het sap van 2 sinaasappelen, 70 g boter, 2 sinaasappelen, 2 el wijnazijn, zout en peper.

    Snijd de rode kool in dunne reepjes en stoof het gaar het, in ongeveer 1 uur, in het sinaasappelsap en 50 g boter. Breng op smaak met zout en peper.
    Pel ondertussen de sinaasappelen ‘à vif’ en verdeel ze in partjes. Bak de sinaasappelpartjes kort in de overgebleven boter.
    Verdeel de rode kool op 4 borden en bedek de kool met partjes sinaasappel.
    Snijd de lever in plakken van 1 cm dik en bak ze langs beide kanten kort in een droge hete pan.
    Verwijder de lever uit de pan en deglaceert de pan met de azijn. Bestrooi de lever met wat grof zout en versgemalen peper. Verdeel de azijnsaus op de de gebakken ganzenlever

    bron; foodstyling.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frikadel Djagoeng



    Frikadel Djagoeng



                                              

    Ingrediënten;

     
    - 200gmaïs (in blik)
    - 2ei
    - 25gkokosnoot (gemalen)
    - 80gbloem (tarwebloem)
    - 1preistengel
    - 1ui
    - 1teentjeknoflook
    - 1theelepelsambal oelek
    - 4clarachideolie
    - zout

    Bereiding;

    Was de prei. Snipper de prei en de ui fijn. Klop de eieren los met de kokos, maïs, bloem en het geperste teentje knoflook. Breng op smaak met zout en sambal.

    Meng de prei en de ui onder het beslag. Verhit de olie en schep bergjes beslag in de pan. Druk plat en bak aan beide kanten lichtbruin en knapperig. Deze maïskoekjes zijn zowel warm als koud zeer lekker.

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    03-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van gerookte makreel

     

    Slaatje van gerookte makreel



     

    Ingrediënten;

    - 200 g makreelfilets
    - 15 cl olijfolie (extra vierge)
    - 5 cl wijnazijn (wit)
    - 2 eetlepel mosterd
    - 2  sjalotje
    - 2 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    - 0  peper
    - 0  zout
    - 1 krop sla
    - 1  ui
    - 2  tomaat
    - 4  olijf (groen)

    Bereiding;

    De filets ontvellen en in reepjes snijden van 2 à 3 centimeter.Gedurende 2 uur laten marineren in een vinaigrette van olie, azijn, mosterd, sjalot, peterselie, peper en zout.

    De gewassen, droge sla op een schotel leggen en de visreepjes erover verdelen. Overgieten met vinaigrette.Garneren met de tomaten, olijven, gesnipperde ui en de rest van de gehakte peterselie.

    Een zeer lekker idee voor allerlei gerookte vissoorten zoals haring, forel en heilbot.
     
    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superanoham gevuld met platte kaas en komkommer

     

    Superanoham gevuld met platte kaas en komkommer



                                                    
                                           
     
    Ingrediënten;

    - 0.5  komkommer
    - 250 g verse kaas (halfvet)
    - 1 teentje knoflook
    - 1 teentje knoflook (gedroogd)
    - 150 g ham (superanoham)
    -   peper
    - 8 sprietje bieslook
    - 2 cl balsamicoazijn
    - 4 cl olijfolie (extra vierge)
    - 4  bloem van een maarts viooltje

    Bereiding;

    Schil de komkommer en snijd in brunoise. Doe de kaas in een neteldoek en laat uitlekken.Schil de teentjes knoflook en hak ze fijn.Leg de sneetjes superanoham per 2 kruisgewijs op elkaar. Meng de uitgelekte verse kaas met de gerookte en gedroogde knoflook en kruid met peper en zout. Maak een beursje met de ham en bind dicht met de bieslook. Bewaar in de koelkast.

    Kook de brunoise van komkommer gedurende 2 minuten in lichtjes gezouten kokend water en giet onmiddellijk af. Laat meteen schrikken in ijskoud water om een mooie groene kleur te behouden.Maak een vinaigrette van balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

    Kruid de brunoise met peper en zout en schik op borden. Zet er de beursjes naast en werk af met de vinaigrette. Versier met een viooltje.

    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte beuling met pruimen

     

    Witte beuling met pruimen

    Witte beuling met pruimen 

    Ingrediënten voor 4 personen

    - boter
    - peper en zout
    - 4 witte beulingworsten
    - 16 pruimen uit Agen
    - 10 cl appelwijn
    - pruimensiroop

    Leg de pruimen in een kom en voeg de appelwijn toe. Voeg 20 cl water toe en laat gedurende 20 minuten weken. Giet vervolgens in een steelpan en laat 10 minuten koken. Laat zorgvuldig uitlekken, maar vang het sap op in een kommetje.
    Laat een nootje boter smelten in een pan en bak de beulingworsten goudbruin. Snijd de worsten vervolgens in blokjes van ongeveer 5 cm dik. Prik de blokjes op een spiesje, afwisselend met de pruimen.

    Giet ondertussen het sap van de marinade in een steelpan een voeg twee eetlepels pruimenstroop toe. Laat tot de helft inkoken, zodat u een dikke stroop bekomt.
    Leg op elk bord twee brochettes en garneer met twee lepels stroop. Dien goed warm op.

    Wijntips
    Een glaasje cider sluit mooi aan bij de fruitige toets van dit voorgerecht en laat de fijne smaak van de witte beuling tot zijn recht komen.

    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofpastei

     


    Witloofpastei



     

    Ingrediënten

    - 4 stronkje witloof
    - 250 g salade-assortiment
    - 2 eetlepel honing (vloeibaar)
    - 2 eetlepel ciderazijn
    - 6 cl notenolie
    - 300 g kalfskop (gekookt)
    - 3 plakje kalfslever
    - 400 g gehakt (kalfsgehakt)
    - 0  peper
    - 0  zout
    - 0 snufje nootmuskaat
    - 10 cl muskaatwijn
    - 4 blaadje gelatine (van 3 g)

    Bereiding

    Het witloof gaarstoven of -stomen. De stronkjes met de handen goed uitknijpen om al het overtollige vocht te verwijderen. De lever fijnmalen en de kalfskop in kleine blokjes snijden. Alles kruiden en met het gehakt mengen.Een vuurvaste pasteipot met een laagje vlees vullen en daarop een laagje doormidden gesneden witloof schikken. Zo verdergaan tot alles opgebruikt is. Het bovenste laagje moet vlees zijn.

    De pasteipot au bain-marie zetten en nog een uur laten bakken in de op 175°C voorverhitte oven. Uit de oven nemen en laten afkoelen.De muskaatwijn aan de kook brengen en daarin de geweekte gelatine oplossen. Over de afgekoelde pastei gieten en een paar uur laten opstijven in de koelkast.

    Een plak witloofpastei serveren op een bedje met sla met honingvinaigrette.

    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenvleugels met bessengelei



    Kippenvleugels met bessengelei



     

    Ingrediënten

    - 16  kippenvleugel
    - 0  peper
    - 0  zout
    - 0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    - 50 g boter (bakboter)
    - 4 eetlepel bessenconfituur
    - 1 eetlepel mierikswortel (geraspt)
    - 10 g suiker
    - 0.5 dl room

    Bereiding

    De topjes van de vleugels snijden en apart houden voor een bouillon. De rest van de vleugeltjes kruiden met peper, zout en dragon.In 15 tot 20 minuten goudbruin laten bakken in de hete boter.Uit de pan nemen, laten uitlekken en warm houden.

    Voor de dipsaus de bessengelei mengen met de geraspte mierikswortel, de suiker, de room en een snuifje zout.Een beetje saus in het midden van de bordjes leggen en enkele vleugeltjes eromheen schikken.

    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    17-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gravelax met mosterd-dillesaus



    Gravelax met mosterd-dillesaus


    image


    Tip :

    Droog marineren wordt vooral toegepast op grote en vette vissoorten. Als u een volledig zalm marineert leg dan de kop van de bovenste filet op het staartstuk van de onderste filet.

    Benodigdheden :
    - voor 4 personen -

    1 zalmfilet met vel
    110 g suiker
    1 bot dille
    8 g grof gemalen peperkorrels
    100 g grof zeezout
    eventueel een weinig alcohol (bv wodka, jenever…)

    voor de mosterd-dillesaus:
    150 g mayonaise
    30 g mosterd
    10 g suikerwater (5 g water en 5 g suiker)
    2 g sojasaus
    gehakte dille


    Bereidingswijze :

           1.         Verwijder de kleine graatjes met een pincet.

           2.         Was de filet, dep droog en snijd middendoor. Leg 1 stuk filet, met het vel onderaan, in een schaal

      3.         Meng het zout met de suiker en de peper en bedek de filet.

           4.         Snijd de dille fijn en strooi over het mengsel van zout en suiker, besprenkel eventueel met alcohol. Bedek de dille met het resterende zout-suikermengsel.

           5.         Leg het tweede stuk zalmfilet op de eerste filet. Dek de filets af met huishoudfolie en plaats er een gewicht op. Bewaar in de koelkast voor 24 à 48 uur en draai de filets 2 keer om in deze periode. 

           6.         Spoel de filets af en dep droog. Laat minstens 12 uur drogen in de koelkast.

           7.         Snijd zeer fijne plakjes van de filet.

           8.         Meng alle ingrediënten voor de mosterd-dillesaus en serveer met toast.

    bron; visinfo.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    15-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jakobsschelpen met whisky en kruidenboter




    Jakobsschelpen met whisky en kruidenboter

     


    Ingrediënten

    Voor 4 personen:
    16 jakobsschelpen (in de schelp)
    Schotse whisky naar keuze, maar bij voorkeur geturfd (Islay)
    150 g boter
    8 el fijngehakte gemengde verse groene kruiden (peterselie, dragon, dille, bieslook)
    peper en zout

    Bereidingswijze

    Steek de jakobsschelpen open en haal de ingewanden eruit. Laat de sluitspier vastzitten. Spoel de schelpen goed af onder koud stromend water en dep al het overtollige water eruit met keukenpapier.

    Giet een scheut whisky op elke sluitspier, leg er een klont boter op en ½ eetlepel van de kruidenmengeling. Kruid met peper en zout en zet 5 min. onder een hete grill. Dien onmiddellijk op, met brood.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panini van lagoustinestaartjes met gerookte eendenborst, trostomaatjes, komkommer en Granny Smith



    Panini van lagoustinestaartjes met gerookte eendenborst, trostomaatjes, komkommer en Granny Smith


    image

    Benodigdheden : - voor 4 personen -

    4 broodjes
    12 mooie verse langoustines
    16 plakjes gerookte eendenborst
    4 trostomaten in fijne plakjes gesneden
    1/2 komkommer in julienne
    1/2 Granny Smith in julienne
    4 blaadjes ijsbergsla
    3 eierdooiers
    1/2 flesje St.-Bernardus wit.
    1/4 bond munt fijngehakt

    Bereidingswijze : (15 + 15 minuten)

    1. Ontdoe de langoustinestaartjes van hun karkas en bak ze in wat olijfolie (langs beide kanten ongeveer 1/2 minuut).
    2. Verwarm heel kort de broodjes en snijd ze open (let wel niet doorsnijden). Vul met de gesneden ijsbergsla, de in reepjes gesneden komkommer en de Granny Smith, die op smaak zijn gebracht met wat olijfolie en peper en zout. Leg daarop de langoustinestaartjes en een 4
    tal plakjes gerookte eendenborst en werk af met schijfjes trostomaat.
    3. Voor de sabayon: overgiet de eierdooiers met wit bier en breng op smaak met peper en zout, klop op tot schuim op een zacht vuur. Werk af met fijn gesneden munt.
    4. Zet op het broodje een langoustinekop en een takje munt. Serveer de sabayon er apart bij.

    bron; visinfo.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    10-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijtingbeignets



     
    Wijtingbeignets



     

    Ingrediënten

    - 800 g wijtingfilet
    - 0  peper
    - 0  zout
    - 0 snufje nootmuskaat
    - 2 takje tijm
    - 4 cl olijfolie (extra vierge)
    - 300 g bloem (tarwebloem)
    - 2  ei
    - 5 g suiker
    - 2 cl maïskiemolie
    - 20 cl pilsbier

    Bereiding

    De wijtingfilets kruiden met zout, peper en een snuifje nootmuskaat.Ze in niet te kleine stukken snijden en gedurende een half uurtje laten marineren in de olie met enkele takjes tijm. Goed laten uitlekken en deppen met huishoudpapier.Een beignetbeslag maken met bloem, suiker, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.Elk stuk wijting in het deeg dompelen en de beignets in heet frituurvet goudbruin bakken.

    Meteen serveren op een bed van groene sla, met cocktailsaus of mayonaise met groene kruiden.Om dit gerecht lichter te maken er een yoghurtsaus met tuinkruiden bij serveren.

    bron; skynet.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    25-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeuwse oester met crème van komkommer, citrus en algen




    Zeeuwse oester met crème van komkommer, citrus en algen


     Foto: ANP
     foto;jaartal.web-log.nl 
               'De beste hobbykok van Vlaanderen': Sergio Herman en Peter Goossens hobbykok goossens 186foto:humo.be


    Voorgerechtje uit het menu van restaurant Oud Sluis

    NVT - 100 g komkommersap

    100 g sap van Romeinse salade

    100 g venkelsap

    1 eetlepel limoensap

    1 eetlepel yuzusap (eventueel te vervangen door

    1 extra lepel limoensap)

    1 eetlepel sushiazijn

    30 g suiker

    200 g eiwit

    220 g room

    6 blaadjes gelatine

    8 Zeeuwse platte oesters 00000

    100 g mengeling van zeewier (wakame, zeesla, nori)

    Vinaigrette: 1 dl olijfolie

    1 eetlepel sojasaus

    2 eetlepels sushiazijn

    10 druppels sesamolie

    Sap van 1 limoen

    1 gesnipperde sjalot

    BEREIDING

    Pureer achtereenvolgens komkommer, Romeinse salade en venkel. Druk de puree door een zeef en vang alle sap op. Met een sapcentrifuge is het natuurlijk nog makkelijker. Meng alle sap met de sushiazijn. Verwarm een klein beetje ervan en los hier de gelatine in op. Laat langzaam koud worden.

    Klop intussen de room op, en apart de eiwitten met de suiker. Meng de eiwitten door het sap en roer er dan de room door. Stort in potjes of ringetjes en laat opstijven.

    Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, die je aan de oesters toevoegt.

    Afwerking: Schik de crème op een bord, schik daarbij de oester en errond het assortiment algen. Breng op smaak met vinaigrette en werk eventueel af met kaviaar. 

     bron; nieuwsblad.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paddenstoelen met escargots



    Gevulde paddenstoelen met escargots



    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!